michael92 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 10-15 χρόνια δεν είναι τίποτα μπροστά στο να χάσουν το "ηθικό πλεονέκτημα" οι vegans.
redhotstef Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ασχετο: Χωρις αλατι και λοιπα μπαχαρικα το κρεας δεν ειναι νοστιμο μη γελιωμαστε. Ισως τα ψαρια να ειναι λογω αλμυρας. Αφηστε τα περι νοστιμαδας και κρατηστε τις πρωτεινες και αμινοξεα που εχουν και ειναι χρησιμα για τον οργανισμο μας. 1
xstreamgamer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μα δεν θα είχε νόημα να τα έχω σπίτι μου αν δεν ήταν να τα φάω.όπως και όταν πριν μία οκταετία έφυγα για την πόλη όπου και παρέμεινα 5 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα στο χωριό.Αν δεν έκανα εκτροφή θα αγόραζα και εγώ τις μπριζόλες μου από το super market,γιατί το κρέας μου σαν ένας καλό είδος παμφάγου που είμαι δεν πρόκειται να το απαρνηθώ. Ναι δεν θα έπαιρνα με τα χέρια μου ζωή, αλλά δεν θα εξασφάλιζα και τις προϋποθέσεις δημιουργίας νέας.Π.χ τώρα περιμένουμε να γεννηθούν αρνάκια και αν είμαστε τυχεροί ίσως να έχουμε και μοσχαράκι φέτος αντί να αγοράσουμε όπως πέρυσι για να το μεγαλώσουμε.Sorry για το delαy των απαντήσεων αλλά εδώ έχουμε καταιγίδα με άθλιο internet των δύο mbps οπότε καταλαβαίνετε.
stelios18120 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Κρέας τρως;Τρώω αλλά δεν θέλω να το βλέπω πριν πως ήταν.Προτείμω να το βλέπω έτοιμο μαγειρεμένο γιατί δεν άντεχω να βλέπω σφαγές και να τα ακούω.
Irene.j Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Οσοι εκτρεφουν ζωα δεν ειναι στυγνοι εγκληματιες επειδη τα σφαζουν.Προηγειται το μεγαλωμα τους και η φροντιδα τους.Τους δινουν ονοματα,τους μιλανε,τα χαιδευουν,παιρνουν χαρα απο αυτα. Τους δινουν τροφη και νερο για να καλυψουν την πεινα και τη διψα τους και οχι για να τα βαρυνουν αποκλειστικα. Οξυμωρο για οσους τα αγαπουν απο αποσταση και εκ του ασφαλους! 2
DrLo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Οι περισσότεροι θα σου πούνε ότι όπως δεν έχεις υποχρέωση να τα σπιτώσεις και να τα φροντίσεις, έτσι δεν έχεις και δικαίωμα να αποφασίσεις για τη ζωή τους. Καμία καλή συνθήκη εν ζωή δεν θα δικαιολογούσε τον θάνατο. Τι πάει να πει αυτό? Γιατί δε μπορείς να αποφσίσεις για τη ζωή κάποιου ζώου, άσχετα αν το έχεις σπιτώσει ή φροντίσεις. Όπως είπες δεν υπάρχει έννοια "δικαίωμα" σαν "φυσική έννοια" ... το δικαίωμα είναι μια ανρθώπινη εφευρεση. Το ελάχιστο αποδεκτό πλαίσιο δικαιωμάτων είναι οι νόμοι του κράτους στο οποίο ζεις. Τα πάντα είναι "δικαίωμά σου" εκτός αν απαγορεύονται από το νόμο. Όλα τα άλλα είναι απλά επιλογές σου (πχ αν αποφασίσεις να είσαι μουσουλμάνος στην Ελλάδα αφαιρείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα να τρώει χοιρινό, αν θες να είσαι χορτοφάγος αφαιρείς το δικαίωμά σου να τρώει κρέας). Συνεπώς άσχετα αν σπίτωσα το γουρούνι ή τη κότα αν από το νόμο μπορώ να τη σκοτώσω και να τη φώ είναι δικαίωμά μου.
