Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ο μέσος Αλβανός έχει πάψει να κάνει χαμαλοδουλειές εδώ και πολλά χρόνια. Πολλοί είναι αφεντικά πλέον (κυρίως σε σουβλατζίδικα και παλαιότερα εργολάβοι σε οικοδομές, πριν το χτύπημα της κρίσης).

Ακόμα και στις απόψεις τους το βλέπεις αυτό... πλέον σκέφτονται σαν Έλληνες (ή Ελληναράδες αν θες), δεν βλέπουν με καλό μάτι όσους μετανάστες ήρθαν μετά από αυτούς (Πακιστανούς, Αφρικανούς κλπ.)

Μέχρι και τους δικούς τους που δουλεύουν μαύρα και χωρίς χαρτιά βλέπουν με κακό μάτι.

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι πως το πρώτο μου κινητό (Νοκια 3310) μου το είχαν πάρει οι δικοί μου μαζί με συμβόλαιο για ένα χρόνο, γιατί συνολικά έβγαινε πιο φθηνά από ότι αν αγοραζες μόνη της τη συσκευή.

Δημοσ.

Πρώτος υπολογιστής, Χριστούγεννα 1986. Amstrad CPC 6128 με έγχρωμη οθόνη 130.000 δρχ. Μεγάλη μάχη με τους γονείς για να τον αγοράσουν.

Βέβαια εκείνη η εποχή είχε ένα σοβαρό μειονέκτημα. Τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν πανάκριβα και για λίγους.

Δημοσ.

Τις πρόλαβα για λίγο τις καλές εποχές... (Με ευρώ όμως δραχμές πρόλαβα μέχρι το γυμνάσιο)

80 ευρώ το 8ωρο + τις υπερωρίες έφτανα για πλάκα τα 2 - 2,5 χιλιάρικα το μήνα την ίδια εποχή που ο πατέρας μου σαν δημόσιος υπάλληλος έβγαζε 1.100 τον μήνα...

Δημοσ.

Διακόσιες δραχμές το πιτόγυρο, ήτοι ~0,59 ευρώ το '99.

Το ίδιο μαγαζί, ναί μέν μου πουλάει το ίδιο πιτόγυρο 17 χρόνια μετά 1,90 (λογικό)...άλλα η πιο ύπουλη αύξηση έγινε στο μεταβατικό στάδιο δραχμή->ευρώ

Ορκίστηκα, αν πετύχω τον αντιπαθέστατο παρουσιαστή του τηλεγλεντιού,να τον κεράσω μια κουτουλιά για την διαφήμισή του "με το ευρώ καλύτερα".

Δημοσ.

Θυμάται κανείς που παίρναμε τηλεκάρτα των 1000 δραχμών και με ένα κόλπο στο καρτοτηλέφωνο την κάναμε και έριχνε τις μονάδες ανα μια και όχι ανα 13 που είχε τότε; (13δρχ/μονάδα)...

Φαντάροι και μιλάγαμε με τις ώρες στα καρτοτηλέφωνα... :devil:

Δημοσ.

Διακόσιες δραχμές το πιτόγυρο, ήτοι ~0,59 ευρώ το '99.

Το ίδιο μαγαζί, ναί μέν μου πουλάει το ίδιο πιτόγυρο 17 χρόνια μετά 1,90 (λογικό)...άλλα η πιο ύπουλη αύξηση έγινε στο μεταβατικό στάδιο δραχμή->ευρώ

Ορκίστηκα, αν πετύχω τον αντιπαθέστατο παρουσιαστή του τηλεγλεντιού,να τον κεράσω μια κουτουλιά για την διαφήμισή του "με το ευρώ καλύτερα".

Τι σε κανει να πιστευεις οτι μετα απο 17 χρονια οι τιμες θα ηταν στα ιδια επιπεδα; 

• Like 1
Δημοσ.

το καλο τις υποθεσης ειναι οποιος επενδυσε σωστα αυτη την 20ετηα που και μετριο μυαλο να ειχε εβγαζε λεφτα

οι πιο πολλοι δασκαλοι και δημοσιοι υπαλληλοι επιασαν ενα εκατομμυριο ευρω ολα αυτα τα χρονια τωρα το πως το επενδυσαν δεν τους φταει κανεις

κριμα σε μας που στα καλητερα μας χρονια τρωμε ξυλο

Δημοσ.

Τι σε κανει να πιστευεις οτι μετα απο 17 χρονια οι τιμες θα ηταν στα ιδια επιπεδα; 

Ίσα ίσα,πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός οτι μέσα σε 2 έτη το συγκεκριμένο προϊόν σκαρφάλωσε στο 1,20.

Η τιμή,πλέον,είναι φυσικό επακόλουθο του τι βιώνουμε σάν οικονομία σήμερα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ίσα ίσα,πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός οτι μέσα σε 2 έτη το συγκεκριμένο προϊόν σκαρφάλωσε στο 1,20.

Αν δεν είχαμε μπει στο euro, οι τιμές θα είχαν αυξηθεί έτσι κι αλλιώς και πριν το 2009...

• Like 5
Δημοσ.

Το αν υπηρχε αισχροκερδεια στην αρχη και ολοι στρογγυλεψαν τις τιμες προς τα πανω, δεν εχει να κανει με το ευρω. Απο εκει και περα, ακομα και με ενα μετριο πληθωρισμο (η δραχμη το 2000 ειχε 3%) οι τιμες θα ηταν πολυ υψηλοτερες σημερα απο οτι το 1999. Και προφανως αν η Ελλαδα επιστρεψει σε εθνικο νομισμα, οι τιμες δεν θα επιστρεψουν στα επιπεδα που τις αφησαμε το 2002

• Like 2
Δημοσ.

Ας μείνουμε οn topic παρακαλώ...

Μην ξεκινάμε αναλύσεις και ιστορίες κτλπ

Πάντως πιστεύω από το 85' και μέχρι το 2005 ήταν τα χρυσά χρόνια της φούσκας

Το 90% του πληθυσμού έκανε ζωαρα

σπιτια,αμαξια,εξοχικα,σκαφη,διακοπες εξωτερικό,κοσμηματα,μπουζουκια, ταβέρνες και γενικά γλέντια και χαρές

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...