li@m Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Χαιρετώ την παρέα. Εδώ και ένα εξάμηνο έχω υπό την κατοχή μου μια μεταχειρισμένη μηχανή. Επειδή τις κλέβουν για πλάκα και η πολυκατοικία μου δεν παρέχει κάποια προφύλαξη, επέλεξα να τη βάζω στο διπλανό γκαράζ εννοείτε με ενοίκιο. Δεν ήξερα τι τιμές παίζουν γενικότερα, μέχρι που πήγα ρώτησα και έμαθα πως είναι 40€ το μήνα. Η μηχανή δεν είναι και θηρίο αλλά ούτε και παπάκι. Το πόσο μου φάνηκε εξαιρετικά υψηλό και ζήτησα μήπως γίνεται κάτι καλύτερο, κρίση γαρ, εισπράττοντας την απάντηση του ιδιοκτήτη πως είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση παρομοιάζοντας το μαγαζί του με καράβι που με 50 επιβάτες ξεκινάει με 49 όχι. Τι να κάνω και εγώ από να μου την κλέψουνε, ας με κλέβει λίγο λίγο ο τυπάς. Μέχρι που πέτυχα έναν άλλο ιδιοκτήτη μοτοσυκλέτας (ίδιου μεγέθους) και ρώτησα τον άνθρωπο πόσο πληρώνει. Μου λέει 30€!!! Εκεί έφαγα κουτουλιά - μπουνιά - και κλωτσία ταυτόχρονα!!! Δηλαδή είναι δυνατόν μια επιχείρηση τα έχει διαφορετικές τιμές για ίδιες παροχές;; Δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Έχει τύχη κάτι παρόμοιο σε οποιονδήποτε;;
LongTom Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Χαιρετώ την παρέα. Εδώ και ένα εξάμηνο έχω υπό την κατοχή μου μια μεταχειρισμένη μηχανή. Επειδή τις κλέβουν για πλάκα και η πολυκατοικία μου δεν παρέχει κάποια προφύλαξη, επέλεξα να τη βάζω στο διπλανό γκαράζ εννοείτε με ενοίκιο. Δεν ήξερα τι τιμές παίζουν γενικότερα, μέχρι που πήγα ρώτησα και έμαθα πως είναι 40€ το μήνα. Η μηχανή δεν είναι και θηρίο αλλά ούτε και παπάκι. Το πόσο μου φάνηκε εξαιρετικά υψηλό και ζήτησα μήπως γίνεται κάτι καλύτερο, κρίση γαρ, εισπράττοντας την απάντηση του ιδιοκτήτη πως είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση παρομοιάζοντας το μαγαζί του με καράβι που με 50 επιβάτες ξεκινάει με 49 όχι. Τι να κάνω και εγώ από να μου την κλέψουνε, ας με κλέβει λίγο λίγο ο τυπάς. Μέχρι που πέτυχα έναν άλλο ιδιοκτήτη μοτοσυκλέτας (ίδιου μεγέθους) και ρώτησα τον άνθρωπο πόσο πληρώνει. Μου λέει 30€!!! Εκεί έφαγα κουτουλιά - μπουνιά - και κλωτσία ταυτόχρονα!!! Δηλαδή είναι δυνατόν μια επιχείρηση τα έχει διαφορετικές τιμές για ίδιες παροχές;; Δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Έχει τύχη κάτι παρόμοιο σε οποιονδήποτε;; Γιατί δεν ψάχνεσαι αλλού;Εφόσον νιώθεις αδικημένος. Βέβαια ελεύθερη αγορά είναι,ότι γουστάρει χρεώνει.Δικό σου θέμα εάν θα το δεχτείς. Φυσικά παίζει το θέμα της περιοχής που είναι το γκαράζ,άλλα ενοίκια στο μέσο της πόλης και άλλα σε περιοχές πίσω από τον ήλιο. 8
παπι Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Νομιζω θα ηταν καλυτερα να τα δωσεισ για ασφαλεια κλοπης. Αλλα εκει μην τσιγκουνηθεις.
li@m Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Γιατί δεν ψάχνεσαι αλλού;Εφόσον νιώθεις αδικημένος. Βέβαια ελεύθερη αγορά είναι,ότι γουστάρει χρεώνει.Δικό σου θέμα εάν θα το δεχτείς. Φυσικά παίζει το θέμα της περιοχής που είναι το γκαράζ,άλλα ενοίκια στο μέσο της πόλης και άλλα σε περιοχές πίσω από τον ήλιο. Γιατί το αλλού φίλε μου είναι αρκετά μακρυά και δεν βολεύει. Όταν λες ελεύθερη αγορά εννοείς πως αν πας εσύ σε μια ταβέρνα μπορεί να πληρώσεις την χωριάτικη 5€ έτσι γιατί σσσσσ ωραιός και εγώ για το ίδιο πράγμα 7€ ας πούμε;;
e-tic Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Κάποτε έβαζα τη μηχανή σε πάρκινγκ και θυμάμαι οτι είχε τρείς κλίμακες χρέωσης. Μέχρι 50cc χρέωνε €20, απο 50-250cc €30 και απο 250cc και πάνω €40. Μήπως κάπως έτσι δικαιολογείται η διαφορά που βρήκες;
li@m Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Κάποτε έβαζα τη μηχανή σε πάρκινγκ και θυμάμαι οτι είχε τρείς κλίμακες χρέωσης. Μέχρι 50cc χρέωνε €20, απο 50-250cc €30 και απο 250cc και πάνω €40. Μήπως κάπως έτσι δικαιολογείται η διαφορά που βρήκες; Μιλάμε για +-50cc
e-tic Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μιλάμε για +-50cc Το +-50cc είναι αρκετό για να σε πάει απο την μία κλίμακα στην άλλη. Όπως και να έχει, δεν νομίζω οτι είναι κακό να το συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του parking.
li@m Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Το +-50cc είναι αρκετό για να σε πάει απο την μία κλίμακα στην άλλη. Όπως και να έχει, δεν νομίζω οτι είναι κακό να το συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του parking. Δεν νομίζω γιατί κυμαίνεται στην κλίμακα των 600cc - 700cc. Κάτι τέτοιο θα κάνω ρε συ.
