Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε ολους μας γινεται.. μιας που μας επιβαλλεται να διαβαζουμε συνεχεια την αγια γραφη...

αλλωστε ειναι συχνο φαινομενο να πετροβολανε αθεους εδω θεσσαλονικη... μια της προαλες, που προσβαλε τον ανδρα της και αυτος πηγε να φερει το καλασνικοφ απο το αμαξι...

ευτυχως τα νευρα ηρεμησαν οταν ο παππας της ενοριας απο το διπλα καφενειο βγηκε και την εβαλε στο παρκο διπλα απο τον "κηπο του καλου" οπου οι πιστοι ξεκινησαν το εθιμο...

πραγματικά βρες κάποιον με συγγενή ιερομενο για να ακουσεις απο πρωτο χερι πως τσιμπανε παιδια κ τα μοναζουνε.

Οπως οι παπαδες κ οι καλόγριες πανε με στολή για μπάνιο ετσι κ η μουσουλμάνα μπορει να κανει οτι θέλει.

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δε μπορώ να κρατηθώ από τα γέλια (ή τα κλάματα, όπως το δει κανείς) στην ιδέα και μόνο του τι θα γινόταν αν έλεγε κανείς ότι πρέπει ανάλογα να απαγορευτεί το σταυρουδάκι στο λαιμό των λουόμενων επειδή αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο και επίσης είναι όργανο που συμμετέχει στην πλύση εγκεφάλου της θρησκείας και τη χειραγώγηση των ανθρώπων.

Όχι απλά σκεφτείτε το λίγο. Δεν επιτρέπεται να φοράς σταυρουδάκι, στο λέω εγώ που έχω ελευθερωθεί από τα δεσμά της χριστιανικής ενοχής και θα σου το επιβάλλω επειδή είναι καλό και για σένα.

• Like 5
Δημοσ.

Μπαίνω σφήνα για να τονίσω μια σημαντική διαφορά: το σταυρουδάκι δεν το φοράνε επειδή πρέπει να κρύβουν τα πάντα πάνω τους γιατί είναι βρώμικοι/ες ή υποδεέστεροι/ες.

Carry on :D

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μπαίνω σφήνα για να τονίσω μια σημαντική διαφορά: το σταυρουδάκι δεν το φοράνε επειδή πρέπει να κρύβουν τα πάντα πάνω τους γιατί είναι βρώμικοι/ες ή υποδεέστεροι/ες.

Carry on :D

Σωστά, το φοράνε για να απωθήσουν τα αόρατα τελώνια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι πιο σοβαρός λόγος.
  • Like 3
Δημοσ.

Μου αρέσει πραγματικά που υπάρχουν τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι στον κόσμο, τόσοι υπερασπιστές τους, κάποιοι που ακούν ακόμα Πάολα ή/και Άννα Βίσση, και ένα αυξανόμενο κύμα από βήγκαν.

Συνήθως αν δεν το ανακοινώσουν από μόνοι τους κάνουν ΜΠΑΜ (no pun intended) από μακριά.

Και έτσι είναι πιο εύκολο για κάποιον να αποφασίσει με ποιον/ποια θα κάνει παρέα... φανταστείτε τι χάσιμο χρόνου θα ήταν να μάθεις κάτι από αυτά στην πορεία! :o

DKJhx9l.gif

• Like 3
Δημοσ.

Σωστά, το φοράνε για να απωθήσουν τα αόρατα τελώνια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι πιο σοβαρός λόγος.

Μήπως όσες το φοράνε επειδή έχουν μάθει πως θα πρέπει να ντρέπονται για το ότι είναι γυναίκες δεν είναι το ίδιο με αυτούς που κυνηγάνε τελώνια; Εκτός αν δεν θεωρείς το αίσθημα κατωτερότητας και ντροπής με το οποίο έχουν μεγαλώσει πολλές γυναίκες στο ισλάμ (και όχι μόνο) σοβαρό λόγο.

BTW δε με καίει το μπουρκίνι συγκεκριμένα, την ίδια απέχθεια νοιώθω όταν βλέπω τη μαντίλα, ιδίως στις νεότερες ηλικίες. Και δε με απασχολεί μόνο το τι φοράνε, ας φορέσουν και την κουρτίνα της γιαγιάς τους, δικαίωμα τους είναι. Όταν όμως τα φοράνε επειδή από μικρές μάθανε πως πρέπει να είναι καλυμμένες μπροστά στον οποιονδήποτε θεό -επειδή είναι γυναίκες- ή πως μόνο ο άντρας τους μπορεί να δει το πρόσωπο τους, σαν το σεμεδάκι στη τηλεόραση ένα πράμα, ε εκεί έχω θέμα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι γίνεται μια -μάλλον εύλογη- παρανόηση από τους περισσότερους. Έχετε την εντύπωση ότι οι μουσουλμάνες στη Γαλλία μεγαλώνουν με τον ίδιο τρόπο που θα μεγάλωναν στο Ιράν.

Πράγμα που δεν ισχύει.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κάποια σημασία για σένα (και για τους υπόλοιπους απο μας βέβαια) ποιός είναι technically ο λόγος που το φοράνε;

Πρώτον δε νομίζω ότι το ξέρει κανένας εδώ αυτό γιατί δεν έχει βρεθεί ποτέ στη θέση να συζητήσει χωρίς φόβο και πάθος με μερικές μουσουλμάνες που το φοράνε για να βγάλει αυτό το συμπέρασμα.

Δεύτερον αν ερχόταν και σου έλεγαν ότι ο λόγος που το φοράνε είναι γιατί αν δεν το φορέσουν θα αισθάνονται ότι καταπατούν το θρησκευτικό τους φρόνημα όπως θα αισθανόταν η γιαγιά αν έτρωγε μπριζόλα Μεγάλη Παρασκευή, αυτό έχει κάποια σημασία για σένα; Γιατί εμένα μου το έχουν πει αυτό.

Ή απλά τα δικά μας δικά μας και τα δικά τους πάλι δικά μας;

Μου αρέσει πραγματικά που υπάρχουν τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι στον κόσμο, τόσοι υπερασπιστές τους, κάποιοι που ακούν ακόμα Πάολα ή/και Άννα Βίσση, και ένα αυξανόμενο κύμα από βήγκαν.

Συνήθως αν δεν το ανακοινώσουν από μόνοι τους κάνουν ΜΠΑΜ (no pun intended) από μακριά.

Και έτσι είναι πιο εύκολο για κάποιον να αποφασίσει με ποιον/ποια θα κάνει παρέα... φανταστείτε τι χάσιμο χρόνου θα ήταν να μάθεις κάτι από αυτά στην πορεία! :o

Φαντάσου να μάθεις ότι κάποιος που γνώρισες είναι υπερασπιστής των μουσουλμάνων (ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας υπόκειται σε διακρίσεις) και τόσο καιρό σου το έκρυβε. Μόνο φαντάσου.

The very definition of bigot.

• Like 2
Δημοσ.

Μήπως όσες το φοράνε επειδή έχουν μάθει πως θα πρέπει να ντρέπονται για το ότι είναι γυναίκες δεν είναι το ίδιο με αυτούς που κυνηγάνε τελώνια; Εκτός αν δεν θεωρείς το αίσθημα κατωτερότητας και ντροπής με το οποίο έχουν μεγαλώσει πολλές γυναίκες στο ισλάμ (και όχι μόνο) σοβαρό λόγο.

BTW δε με καίει το μπουρκίνι συγκεκριμένα, την ίδια απέχθεια νοιώθω όταν βλέπω τη μαντίλα, ιδίως στις νεότερες ηλικίες. Και δε με απασχολεί μόνο το τι φοράνε, ας φορέσουν και την κουρτίνα της γιαγιάς τους, δικαίωμα τους είναι. Όταν όμως τα φοράνε επειδή από μικρές μάθανε πως πρέπει να είναι καλυμμένες μπροστά στον οποιονδήποτε θεό -επειδή είναι γυναίκες- ή πως μόνο ο άντρας τους μπορεί να δει το πρόσωπο τους, σαν το σεμεδάκι στη τηλεόραση ένα πράμα, ε εκεί έχω θέμα.

δεν εχεις παει ποτε σε εκκλησία ή σε μοναστηρι ε??? Αληθεια εκεί πως ΑΝΑΓΚΆΖΟΥΝ τις γυναικες να ντύνονται κ δεν μιλαω για καλογριες αλλα για απλες επισκέπτες
Δημοσ.

Έχει κάποια σημασία για σένα (και για τους υπόλοιπους απο μας βέβαια) ποιός είναι technically ο λόγος που το φοράνε;

Σε γενικές γραμμές, ναι. Εξηγώ στο έντιτ που έκανα.

Σίγουρα αυτή που το φοράει στη Γαλλία, ή σε οποιαδήποτε μη θεοκρατική χώρα (απαντάω ταυτόχρονα στον Malthador) δεν το κάνει -η ίδια- επειδή ντρέπεται. Όχι απαραίτητα, δεν λέω πως δε μπορεί να συμβαίνει και αυτό.

Προσωπικά όταν εξετάζω το θέμα της μπούργκας (πάλι απαντάω απαντάω ταυτόχρονα στον Malthador) κάνω το ίδιο λάθος που συνήθως κατηγορώ άλλους πως κάνουν: παίρνω το χείριστο παράδειγμα. Απλά όταν σκέφτομαι πως η μπούρκα αποσκοπεί σε κάτι συγκεκριμένο, δεν μπορώ να δω «αλλιώς» (σαν συνήθεια ή έθιμο) τη χρήση της.

Δεύτερον αν ερχόταν και σου έλεγαν ότι ο λόγος που το φοράνε είναι γιατί αν δεν το φορέσουν θα αισθάνονται ότι καταπατούν το θρησκευτικό τους φρόνημα όπως θα αισθανόταν η γιαγιά αν έτρωγε μπριζόλα Μεγάλη Παρασκευή, αυτό έχει κάποια σημασία για σένα; Για τί εμένα μου το έχουν πει αυτό.

Εξαρτάται. Αν το θρησκευτικό τους φρόνημα εξ'αρχής καταπιέζει τις ίδιες, σωματικά ή ψυχολογικά, ναι, θα είχε μεγάλη σημασία. Λογικό δεν είναι;

Δημοσ.

Θα κάνω την εξής ερώτηση απολύτως σοβαρά.

Με όλες τις ελληνίδες γυναίκες που καταπίεζαν (και αυτές που ακόμα καταπιέζουν) τη σεξουαλικότητά τους επειδή από μικρές μάθανε πως πρέπει να είναι καλυμμένες επειδή είναι γυναίκες, ή πως μόνο ο άντρας τους μπορεί να δει το μουνί τους, έχεις θέμα;

Αν μ' αυτές δεν έχεις θέμα, υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό επειδή και σένα σου μάθανε μερικά πράγματα από μικρό τα οποία δεν είναι απαραίτητα "καλύτερα" από αυτά που έμαθε ο μικρός γείτονας, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικά;

Σίγουρα αυτή που το φοράει στη Γαλλία, ή σε οποιαδήποτε μη θεοκρατική χώρα (απαντάω ταυτόχρονα στον Malthador) δεν το κάνει -η ίδια- επειδή ντρέπεται. Όχι απαραίτητα, δεν λέω πως δε μπορεί να συμβαίνει και αυτό.

Μόνο και μόνο εφόσον δέχεσαι το bold δε θα έπρεπε αυτόματα να απορρίπτεις οποιαδήποτε τέτοια απαγόρευση; Αν όχι, πώς δεν έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τις αρχές μιας ελεύθερης δημοκρατικής κοινωνίας τις οποίες υπερασπίζεις;

Προσωπικά όταν εξετάζω το θέμα της μπούργκας (πάλι απαντάω απαντάω ταυτόχρονα στον Malthador) κάνω το ίδιο λάθος που συνήθως κατηγορώ άλλους πως κάνουν: παίρνω το χείριστο παράδειγμα. Απλά όταν σκέφτομαι πως η μπούρκα αποσκοπεί σε κάτι συγκεκριμένο, δεν μπορώ να δω «αλλιώς» (σαν συνήθεια ή έθιμο) τη χρήση της.

Εξαρτάται. Αν το θρησκευτικό τους φρόνημα εξ'αρχής καταπιέζει τις ίδιες, σωματικά ή ψυχολογικά, ναι, θα είχε μεγάλη σημασία. Λογικό δεν είναι;

Πρώτον, δεν είναι μπούρκα (και δεν έχει σχέση με μπούρκα) αυτό το πράγμα. Μιλάμε συγκεκριμένα για τη μαντήλα ή ανάλογο κάλυμμα κεφαλής, το οποίο είναι το hijab. Το λέω αυτό όχι γιατί έχει σημασία η λέξη, αλλά ίσως έχει σημασία όταν εκφέρουμε άποψη για βαριά κοινωνικά θέματα να δίνουμε την αίσθηση ότι μας έχει απασχολήσει λίγο το θέμα από όλες τις πλευρές. Αναρωτιέμαι με την ευκαιρία πόσοι εδώ ξέρουν έστω να ονοματίσουν τα βασικά μουσουλμανικά καλύμματα/ρούχα, και αν αισθάνονται ότι έχουν σκεφτεί σοβαρά και αντικειμενικά το θέμα όσοι δε γνωρίζουν αρκετό ισλάμ ούτε για να πουν τα ονόματα.

Συμμερίζομαι την ανησυχία σου σχετικά με το πού μπορεί να αποσκοπεί κλπ κλπ, γιατί αυτά είναι πράγματα που ούτε και γω θέλω να βλέπω σε μια κοινωνία. Αλλά εκεί που νομίζω ότι διαφέρουμε είναι ότι για μένα στην προκειμένη περίπτωση το δικαίωμα του άλλου να ντύνεται όπως θέλει και να εκφράζει ελεύθερα το θρησκευτικό του φρόνημα (από τη στιγμή που δεν παρενοχλεί εμένα κάνοντάς το) είναι ισχυρότερο από τα δικά μου πιστεύω για το πώς θα έπρεπε να είναι η κοινωνία. Και πάλι καλά που είναι, γιατί διαφορετικά π.χ. όσοι δεν πιστεύουμε στο χριστιανικό ή κάποιο άλλο θεό θα είχαμε πρόβλημα και νομίζω ότι το ξεχνάμε.

Η απάντηση περι καταπίεσης λόγω θρησκευτικού φρονήματος με αφήνει πολύ ανικανοποίητο για δύο βασικούς λόγους:

1. Έρχομαι εγώ και λέω ότι κατά την άποψή μου η γιαγιά καταπιέζεται, άρα απαγορεύουμε τη νηστεία;
  2. Μία από τις βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η δυτική κοινωνία είναι πως το θρησκευτικό φρόνημα του άλλου δεν είναι δική σου δουλειά, εκτός αν κάνει πράγματα που είναι παράνομα ακόμα και χωρίς θρησκευτική συνιστώσα.
  • Like 2
Δημοσ.

δεν εχεις παει ποτε σε εκκλησία ή σε μοναστηρι ε??? Αληθεια εκεί πως ΑΝΑΓΚΆΖΟΥΝ τις γυναικες να ντύνονται κ δεν μιλαω για καλογριες αλλα για απλες επισκέπτες

Όσες φορές έχει τύχει να πάω σε εκκλησία δεν έχω δει και πολλές γυναίκες με μαντήλα, ιδιαίτερα σε πιο νεαρή ηλικία, αν αυτό εννοείς.

Θα κάνω την εξής ερώτηση απολύτως σοβαρά.

Με όλες τις ελληνίδες γυναίκες που καταπίεζαν (και αυτές που ακόμα καταπιέζουν) τη σεξουαλικότητά τους επειδή από μικρές μάθανε πως πρέπει να είναι καλυμμένες επειδή είναι γυναίκες, ή πως μόνο ο άντρας τους μπορεί να δει το μουνί τους, έχεις θέμα;

Εξαρτάται πως εννοείς την καταπίεση. Αλλά ναι, αν εννοούμε το ίδιο (στο μπολντ), έχω. 

Συμμερίζομαι την ανησυχία σου σχετικά με το πού μπορεί να αποσκοπεί κλπ κλπ, γιατί αυτά είναι πράγματα που ούτε και γω θέλω να βλέπω σε μια κοινωνία.

