Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι του ζωου και οχι του εντομου.

Τελος στην γενοκτονια των κουνουπιων

Όπως είπα και πριν εξάλειψη του πόνου ή μείωση όπου μπορούμε...

Επειδή θα πατήσω καταλάθος 10 μυρμύγκια σε μια μέρα, αυτό δεν λέει τίποτα.

• Απαντ. 313
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Άρα, δεν πειράζει αν πατήσω τη γάτα με το αυτοκίνητο κατά λάθος, πειράζει μόνο αν το κάνω επίτηδες για να τη φάω.

• Like 1
Δημοσ.

καλα μην τρελενεσαι δεν ηταν σοβαρο σχολιο.

Δημοσ.

Θανο,καταλαβαινω την καλη  προθεση και την ευαισθησια. Ομως ποσο ρεαλιστικη ειναι η εξαλειψη του πονου στα ζωα,αλλαζοντας εμεις διατροφικες συνηθειες? Μειωση ισως. Η εξαλειψη μου μοιαζει με ουτοπια. Επισης αδυνατω να καταλαβω πως εξομοιωνεται η ανθρωπινη ζωη με εκεινη του ζωου. Ανεφερα και παραπανω οτι προερχομαστε απο ανθρωπο. Η γεννηση αλλα και η απωλεια του ανθρωπου προκαλει εντονοτερα συναισθηματα χαρας και πονου απο οσα νιωθεις για ενα ζωο σε αντιστοιχες καταστασεις. Προσωπικα βρισκω ατοπη και αδικη τη συγκριση. Τελος,ποσο ηθικο ειναι ενα πλανο, που μπορει να προκαλεσει διαφορα προβληματα ακομα και στο παιδι σου?

(παραδειγμα http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4216972/ )

• Like 2
Δημοσ.

Θανο,καταλαβαινω την καλη  προθεση και την ευαισθησια. Ομως ποσο ρεαλιστικη ειναι η εξαλειψη του πονου στα ζωα,αλλαζοντας εμεις διατροφικες συνηθειες? Μειωση ισως. Η εξαλειψη μου μοιαζει με ουτοπια. Επισης αδυνατω να καταλαβω πως εξομοιωνεται η ανθρωπινη ζωη με εκεινη του ζωου. Ανεφερα και παραπανω οτι προερχομαστε απο ανθρωπο. Η γεννηση αλλα και η απωλεια του ανθρωπου προκαλει εντονοτερα συναισθηματα χαρας και πονου απο οσα νιωθεις για ενα ζωο σε αντιστοιχες καταστασεις. Προσωπικα βρισκω ατοπη και αδικη τη συγκριση. Τελος,ποσο ηθικο ειναι ενα πλανο, που μπορει να προκαλεσει διαφορα προβληματα ακομα και στο παιδι σου?

Εξάλειψη του πόνου θα μπορούσε να υπάρχει μόνο σε τροποποιημένα ζώα ίσως.

Δημοσ.

Το ότι νιώθουμε περισσότερο θλίψη στη απώλεια ενός ανθρώπου από ότι στο ζώο, έχει να κάνει με τη κοινωνικοποίηση μας όταν τότε διαμορφωνόταν ο χαρακτήρας μας (3-4 ετών). Αυτή η ψευδαίσθηση του εγκεφάλου μας δεν δικαιολογεί αυτή τη ανισότητα.

Τέλος πόσο ηθικό είναι μια εγκυμονούσα γυναίκα να καπνίζει και να πίνει. 

Το ίδιο ακριβώς σε αυτό το παράδειγμα να μην τρώει ότι χρειάζετε, όπως διάφορα συμπληρώματα που ακόμα και μη vegan/vegetarian παίρνουν. Πρόβλημα της που δεν έπαιρνε τα διατροφικά της στοιχεία όπως θα έπρεπε.

Δώς μου μια έρευνα που να λέει ότι είναι αδύνατο μια vegan εγκυμονούσα να μεγαλώσει ένα υγιές παιδί και τότε θα συμφωνήσω με σένα.

Δημοσ.

Το ότι νιώθουμε περισσότερο θλίψη στη απώλεια ενός ανθρώπου από ότι στο ζώο, έχει να κάνει με τη κοινωνικοποίηση μας όταν τότε διαμορφωνόταν ο χαρακτήρας μας (3-4 ετών). Αυτή η ψευδαίσθηση του εγκεφάλου μας δεν δικαιολογεί αυτή τη ανισότητα.

Το ίδιο ακριβώς σε αυτό το παράδειγμα να μην τρώει ότι χρειάζετε, όπως διάφορα συμπληρώματα που ακόμα και μη vegan/vegetarian παίρνουν. Πρόβλημα της που δεν έπαιρνε τα διατροφικά της στοιχεία όπως θα έπρεπε.

Δώς μου μια έρευνα που να λέει ότι είναι αδύνατο μια vegan εγκυμονούσα να μεγαλώσει ένα υγιές παιδί και τότε θα συμφωνήσω με σένα.

Δεν πονεσα απο κοινωνικοιποηση οταν εχασα δικο μου ανθρωπο. Δεν πονεσα απο κοινωνικοποιηση ουτε οταν εχασα το σκυλο μου μετα απο14 χρονια ή τη γατα μου μετα απο 5. Ομως δεν πονεσα το ιδιο! 

