Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Ειμαι 16 χρονων και θα πάω δευτερα λυκείου. Από καιρό σκέφτομαι πως θέλω να ππερασω φαρμακευτική και τωραα τελευταία μια γνωστή μου, μου πρότεινε να περάσω στρατιωτική φαρμακευτική μιας και ειμαι καλή και εχω την δυνατότητα να πιάσω τα μόρια. Τώρα λοιπόν το σκέφτομαι κυρίως για οικονομικούς λόγους, θα έχω δωρεάν διαμονη,φαγητό και αμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι η σωματική άσκηση και τα άθληματα που πρέπει να περάσω για να μπω καθώς και η στρατιωτική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της φοιτησης μου εκεί. Η αληθεια είναι πως δεν τα πάω καλά με την γυμναστικη(μόνο περπάτημα) και οι αντοχές μου δεν είναι καθόλου καλές. Πιστευτε πως αν ξεκινήσω να αθλούμαι και προπονηθω θα έχω περισσότερη αντοχή και την δυνατότητα να περάσω ; Και αν τελικά περάσω θα ανταπεξέλθω με την στρατιωτική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της φοίτησης μου εκεί;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βασικο ερωτημα ειναι αλλο.

Θες να φορας στολη για μια ζωη? Και αν ναι, γιατι? Για την ασφαλεια του μισθου? Γιατι αν ειναι αυτο, σε προηγμενες δυτικες χωρες οι δυνατοτητες για εναν νεο με πτυχιο φαρμακευτικης ειναι τεραστιες. Ιδιωτικα κυριως, αλλα και σε δημοσια ιδρυματα.

Σκεψου λοιπον, οτι για τη δωρεαν διαμονη/φαγητο και το μισθο ενος μονιμου αξιωματικου στην Ελλαδα της κρισης, δεσμευεις το μελλον σου ως τα τουλαχιστον 45-50. Ρωτα τον εαυτο σου αν αξιζει, μονο εσυ το ξερεις.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι σε Στρατιωτική Σχολή. Εάν δεν το αγαπάς πραγματικά, δεν σου αρέσει ως τρόπος ζωής, και πας μόνο για να "βολευτείς", μην πας, δεν είναι για εσένα.

Δημοσ.

ΑΣΕ μας ρε mathrules... Οι περισσότεροι για την ασφάλεια τ μισθού μπαίνουν σε αυτές τις σχολές. Στην Ευελπίδων βέβαια μπαίνουν τα μπετα της κοινωνίας

• Like 3
Δημοσ.

ΑΣΕ μας ρε mathrules... Οι περισσότεροι για την ασφάλεια τ μισθού μπαίνουν σε αυτές τις σχολές. Στην Ευελπίδων βέβαια μπαίνουν τα μπετα της κοινωνίας

Δεν λέω για αυτούς που μπαίνουν, αλλά για αυτούς που μένουν και εν τέλει αποφοιτούν. Είδα πόσοι είχαν καταταγεί μαζί μου, και πόσοι παραιτήθηκαν, μην ανησυχείς.

Γενικά, δεν θα συμμετάσχω άλλο στο εν λόγω θέμα, απλά καλό θα ήταν, όσοι καλώς ή κακώς δεν έχουν πάρει πρέφα τι παίζει εκεί μέσα και δεν έχουν πατήσει ποτέ τους πόδι πέρα από την πύλη κάποιας Στρατιωτικής Σχολής, να μην λένε την όποια ασυναρτησία τους κατέβει στο κεφάλι. Μιλάμε για επιλογή Σχολής --> επαγγέλματος και ζωής στο μέλλον.

Ανοίξτε άλλα θέματα, αδειάστε την χολή σας εκεί εάν θέλετε, αλλά σε θέματα επιλογής Σχολών καλό θα ήταν να μην πετάμε ό,τι μας έρθει.

Δεν λέω κάτι για εσένα συγκεκριμένα φίλε linuslost, ελπίζω να μην το βλέπεις έτσι. Γενικότερα μιλάω.

Καλή συνέχεια!

• Like 2
Δημοσ.

Oντως ειναι αμα σου αρεσει και πρεπει να το ψαξεις και να το σκεφτεις καλα. Γιατι αμα πας με τη λογικη <<μου ειπε ενας γνωστος μου πως ειναι καλα>> ή <<οι γονεις μου ,μου λενε να περασω εκει για σιγουρη αποκασταση και μισθο>> , δε προκειται να καταφερεις τιποτα. Μη σκεφτεσαι απλως την αποκατασταση. Σκεψου με τι θα εισαι εσυ καλυτερα και τι θα ικανοποιει εσενα,γιατι αλλιως ειτε που θα τα παρατησεις , ειτε που θα κολλησεις να κανεις κατι που δε σου θα αρεσει για την υπολοιπη ζωη σου.

Δημοσ.

Καλη η δωρεάν διαμονη. Αξίζει ομως απο την στιγμη που θα βρίσκεσαι πολυ μακρυα απο το σπιτι, την οικογένεια, φιλους κτλ; Επισης αξίζουν οι μεταθέσεις καθε λιγα χρονια με απιτελεσμα να μην μπορεις να χτισεις πουθενα την ζωη σου;

Δημοσ.

Ζόρι μέχρι να τελειώσεις τη σχολή.
Αφού τελειώσεις, τη δουλειά, σου θα την κάνουν οι φαντάροι που εκτελούν τη θητεία τους, απόφοιτοι φαρμακευτικής.
Εσυ πρακτικά θα κάθεσαι, αυτοί θα κάνουν τη θητεία τους σε ωραίο περιβάλλον.
Επίσης εχεις να σκεφτείς τα εξής :
- Συχνές μεταθέσεις (εάν εχεις σκοπό να κανεις οικογένεια σκέψου το καλά)
- Δεν θα εχεις ελευθερία κατα τη διάρκεια των σπουδών

Δημοσ.

Ανάλογα τι θες από τη ζωή σου. Θα μας πεις 16 χρονών ειμαι...κ θα έχεις δίκιο. Άκου λοιπόν πως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Οι στρατιωτικές σχολές προσφέρουν άμεση αποκατάσταση και μια σχετική εργασίακη ασφάλεια. Και λέω σχετική διότι τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά αλλά γενικά ένας αξιωματικός είναι αρκετά εξασφαλίσμενος. Η φοίτηση σε μια στρατιωτική σχολή ναι μεν είναι δωρεάν αλλά όλοι μα όλοι οι σπουδαστές νοικιάζουν και έξω, συνήθως μαζί με αλλά παιδιά από τη σχολή, ώστε να έχουν ένα σπίτι για τις εξόδους του Σαββατοκύριακου. Όσον αφορά τη μελλοντική δουλειά σου. Στα πλαίσια του στρατού μην περιμένεις τίποτα περισσότερο από καθήκοντά αποθηκαριου. Τίποτα παραπάνω. Άντε και στην καλύτερη να απασχοληθεις σε κάποιο φαρμακοκινητικο εργαστήριο στα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία ή στο εργοστάσιο φαρμάκων του στρατού. Στις μεταθεσεις(ευτυχως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν τόσες όσες οι ευελπιδες ή άλλες μάχιμες ειδικότητες) θα απασχόλησε σε αποκλειστικά στρατιωτικές γραφειοκρατικες δουλειές. Κατά τα αλλά θα κάνεις το οκτάωρο σου, κάθε μήνα θα έχεις τον στάνταρ μισθό σου, (που δεν ξέρουμε πόσο θα φτάσει τελικά) και θα έχεις χρόνο για οτιδήποτε άλλο θέλεις να ασχοληθείς.

Αν περάσεις στην απλή φαρμακευτική φυσικά και οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Αν παραμείνεις Ελλάδα οι επιλογές είναι είτε άνοιγμα φαρμακειου( που σε λίγο φάρμακα θα πουλάν μέχρι Κ τα σουπερμάρκετ Κ η απαξίωση θα είναι τεράστια) είτε εργασια σε κάποια φαρμακευτική (με ωράρια ότι να ναι και αγνώστους μισθούς ). Σε περίπτωση που φύγεις εξωτερικό, εργασία στον ιδιωτικό τομέα με ωράρια ότι να ναι αλλά καλύτερα λεφτά μα περισσότερο αγχος-ανταγωνισμο. Βέβαια όλα στον ιδιωτικό τομέα είναι σχετικά και ανάλογα την εταιρεία που κάποιος θα εργαστεί.

Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.

H Ελλάδα αναμφίβολα είναι ο παράδεισος του επιχειρηματία φαρμακοποιού.

Σε αντίθεση με την κοινότυποη επιχειρηματικη δραστηριότητα στην Ελλάδα της κρίσης,

ο επιχειρηματίας φαρμακοποιός ζει σε μια όαση μέσα στο δυσμενές ευρυ επιχειρηματικό περιβάλλον.

Δες μόνο πως αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ τους αλλους παρόχους υγείας και πως τους φαρμακοποιούς,

και θα καταλαβεις πόσο ευνοΙκή μεταχείριση απολαμβάνει ο κλάδος του φαρμακείου.

Εξασφαλισμενη πελατεία από το κράτος,

επιχειρηματικό ρίσκο εξασφαλισμενο με κρατικές εγγυήσεις

υψηλα περιθώρια κερδους που σε αλλα κράτη απλα δεν υπάρχουν

bonus από τους προμηθευτές-αλυσίδα φαρμακόυ κατω από το τραπεζι

συλλογικη κρατικη σύμβαση , σύμβαση που αποδίδει κέρδος ανα φάρμακο παρακαλώ και πληρώνει με προθεσμία

εμπορία μη φαρμακευτικών προΪόντων και παροχή μη φαρμακευτικών υπηρεσιών στο χώρο του καταστήματος

κλειστή αγορα με μηδενικό ανταγωνισμό τιμών μεταξύ των φαρμακείων

και πολλά άλλα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που καθισττούν το κλειστό αυτό επάγγελμα ασυναγώνιστο και με επιχειρηματικ\ά κριτήρια αδιανόητο στην ύπαρξή του.

Για το στρατιωτικο φαρμακοποιό ισχυει αυτό

Ζόρι μέχρι να τελειώσεις τη σχολή.
Αφού τελειώσεις, τη δουλειά, σου θα την κάνουν οι φαντάροι που εκτελούν τη θητεία τους, απόφοιτοι φαρμακευτικής.
Εσυ πρακτικά θα κάθεσαι, αυτοί θα κάνουν τη θητεία τους σε ωραίο περιβάλλον.

και αυτό

Στα πλαίσια του στρατού μην περιμένεις τίποτα περισσότερο από καθήκοντά αποθηκαριου. Τίποτα παραπάνω. Άντε και στην καλύτερη να απασχοληθεις σε κάποιο φαρμακοκινητικο εργαστήριο στα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία ή στο εργοστάσιο φαρμάκων του στρατού. Στις μεταθεσεις(ευτυχως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν τόσες όσες οι ευελπιδες ή άλλες μάχιμες ειδικότητες) θα απασχόλησε σε αποκλειστικά στρατιωτικές γραφειοκρατικες δουλειές. Κατά τα αλλά θα κάνεις το οκτάωρο σου, κάθε μήνα θα έχεις τον στάνταρ μισθό σου, (που δεν ξέρουμε πόσο θα φτάσει τελικά) και θα έχεις χρόνο για οτιδήποτε άλλο θέλεις να ασχοληθείς.

Τα έχω δει. Και υπαχουν και αλλες λεπτομέρειες της δουλειας που δεν λέγονται.

Με λίγα λόγια άριστη επιλογη με μέλλον και ευνοϊκές προοπτικές εύπορου βιοπορισμού.

