Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω ένα παλιό σύστημα με επεξεργαστή Intel Q6600 LGA775 και θέλω να αλλάξω την μητρική αν γίνεται με μια καινούρια και να κουμπώσω όλα τα υπάρχοντα εξαρτήματα όπως έιναι πάνω. Έχω DDR3 μνήμες, Sata 3 SSD και PCI express 2.1 κάρτα γραφικών και όλα υπολειτουργούν λόγω της παλιάς μητρικής.

Αν δεν γίνεται αυτό τότε ποιά είναι η αμέσως καλύτερη-φθηνότερη λύση;

ευχαριστώ

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις;

Πως το ξέρεις οτι ευθύνεται αυτή για τις καθυστερήσεις; Μήπως τερματίζει η μνήμη; Μήπως τερματίζει ο επεξεργαστής; Που σου κολλάει δηλαδή;

Πάντως καινούργια μητρική να πάρεις για αυτό το σύστημα δεν νομίζω να αξίζει, πας για αναβάθμιση σετάκι.

Δημοσ.

ASUS P5KC

Το ξέρω οτι αυτή ευθύνεται διότι σχεδον όλα αναβαθμίστηκαν σε κάποια φάση εκτός του επεξεργαστή και της μητρικής. Δηλαδη εχω SSD sata 3 δισκο και η μητρική ειναι sata 1, η κάρτα γραφικών ειναι PCi express 2.1 και η μητρική υποστηρίζει pci express, οι μνήμες είναι ddr3 2000mhz και η μητρική υποστηρίζει μεχρι 1333.

Γιατί εγιναν ολα αυτα; διότι εβρισκα συνεχώς διάφορα εξαρτήματα μεταχειρισμένα για τιμές τζαμπέ και τα έπαιρνα. Τώρα ψάχνω μια μητρική να τα σηκώσει στο τέρμα όλα αυτά. αν γινεται...

Δεν ειχα μεχρι τώρα απαιτήσεις απο το συστημα γιαυτο και δεν αναβαθμισα τπτ. Κολλησα ομως τώρα τελευταια με το Battlefied και ψάχνω τρόπους να το τρέξω οσο το δυνατόν καλύτερα χωρίς να δώσω ενα τσουβάλι λεφτά. 

Μια συγχρονη μητρική εχει 40-50 ευρώ περίπου. Αν γινεται η δουλεια με τον επεξεργαστή τότε ειναι οτι πρέπει νομίζω

Δημοσ.

Δεν θα βρεις κάτι καλύτερο σε αυτό το σόκετ. Το επόμενο βήμα αφού έχεις και ssd είναι αναβάθμιση γενική... Δηλαδή και επεξεργαστή και μητρικής, λογικά μνήμες αν πας σε συγκεκριμένες μητρικές τις κρατάς.

Το αργά που λες πάντως δεν το κατάλαβα, που αργεί; Τι κάνει και θες να το αλλάξεις;

Ο επεξεργαστής αυτός πάντως δεν δουλεύει με τις καινούργιες μητρικές, είναι 775 αυτός και πες οι ιντέλ τώρα είναι 115Χ

Γενικά για γράψε όλο το σύστημα σου. Τρέξε και το battlefield που λες έχοντας ανοιχτό πίσω το task manage, δες ο επεξεργαστής αν είναι 100% όλη την ώρα, κάνε το ίδιο με το GPUz και την κάρτα γραφικών μην 100σταρίζει αυτή. Η μητρική δεν φταίει πάντως.

Δημοσ.

Q6600 επεξεργαστής

ASUS P5KC μητρική

Ocz Vertex 4 SSD

Corsair Dominator DDR3 2+2BG Μνήμες

Amd Radeon HD 6870 κάρτα γραφικών

Enermax liberty 620W τροφοδοτικό

Δημοσ.

Ακόμα δεν κατάλαβα πως υπολειτουργεί. Η μνήμη σου είναι λίγη. Μήπως εννοείς αυτό? Το ανώτατο που υποστηρίζει η μητρική είναι όσο έχεις. Δηλ. 4gb.

Δημοσ.

δεν ξερω πως να το θέσω σωστα γμτ

Θέλω να πω οτι τα "πρωτοκολλα" της μητρικής ειναι πιο παλιά απο αυτά που υποστηρίζουν τα επιμέρους εξαρτήματα. ειναι δηλαδή ο δισκος sata 2 ή 3 αλλά η μητρική υποστηριζει 1. είναι οι μνήμες 2000mhz, η μητρική τα τρέχει 1333. τέτοια προβληματα.

είναι και η μνήμη εννοείται ενα προβλημμα που παιρνει μεχρι 4gb. σκοπευω να προσθέσω αν βρώ κατι αξιολογο

Δημοσ.

Στο sata2-3 δεν είναι οτι χάνεις κάτι στο παιγνίδι, καλά πάει και έτσι. Στις μνήμες όντως έχεις θέμα γιατί 4GB για παιγνίδια δεν πάνε πουθενά... Εκεί θα κολλάς. Για να δει όμως αυτή η μητρική 8GB πρέπει να βάλεις είτε DDR2 ή να ψάχνεις για συμβατά module DDR3 4GB και να πάρεις 2, officially δεν σηκώνει 8GB σε DDR3 αλλά απο όσο είδα κάποιοι βάλανε, θέλει ψάξιμο...

Βάλε να τρέχει το παιγνίδι και πάτα Alt-Ctrl-Del και δες την μνήμη, είναι ~100%?

Δημοσ.

Α τώρα μάλιστα. Όχι ότι έχει πρόβλημα η μητρική. Δεν γνωρίζω αν η μητρική μπορεί να δεχτεί παραπάνω μνήμη. Είτε πρέπει να σου πει κάποιος που το έχει κάνει είτε να κάνεις δοκιμές. Πρώτα δες αυτό που σου λέει ο Νίκος αν η μνήμη πιάνει 100%

Δημοσ.

Διαφορά αν πας απο ραμ 1333 σε 1600 και άνω δεν θα δεις(εκτός κ αν μιλάμε για DDR4 όπου υπάρχουν σοβαρά βίντεο απο digitalfoundry που δείχνουν άλλα πράγματα)

1-3 καρέ στην καλύτερη,άσε που δεν υποστηρίζει παραπάνω ταχύτητα μνήμης και ο επεξεργαστής χωρις OC.

Απο εκει και πέρα,για το BF(ειδικά αν μιλάμε για το 1) θες πάνω 8 γίγα ραμ και άνω για να παίξει σωστά.Αν μιλάμε για το 4 θέλει 3-4 γιγα.ΌΜΩΣ,το cpu που έχεις καλό,χρυσό αλλα δυστυχώς δεν είναι δυνατό για αυτά τα παιχνίδια.Αν θες σοβαρή εμπειρία του παιχνιδιού(δηλαδή 64player maps και ανεβασμένα γραφικά)θες ολική αναβάθμιση.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασα να ανοίξω τον τασκ μανατζερ πριν παίξω και σέρνεται όλο το παιχνίδι. Τζίφος

Δημοσ.

Μόνιμα 100%? Ή απλά πήγαινε και 100% Βάλε μια το πρόγραμμα να τρέχει και δες αν είναι ευθεία συνέχεια ο επεξεργαστής 100%, το ίδιο και η μνήμη απο κάτω, αν είναι πάνω απο 80-90% έχεις θέμα.

Κάρτα γραφικών τρέχεις GPUz και στην δεύτερη καρτέλα φαίνεται το φορτίο της κάρτας, μην είναι και αυτό 100%.

Όπως και να έχει τι ψήκτρα έχεις στον επεξεργαστή; Τι θερμοκρασίες πιάνει; Για βάλε το HWmonitor να τρέχει και μπες στο παιγνίδι, μετά βγες και ανέβασε το screenshot απο το hwmonitor που θα δείχνει min και max.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Νίκο, θα τα τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία που θα καθήσω στο PC και θα ενημερώσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...