Δε θελω να μπω σε αντιλογο παραθετοντας ερευνες. Δεν εχω απωτερο σκοπο να σε πεισω. Εισαι ηδη πεπεισμενος. Αλλωστε το σκεπτικο μου εξεθεσα. Θα μπορουσα να σου ζητησω το ιδιο "δωσε μου μια ερευνα που να  λεει..." και εγω θα γινω vegan. Φαυλος κυκλος. Δε θελω να πειστω. Θελω να εχω ανοιχτο μυαλο χωρις να φτανω σε  ακροτητες.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ειτε αυτο ειναι κρεας ειτε μπροκολο αν η διαιτα σου δινει ολα οσα χρειαζεσαι ειναι καλη διαιτα. τελος. Οι βιγκαν ειναι βιγκαν πρωτα και κυρια για τα ζωα και μετα για την υγεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Ποιά ψευδαίσθηση του εγκεφάλου μωρέ; Συγκρίνεις τον χαμό του πατέρα σου και της μητέρας σου οι οποίοι σε μεγάλωσαν από μικρό και είχες εικόνες από τότε που ήσουν πολύ μικρός με τον θάνατο ενός ζώου; Θα τρελαθούμε τελείως;

Και ξαναλέω, ζώο πέραν από τον σκύλο και την γάτα που έχεις στο σπίτι σου είναι και το ποντίκι και η κατσαρίδα, όαο κι αν προσπαθείς δήθεν με αριστοτεχνικό τρόπο να εξισώσεις τα συναισθήματα από τον χαμό του ζώου με τον άνθρωπο.

Πολύ ευαίσθητοι ή δήθεν οπαδοί της συναισθηματικής ισότητας γίναμε εδώ μέσα.....

Τα περί ήθους και το παράδειγμα με την εγκυμονούσα και τα συμπληρώματα διατροφής είναι άσχετα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει συσχετισμός μεταξύ vegan δίαιτας και δυσπλασιών στο ανδρικό γεννητικό σύστημα του εμβρύου, κυρίως με εμφάνιση υποσπαδία. Εικάζεται ότι η ακούσια λήψη αυξημένης ποσότητας φυτο-οιστρογόνων παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό.

Επίσης καλή τύχη με τη ρύθμιση της Β12 κατά τα στάδια της εγκυμοσύνης, θα φτιάξει έναν εγκέφαλο μούρλια το έμβρυο.

• Like 3
Δημοσ.

Υπάρχει συσχετισμός μεταξύ vegan δίαιτας και δυσπλασιών στο ανδρικό γεννητικό σύστημα του εμβρύου, κυρίως με εμφάνιση υποσπαδία. Εικάζεται ότι η ακούσια λήψη αυξημένης ποσότητας φυτο-οιστρογόνων παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό.

Επίσης καλή τύχη με τη ρύθμιση της Β12 κατά τα στάδια της εγκυμοσύνης, θα φτιάξει έναν εγκέφαλο μούρλια το έμβρυο.

Να είσαι vegan και να θες και απογόνους. Μη σου τύχει.
  • Like 4
Δημοσ.

Με τι τρόπο παράγονται τα συμπληρώματα της Β12;

Από τα βιταμινόδεντρα βγαίνουν, 100% φυσιολογικά πράματα.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Μα πως γίνεται να είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε χόρτα, αλλά παράλληλα να χρειαζόμαστε συμπληρώματα διατροφής για να είμαστε λειτουργικοί; Έχει προβλέψει η φύση για τα συμπληρώματα;

Δημοσ.

Πάντως, να κάνω και λίγο το δικηγόρο μου, όσο σπασαρχίδηδες είναι οι βήγκανζ που θα κοντράρουν όλη τη βιολογία με επιχειρήματα "den ehis kinododes", άλλο τόσο για τον παργαλάτσο είναι και οι μάτσο αντρίλες κρεατοφάγοι (99% ΓΑΤΑΚΙΑ του σπορ) που θα μπουν να γράψουν "efaga mia stavlisia tora allo prama haha". Είναι ακριβώς η ίδια φάση με χριστιανοταλιμπάν vs πρηξοάθεους.

Το να υπαγορεύει η ηθική ενός ανθρώπου να μην θέλει να τρώει ζώα, δε θεωρώ ότι είναι ούτε κατακριτέο, ούτε γενικά κάτι που αποτελεί δουλειά κανενός να το αλλάξει. Παίρνει συμπληρώματα, δεν παίρνει συμπληρώματα, γουστάρει βυζιά ή γουστάρει κώλο, είναι προσωπική επιλογή καθενός, όπως είναι πχ η επιλογή του να είναι ένθεος ή/και θρήσκος. Να σκάει ο κάθε κακομοίρης και να αντιπαραθέτει "μα δεν υπάρχει θεός, είσαι βλάκας" και "μα είμαστε φτιαγμένοι να τρώμε κρέας, είσαι βλάκας" για εμένα είναι αγνός, ανόθευτος κομπλεξισμός. Είναι η ηθική πορεία που έχει επιλέξει αυτός ο άνθρωπος, deal with it και φάε ό,τι θες.

Φυσικά αυτός ο "σεβασμός" δεν περιλαμβάνει καθυστερημένες απόψεις του "είμαστε καρποφάγα", "δεν μπορείς να χωνέψεις ωμό κρέας", "γιατί δεν έχεις νύχια όπως οι τίγρεις;" που εμπίπτουν, λόγω αντικειμενικότητας της επιστήμης, σε ασπρόμαυρα πλαίσια. Όπως αντίστοιχα υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο "εγώ πιστεύω στον Χ θεό" και στο "ο Χ θεός υπάρχει".

Αλλά γενικά, χαλαρώστε λίγο (προτείνω) με τη φάση "τρώω κρέας=έχω μεγάλο πουλί".

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...