veteranos123 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Γιαυτό πρέπει να υπάρχει σωστή γείωση και δδε στον πίνακα.
Chape Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 γραφουν 230V τα σποτ πανω. Το γνωρίζω ότι το γράφουν... Απλά είπα μήπως δεν το πρόσεξε ο ts... Εγώ την πάτησα έτσι γιατί ενώ ζήτησα 230v μου έδωσε ο υπάλληλος από λάθος του σποτ των 12 (αν θυμάμαι καλά πάνε χρόνια από τότε) και δεν κάθισα να τα κοιτάξω πριν τα βάλω...
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Το πρόβλημα ήταν πως ο μαλάκας ο ηλεκτρολόγος έβαλε αντί για καφέ καλώδιο πράσινο καλώδιο στην φάση με αποτέλεσμα ο ts να συνδέσει κανονικά τον ουδέτερο (μπλε χρώμα) και να βάλει το πράσινο καλώδιο στην θέση του κιτρινοπράσινου αγωγού (που είναι η γείωση) αντί στην θέση του καφέ αγωγού (φάση). Αυτό. Τουλάχιστον τώρα ξέρω τι παίζει με την καλωδιοση εδ 1
evoracing Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Να πεταχτώ και εγώ! Τα χρώματα των καλωδίων (το νόμιμο δλδ) έχουν αλλάξει 100 φορές, οπότε άμα τα χρώματα των καλωδίων δεν είναι τα νέα και δεν ξέρουμε πιο πάει που καλύτερα να το κοιτάμε πρώτα με ένα δοκιμαστικό. Btw πλέων χάρη στους μπογιατζήδες τα χρώματα των καλωδίων είναι όλα άσπρα μπεζ
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Εβαλες φαση στη γειωση; Ωραιος ρε χαχαχαχαχα. Ουυ ρε. Τέτοιο γείωμα που έχω φάει τελευταία λογικό να μπερδευτω Πέρα από την πλάκα γενικά δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικα αλλά επίσης δεν είναι και κάτι τρομερό ένα φωτιστικό για να δίνω τα 50ευρα έτσι και θεωρώ με λίγο ψάξιμο αν δεν είσαι χαζός είναι εύκολο. Αλλά Ντάξει όταν βλέπεις χρώματα λες κάποιο λόγο έχουν για να είναι ίδια Αυτό για τους μπογιατζιδες ισχύει
Fubar.gr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Τα χρώματα των αγωγών έχουν αλλάξει μία φορά, κάπου στο 2004 αν θυμαμαι καλά, ωστε να εναρμονιστούν με τα πρότυπα της ΕΕ. Το μόνο μπέρδεμα που μπορεί να γίνει είναι με το γκρί χρώμα, το οποίο με τον παλιό κώδικα ήταν ουδέτερο, ενώ με τον καινούριο είναι φάση. Το χρώμα της γείωσης δέν έχει αλλάξει
veteranos123 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Τα χρώματα των αγωγών έχουν αλλάξει μία φορά, κάπου στο 2004 αν θυμαμαι καλά, ωστε να εναρμονιστούν με τα πρότυπα της ΕΕ. Το μόνο μπέρδεμα που μπορεί να γίνει είναι με το γκρί χρώμα, το οποίο με τον παλιό κώδικα ήταν ουδέτερο, ενώ με τον καινούριο είναι φάση. Το χρώμα της γείωσης δέν έχει αλλάξει Η φάση δεν είναι καφέ και ο ουδέτερος μπλε;
Fubar.gr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Η φάση δεν είναι καφέ και ο ουδέτερος μπλε; Στο παλιό σύστημα ήταν καφέ, μάυρο, κόκκινο για τις φάσεις και γκρί για τον ουδέτερο Στο νέο είναι καφέ, μαύρο, γκρί για τις φάσεις και μπλέ για τον ουδέτερο. Η γείωση ήταν πάντα πρασινο ή πρασινο με κίτρινη γραμμή. Το μόνο χρώμα οπου μπορεί να γίνει μπέρδεμα είναι το γκρί. 2
παπι Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Ουυ ρε. Τέτοιο γείωμα που έχω φάει τελευταία λογικό να μπερδευτω Πέρα από την πλάκα γενικά δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικα αλλά επίσης δεν είναι και κάτι τρομερό ένα φωτιστικό για να δίνω τα 50ευρα έτσι και θεωρώ με λίγο ψάξιμο αν δεν είσαι χαζός είναι εύκολο. Αλλά Ντάξει όταν βλέπεις χρώματα λες κάποιο λόγο έχουν για να είναι ίδια Αυτό για τους μπογιατζιδες ισχύει Ευκολο ειναι, απλα θελει καλο διαβασμα και μεγαλη προσοχη.
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Ναι αλλα τον παιζουν και οι ηλεκτρολογοι. Εβγαλα ενα αλλο φωτιστικο να αλλαξω και βλεπω κιτρινο,καφε,μπλε και εκτος αυτου δεν ειχε αφησει ουτε 1 εκατοστο καλωδιο εξτρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα