Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι σε μια φαση που εχω ξενερωσει απιστευτα με την Ελλάδα. Το κρατος (με την οποια κυβερνηση εχει καθε φορα), στραγγιζει οικονομικα τους πολιτες, ακομα και για να γινεις καντινιερης καπου πρεπει να χεις κονε με καποιον, για μεταπτυχιακα και παλι κονε παιζει συνηθως.. για διδακτορικο απευθειας και παλι πρεπει να χεις κονε.. γενικα κονε κονε κονε.. εχω απελπιστει απλα. Δηλαδη λεω οκ θα μου λειψει ο φοβερος καιρος αλλα κατα τ'αλλα προτιμω καπου που θα ναι πιο ανθρωπινα σε συνθηκες διαβιωσης.

Δημοσ.

Ειμαι σε μια φαση που εχω ξενερωσει απιστευτα με την Ελλάδα. Το κρατος (με την οποια κυβερνηση εχει καθε φορα), στραγγιζει οικονομικα τους πολιτες, ακομα και για να γινεις καντινιερης καπου πρεπει να χεις κονε με καποιον, για μεταπτυχιακα και παλι κονε παιζει συνηθως.. για διδακτορικο απευθειας και παλι πρεπει να χεις κονε.. γενικα κονε κονε κονε.. εχω απελπιστει απλα. Δηλαδη λεω οκ θα μου λειψει ο φοβερος καιρος αλλα κατα τ'αλλα προτιμω καπου που θα ναι πιο ανθρωπινα σε συνθηκες διαβιωσης.

Ξερεις κανεναν(πλην των προνομιουχων αυτης της χωρας) που δε θα το προτιμουσε?

Δημοσ.

ότι είπε (προφητικά ίσως) ο Χάρρυ Κλυνν

Τώρα τους λόγους δεν χρειάζεται να τους ξαναπούμε. Πολλοί, αλλά κυρίως γνωστοί.

Και όχι, δεν φταίνε μόνο οι "άλλοι"

Δημοσ.

Όσο επιτρέπετε στους γέρους να ψηφίζουν όχι δεν υπάρχει σωτηρία.

Σχετικά με τον καιρό όντως τι τρομερό και φοβερό έχει; Καύσωνα 40 βαθμούς που δεν τολμάς να βγεις από το σπίτι; 

Αμάν κάνουμε στην Αθήνα να βρέξει μπας και καθαρίσει από τους τόνους σκόνης που έχει μαζέψει...

Δημοσ.

Μου αρεσει που νομιζετε οτι Ελλαδα ειναι ο καιρος και η καθε περιστασιακη δοσιλογη κυβερνηση. Με αυτα τα μυαλα,δυστυχως οχι απλα δεν σωζεται,ειναι καταδικασμενη

• Like 1
Δημοσ.

Θελει 3 στα 3 μεχρι το τελος του πρωταθληματος και να στραβοπατισουν Αλβανια και Βουλγαρια που εχουν πολυ πιο βατο προγραμμα.Δυσκολα.

Οι γεροι ψηφισαν ΠΑΣΟΚΑΡΑ, νδ, συριζα απο ολα.Υπαρχει καμια αλλη ρεαλιστικη σοβαρη επιλογη?

• Like 1
Δημοσ.

Σώζεται? Ναι - η Πολωνία βομβαρδίστηκε τόσες φορές, η πρωτεύουσα ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά και σήμερα έχει 6% ανεργία. 

Θα σωθεί? Όχι γιατί η νοοτροπία του Ελληνικού λαού (ως ένα πολιτικό, οργανωτικό, θεσμικό κτλ σύνολο) είναι για να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε και ακόμα χειρότερα. Ένας λαός δεν αλλάζει νοοτροπία σε 5-10 χρόνια λόγω κρίσεων κτλ.. Η νοοτροπία μας χτίστηκε από πολλές γενιές και θα θέλει πολλές γενιές για να αλλάξει. Ακόμα και να κάνουμε 1 βήμα μπροστά και να αρχίζουν να φτιάχνουν κάποια πράματα, η ελληνική νοοτροπία θα κάνει kick in και θα μας ξαναπάει 2 βήματα πίσω. Αν σοβαρευτεί αυτός ο λαός, δεν θα γίνει στο δικό μας προσδόκιμο ζωής. 

Δυστυχώς έτυχε να βρεθούμε σε μια συγκυρία που για Χ, Ψ λόγους η Ευρώπη μοίραζε λεφτά, και οι κυβερνήσεις λόγω ανευθυνότητας, πελατειακού κράτους, νοοτροπίας, νόμιζαν ότι το μέλλον της χώρας είναι διακοποδάνειο.

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με τον καιρό όντως τι τρομερό και φοβερό έχει; Καύσωνα 40 βαθμούς που δεν τολμάς να βγεις από το σπίτι; 

Αμάν κάνουμε στην Αθήνα να βρέξει μπας και καθαρίσει από τους τόνους σκόνης που έχει μαζέψει...

Αυτό το επιχείρημα έχει τελειώσει πλέον νομίζω...

Σώζεται πιστεύω, αλλά θέλει υπομονή και προσπάθεια! Τι να κάνουμε, είμαστε οι «τυχερές» γενιές που πέσανε στην περίπτωση...:)

• Like 2
Δημοσ.

Οι γεροι ψηφισαν ΠΑΣΟΚΑΡΑ, νδ, συριζα απο ολα.Υπαρχει καμια αλλη ρεαλιστικη σοβαρη επιλογη?

Σαφως και υπαρχει(οι επιλογες που ανεφερες εχουν πολλακις αποδειχτει μη σοβαρες) αλλα δεν επιτρεπεται να πολιτικολογουμε στο φορουμ.

Δεν παει με την ηλικια.

Δημοσ.

Η γρηγορη απαντηση ειναι οχι. Οχι in our lifitime τουλαχιστον. Ουτε η Ευρωπαικη Ενωση σωζεται, ηδη εχει αρχισει η αποδομηση.Με τις πρακτικες που ακολουθηθηκαν η ακροδεξια εχει σηκωσει κεφαλι σχεδον παντου μολις 70 χρονια απο την καταστροφη. Υπαρχει μια καλη περιπτωση να ξαναδουμε τα ιδια, ισως σε μικροτερο βαθμο.

• Like 2
Δημοσ.

σιγα τον καιρο. Καυσωνας κι υγρασια.

Επιτελους, βρεθηκε καποιος ακομα να το πει

Σώζεται? Ναι - η Πολωνία βομβαρδίστηκε τόσες φορές, η πρωτεύουσα ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά και σήμερα έχει 6% ανεργία. 

Θα σωθεί? Όχι γιατί η νοοτροπία του Ελληνικού λαού (ως ένα πολιτικό, οργανωτικό, θεσμικό κτλ σύνολο) είναι για να βρισκόμαστε εδώ που είμαστε και ακόμα χειρότερα. Ένας λαός δεν αλλάζει νοοτροπία σε 5-10 χρόνια λόγω κρίσεων κτλ.. Η νοοτροπία μας χτίστηκε από πολλές γενιές και θα θέλει πολλές γενιές για να αλλάξει. Ακόμα και να κάνουμε 1 βήμα μπροστά και να αρχίζουν να φτιάχνουν κάποια πράματα, η ελληνική νοοτροπία θα κάνει kick in και θα μας ξαναπάει 2 βήματα πίσω. Αν σοβαρευτεί αυτός ο λαός, δεν θα γίνει στο δικό μας προσδόκιμο ζωής. 

Δυστυχώς έτυχε να βρεθούμε σε μια συγκυρία που για Χ, Ψ λόγους η Ευρώπη μοίραζε λεφτά, και οι κυβερνήσεις λόγω ανευθυνότητας, πελατειακού κράτους, νοοτροπίας, νόμιζαν ότι το μέλλον της χώρας είναι διακοποδάνειο.

Η Πολωνια περασε κομμουνισμο. Η Ελλαδα πρεπει να περασει κατι παρομοιο πριν ξυπνησει

Ενω η νεολαια που ψηφιζει για να βρει θεση στο δημοσιο ειναι καλυτερη. Δεν φταιει η ηλικια, φταινε τα μυαλα. Γηρασμενα, κολλημενα σε μια αλλη εποχη. Σκληρου πασοκισμου (που επηρεασε σαφως και ΝΔ-Συριζα). Η ημερομηνια γεννησης δεν λεει τιποτα. Στην Ελλαδα υπαρχουν χιλιαδες νεοι με μυαλο γερου, νεογεροι. Θελουν να πληρωνονται για να καθονται. Μηδεν ορεξη δημιουργιας και δουλειας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...