Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aν δεν αναφερει σχετικά ο κανονισμος μιας πολυκατοικίας επιτρεπεται εκτος σε περιπτώσεις αν υπαρχει επισης κατι που αφορα πολεοδομικες παραβασεις.

Κανονισμός της πολυκατοικίας. Στην Ελλάδα. Δακρύζω.

Δημοσ.

Mια χαρά ,  θα έχεις κ παγωμένα τρόφιμα το χειμώνα χωρίς ρεύμα !

• Like 2
Δημοσ.

Κάτσε γιατί τώρα έχουμε κολλήσει αν επιτρέπεται..

Χαχαα . επιτρέπεται στο πίσω μπαλκόνι του ακάλυπτου ειναι
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Εχουμε 2 ψυγεία, ο αγαπημένος δε θέλει να πουλήσουμε ή πάμε σε ξενη αποθήκη το δεύτερο.Εμεις αποθήκη δεν έχουμε στο διαμέρισμα. Αν το βγάλω μπαλκόνι κ το τυλιξω με πλαστικά σα κρεμμύδι θα ζησει;

Αν το τυλίξεις σαν κρεμμύδι, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην στεγνώνει ποτέ η όποια υγρασία μαζεύει.

Το καλύτερο είναι να μην βρέχεται, αλλά ταυτόχρονα να αερίζεται επαρκώς. Από κει και πέρα όσο λιγότερη υγρασία έχει το μπαλκόνι σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει το ψυγείο.

Δημοσ.

Αν το τυλίξεις σαν κρεμμύδι, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μην στεγνώνει ποτέ η όποια υγρασία μαζεύει.

Το καλύτερο είναι να μην βρέχεται, αλλά ταυτόχρονα να αερίζεται επαρκώς. Από κει και πέρα όσο λιγότερη υγρασία έχει το μπαλκόνι σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει το ψυγείο.

δεν είμαι και ειδικός του θέματος αλλα νομίζω ότι για να μην ύπαρξη αυτό το πρόβλημα  με την υγρασία πολλοί πρότειναν χαρτόκουτα γύρο γύρο..

εμενα η γιαγιά μου στο χωριο είχε ένα καταψύκτη μεγάλο για πάνω από 10-15 χρονια και έβαζε μέσα τα κρέατα και τα λοιπά.. η αποθήκη δεν ήταν και κλειστή, κάτι σπασμένα τζαμια τα είχε, τα κρέατα δεν πάθαιναν τίποτα, έτσι έλεγε τουλάχιστον πριν μας τα ταΐσει  :devil:  .. τώρα αν σκέπαζε τον καταψύκτη κιόλας για καλο και για κακό θα σε γελάσω.. απλά το θετό ως παράδειγμα, άμα το κανεις και σαν κρεμμύδι με χαρτόκουτα στην μέσα μεριά και κάνα νάιλον απ έξω λογικά θα είσαι κομπλέ.. και ας είναι σε εξωτερικό χωρο.

Δημοσ.

Θα μοτ λύσει κάποιος την απορία για ποιο λόγο μπορεί να απαγορεύεται; :)

Καλησπέρα Ζιο. Στα μπαλκόνια πρόσοψης, απαγορεύεται να απλωνεις, μέχρι κ γλάστρες γράφει το δικο μας καταστατικό, γιατί όταν ποτιζεις θα βραχείς τους από πάνω.θέμα ασφαλείας καλαισθησίας υγιεινής κλπ. Στο πίσω όμως όλα επιτρέπονται. Ο φίλος πριν που ανέφερε κάτι για έγκριση πολύτιμου μηχανικού για τη στατικότητα, ηταν υπερβολή για σχετικα νέα πολυκατοικία. Αν έβαζα κάτι σα μηχάνημα βαρύ, μπορεί κ ναπευτε, αλλά οκ. Πρεπει νάναι κάνα 400 κιλά.
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα Ζιο. Στα μπαλκόνια πρόσοψης, απαγορεύεται να απλωνεις, μέχρι κ γλάστρες γράφει το δικο μας καταστατικό, γιατί όταν ποτιζεις θα βραχείς τους από πάνω.θέμα ασφαλείας καλαισθησίας υγιεινής κλπ. Στο πίσω όμως όλα επιτρέπονται. Ο φίλος πριν που ανέφερε κάτι για έγκριση πολύτιμου μηχανικού για τη στατικότητα, ηταν υπερβολή για σχετικα νέα πολυκατοικία. Αν έβαζα κάτι σα μηχάνημα βαρύ, μπορεί κ ναπευτε, αλλά οκ. Πρεπει νάναι κάνα 400 κιλά.

