Pseudonumo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Δε μπορω εχει παρενεργειες η κορτιζονη και ειμαι στη τσιτα... Γιατι να ειρωνευτω και ποιον?? Μαλλον κατι δεν εχω γραψει καλα, και δε σου αρεσει αλλα δε το εχω καταλαβει ακομα (πες για να βελτιωνομαι). Αυτα ειναι τα στραβα των ποστ..... Είναι τα προβλήματα του γραπτού λόγου. Το θέμα είναι ότι η κορτιζονη έχει πολλές χρήσεις και πολλές παρενέργειες από διάφορα συστήματα. Αν γράψεις συγκεκριμένα, οκ, αλλά γενικά δε μπορείς να λες ότι χρησιμοποιείται μέχρι να μπει διάγνωση, επειδή δε γίνεται αυτό. Γίνεται μόνο όταν υπάρχει σοβαρή υποψία για συγκεκριμένες νόσους. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2018 από Pseudonumo
Curtis76 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Καλα δε γραφω για σπυρακια και εκζεματα. Ειναι αντιφλεγμονοδες και το χρησιμοποιουν πολυ οι νευρολογοι και παρα πολυ για αυτοανοσα. Δε θα εγραφα για μια μεμονομενη περιπτωση τοσο απολυτα χωρις τουλαχιστον να την αναφερω. Ειπα και πιο πριν αν καποιος εχει σοβαρο θεμα εχει ήδη βρει το φορουμ που συζηταει και εκει δεν υπαρχουν τετοιου ειδους προβληματα στις συζητησεις. Μιλανε ολοι για το ιδιο προβλημα και για κοινες λυσεις. Τωρα εδω περα μαλλον κακο κανουμε και τρομαζουμε καποιον που τη πρωτη φορα που θα μπει στο ιντερνετ και θα αναζητησει κορτιζονη-παρενεργειες (αυτο εκανα εγω τη πρωτη φορα) και καταληξει εδω. Καλο ειναι να σκεφτομαστε τετοια σεναρια. Δε θα προσθεσω κατι αλλο στο θεμα. Τα λεμε σε αλλο θεμα.
bill987 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Έπαιρνα 60mg την ημέρα, για 4 μήνες σχεδόν, μου είχαν πει να προσέξω-κόψω το αλάτι και την ζάχαρη! Όταν βγήκα από το νοσοκομείο έκατσα και και διάβασα τα πάντα για την κορτιζόνη, φοβήθηκα τόσο πολύ που για 4 μήνες δεν ακούμπησα αλάτι και ζάχαρη, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ονειρευόμουνα την μέρα που θα φάω ένα γύροπουλο και θα πιω μια κόκα κόλα!! Αποτέλεσμα όλων αυτών να χάσω 10 κιλά μέσα σε 4 μήνες, ο γιατρός που με παρακολουθούσε έπαθε πλάκα λέγοντας ότι όσοι παίρνουν κορτιζόνη παχαίνουν - πρήζονται γιατί δεν προσέχουν.... 1
Fir3fly Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Εμενα παντως , αν και παιρνω ακομα μικρη δοση κορτιζονης (μισο χαπακι την ημερα), μου εχει πει οτι μπορω να σταματησω να προσεχω το αλατι και την ζαχαρη. Οποτε βουρ στα σουβλακια και στη κοκα κολα
costacurta Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε συχνότητα ανά 3 η 6μηνο περίπου έχω αλλεργικα επεισόδια. Παίρνω 2 medrol επιτόπου(συνταγή γιατρού) και μπαμ μπαμ ξεπριζομαι. Αυτό με τις παρενέργειες σχετικά με τη διατροφή δεν το γνωρίζω.(όσο αφορά τροφές με ζάχαρη και αλάτι) Χθες το βράδυ πχ που τα πήρα και σήμερα ξεπριστηκα να τα αποφύγω??? Το μεσημέρι χτύπησα μια μοσχαρίσια φουλ άλατι δεν το σκέφτηκα καν μου διέφυγε. Δεν νιώθω κάτι κάποια παρενέργεια πάντως. Επίσης γυμναστική μπορώ να κάνω η όχι? Επαναλαμβάνω όχι συνεχή αγωγή 2 τεμάχια και τελος Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από costacurta
christakos07 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, costacurta είπε Σε συχνότητα ανά 3 η 6μηνο περίπου έχω αλλεργικα επεισόδια. Παίρνω 2 medrol επιτόπου(συνταγή γιατρού) και μπαμ μπαμ ξεπριζομαι. Αυτό με τις παρενέργειες σχετικά με τη διατροφή δεν το γνωρίζω.(όσο αφορά τροφές με ζάχαρη και αλάτι) Χθες το βράδυ πχ που τα πήρα και σήμερα ξεπριστηκα να τα αποφύγω??? Το μεσημέρι χτύπησα μια μοσχαρίσια φουλ άλατι δεν το σκέφτηκα καν μου διέφυγε. Δεν νιώθω κάτι κάποια παρενέργεια πάντως. Επίσης γυμναστική μπορώ να κάνω η όχι? Επαναλαμβάνω όχι συνεχή αγωγή 2 τεμάχια και τελος 4αρια ή 16αρια? Σε κάθε περίπτωση δεν έχεις θέμα. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από christakos07 1
chrimyri Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά, Παίρνω prezolon από Σεπτέμβρη, ξεκινώντας με 10 χάπια των 5mg , μειώνω 5mg κάθε δέκα μέρες και έχω φτάσει στα 4 χαπακια. Σε πόσα mg ημερησίως θα μπορώ να φάω αλάτι αραγε; χωρίς τον κίνδυνο πρηξιματος κλπ . Επίσης όταν φτάσω στα 3 χαπακια, από εκείνο το σημείο θα πέφτω μισό χάπι τη φορά και όχι ολόκληρο και φοβάμαι μήπως πάρει πολύ καιρό μέχρι τελικά να φάω σαν άνθρωπος...
kris22 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 δυστυχως μετα τη διακοπη, και δεν ειναι θεμα κατακρατησης αλλα διαταραχης γλυκαιμικου δεικτη, πιεσης κλπ.υ π ο μ ο ν η....
Προτεινόμενες αναρτήσεις