logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 ναι αλλά και για τα τεκμήρια ως μέτρο με τα οποία δε χρειάζεται να μπουν στο fb να δουν τι κάνεις στην "άνεργη" ζωή σου, πολλοί παραπονιούνται
Haldol Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Καλά, κρατήστε τις εσείς (ένα κουτί παπουτσιών χωράει 2-3 χρόνια αποδείξεις) διότι ποτέ δε ξέρεις πότε θα θυμηθούν ότι τελικά τις θέλουν και θα βγάλουν νόμο με αναδρομική ισχύ. ναι αλλά και για τα τεκμήρια ως μέτρο με τα οποία δε χρειάζεται να μπουν στο fb να δουν τι κάνεις στην "άνεργη" ζωή σου, πολλοί παραπονιούνται Οι περισσότεροι -κι εγώ μαζί- διαμαρτύρονται για το ύψος των τεκμηρίων, όχι τη λογική τους.
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 τι είναι παράλογο στα τεκμήρια; έχεις κάποιο παράδειγμα στο μυαλό σου; εγώ πάντως στη πράξη έχω δει να πιάνουν αρκετό κόσμο που είχε όντως αδήλωτα εισοδήματα και μάλιστα και φθηνά τους βγήκε κιόλας από το να τα δήλωναν πάει ένας μισθωτός πχ και με 20 μαύρα χιλιάρικα και 7000 εισόδημα το χρόνο (συν σπίτι) και μου παίρνει bmw 35 χιλιαρίκων; ε κάτσε ρε φίλε.. και παραπονιόταν που του βγήκε να πληρώσει
Haldol Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 έχεις κάποιο παράδειγμα στο μυαλό σου; Φυσικά, τα τεκμήρια για 1400cc αυτοκίνητο (5200 ευρώ) που είναι ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ από αυτά που πραγματικά μου κοστίζει. Βέβαια πλέον έχω -30% λόγω παλαιότητας (άλλο κουλό αυτό, λες και όσο παλιώνει το αμάξι ζητάει λιγότερα). Αλλά ακόμα και τα μειωμένα είναι αρκετά μεγαλύτερα των πραγματικών. 1
Anastazio Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Ετσι στην πιεση,αντε να βαλουν μπρος το πλαστικο να το κανουν στρογγυλο το φπα εκει στο 25ρι να γίνουμε ευρωπη,ουτε οι κατσαριδες θα επιβιωσουν στην ελλαδα! 1
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Φυσικά, τα τεκμήρια για 1400cc αυτοκίνητο (5200 ευρώ) που είναι ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ από αυτά που πραγματικά μου κοστίζει. Βέβαια πλέον έχω -30% λόγω παλαιότητας (άλλο κουλό αυτό, λες και όσο παλιώνει το αμάξι ζητάει λιγότερα). Αλλά ακόμα και τα μειωμένα είναι αρκετά μεγαλύτερα των πραγματικών. ας πούμε ότι θες 3000 για να ζεις και 5000 για να έχεις ένα αυτοκίνητο αφήνω απέξω γάμους παιδιά, αφήνω απέξω να έχεις δικό σου σπίτι, να νοικιάζεις ή πώς αγόρασες το αυτοκίνητο ας πούμε ότι ζεις στους γονείς σου ανύπαντρος, έκανες οικονομίες και το μόνο που έχεις είναι ένα αυτοκίνητο με 8000 το χρόνο θα πούμε ότι παίρνεις ένα μισθό των 570€ στο χέρι το ελ κράτος λοιπόν σου λέει, μεγάλε αν βγάζεις 570€ το μήνα ναι μπορείς να ζεις και να συντηρείς και ένα ΙΧ να σου πω την αλήθεια μου ακούγεται και λίγο γιατί με 570€ το μήνα να συντηρείς αυτοκίνητο (σερβις, λάστιχα, βενζίνες, τυχόν ζημιές κτλ), να πληρώνεις σήματα και ασφάλειες δε πολυβγαίνει μάλλον, εκτός αν ζεις με ορό και όλη μέρα σπίτι ακόμα και αν δεχτούμε ότι σε ταΐζει η οικογένειά σου, πάλι βγαίνει πολύ ζόρικα παρόλα αυτά το κράτος το δέχεται αυτό και σου λέει είσαι οκ δεν παίζει θέμα αν λοιπόν εσύ δηλώνεις 4 ή 5 χιλιάρικα το χρόνο (και δεν έχεις ανάλωση από προηγούμενα έτη, γιατί υπάρχει και αυτό για όποιον έμεινε άνεργος πες ξαφνικά) ε κάπου τα κλέβεις ρε φίλε, δε γίνεται αλλιώς και πάλι λίγα θα σε βάλει να πληρώσεις όπου σε βάλει να πληρώσεις σκέψου ότι και τελείως άνεργος να είσαι (να μένεις στους γονείς με ένα αυτοκίνητο, το παράδειγμα που λέμε δηλαδή) είσαι στο αφορολόγητο, το κράτος το κάνει βαβά και δε πληρώνεις ΤΙΠΟΤΑ προσωπικά δε τα θεωρώ παράλογα τα τεκμήρια ότι είναι βλαμμένος τρόπος υπολογισμού ναι (και κατά την άποψή μου παραβλέπει και αρκετά πράγματα επίτηδες βέβαια ) , αλλά από τη στιγμή που δε γίνεται να ελεγχθούμε όλοι ένας ένας και από τη στιγμή που όντως παίζει μεγάλη φοροδιαφυγή είναι καλύτερα από το τίποτα
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 τι είναι παράλογο στα τεκμήρια; έχεις κάποιο παράδειγμα στο μυαλό σου; εγώ πάντως στη πράξη έχω δει να πιάνουν αρκετό κόσμο που είχε όντως αδήλωτα εισοδήματα και μάλιστα και φθηνά τους βγήκε κιόλας από το να τα δήλωναν πάει ένας μισθωτός πχ και με 20 μαύρα χιλιάρικα και 7000 εισόδημα το χρόνο (συν σπίτι) και μου παίρνει bmw 35 χιλιαρίκων; ε κάτσε ρε φίλε.. και παραπονιόταν που του βγήκε να πληρώσει Αυτό την λογική δεν μπορώ να την καταλάβω. Δηλαδή κάποιος μπορεί να βγάζει 5.000 ευρώ τον χρόνο και να αγοράζει σπίτι, αυτοκίνητο ή κάτι άλλο το οποίο μπορεί να έχει πολλαπλάσια χρήματα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν μπορούσε να τα έχει μαζέψει από παλιά; Εγώ αγόρασα υπολογιστή 3.000 ευρώ και φέτος δούλεψα 3 μήνες προς 490 ευρώ τον μήνα (~1500 ευρώ) τα οποία δεν φτάνουν με τίποτα, αλλά τα λεφτά τα μάζευα εδώ και 5 χρόνια. Θα με κλείσουν φυλακή επειδή φέτος αγόρασα κάτι ακριβότερο από τα λεφτά που έβγαλα;
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Αυτό την λογική δεν μπορώ να την καταλάβω. Δηλαδή κάποιος μπορεί να βγάζει 5.000 ευρώ τον χρόνο και να αγοράζει σπίτι, αυτοκίνητο ή κάτι άλλο το οποίο μπορεί να έχει πολλαπλάσια χρήματα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν μπορούσε να τα έχει μαζέψει από παλιά; Εγώ αγόρασα υπολογιστή 3.000 ευρώ και φέτος δούλεψα 3 μήνες προς 490 ευρώ τον μήνα (~1500 ευρώ) τα οποία δεν φτάνουν με τίποτα, αλλά τα λεφτά τα μάζευα εδώ και 5 χρόνια. Θα με κλείσουν φυλακή επειδή φέτος αγόρασα κάτι ακριβότερο από τα λεφτά που έβγαλα; υπάρχει η ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών που πάει πίσω πολλά χρόνια αν πχ κερδίσεις το λαχείο και δε δουλεύεις δε θα σε πιάσουν τα τεκμήρια, επειδή πήρες πόρσε και δε δουλεύεις ή μια που έχω εδώ πελάτισσα είναι τόσα χρόνια άνεργη και καλύπτεται μια χαρά (από κει που θα πλήρωνε κάτι διχίλιαρα) από μια χοντρή αποζημίωση που είχε πάρει πριν χρόνια όταν απολύθηκε υπάρχει μια χαρά πρόβλεψη για αυτό που λες για γελοιότητες τύπου φόρος πολυτελείας σε 2λιτρο 8ετιας να το συζητήσουμε και να συμφωνήσω ότι είναι χαζομάρα, ή και το να το κυνηγάς το κάθε λαμόγιο να πάρεις τις αποδείξεις σου για να έχεις έκπτωση φόρου το ίδιο
kage Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) @λογιστουλης δεν εχει σημασια ο τζιρος ενος μαγαζιου,οποτε γιατι να μην βγαινει ζημιογονα?Ξερω αρκετους που δανειστηκαν νομιμα ή μη για να κρατησουν ζημιογονα μαγαζια γιατι ισως του χρονου να αλλαζε η αγορα ή γιατι δεν ηξεραν τι αλλο να κανουν...Οχι μονο χρωστανε σε κρατος και ειναι ανασφαλιστοι αλλα και οι τοκογλυφοι τους πηραν αυτοκ.κτηματα...Και δεν αναφερεται σε χρεος δανειων απο τραπεζες...αλλο απο κει.Αναλωση κεφαλαιου ειναι οσο εχεις λεφτα σε τραπεζα.Τωρα που ειπες για αυτοκινητα διαβαζα οτι εγιναν 20 αλλαγες στην φορολογια.. 21 αυτο τον μηνα.και σε καθε αλλαγη χανουν εσοδα..Σε χωρα με 500 νησακια γυρω γυρω αποφασισαν να φορολογησουν και τις βαρκες.. δεν χανουν μονο φορολογικα αλλα και απο το επαγγελμα γυρω απο αυτα..《«Κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει 48 νόμους που έχουν ψηφιστεί για τη φορολογία.》13 μειωσεις σε συνταξεις..Υπαρχει ενα χαοτικο συστημα Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2016 από kage 3
KNSM Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Πιστευω οτι η χωρα/αγορα συντηρειται/γυρναει καθαρα απο το μαυρο χρημα, αν ως δια μαγειας εξαφανιστει αυτο το κομματι τοτε σε 4-6 μηνες θα εχει κλεισει το 50% των επιχειρησεων, ισως και περισσοτερο.