xstreamgamer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Οσοι εκτρεφουν ζωα δεν ειναι στυγνοι εγκληματιες επειδη τα σφαζουν.Προηγειται το μεγαλωμα τους και η φροντιδα τους.Τους δινουν ονοματα,τους μιλανε,τα χαιδευουν,παιρνουν χαρα απο αυτα. Τους δινουν τροφη και νερο για να καλυψουν την πεινα και τη διψα τους και οχι για να τα βαρυνουν αποκλειστικα. Οξυμωρο για οσους τα αγαπουν απο αποσταση και εκ του ασφαλους! Τα αρνάκια ειδικά τα ταΐζουμε με το μπιμπερό αν τα έχουμε αγοράσει και δεν είναι οι γονείς τους μαζί τους.Τώρα για τα ονόματα έχω σταματήσει να τα δίνω εδώ και κάποια χρόνια γιατί όντως σου προκαλεί μεγαλύτερη θλίψη του να σφάξεις κάτι που το έχεις ονοματίσει.Όχι ότι αλλιώς δεν λυπάσαι πάντως.Αλλά αυτός είναι ο σκοπός τους για αυτόν τον λόγο ξοδευόμαστε στην φροντίδα τους και στην διατροφή τους ώστε μία μέρα να αποτελέσουν την δική μας διατροφή.Όσο για το παιχνίδι τα αρνάκια όταν είναι μικρά είναι απίστευτα πρόσχαρα και παιχνιδιάρικα και αν δεθεί κάποιο πολύ μαζί σου σε ακολουθεί παντού σαν το σκυλί. 2
8anos8888 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Και η κατανάλωση φυτών όμως οδηγεί σε καταστροφή τεραστίων εκτάσεων με φυσική βλάστηση (για την καλλιέργειά τους). Αυτό με την σειρά του έχει τραγικές συνέπειες για τον πλανήτη και όχι μόνο. Έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ζώων/φυτών που ευδοκιμούσαν στις περιοχές αυτές. Ακόμη και τον αφανισμό μερικών. Τα έχεις πάρει ανάποδα, η κτηνοτροφία έχει κακή απόδοση ενέργειας, δηλαδή για παράδειγμα χρειάζονται 7kg φυτών για 1kg βοδινού. Η κτηνοτροφία και όλα τα υποπροιόντα τους συντέλουν στο 51% των εκπομπών αερίων για το φαινόμενο του θερμοκήπιου. Vegan στα ελληνικά μεταφράζετε ως αυστηρός χορτοφάγος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μόνο όταν ο άνθρωπος σταματήσει να βγάζει κυνόδοντες. Μόνο όταν τα υποκατάστατα γίνουν καλύτερα (γεύση, εμφάνιση, μυρωδιά, κτλπ κτλπ) από το original... 1
firewalker Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε: Vegetarians. Raw Vegetarians. Vegans. Raw Vegans. 1
8anos8888 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε: Vegetarians. Raw Vegetarians. Vegans. Raw Vegans. Raw είναι αυτοί που βγάζουν έξω τα μαγειρευτά.
Haldol Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Ασχετο: Χωρις αλατι και λοιπα μπαχαρικα το κρεας δεν ειναι νοστιμο μη γελιωμαστε. Ισως τα ψαρια να ειναι λογω αλμυρας. Αφηστε τα περι νοστιμαδας και κρατηστε τις πρωτεινες και αμινοξεα που εχουν και ειναι χρησιμα για τον οργανισμο μας. Είναι τόσο νόστιμο όσο και οποιαδήποτε τροφή χωρίς "enhancing". Μήπως τις πατάτες, τα μαρούλια, οτιδήποτε φυτικό, δε τα παστώνουμε με αλατοπίπερα; Όλα νόστιμα είναι και χωρίς το "κατιτίς" τους, (και το κρέας εννοείται) αλλά πάντα προσθέτουμε διάφορα για πιο έντονη ή ενδιαφέρουσα γεύση. Το vegan στα Ελληνικά πως είναι; Πρόβατο. Χορτοφάγος.
Lucifer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Τι πάει να πει αυτό? Γιατί δε μπορείς να αποφσίσεις για τη ζωή κάποιου ζώου, άσχετα αν το έχεις σπιτώσει ή φροντίσεις. Όπως είπες δεν υπάρχει έννοια "δικαίωμα" σαν "φυσική έννοια" ... το δικαίωμα είναι μια ανρθώπινη εφευρεση. Το ελάχιστο αποδεκτό πλαίσιο δικαιωμάτων είναι οι νόμοι του κράτους στο οποίο ζεις. Τα πάντα είναι "δικαίωμά σου" εκτός αν απαγορεύονται από το νόμο. Όλα τα άλλα είναι απλά επιλογές σου (πχ αν αποφασίσεις να είσαι μουσουλμάνος στην Ελλάδα αφαιρείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα να τρώει χοιρινό, αν θες να είσαι χορτοφάγος αφαιρείς το δικαίωμά σου να τρώει κρέας). Συνεπώς άσχετα αν σπίτωσα το γουρούνι ή τη κότα αν από το νόμο μπορώ να τη σκοτώσω και να τη φώ είναι δικαίωμά μου. Προσωπικά τρώω κάθε μέρα, κυριολεκτικά, κρέας. Η ηθική μου είναι πολύ διαφορετική από αυτή της πλειοψηφίας των βήγκανζ, οπότε δεν έχει νόημα να εκπροσωπήσω πράγματα τα οποία δε γνωρίζω. Γενικά πάντως διαφωνώ με τη διαμόρφωση της ηθικής βάσει του νομικού πλαισίου, πολλές φορές είναι παράλογα περιοριστικό και άλλες φορές ύποπτα χαλαρό. 3
8anos8888 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Είναι τόσο νόστιμο όσο και οποιαδήποτε τροφή χωρίς "enhancing". Μήπως τις πατάτες, τα μαρούλια, οτιδήποτε φυτικό, δε τα παστώνουμε με αλατοπίπερα; Όλα νόστιμα είναι και χωρίς το "κατιτίς" τους, (και το κρέας εννοείται) αλλά πάντα προσθέτουμε διάφορα για πιο έντονη ή ενδιαφέρουσα γεύση. Πρόβατο. Χορτοφάγος. Χορτοφάγος είναι ο vegetarian.
NT1G Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 ... Η κτηνοτροφία και όλα τα υποπροιόντα τους συντέλουν στο 51% των εκπομπών αερίων για το φαινόμενο του θερμοκήπιου. ... Seems legit.
Προτεινόμενες αναρτήσεις