Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Το μονο καλο που θα μπορουσαν να προσφερουν οι ΜΚΟ στην Ελλαδα θα ηταν να καταργηθουν αμεσα. Η βρωμια σε ολο της το μεγαλειο....

Να υποθέσω πως γνωρίζεις ολες τις ΜΚΟ και τις δράσεις τους?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το μονο καλο που θα μπορουσαν να προσφερουν οι ΜΚΟ στην Ελλαδα θα ηταν να καταργηθουν αμεσα. Η βρωμια σε ολο της το μεγαλειο....

φιλε μου μην τσουβαλιαζεις... ολα τα δαχτυλα του χεριου δεν ειναι ιδια

• Super Moderators
Δημοσ.

φιλε μου μην τσουβαλιαζεις... ολα τα δαχτυλα του χεριου δεν ειναι ιδια

Φυσικα και υπαρχουν περιπτώσεις οργανώσεων που δεν προσφερουν τίποτα ή προσφέρουν εικονικές υπηρεσίες. Αλλα ειναι κρίμα να παίρνει η μπάλα και άλλες που προσφερουν καθημερινό έργο.

Δημοσ.

Ειμαι σε εθελοντικη ΜΚΟ που προαναφέρθηκε (επαρχιακο τμημα),

Καθοτι μέλος του Δ.Σ. και συγκεκριμενα Γενικος Γραμματεας μπορω να σε ενημερωσω με αποδειξειες οτι εδω και 3 χρόνια τα ΜΟΝΑ χρηματικα εσοδα είναι η ετησια συνδρομη 10 ευρω ανα μέλος.

Οι μόνες δωρεες που έχουμε λαβει ειναι σε ειδος με επισημα δελτια τυπου, δημοσιευσεις στο ιντερνετ και ανοιχτες εκδηλωσεις οι οποιες αφορουσαν φορεία, κράνη, υγειονομικό υλικό και λοιπά εργαλεία διάσωσης.

Ο τραπεζικός λογαριασμός μας εχει μηδενικό υπολοιπο εδω και 3 χρονια 

Θες να σου πω πόσες βενζίνες έχω καψει? Πόσα έχω διαθέσει σε ατομικό εξοπλισμό και ενδυμασία? Ποσες ωρες εχω λείψει απο την οικογενεια μου και απο την δουλεια μου? 

Συγνωμη αλλα οι συνάδελφοι μου και εγω δεν εχουμε φαει ουτε ενα λεπτο του ευρω... 

Οποτε φιλε Crom251 δεν δεχομαι να λες οτι ειμαι "βρωμικος". Ναι βρωμικοι ηταν οι συναδελφοι μου οταν γυρισαν απο την φωτια της Θασου γεματοι καρβουνιλα, βρωμικοι οταν σερνοντουσαν στα βουνα να βρουμε ηλικιωμενους αγνοουμενους και βρώμικοι οταν μαθαιναν σε νεα παιδια πρωτες βοηθειες οταν σερνονται στα πατωματα (επειδη δεν εχουμε καν χωρο να στεγαστουμε) ετσι ωστε να σωσουν εστω και μια ζωη

Σου μιλαω αδελφικα, σεβασου τον κοπο μερικων ανθρωπων και μην τσουβαλιαζεις οπως προειπα

• Like 4
Δημοσ.

Δεν χαρακτηριζω προφανως αυτους που εθελοντικα συμμετεχουν σε μια ΜΚΟ θελοντας καπως να βοηθησουν...

Μιλαω γενικα για την φαμπρικα των ΜΚΟ και τα λαμογια που τρωνε τα λεφτα.

Και αντε να δεχτω πως υπαρχουν καποιες ΜΚΟ τιμιες (δεν το πιστευω απολυτα για καμια βεβαια).

Τι να της κανω τις 2,3,10 ''τιμιες'' οταν ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια οι ''λαμογισιες''?

Γενικα ΜΚΟ=Βρωμα και οι πιθανες ελαχιστες εξαιρεσεις δεν το αναιρουν με τιποτα αυτο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν χαρακτηριζω προφανως αυτους που εθελοντικα συμμετεχουν σε μια ΜΚΟ θελοντας καπως να βοηθησουν...

Μιλαω γενικα για την φαμπρικα των ΜΚΟ και τα λαμογια που τρωνε τα λεφτα.

Και αντε να δεχτω πως υπαρχουν καποιες ΜΚΟ τιμιες (δεν το πιστευω απολυτα για καμια βεβαια).

Τι να της κανω τις 2,3,10 ''τιμιες'' οταν ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια οι ''λαμογισιες''?

Γενικα ΜΚΟ=Βρωμα και οι πιθανες ελαχιστες εξαιρεσεις δεν το αναιρουν με τιποτα αυτο.

Είναι σα να λες: "να φύγουν όλοι οι γιατροί γιατί ανάμεσα τους υπάρχουν λαμόγια που παίρνουν φακελάκι"...

Δημοσ.

Είναι σα να λες: "να φύγουν όλοι οι γιατροί γιατί ανάμεσα τους υπάρχουν λαμόγια που παίρνουν φακελάκι"...

Αν απο τους 1000 γιατρους οι 990 ειναι βρωμικοι και δεν προσφερουν τιποτα, ναι αυτο λεω να φυγουν ολοι. Ας καουν και 10 χλωρα μεσα την βρωμια που θα ξεπλυθει...

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν απο τους 1000 γιατρους οι 990 ειναι βρωμικοι και δεν προσφερουν τιποτα, ναι αυτο λεω να φυγουν ολοι. Ας καουν και 10 χλωρα μεσα την βρωμια που θα ξεπλυθει...

Αν και πιάνεις τα άκρα στις εκτιμήσεις σου, θα ρωτήσω: κι αν στο μεταξύ αρρωστήσεις; Παράπλευρες απώλειες; Κι αν μετά εξαπλώσεις τα μικρόβια και σε άλλους και αρρωστήσουν όλοι, τι νομίζεις πως θα μπορέσει να προσφέρει η "νέα γενιά" των "καθαρών" γιατρών; :)

Δημοσ.

Οσα λιγα προσφερουν οι ελαχιστες καλες ΜΚΟ ειναι μηδαμινα μπροστα στο κακο που κανει η συντριπτικη πλειοψηφια των βρωμικων. Αν μου δωσεις εμενα 1 μυριο και μοιρασω π.χ. τα 100 χιλιαρικα στους φτωχους και τα υπολοιπα τα φαω, ok σε αυτους τους φτωχους προσφερα φαινομενικα αλλα φυσικα το ταμειο ειναι μειον...

• Like 2
Δημοσ.

...

Δεν σας φαινεται παραλογο; Γιατι η μκο (δεν γνωριζω πως συμπεριφερονται αλλες, ουτε θελω να κατονομασω τη συγκεκριμενη) να μην δινει μισθο σε ΟΛΑ τα μελη της, και να κανει οικονομια σε υπηρεσιες που θελει να υλοποιησει;

....

Συνοπτικά θα σου πω απλά ότι οι μκο αποφασίζουν συνειδητά να επενδύσουν στα πρότζεκτ και όχι στο ανθρώπινο δυναμικό - ο λόγος είναι ότι πρόκειται για (κρατικά ή ευρωπαϊκά) χρηματοδοτούμενα προγράμματα: η ανανέωση της χρηματοδότησης όταν πρόκειται για πρότζεκτ έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να εγκριθεί. Επιπλέον εθελοντές βρίσκεις εύκολα, είτε για λόγους βιογραφικού είτε λόγω ευαισθησίας...

• Like 1
Δημοσ.

Οσα λιγα προσφερουν οι ελαχιστες καλες ΜΚΟ ειναι μηδαμινα μπροστα στο κακο που κανει η συντριπτικη πλειοψηφια των βρωμικων. Αν μου δωσεις εμενα 1 μυριο και μοιρασω π.χ. τα 100 χιλιαρικα στους φτωχους και τα υπολοιπα τα φαω, ok σε αυτους τους φτωχους προσφερα φαινομενικα αλλα φυσικα το ταμειο ειναι μειον...

Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό του περισσότερου κόσμου όταν ακούει μκο πάει στο κακό και την απάτη και όχι στο καλό και την προσφορά. Είναι κάπως άδικο αυτό μάλλον αλλά ειναι η πραγματικότητα.

Δημοσ.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά το καλοκαίρι που κατέβαινα κάποιες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά να βοηθήσω, όλη η δουλειά έβγαινε από ΜΚΟ (γνωστές και λιγότερο γνωστές) και εθελοντές, οι περισσότεροι από το εξωτερικό. Η κατάσταση ήταν τόσο απελπιστική, που πραγματικά στα αρχίδια μου στην προκειμενη περίπτωση οι προθέσεις των ΜΚΟ, αν έχουν συμφέροντα, τρώνε χρήμα από κονδύλια, δωρεές ή όχι.

Υπήρχαν πολλές αντιφατικές εικόνες, είδα αναρχικούς από το Αμβούργο να δουλεύουν με την θείτσα κοκέτα που για τους λόγους της (που δεν με απασχολούν) ευαισθητοποιήθηκε και πήγε να βοηθήσει, ενώ τα ντόπια "συντρόφια" (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) από την άλλη περιορίστηκαν σε εκδρομούλες για καμιά φωτό που ανέβασαν στα social media για να δείξουν την δράση τους και σε κάποιες καταλήψεις που περισσότερο επικοινωνιακά βοήθησαν, παρά ουσιαστικά.

• Like 2
Δημοσ.

Η έννοια του εθελοντισμού είναι μία. Φυσικά και εκεί που θα πάει κάποιος εθελοντής θα υπάρχει εμισθο προσωπικό που θα αμοιβεται όσο ορίζει η θέση του και ο οργανισμός που τον απασχολεί. Δεν είναι αρμόδιος ο εθελοντής να κρίνει το πόσο θα αμοιβεται ο άλλος ή αν αξίζει τα λεφτά του.

Σωστά, γι αυτό αρμόδιος είναι ο κάθε πελάτης ενός μαγαζιού/επαγγελματία/επιείρησης που έχει κάθε δικαίωμα να τους κράζει ως κερδοσκόπους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σωστά, γι αυτό αρμόδιος είναι ο κάθε πελάτης ενός μαγαζιού/επαγγελματία/επιείρησης που έχει κάθε δικαίωμα να τους κράζει ως κερδοσκόπους.

Sorry κιόλας αλλά αν πας εθελοντικά κάπου για να προσφέρεις και ασχολείσαι με το πόσο αμοίβονται οι άλλοι εργαζόμενοι εκεί, τότε μάλλον οι προθέσεις σου δεν είναι και τόσο εθελοντικές! :)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...