Perfect Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 40 ευρώ το μήνα είναι πολύ φτηνά σίγουρα δεν σε κλέβει μάλλον το αντίθετο. Όσο για το αν μια επιχείρηση μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές για την ίδια παροχή όχι μόνο είναι νόμιμο αλλά το σύνηθες. 2
LongTom Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Γιατί το αλλού φίλε μου είναι αρκετά μακρυά και δεν βολεύει. Όταν λες ελεύθερη αγορά εννοείς πως αν πας εσύ σε μια ταβέρνα μπορεί να πληρώσεις την χωριάτικη 5€ έτσι γιατί σσσσσ ωραιός και εγώ για το ίδιο πράγμα 7€ ας πούμε;; Οκ λάθος μου, είδα ότι έγραψες για το ίδιο πάρκινγκ. Νόμιζα ότι εννοούσες για διαφορετικά. Εκεί πρέπει να πας και να του εξηγηθείς ή να την κάνεις τελείως.
e-tic Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δεν νομίζω γιατί κυμαίνεται στην κλίμακα των 600cc - 700cc. Κάτι τέτοιο θα κάνω ρε συ. Δεν ανέφερες την κατηγορία που παίζεις, οπότε οι απαντήσεις μου στηρίχθηκαν σε υποθέσεις. Μίλα με τον ιδιοκτήτη και πες του οτι αντιλήφθηκες αυτή τη διαφορά και επαναδιαπραγματεύσου την τιμή.
zio10 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Σίγουρα μπορεί να δώσει σε κάποιον άλλον καλύτερη τιμή, για οποιονδήποτε λόγο. Μίλα μαζί του μήπως μπορεί να σου κόψει κι εσένα κάτι τώρα που έμαθες ότι άλλοι πληρώνουν λιγότερα. Αν όχι κι αν δε σε βολεύει αλλού δεν ξέρω αν έχεις άλλη λύση. Ίσως να κόψεις από κάπου άλλου για αυτά τα 10€.
visualizer Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μήπως έχεις κανένα αστυνομικό τμήμα δίπλα σου ;Μπορείς να την παρκάρεις εκεί. Θα περπατάς 5-10 λεπτά και θα γλυτώσεις τα 40 ευρώ .
torq Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δε ξέρω από τιμές πάρκινγ για να πω αν είναι ακριβά ή όχι. αλλά το ότι ο άλλος πληρώνει λιγότερα δε λέει κάτι. μπορεί να συντρέχουν διάφοροι λόγοι. Να είναι πελάτης πολύ καιρό, να έχει προπληρώσει κάποιους μήνες, να είναι σχετικά γνωστός του ιδιοκτήτη ή μπορεί και να του είπε.. τόσα δίνω θέλεις; 1
haris_216 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Χαιρετώ την παρέα. Εδώ και ένα εξάμηνο έχω υπό την κατοχή μου μια μεταχειρισμένη μηχανή. Επειδή τις κλέβουν για πλάκα και η πολυκατοικία μου δεν παρέχει κάποια προφύλαξη, επέλεξα να τη βάζω στο διπλανό γκαράζ εννοείτε με ενοίκιο. Δεν ήξερα τι τιμές παίζουν γενικότερα, μέχρι που πήγα ρώτησα και έμαθα πως είναι 40€ το μήνα. Η μηχανή δεν είναι και θηρίο αλλά ούτε και παπάκι. Το πόσο μου φάνηκε εξαιρετικά υψηλό και ζήτησα μήπως γίνεται κάτι καλύτερο, κρίση γαρ, εισπράττοντας την απάντηση του ιδιοκτήτη πως είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση παρομοιάζοντας το μαγαζί του με καράβι που με 50 επιβάτες ξεκινάει με 49 όχι. Τι να κάνω και εγώ από να μου την κλέψουνε, ας με κλέβει λίγο λίγο ο τυπάς. Μέχρι που πέτυχα έναν άλλο ιδιοκτήτη μοτοσυκλέτας (ίδιου μεγέθους) και ρώτησα τον άνθρωπο πόσο πληρώνει. Μου λέει 30€!!! Εκεί έφαγα κουτουλιά - μπουνιά - και κλωτσία ταυτόχρονα!!! Δηλαδή είναι δυνατόν μια επιχείρηση τα έχει διαφορετικές τιμές για ίδιες παροχές;; Δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Έχει τύχη κάτι παρόμοιο σε οποιονδήποτε;; Ναι είναι. Γιατί τον άλλο τον συμπαθεί περισσότερο, γιατί ο άλλος είναι χρόνια πελάτης ή γιατί έτσι απλά γουστάρει. Εκεί που θα είχες βάση για "στράβωμα" (και καταγγελία προφανώς) θα ήταν αν σε συγκεκριμένες τιμές (ανηρτημένος τιμοκατάλογος και τα ρέστα) σε χρέωνε παραπάνω. Αλλά ακόμα και σε αυτό το σενάριο μπορούσες να διαμαρτυρηθείς μόνο γιατί σε χρεώνει πάνω από τον κατάλογο και όχι γιατί στον άλλο χρεώνει λιγότερο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα