Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eιμαστε οι καλυτεροι B)  B)

τωρα για τους δωρητες εννοείται αμα πχ έχει πεθάνει κάποιος να δώσει τα οργανα του? επειδή δεν διάβασα το θεμα του θρεντ αυτό είναι που ζητάει?

Δεν είναι απλά "άμα πεθάνει".

Συνήθως είναι περιπτώσεις ατυχημάτων όπου ο υποψήφιος δότης είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Η οικογένεια πιστεύει ότι επειδή αναπνέει (με μηχανική υποστήριξη) δεν έχει πεθάνει.

Φυσικά και άμα κάποιος είναι ζωντανός δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων εκτός από εξαιρέσεις.

• Απαντ. 230
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι απλά "άμα πεθάνει".

Συνήθως είναι περιπτώσεις ατυχημάτων όπου ο υποψήφιος δότης είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Η οικογένεια πιστεύει ότι επειδή αναπνέει (με μηχανική υποστήριξη) δεν έχει πεθάνει.

Φυσικά και άμα κάποιος είναι ζωντανός δεν μπορεί να γίνει δωρητής οργάνων εκτός από εξαιρέσεις.

Ούτως ή αλλως αμα έχει μεινει 1 μηνα μέσα σε αυτή τη κατάσταση υπάρχει περιπτωση να ανακάμψει? τι λογο έχει ο γιατρος να σου πει ψέμματα?

Δημοσ.

Ούτως ή αλλως αμα έχει μεινει 1 μηνα μέσα σε αυτή τη κατάσταση υπάρχει περιπτωση να ανακάμψει? τι λογο έχει ο γιατρος να σου πει ψέμματα?

Εγκεφαλικά νεκρός να ανακάμψει ούτε μία στο άπειρο.

Αν ψάξεις στο νετ θα βρεις πάμπολλες περιπτώσεις να ισχυρίζονται ότι κάποιος εγκεφαλικά νεκρός σήμερα είναι μια χαρά. Και στο ίδιο το thread εδώ το ισχυρίζεται κάποιος.

Γενικά πάντα όταν πας άρρωστος στο νοσοκομείο, ή έχεις άρρωστο και ρωτήσεις πως πάει ο ασθενής, ποτέ των ποτών σωστός επαγγελματίας δεν θα σου δώσει ελπίδες. Πάντα σου δίνουν το χειρότερο δυνατό σενάριο, γιατί αν σου δώσουν ελπίδες και κάτι πάει στραβά θα ζητάς τα ρέστα μετά και θα τους κυνηγάς για εξηγήσεις. Σου κόβουν τις ελπίδες και σε προετοιμάζουν πάντα για το χειρότερο, και αν τα πράγματα πάνε στο καλύτερο τους ευγνωμονείς μετά, παλιότερα (μόνο ελπίζω) είχαν και τα φακελάκια ευγνωμοσύνης που έσωσαν τον δικό σου, κτλ.

Αυτές οι περιπτώσεις λοιπόν "εγκεφαλικά νεκρών που μας επέμεναν να δώσουμε τα όργανά του αλλά έγινε το θαύμα και ο ασθενής επέζησε και ζει και βασιλεύει υγιέστατος" είναι περιπτώσεις που ο ασθενής δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, δεν έχουν κάνει τέτοια διάγνωση, αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιδεινωθεί η κατάστασή του και να πεθάνει. Το ιατρικό προσωπικό λοιπόν προσπαθεί να προετοιμάσει ψυχολογικά τους συγγενείς για να δωρήσουν τα όργανά του, όταν και αν πεθάνει εγκεφαλικά. Αλλά τελικά υπάρχει ανάρρωση, και μετά βγαίνουν οι συγγενείς και κράζουν.

Ας βγει οποιοσδήποτε από αυτούς που κράζουν να δώσει την υπογεγραμμένη διάγνωση από δύο γιατρούς ότι ο ασθενής που τελικά ανάρρωσε, είχε διαγνωστεί εγκεφαλικά νεκρός. Αν βρεις έστω και έναν, σφύρα κλέφτικα.

:P

• Like 1
Δημοσ.

Μην ανησυχεις αν παθεις χτυπα ξυλο τιποτα τα οργανα σου να εισαι σιγουρος οτι δεν θα καταληξουν σε μενα.

Η λογικη μου δεν στρεφεται εναντια και στην εθελοντικη δωρεα.

Η λογικη μου στρεφεται εναντια στην εφαρμογη λιγοτερης δημοκρατιας.

Ξερεις ποιος ειναι ο αποτελεσματικοτερος τροπος να αλλαξεις γνωμη,ε? Να σου συμβει. (Δε σου το ευχομαι φυσικα)

• Like 1
Δημοσ.

Ξερεις ποιος ειναι ο αποτελεσματικοτερος τροπος να αλλαξεις γνωμη,ε? Να σου συμβει. (Δε σου το ευχομαι φυσικα)

Δεν προκειται να αλλαξω γνωμη.

• Like 1
Δημοσ.

Με ολη την καλη μου διαθεση,μην εισαι τοσο απολυτος. Μπορω να καταλαβω τους λογους για τον ενδοιασμο,την καχυποψια,την προκαταληψη. Εδω μιλαμε για σοβαρες περιπτωσεις,που η μονη οδος ειναι η δωρεα. Ειναι δικαιωμα σου να μη θες να αλλαξεις γνωμη. Αυτο φυλαξε το για το μελλον,το οποιο κανενας μας δε μπορει να προβλεψει. 

Δημοσ.

Έτσι λένε και αυτοί που καπνίζουν, δεν θα πάθω τίποτα, όλοι απο κάτι θα πάμε, αλλά όταν τους λένε τα δυσάρεστα καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που το άρχισαν.

Κομμουνιστής μέχρι να πλουτίσεις.

Δεξιός μέχρι να πεινάσεις.

Αναρχικός μέχρι να γίνεις αρχηγός.

Άθεος μέχρι ν'αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο....

Δημοσ.

Βρε παιδιά, το by default δωρητής είναι αυτό που ξενίζει και μάλιστα σε μία διεφθαρμένη όπως η δικιά μας χώρα ειδικά στον χώρο της Ιατρικής.ίσως να είμαι συνομοσιολόγος δεν ξέρω αλλά δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο δύο τρεις γιατροί με ένα διευθυντή τους και δύο από το νοσηλευτικό προσωπικό να κάνουν πουστιά και να εξάγουν όργανα από ασθενείς, που όντως να έχουν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης έτσι και αλλιώς.Για να είμαι πιο σαφής εννοώ ότι ίσως να μην δίνουν οι διεφθαρμένοι αυτοί τύποι και το 100% των δυνάμεων τους ώστε να σώσουν κάποια πολύ βαριά περιστατικά αν μας κάνει ο νόμος όλους υποχρεωτικά δωρητές.Είμαι όπως είπα και πριν εθελοντής αιμοδότης και είμαι ήδη υποψήφιος δωρητής μυελού δεν με απασχολεί καν τι θα κάνουν τα όργανα μου αν τα τινάξω, φυσικά και θα τα κάνω δωρεά αλλά επειδή το επιλέγω εγώ και όχι επειδή θα με αναγκάσουν.Αν δεν συμβαίνει πουθενά αυτό τότε πως γίνεται το παράνομο εμπόριο οργάνων και πως βρίσκονται πάντα μοσχεύματα για αυτούς που έχουν τα μέσα είτε λόγο πολιτικής είτε λόγο οικονομικής δύναμης;Αυτό είναι το θέμα και όχι το αν θέλουμε εμείς που διαφωνούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αν και δεν εχω διαβασει το θρεντ προς ολους εσας που λετε θελουν να μας υποχρεωσουν οποτε θα παρουν τα @@ απο αντιδραση ξερετε οτι στον μονο που κανετε κακο ειναι στον οποιο θα μπορουσε να σωθει απο τα οργανα σας και σε κανεναν πολιτικο,συνδικαλιστη κτλ. 

Οπως αναφερθηκε καπου για να χρησιμοποιηθουν τα οργανα χρειαζεται μια διαδικασια προηγουμενος ωστε να δουν οτι ειναι συμβατος ο δότης και επισης ο γιατρος δεν κανει οτι του γουσταρει χωρις να ενημερωνει συγγενείς κτλ. Πολυ χολιγουντ βλεπετε μερικοι και ειστε επηρεασμενοι

https://www.everplans.com/articles/rich-guy-buries-million-dollar-bentley-to-prove-point

• Like 3
Δημοσ.

