Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τσάμπα δηλαδή κάναμε διαφορικό λογισμό στο τμήμα μου; Ο μοντιέ, αν το ήξερα θα έλεγα στον καθηγητή να μην το δώσω το μάθημα, αφού όλοι οι άλλοι κάνουν μόνο πρωτοβάθμιες...

Τιποτα δεν ειναι τζαμπα αλλα αν εχεις κανει προπτυχιακο στα οικονομικα και πας σε δουλεια που πρεπει να ξερεις αρκετα μαθηματικα δεν μπορεις να ανταγωνιστεις εναν engineer+mba/finance msc ετσι και αλλιως οποτε μαντεψε ποιον θα προτιμήσουν αν η δουλεια ειναι math heavy.. 

Μην τον τρομαζετε χωρις λογο δεν ειναι τιποτα και σε 2-3 μαθηματα να ζοριστει δεν ειναι κατι που δεν μπορει να καταφερει με προσπαθεια, πετατε 2-3 βαρυγδουπα και καλα οτι δεν θα μπορεσει ελεος..

OP πηγαινε ενημερωσου απο καθηγητες/γνωστους κτλπ αν μπορεις και ασε το insomnia σε αυτα τα θεματα πραγματικα ειναι η καλυτερη συμβουλη που μπορω να σου δωσω, καποιος θα γραψει 2-3 σωστα αλλα θα χαθουν μεσα στις ασυναρτησιες και τις υπερβολες..

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρεις λογιστική το είχα στην άκρη του μυαλού μου.

Έτσι και αλλιώς το πτυχίο που δίνουν τα περισσότερα Κολλέγια είναι το BSc Accounting and Finance

Απλά δεν ξέρω τι προοπτικές έχει κυρίως στο εξωτερικό. Υπάρχουν ευκαιρίες;

Εννοειται εχει. Αμα παρεις Λογιστικης και Χρηματοοικονομικης εχει αρκετους δρομους να ανοιξεις. Ειτε σε ελεγχο(που εξω εχει τρελα λεφτα) αλλα για να παρεις ACCA γαμιεσαι. Εισαι χωρις ζωη. 

Σημαντικο να δινουν και πτυχιο απο καποιο οκ πανεπιστημιο. Τα ΑΤΕΙ Λογιστικης πχ Αττικης και Πατρας ειναι δυνατα και για εξω.

Μη ξεχνας οτι ολες οι εταιριες θελουν ατομα πανω στα οικονομικα. Ανεξαρτητα τι κανουν. Εσυ αν θες επιλεγεις ειδικοτητα μετα και ετσι. 

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειται εχει. Αμα παρεις Λογιστικης και Χρηματοοικονομικης εχει αρκετους δρομους να ανοιξεις. Ειτε σε ελεγχο(που εξω εχει τρελα λεφτα) αλλα για να παρεις ACCA γαμιεσαι. Εισαι χωρις ζωη. 

Σημαντικο να δινουν και πτυχιο απο καποιο οκ πανεπιστημιο. Τα ΑΤΕΙ Λογιστικης πχ Αττικης και Πατρας ειναι δυνατα και για εξω.

Μη ξεχνας οτι ολες οι εταιριες θελουν ατομα πανω στα οικονομικα. Ανεξαρτητα τι κανουν. Εσυ αν θες επιλεγεις ειδικοτητα μετα και ετσι. 

Το Πανεπιστήμιο από ότι κατάλαβα είναι Plymouth, 588 στην παγκόσμια κατάταξη. Φαντάζομαι είναι καλύτερο από την ΑΣΟΕΕ που είναι 1200 στην Παγκόσμια κατάταξη.

Μπορώ να κάνω και μεταπτυχιακό πάνω στην Λογιστική;

Θα το σκεφτώ καλά.

Δημοσ.

Δεν ειναι το παν η παγκοσμια καταταξη. Τσεκαρε πανω στον τομεα που θες. Πχ αυτο που εκανα εγω μαστερ (Heriot-Watt) ειναι στο τοπ 5 πανω στο mba-economics κλπ. 

Εχει παρα πολλα. Θα την δεις Accounting την λογιστικη. Auditing η ελεγκτικη. Σε πολλες περιπτωσεις οι πιστοποιησεις τυπου ACCA, CFA, CPA, etc ειναι πολυ παραπανω στο ρανκινγκ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομεα. Και παρα πολυ δυσκολες.. 

Δημοσ.

Δεν ειναι το παν η παγκοσμια καταταξη. Τσεκαρε πανω στον τομεα που θες. Πχ αυτο που εκανα εγω μαστερ (Heriot-Watt) ειναι στο τοπ 5 πανω στο mba-economics κλπ. 

Εχει παρα πολλα. Θα την δεις Accounting την λογιστικη. Auditing η ελεγκτικη. Σε πολλες περιπτωσεις οι πιστοποιησεις τυπου ACCA, CFA, CPA, etc ειναι πολυ παραπανω στο ρανκινγκ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομεα. Και παρα πολυ δυσκολες.. 

Η λογιστική και η Ελεγκτική πόσα μαθηματικά χρειάζονται;

​και στην σχολή αλλά και στην μετέπειτα καριέρα σου;

Επίσης μπορείς να μου πεις περιληπτικά με τι ασχολείται η Ελεγκτική;

Δημοσ.

Αναλογα τις σχολες. Εγω πχ ειχα απο οσο θυμαμαι 4-5 μαθηματα Λογιστικης και αλλα 2-3 ελεγχου στο προπτυχιακο.

Για να ασχοληθεις με τον ελεγχο πρεπει να εχεις ΑΡΙΣΤΗ γνωση Λογιστικης. Ενημερωνεσαι καθημερινα και θελει τρελο διαβασμα. Ειναι αυτος που λεμε Ορκωτος Λογιστης. 

Με ενα απλο γκουγκλαρισμα θα βρεις τις εννοιες του Ελεγχου καθως και στο σαιτ του σοελ.

Δημοσ.

Παιδια αφου υπαρχει το τοπικ ας γραψω κι εγω την οση εμπειρια εχω. Λογιστικη δεν χρειαζεται πολλα μαθηματικα. Το θεμα ειναι κατα τη γνωμη μου να εισαι συγκεντρωμενος και να εχεις λογικη σκεψη. Δηλαδη ακομα και τις 4 βασικες πραξεις να ξερεις μπορεις να καταλαβεις το νοημα. Εχω να κανω κι εγω μια ερωτηση. Ειμαι μαθητης ΕΠΑΛ στον τομεα Οικονομιας και Διοικησης και σκεφτομαι να μη δωσω Πανελληνιες και να φυγω κατευθειαν εξω για προπτυχιακο. Αλλοι μου λενε να καθισω εδω για προπτυχιακο και μετα να φυγω εξω για μεταπτυχιακο. Τι θα κανατε στη θεση μου; Να αναφερω οτι κι εγω με οικονομικα θελω να ασχοληθω, τωρα δεν ξερω σε ποιον ακριβως κλαδο καθως μου αρεσουν πολλα απο τα πραγματα που κανουμε στο σχολειο τωρα τον τελευταιο χρονο. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη για το off-topic.

Δημοσ.

Ξέρεις λογιστική το είχα στην άκρη του μυαλού μου.

η λογιστική το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θέλει προχωρημένα μαθηματικά

παρόλα αυτά αν ξέρεις μαθηματικά σκέφτεσαι κάποια βήματα παρακάτω από τους άλλους

επίσης αν έχεις δουλέψει σε πανεπιστήμιο αρκετά κάποιες πιο προχω έννοιες σε μαθηματικά/στατιστική δουλεύοντας σε λογιστική νιώθεις χαζός, γενικά οι περισσότεροι με μαθηματικά γυμνασίου τη βγάζουν και χρησιμοποιώντας στο κομπιουτεράκι το % που με τρελαίνει :cry:

μια φορά πετάω έξω επιστημονικό κομπιουτεράκι να υπολογίσω κάτι που ήθελα και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο και σχολίασαν "ξέρεις αυτό δε βολεύει για τη δουλειά μας" 

ναι μωρή το ξέρω, αλλά εγώ θέλω να υπολογίσω με αυτό!!!

Δημοσ.

Παιδια αφου υπαρχει το τοπικ ας γραψω κι εγω την οση εμπειρια εχω. Λογιστικη δεν χρειαζεται πολλα μαθηματικα. Το θεμα ειναι κατα τη γνωμη μου να εισαι συγκεντρωμενος και να εχεις λογικη σκεψη. Δηλαδη ακομα και τις 4 βασικες πραξεις να ξερεις μπορεις να καταλαβεις το νοημα. Εχω να κανω κι εγω μια ερωτηση. Ειμαι μαθητης ΕΠΑΛ στον τομεα Οικονομιας και Διοικησης και σκεφτομαι να μη δωσω Πανελληνιες και να φυγω κατευθειαν εξω για προπτυχιακο. Αλλοι μου λενε να καθισω εδω για προπτυχιακο και μετα να φυγω εξω για μεταπτυχιακο. Τι θα κανατε στη θεση μου; Να αναφερω οτι κι εγω με οικονομικα θελω να ασχοληθω, τωρα δεν ξερω σε ποιον ακριβως κλαδο καθως μου αρεσουν πολλα απο τα πραγματα που κανουμε στο σχολειο τωρα τον τελευταιο χρονο. Σας ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη για το off-topic.

Κουκιά μετρημένα είναι.

Έχεις λεφτά για να πας έξω; Έχεις φύγει χτες.

Η Ελλάδα δεν έχει Πανεπιστήμια, μόνο παραρτήματα των κομμάτων έχει.

Δημοσ.

Η Ελλάδα δεν έχει Πανεπιστήμια, μόνο παραρτήματα των κομμάτων έχει.

ναι για αυτό έχουν βρει δουλειά τόσοι έλληνες που έχουν πάει έξω επειδή δεν έχουμε πανεπιστήμια και πάνε ως ανιδίκευτοι...

συμφωνώ ότι είναι μπουρδέλα από πολλές απόψεις, αλλά δε συμφωνώ ότι δε βγάζουν ικανούς επιστήμονες, ειδικά όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί σοβαρά με τις σπουδές του 

Δημοσ.

ναι για αυτό έχουν βρει δουλειά τόσοι έλληνες που έχουν πάει έξω επειδή δεν έχουμε πανεπιστήμια και πάνε ως ανιδίκευτοι...

συμφωνώ ότι είναι μπουρδέλα από πολλές απόψεις, αλλά δε συμφωνώ ότι δε βγάζουν ικανούς επιστήμονες 

Δεν είπα κάτι τέτοιο, αλλά αυτό εξαρτάτε και από τον ίδιο τον Φοιτητή.

Αν ο Φοιτητής θέλει να μάθει η αλήθεια είναι θα μάθει.

Παρόλα αυτά η ζωή του θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν τα Πανεπιστήμια δεν ήταν κάθε Εβδομάδα κλειστά από τους "Επαναστάτες" όπως επίσης θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν τα Πανεπιστήμια είχαν τις κατάλληλες υποδομές.

Ας μην συνεχίσουμε όμως, γιατί θα βγούμε οφ τοπικ.

Δημοσ.