mclein Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Πιστευω οτι η χωρα/αγορα συντηρειται/γυρναει καθαρα απο το μαυρο χρημα, αν ως δια μαγειας εξαφανιστει αυτο το κομματι τοτε σε 4-6 μηνες θα εχει κλεισει το 50% των επιχειρησεων, ισως και περισσοτερο. ειναι αρκετοι και οι συνταξιουχοι + εφαπαξιουχοι...αλλα ισχυει, σαν το διαφανο χρημα, δεν υπαρχει
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Αναλωση κεφαλαιου ειναιοσο εχεις λεφτα σε τραπεζα. ανάλωση βασικά είναι όσο το δέχεται το σύστημα, κάποια στιγμή πάπαλα και δεν παίρνει τη δήλωση και αν επιμείνεις πρέπει να πας από κει με δικαιολογητικά
dollyyy19 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 δεν είναι μόνο ο φπα, είναι και ο υπόλοιπος φόρος που θα έρθει αν χτυπηθεί η τυρόπιτα ξέρεις πόσα τέτοια υπάρχουν που έχουν το θράσος και βγαίνουν ζημιογόνοι και πιστωτικοί στον φπα επί (αφύσικα πολλά) χρόνια και το μόνο που πληρώνουν από φόρο είναι το τέλος επιτηδεύματος και γκρινιάζουν και για αυτό; και φυσικά δε τους κάνει κανείς τίποτα, παραπληροφορεις.ενω έχουν ζημιες,πληρώνουν 29% φόρο,ΕΠΙ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ.αν υπαρχουν μερικοί που καταφέρνουν να κλέβουν τον κλεφτη,είναι ήρωες. 1
Joshua21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 γιατί με 570€ το μήνα να συντηρείς αυτοκίνητο (σερβις, λάστιχα, βενζίνες, τυχόν ζημιές κτλ), να πληρώνεις σήματα και ασφάλειες δε πολυβγαίνει μάλλον, εκτός αν ζεις με ορό και όλη μέρα σπίτι ακόμα και αν δεχτούμε ότι σε ταΐζει η οικογένειά σου, πάλι βγαίνει πολύ ζόρικα Τα παραλές μου φαίνεται... Εννοείται πως εφόσον έχεις μόνο αυτά τα τεκμήρια(3+5k) φιλοξενείσαι κάπου, αν έμενες σε δικό σου ή νοίκιαζες θα επιβαρυνόσουν με τεκμήριο ΚΑΙ για το σπίτι. Ομοίως γάμοι, παιδιά κτλ. Τα 5.200€ τεκμήριο ετησίως για αυτοκίνητο 1400cc είναι 433€ το μήνα. Κατά τη γνώμη σου τόσα χαλάει κατ ελάχιστο κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 1400cc? Το δικό μου αυτοκίνητο 1600άρι είναι, αλλά στην πραγματικότητα το κόστος χρήσης του δεν ξεπερνά τα 1500-2000€ το χρόνο. Με σωστή συντήρηση, με νέα λάστιχα κάθε 3-4 χρόνια, κτλ. Προσωπικά ούτε εγώ θεωρώ παράλογη την ύπαρξη των τεκμηρίων, θεωρώ όμως παράλογο το ύψος τους.
the other one Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 τα τεκμήρια είναι η ζωντανή απόδειξη πως το φορολογικό σύστημα και οι ελεγκτικοί μηχανισμοι έχουν αποτύχει. όπως και ο ΕΝΦΙΑ Ουσιαστικά δηλαδή τιμωρείς τον άλλο που ξοδεύει τα λεφτά του και είναι σαν να του λες βάλτα κάτω απ' το στρώμα. Δεν ξέρω ποιο λαμπρό μυαλό το σκέφτηκε αυτό αλλά του αξίζει η χρυσή πατάτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα