Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλά παιδιά σόρυ σας έθιξα την ιερό λειτούργημα προφανώς. Δεν ξέρω από gaming λέει ο άλλος, σιγά την επιστήμη να καίγεσαι μέρα νύχτα ρε φίλος που χρειάζεται να εντρυφήσεις για να έχεις άποψη. Μια συνηθισμένη ασχολία είναι που έχει το 90% των εφήβων και όσες συνήθως γυναίκες είχαν αδερφό gamer. Απλά μερικοί μεγαλώνουν και έχουν ακόμα μυαλό προέφηβου σε αυτή τη ζωή. Τέσπα ξαναλέω οτι το νήμα μιλάει για όσους η ασχολία τους αυτή τους κοστίζει ακριβά σε άλλους τομείς (σπουδές, δουλειά, υποχρεώσεις). Κάνα παιχνιδάκι για τη χαλάρωση δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

Δημοσ.

δεν εχω καταλαβει αν τον γεμιζεις σαν ανθρωπος -οχι σαν γυναικα αποκλειστικα-.

οπως επισης, αν σε θεωρει δεδομενη ή οχι, παλι σαν ανθρωπο διπλα του.

αν συμβαινουν αυτα, καλο ειναι να τον αφησεις στην μιζερια του.

πριν παρεξηγηθω : οτιδηποτε γινεται σε ακραια μορφη, δειχνει καποιου ειδους "ψυχικης ασθενειας"..

αυτος που δουλευει 15 ωρες τη μερα δεν εχει διαφορα με εναν που παιζει 15 ωρες τη μερα κλπ κλπ κλπ

Δημοσ.

Καλά παιδιά σόρυ σας έθιξα την ιερό λειτούργημα προφανώς. Δεν ξέρω από gaming λέει ο άλλος, σιγά την επιστήμη να καίγεσαι μέρα νύχτα ρε φίλος που χρειάζεται να εντρυφήσεις για να έχεις άποψη. Μια συνηθισμένη ασχολία είναι που έχει το 90% των εφήβων και όσες συνήθως γυναίκες είχαν αδερφό gamer. Απλά μερικοί μεγαλώνουν και έχουν ακόμα μυαλό προέφηβου σε αυτή τη ζωή. Τέσπα ξαναλέω οτι το νήμα μιλάει για όσους η ασχολία τους αυτή τους κοστίζει ακριβά σε άλλους τομείς (σπουδές, δουλειά, υποχρεώσεις). Κάνα παιχνιδάκι για τη χαλάρωση δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

kass αφου δεν καταλαβαινει και προσπαθησες μηπως να τον στειλεις απο εκει οου ηρθε εκτος αν θες να περασεις τον χρονο σου η την ζωη σου με ενα τετοιο ατομο.σιγουρα αξιζει να προσπαθησεις αλλα μεχρι ενα οριο.αν δεν το τελειωσετε βλεπω αργοτερα να τελειωνει μονο του για διαφορους λογους.και δεν εισαι το ατομο που του αρεσει να καθεται σπιτι και να μην βγαινει οποτε δεν ξερω ποσο θα ανεχτεις αυτην την κατασταση πριν σε χαλασει περισσοτερο.σιγουρα αξιζει οπως ειπα να δοκιμασεις αλλα μην χαλασεις εσυ στο τελος η καταντησεις να κανεις παραχωρησεις.απο εκει και περα αυτον μπορει να τον βολευει οτι καθεσαι στην σχεση μπορει να εχει βαρεθει και να μην θελει να το ληξει για αλλους λογους
  • Like 4
Δημοσ.

Η γυναίκα που μένει σε σχέση με έναν που (τον) παίζει παιχνίδια 15 ώρες την ημέρα φταίει άπειρος περισσότερο από αυτόν!

• Like 1
Δημοσ.

Η προσωπική μου εμπειρία έχει να κάνει με το travian. Έτυχε να συναντήσω στο παιχνίδι ανθρώπους που γνώρισα στην πραγματικότητα και το σκηνικό πήγε παραπέρα. Μπήκα σε μεγάλη ομάδα, γνώρισα πολύ κόσμο, ανοίγαμε κανάλι skype κλπ. Αρχικά οι απαιτήσεις του παιχνιδιού ήταν ελάχιστες. 2-3 φορές τη μέρα, έπρεπε να μπεις να παρακολουθήσεις τα χωριά σου. Σιγά σιγά όμως, άρχισε να γίνεται τόσο απαιτητικό, που άφηνα το pc ανοιχτό το βράδυ και τα ηχεία στο τέρμα, ώστε αν δεχτώ επίθεση να ξυπνήσω να την προλάβω. Σηκωνόμουν από το γραφείο και έφευγα τρέχοντας για το σπίτι να ανοίξω το pc. Σύντομα, κατάλαβα οτι ήμουν παγιδευμένος από τα χωριά μου και αποφάσισα να κλείσω το account. Τελικά το χάρισα σε ένα φίλο από την ομάδα και δεν ασχολήθηκα ξανά. 