δε διαφωνώ σε αυτά που λες και τα έχω ζήσει (για την ιστορία όταν πήρα πτυχίο  είχα πέσει σε κάτι μεγάλες καταλήψεις διαρκείας που γίνονταν τότε και ενώ θα έδινα τα τελευταία μου μαθήματα και θα έμπαινα στρατό με ένα μήνα ενδιάμεσο "άραγμα"  έδωσα τα δύο τελευταία μόλις 5 μέρες πριν μπω και όταν παρουσιάστηκα κέντρο ήταν πόσοι άλλοι που οι σχολές τους ήταν ακόμα κλειστές και δεν πρόλαβαν, εκεί να δεις κλάμα.. και άντε να κάτσεις μετά να διαβάσεις όσο είσαι φαντάρος) 

απλά διαφωνώ με τη πλήρη απαξίωση

κι εγώ το έχω μετανιώσει από αρκετές απόψεις που δε συνέχισα την ιδιωτική εκπαίδευση και μετά το λύκειο, γιατί από τη πλήρη οργάνωση πήγα στο "μπουρδέλο", όταν όμως κάθισα και έβαλα κάποια πράγματα κάτω στο μυαλό μου κατάλαβα ότι έστω κι έτσι υπάρχει κάποια ποιότητα σπουδών και επίσης κατάλαβα ότι δε γίνεται μια ζωή να με παίρνουν από το χεράκι για να κάνω αυτό που πρέπει

τέσπα, τέλος το ot 

Δημοσ.

Παιδια καποιος με πτυχιο στα λογιστικα-χρηματοοικονομικα ποσο ευκολο ειναι να βγει εξω κατευθειαν για δουλεια; Εννοωντας οτι υπαρχουν σημαντικες αλλαγες στα φορολογικα συστηματα απο χωρα σε χωρα και επισης διαφορετικες ορολογιες και διαφορετικα λογιστικα σχεδια.

Δημοσ.

Παιδια καποιος με πτυχιο στα λογιστικα-χρηματοοικονομικα ποσο ευκολο ειναι να βγει εξω κατευθειαν για δουλεια; Εννοωντας οτι υπαρχουν σημαντικες αλλαγες στα φορολογικα συστηματα απο χωρα σε χωρα και επισης διαφορετικες ορολογιες και διαφορετικα λογιστικα σχεδια.

γιατί αν βγεις από τη σχολή νομίζεις ότι μπορείς να δουλέψεις ελλάδα; :lol:

πολύ περισσότερα θα μάθεις σε σεμινάρια για την πραγματική δουλειά σε κάποιες 10αδες ώρες, παρά 4 χρόνια στη σχολή και αν αυτά στα πληρώνει ο εργοδότης έχει καλώς, γιατί κάποιες φορές τα βάζεις από τη τσέπη σου για να μπορείς να ακολουθείς τη κατάσταση 

όπου και να  πας θα θες περαιτέρω και διαρκή εκπαίδευση 

απλά πιστεύω ότι στο εξωτερικό τα πράγματα δε θα αλλάζουν κάθε λίγους μήνες, εδώ είναι γελοία η κατάσταση από αυτή την άποψη 

Δημοσ.

γιατί αν βγεις από τη σχολή νομίζεις ότι μπορείς να δουλέψεις ελλάδα; :lol:

πολύ περισσότερα θα μάθεις σε σεμινάρια για την πραγματική δουλειά σε κάποιες 10αδες ώρες, παρά 4 χρόνια στη σχολή και αν αυτά στα πληρώνει ο εργοδότης έχει καλώς, γιατί κάποιες φορές τα βάζεις από τη τσέπη σου για να μπορείς να ακολουθείς τη κατάσταση

όπου και να πας θα θες περαιτέρω και διαρκή εκπαίδευση

απλά πιστεύω ότι στο εξωτερικό τα πράγματα δε θα αλλάζουν κάθε λίγους μήνες, εδώ είναι γελοία η κατάσταση από αυτή την άποψη

Ναι καταλαβαινω τι εννοεις αλλα ρωταω εαν ειναι ενα επάγγελμα με το οποιο μπορεις να μεταναστευσεις λογω τον παραπανω που ανεφερα εφοσων απο οτι εχω καταλαβει και ο OP δεν θελει ενα επαγγελμα που θα τον κλεισει στην Ελλαδα. Πρεπει να κανει καποιο μεταπτυχιακό πχ στην Αγγλικη Λογιστική ή κατι τετοιο αν τελειωσει ΑΕΙ ή ΤΕΙ εδω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...