Αν και δεν εχω διαβασει το θρεντ προς ολους εσας που λετε θελουν να μας υποχρεωσουν οποτε θα παρουν τα @@ απο αντιδραση ξερετε οτι στον μονο που κανετε κακο ειναι στον οποιο θα μπορουσε να σωθει απο τα οργανα σας και σε κανεναν πολιτικο,συνδικαλιστη κτλ. 

Οπως αναφερθηκε καπου για να χρησιμοποιηθουν τα οργανα χρειαζεται μια διαδικασια προηγουμενος ωστε να δουν οτι ειναι συμβατος ο δότης και επισης ο γιατρος δεν κανει οτι του γουσταρει χωρις να ενημερωνει συγγενείς κτλ. Πολυ χολιγουντ βλεπετε μερικοι και ειστε επηρεασμενοι

https://www.everplans.com/articles/rich-guy-buries-million-dollar-bentley-to-prove-point

Τι λέτε ρε παιδιά τώρα;Π.χ ένας πλούσιος είναι συμβατός με εμένα (δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να το εντοπίσουν υπάρχουν βάσεις δεδομένων) και εγώ έχω διακομιστεί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.Πως θα μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι οι δικοί μου και εγώ ότι μία ομάδα διεφθαρμένων γιατρών έκανε ότι μπορούσε για να με σώσει;.Σιγά το holywood δηλαδή και σιγά το δύσκολο της υπόθεσης αν εμπλέκονται σε ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων τα άτομα που πρέπει και που δεν θα δώσουν και αναφορά σε κανέναν αν με πεθάνουν.Το πολύ πολύ θα πουν στους δικούς μου κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δυστυχώς κατέληξε που ίσως να συνέβαινε έτσι και αλλιώς.Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ, είναι αν είμαι σε κώμα,και με έχουν αντιστοιχίσει ότι είμαι συμβατός με κάποιον που έχει είτε πολιτική είτε οικονομική επιρροή, θα δώσουν το 1000% των προσπαθειών τους να με σώσουν ή αν πέσω σε κύκλωμα θα με πεθάνουν προκειμένου να τα αρπάξουν χοντρά;Δεν μιλάμε να έχεις κάνει εγχείρηση απλή και να σε πεθάνουν μιλάμε αν  είσαι στα όρια ζωής και θανάτου και είσαι by defult δωρητής και αντιστοιχείς με κάποιον ισχυρό σε συμβατότητα, θα κάνουν το παν οι γιατροί για να σε διατηρήσουν στην ζωή;Και ειδικά στην Ελλάδα όπου τα αρπάζουν για πολύ λιγότερα χρήματα και για πιο απλές περιπτώσεις;Η θα πράξουν το minimum των προσπαθειών για να σώσουν ώστε να είναι και αληθοφανείς οι εξηγήσεις τους στους συγγενείς και θα σε στείλουν αδιάβαστο;

• Like 2
Δημοσ.

Δικαίωμα στην επιλογή..από πότε αυτό δείχνει "σκατοψυχία";θα επιλέξω εγώ αν θέλω να μαι δότρια οργανων..σας φαίνεται λογικό να αποφασίζει κάποιος άλλος για αυτό;;

Ειλικρινά το λογικότερο θα ήταν να γίνεται σωστή και συνεχής ενημέρωση ακόμη και στα σχολεία για την εθελοντική αιμοδοσία,δωρεά οργάνων,κ.τ.λ.

Η άγνοια και κάποια κοινωνικά/θρησκευτικά στερεότυπα μας οδηγούν πολλές φορές σε λάθος αποφάσεις..

Δεν συμφωνώ όμως να αποφασίζουν κάποιοι άλλοι για το σώμα μου ακόμη κ όταν θα μαι ένα βήμα πριν τον θάνατο..

Και για να προλάβω κάποιους ,είμαι δότρια οργάνων εδώ κ 15 χρόνια..είμαι και το επέλεξα εγώ..δεν μου το επέβαλλε κανένας.

• Like 3
Δημοσ.

Μακαρι να γινει υποχρεωτικη η δωρεα οργανων , θα σωθει πολυ περισσοτερος κοσμος απο οτι τωρα. 

Εχουμε ξεχασει οτι καθε οργανισμος εχει σαν απωτερο σκοπο την επιβιωση του ειδους του . Ε μονο οι ανθρωποι εχουν χασει αυτο το ενστικτο . 

Καποιοι ειναι εγωιστες και μετα θανατον ρε πουστη  μου 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...