Η ουσία λοιπόν είναι να καταλάβεις εσύ οτι αυτό σε "τρώει". Να καταλάβεις οτι έχεις πιο σημαντικά και ουσιώδη πράγματα να κάνεις μέσα στη μέρα, απ'το να είσαι καρφωμένος στην οθόνη. 

• Like 4
Δημοσ.

Όλα με μέτρο χρειάζονται, τώρα άμα είναι ο άλλος άνεργος, λογικά θα κολλήσει εκεί

Το 90% των ανέργων που ξέρω κανείς δεν ασχολείται με video games. Οι περισσότεροι ασχολούνται με αθλήματα ή γυμναστήριο συνήθως και οι πιο ψαγμένοι με δημιουργικά θέματα...

Δημοσ.

Μια απο τα ιδια στο παρελθον ειχα φαει ασχημο κολλημα με το lineage ,εποχες 2005-2010, ειχα παρατησει σχολη,φιλους κτλπ και ελιωνα με τις ωρες αρχικα σε net cafe και αργοτερα στο σπιτι.Υπηρξαν περιοδοι που μπορει να επαιζα και 16 ωρες την ημερα....Ξαφνικα μια μερα καπου στο 2010 και αφου ειχα περασει τα χρονια που πραγματικα ελιωνα το πηρα μονος αποφαση και λεω φτανει δεν ξαναπαιζω ,πουλησα το pc πηρα ενα mac και απο τοτε εχω ασχοληθει ελαχιστα με το gaming και αυτο παντα με μετρο και μονο οταν ειχα παρεα.Βεβαια 5 χρονια lineage ειχαν κανει τη ζημια τους στην ουσια ειχα παρατησει τη σχολη και εκανα τεραστιο αγωνα δρομου για να καταφερω να τελιωσω.

Η ουσία λοιπόν είναι να καταλάβεις εσύ οτι αυτό σε "τρώει". Να καταλάβεις οτι έχεις πιο σημαντικά και ουσιώδη πράγματα να κάνεις μέσα στη μέρα, απ'το να είσαι καρφωμένος στην οθόνη. 
Δημοσ.

Βεβαια 5 χρονια lineage ειχαν κανει τη ζημια τους στην ουσια ειχα παρατησει τη σχολη και εκανα τεραστιο αγωνα δρομου για να καταφερω να τελιωσω.

Μπράβο ρε φίλε όμως, τελικά τα κατάφερες! Απορώ πως λέτε όλοι μου ήρθε μια φλασιά και πέταξα το pc μετά από χρόνια gaming. Πως ήρθε δηλαδή αυτή η φλασιά; Έτσι στα καλά καθούμενα;

Δημοσ.

οσο και να έχω κολλήσει με game ποτέ δεν έχω φτάσει στο στάδιο να αδιαφορω παντελώς για τους γύρω μου ή να αγνοώ υποχρεώσεις.νομιζω οτι είναι μία δικαιολογία για να αποφύγει καταστάσεις.οκ ωραίο είναι και το gaming αλλά άμα είναι ο άλλος σαν zombie τι να τον κάνεις...μίλησε μαζί του και δες που το πάει.αμα συνεχίστει η κατάσταση ή κόλλησε και εσύ με το wow ή ας τελειώσει το θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Μπράβο ρε φίλε όμως, τελικά τα κατάφερες! Απορώ πως λέτε όλοι μου ήρθε μια φλασιά και πέταξα το pc μετά από χρόνια gaming. Πως ήρθε δηλαδή αυτή η φλασιά; Έτσι στα καλά καθούμενα;

απλα καποια στιγμη καταλαβαινεις διαφορα καταλαβαινεις οτι η ζωη σου εχει γινει κολαση και απλα το κλεινεις πριν σε κλεισει.δεν το εχω ζησει με παιχνιδια αλλα το εχω ζησει με αλλα πραγματα.και στα games αν δεν μπορεις να βαλεις οριο συνηθως πας στα ακρα οτι τερμα

Το 90% των ανέργων που ξέρω κανείς δεν ασχολείται με video games. Οι περισσότεροι ασχολούνται με αθλήματα ή γυμναστήριο συνήθως και οι πιο ψαγμένοι με δημιουργικά θέματα...

με τα games μπορει να κολλησει και καποιος που εχει αγχος λογω δουλειας οποτε ειναι κατι ευκολο να διωξει το αγχος και δεν χρειαζεται να κουραστει η να βγει εξω που μπορει να μην το θελει λογω μειωμενης διαθεσης
  • Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν άνοιξα αυτό το νήμα για να μου λύσετε το δικό μου θέμα συγκεκριμένα, αλλά για ακούσω εμπειρίες και απόψεις, ας διευκρινίσω μερικά πράγματα. Είπα οτι έχει κακό παρελθόν με το wow διότι πριν καμιά 8ετία είχε καεί τόσο ώστε να τον διώξουν από τη σχολή του, να μην πάρει ποτέ πτυχίο και να χρωστάει πολλά λεφτά σε δίδακτρα και allowances (τα οποία έπρεπε όλα φυσικά να επιστρέψει στο κράτος). Μετά από εκείνη τη φάση έβαλε το pc στο πατάρι και μέχρι και τα 2 μιση πρώτα χρόνια που είμασταν μαζί δεν έπαιξε ουτε ένα λεπτό. Δυστυχώς από οτι έμαθα έγινε ένα πολύ popular release expansion του wow πριν κάνα χρόνο or sth, οπότε έφτιαξε το pc και άρχισε να παίζει και πάλι. Δεν ασχολήθηκα γιατί φαντάστηκα οτι μπορεί πια να διατηρήσει μια ισορροπία, αλλά τελευταία φαίνεται οτι δεν μπορεί. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα, δεν θέλω να αρχίσω τους καβγάδες (από οτι φαίνεται ορισμένοι gamers είναι πολύ εύθικτοι με το χόμπι τους), αλλά να προσφέρω κάποια ουσιαστική βοήθεια.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι έχει βολευτεί. Και επειδή λες ότι ήταν και παλιά εθισμένος και το χούι δεν φεύγει εύκολα, προφανώς το πρώτο που έκανε μόλις τακτοποίησε τη ζωή του, ήταν να γυρίσει στην πρέζα/gaming.

Οσο για το ερώτημά σου :

Πως ήρθε δηλαδή αυτή η φλασιά; Έτσι στα καλά καθούμενα;

Γνώμη μου καθαρά αυτό που θα πω...Αν βλέπεις ότι η δική σου ζωή υποβαθμίζεται ζώντας σε μια τέτοια κατάσταση που δεν επέλεξες εσύ, απλά τραβάς μια γραμμή και δηλώνεις ότι το όριό σου είναι εδώ, και αντίος αμίγκος.

Ασε τις φιλευσπλαχνίες και κοίτα τις δικες σου ανάγκες. Αν αυτό αποτελέσει την "φλασιά" για να αλλάξει, καλώς. Αν όχι, ας  λουστεί τις συνέπειες της πρέζας.

Γίνομαι αυστηρός αλλά ειλικρινά αυτό θα ήθελα να μου κάνει κάποιος αν καταντούσα έτσι την καθημερινότητά μου ή την σχέση μου.

Δημοσ.

Αν και δεν άνοιξα αυτό το νήμα για να μου λύσετε το δικό μου θέμα συγκεκριμένα, αλλά για ακούσω εμπειρίες και απόψεις, ας διευκρινίσω μερικά πράγματα. Είπα οτι έχει κακό παρελθόν με το wow διότι πριν καμιά 8ετία είχε καεί τόσο ώστε να τον διώξουν από τη σχολή του, να μην πάρει ποτέ πτυχίο και να χρωστάει πολλά λεφτά σε δίδακτρα και allowances (τα οποία έπρεπε όλα φυσικά να επιστρέψει στο κράτος). Μετά από εκείνη τη φάση έβαλε το pc στο πατάρι και μέχρι και τα 2 μιση πρώτα χρόνια που είμασταν μαζί δεν έπαιξε ουτε ένα λεπτό. Δυστυχώς από οτι έμαθα έγινε ένα πολύ popular release expansion του wow πριν κάνα χρόνο or sth, οπότε έφτιαξε το pc και άρχισε να παίζει και πάλι. Δεν ασχολήθηκα γιατί φαντάστηκα οτι μπορεί πια να διατηρήσει μια ισορροπία, αλλά τελευταία φαίνεται οτι δεν μπορεί. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα, δεν θέλω να αρχίσω τους καβγάδες (από οτι φαίνεται ορισμένοι gamers είναι πολύ εύθικτοι με το χόμπι τους), αλλά να προσφέρω κάποια ουσιαστική βοήθεια.

Τότε ο τύπος έχει ξεπεράσει τα όρια και πλέον το hobby του (όποιο και να ήταν αυτό) τον χαλάει.

Ουσιαστική βοήθεια δε νομίζω ότι μπορείς να προσφέρεις από την στιγμή που δεν θέλει να το καταλάβει ο ίδιος. Το μόνο που μπορείς να βοηθήσεις είναι ο εαυτός σου και αυτό θα συμβεί μόλις το "λήξετε". Το σφάλμα σου ήταν πως φαντάστηκες (έκανες κακή εκτίμηση) ότι θα κρατούσε μια ισορροπία. Ίσως είναι δύσκολο να το χωνέψεις αλλά η αλήθεια είναι μία. Έρχεσαι δεύτερη και δεν είσαι στις προτεραιότητες του. Η προτεραιότητα του είναι άλλη. Το αν θα το αποδεκτείς είναι δική σου επιλογή. Δεν μπορείς να τον αλλάξεις όμως από την στιγμή που ο ίδιος δεν θέλει. Μπορείς να τον αφήσεις λοιπόν στην ησυχία του και να βρεις την δική σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...