Αλλά εκεί που νομίζω ότι διαφέρουμε είναι ότι για μένα στην προκειμένη περίπτωση το δικαίωμα του άλλου να ντύνεται όπως θέλει και να εκφράζει ελεύθερα το θρησκευτικό του φρόνημα (από τη στιγμή που δεν παρενοχλεί εμένα κάνοντάς το) είναι ισχυρότερο από τα δικά μου πιστεύω για το πώς θα έπρεπε να είναι η κοινωνία. Και πάλι καλά που είναι, γιατί διαφορετικά π.χ. όσοι δεν πιστεύουμε στο χριστιανικό ή κάποιο άλλο θεό θα είχαμε πρόβλημα και νομίζω ότι το ξεχνάμε.

Η απάντηση περι καταπίεσης λόγω θρησκευτικού φρονήματος με αφήνει πολύ ανικανοποίητο για δύο βασικούς λόγους:

• Έρχομαι εγώ και λέω ότι κατά την άποψή μου η γιαγιά καταπιέζεται, άρα απαγορεύουμε τη νηστεία;
  • Μία από τις βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η δυτική κοινωνία είναι πως το θρησκευτικό φρόνημα του άλλου δεν είναι δική σου δουλειά, εκτός αν κάνει πράγματα που είναι παράνομα ακόμα και χωρίς θρησκευτική συνιστώσα.

Δεν είναι τόσο ανησυχία, όσο οργή. Και πίστεψε με, δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη (ή με οποιαδήποτε) θρησκεία. Σχετικά με τα υπογραμμισμένα, και πάντα υπό προϋποθέσεις ειδικά ως προς την έκφραση του κάθε φρονήματος, διαφωνώ. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να μην ανοίγουμε βλέφαρο και για πιο, ερμ, «σοβαρές» περιπτώσεις καταπίεσης της γυναίκας στο ισλάμ (και πάλι, και όχι μόνο).

Ελπίζω να κατάλαβες πάντως πως δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης. Απλά, πάλι προσωπικά και πάλι σαν ιδέα, εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Για αυτούς και μόνο τους λόγους, όπως είπες, δεν είναι κάτι που θα ήθελα να βλέπω σε μια κοινωνία. Καθόλου, βασικά ;)

Και «εμείς» δεν πάμε πίσω πάντως, αν δεις τι γράφει ο Παύλος περί... ακάλυπτων γυναικών ;)

Ένα πρόχειρο search στο forum αναδεικνύει αμεσα τους επαγγελματίες μουσουλμανολαγνους που ανέφερε και ο randomcat που ασχολούνται μόνο με τέτοια θέματα. Τραγικές υπάρξεις προδότες της ίδιας τους της καταγωγής

Έχεις να συμβάλεις το οτιδήποτε στην κουβέντα ή απλά αρέσκεσαι σε προσωπικές επιθέσεις και ψαχούλεμα; ;)

Δημοσ.

Μου έλεγε μια φίλη πως της αρέσουν τα τούρκικα σήριαλ στο πως φέρονται στις γυναίκες.

Παντρέψου τούρκο της λέω και μείνε στην Τουρκία να δεις rawμαντισμό.

Δημοσ.

παρακολουθω με ενδιαφερον τα γεγονοτα σχετικα με την ιδεολογια περι του μπουρκινιου σε παραλιες και καταληγω οτι εινα σουρεαλισμος Να υπεραμύνεται κάποιος εν ονόματι της ...ελευθερίας, το δικαίωμα κάποιων να ...καταπιέζονται από κάποιους τρίτους. θελω ενδεχομενος να δω και αλλες αποψεις μηπως κανω λαθος που θεωρω τραγικο κατι τετοιο....

Όταν αφορά τους γηγενείς, είναι σεξισμός του χειρίστου είδους να δέρνεις και να επιβάλεις στολές νίντζα στην γυναίκα-κόρη σου, όταν αφορά τα διάφορα μούσλιμ είναι ο πολιτισμός τους και δεν τρέχει κάστανο.

Αυτή είναι η διαφορά του θέματος κατά το politically correct Ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Βέβαια το θέμα με τα μπουρκίνια και την απαγόρευση των είναι περισσότερο μήνυμα προς τους εκεί μούσλιμ ότι άρχισαν οι Γάλλοι να τα παίρνουν με τις μαλακίες των.Όχι ότι θα ιδρώσει το αυτί των αούγκανων,αλλά λέμε τώρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...