To βλέπεις με τα μάτια σου στα φαρμακεια που γίνονται πιο πολυτελή και που επεκτείνουν το χώρο,

στους φαρμακοποιούς γείτονες που μέσα στην κρίση μοιάζουν να μην τους άγγιξε καθε άλλο

στον τζιρο του φαρμάκου και των παραπροΪόντων που εμπορεύονται.

Δημοσ.

Σωστά όλα όσα γράφει Ο φίλος αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να υφίσταται αυτό το ευνοϊκό καθεστώς υπέρ των φαρμακείων. Το μέλλον γενικά προβλέπεται δυσοίωνο με άνοιγμα του επαγγέλματος και έντονο ανταγωνισμό από αλυσίδες σουπερμάρκετ...

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Ειμαι 16 χρονων και θα πάω δευτερα λυκείου. Από καιρό σκέφτομαι πως θέλω να ππερασω φαρμακευτική και τωραα τελευταία μια γνωστή μου, μου πρότεινε να περάσω στρατιωτική φαρμακευτική μιας και ειμαι καλή και εχω την δυνατότητα να πιάσω τα μόρια. Τώρα λοιπόν το σκέφτομαι κυρίως για οικονομικούς λόγους, θα έχω δωρεάν διαμονη,φαγητό και αμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι η σωματική άσκηση και τα άθληματα που πρέπει να περάσω για να μπω καθώς και η στρατιωτική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της φοιτησης μου εκεί. Η αληθεια είναι πως δεν τα πάω καλά με την γυμναστικη(μόνο περπάτημα) και οι αντοχές μου δεν είναι καθόλου καλές. Πιστευτε πως αν ξεκινήσω να αθλούμαι και προπονηθω θα έχω περισσότερη αντοχή και την δυνατότητα να περάσω ; Και αν τελικά περάσω θα ανταπεξέλθω με την στρατιωτική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της φοίτησης μου εκεί;

Υπάρχει και πιο παλιό θέμα στο φόρουμ για τη ΣΣΑΣ.

http://www.insomnia.gr/topic/289582-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%83/

Ξέρεις πολλά μπετά που να βγάζουν 15 και 16 χιλιάδες μόρια ? Την ίδια άποψη έχεις και για την Ικάρων ? Εσύ με τι ασχολείσαι ? μπορεί και εσένα να σε θεωρούν μπετό ποτέ δεν ξέρεις.

Μερικοί δεν χάνεται ευκαιρία να βγάλετε χολή και κόμπλεξ επειδή πήξατε στο στρατό λες και σας ανάγκασε κάποιος να υπηρετήσετε με το ζόρι.

Δημοσ.

Ειμαι φαρμακοποιος και αυτα που γραφονται παραπανω δν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Τα κερδη του φαρμακειου εχουν πεσει πιο κατω απο το μισο σε σχεση με πριν απο 7-8 χρονια. Ο Εοπυυ πληρωνει μετα απο 3-4 μηνες και η αποθηκη σου ζηταει τα λεφτα χωρις να περιμενει τον εοπυυ να σε πληρωσει. Αποτελεσμα ειναι να ερχονται μηνες που θα εισαι "μεσα" και αν δν εχεις χρημα στην ακρη εισαι πολυ δυσκολα.

Μη κοιταμε τα πολυτελεστατα φαρμακεια στις ωραιες περιοχες μονο. Αν εχεις τα λεφτα βεβαια να αγορασεις ενα τετοιο φαρμακειο(για το ποσο κανει η αδεια απο ενα τετοιο φαρμακειο ξερουμε...), τα παραπανω που εγραψα για τις καθυστερησεις του εοπυυ δε θα σε απασχολουν.

Δημοσ.

κτηνιατρικοι και φαρμακευτικοι τη ακριβως εκπαιδευση κανουν η ευελπιδες?

Εκτός του ότι πυροβόλησες την ορθογραφία στα πέντε μέτρα δεν μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις.Τι δουλειά έχει η κτηνιατρική και η φαρμακευτική της ΣΣΑΣ με την σχολή ευελπίδων?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...