Καλησπέρα, thanks για την απάντηση :) Ένα ψυγείο είναι σαν ένα ντουλάπι. Μου φαίνεται παράλογο να μη μπορείς να βάλεις ένα ντουλάπι στο μπαλκόνι σου!

Δημοσ.

Δε μπορείς να εχεις ψυγείο αλλά μπορείς να εχεις σκύλο αταιστο κ μονίμως εξω. Τι ψαχνεις.. Κσθωσπρεπισμοι

• Like 1
Δημοσ.

δεν είμαι και ειδικός του θέματος αλλα νομίζω ότι για να μην ύπαρξη αυτό το πρόβλημα  με την υγρασία πολλοί πρότειναν χαρτόκουτα γύρο γύρο..

Τα χαρτόκουτα δεν μπορώ να καταλάβω, σε τι ακριβώς θα βοηθήσουν? Θα μπουν ως μόνωση για να μην "κρυώνει" το ψυγείο? Θα μπουν για να το προστατεύουν από ψιλοχτυπήματα? Το ζητούμενο είναι να παραμείνει το ψυγείο όσο πιο στεγνό γίνεται, και τα χαρτόνια δεν θα βοηθήσουν. Ίσα ίσα που αν βραχούν θα αργήσουν πάρα πολύ να στεγνώσουν, και το ψυγείο θα σαπίσει γρηγορότερα.

εμενα η γιαγιά μου στο χωριο είχε ένα καταψύκτη μεγάλο για πάνω από 10-15 χρονια και έβαζε μέσα τα κρέατα και τα λοιπά.. η αποθήκη δεν ήταν και κλειστή, κάτι σπασμένα τζαμια τα είχε, τα κρέατα δεν πάθαιναν τίποτα, έτσι έλεγε τουλάχιστον πριν μας τα ταΐσει  :devil:  .. τώρα αν σκέπαζε τον καταψύκτη κιόλας για καλο και για κακό θα σε γελάσω.. απλά το θετό ως παράδειγμα, άμα το κανεις και σαν κρεμμύδι με χαρτόκουτα στην μέσα μεριά και κάνα νάιλον απ έξω λογικά θα είσαι κομπλέ.. και ας είναι σε εξωτερικό χωρο.

Μα αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης του καταψύκτη, για να μην χαλάνε τα κρέατα!

Θα μοτ λύσει κάποιος την απορία για ποιο λόγο μπορεί να απαγορεύεται; :)

Δεν νομίζω να απαγορεύεται, απλά ίσως χαλάσει την αισθητική κάποιων :)

• Like 1
Δημοσ.

Τα χαρτόκουτα πιστεύω ότι προτάθηκαν για το θέμα απορρόφησης της υγρασίας που ενδεχομένως (λογικότατο) να αναπτυχθεί μέσα στο ψυγείο.

Γενικά μιλώντας με τις λύσεις που υποδείχθηκαν (ψιλοανοιχτή η πόρτα, τύλιγμα με χαρτόνι και μετά πλαστικό για το θέμα βροχών/υγρασίας) μπορεί να μπει το ψυγείο στο μπαλκόνι. Από την άλλη όμως, συσκευή (και ειδικά ηλεκτρική) μη σχεδιασμένη και αντίστοιχα προστατευμένη για εξωτερική χρήση, έχει καλές πιθανότητες όταν/αν χρειαστεί να λειτουργήσει να έχει "θεματάκια". Από απλά θέματα με λάστιχα στεγανοποίησης, κλπ μέχρι συμπιεστή.

Δεν ξέρω γιατί δεν θέλει να το δώσει η ts (για την ακρίβεια το έτερον ήμισυ) αφού δεν τους χρειάζεται και ίσως να μην τους χρειαστεί ποτέ (αν κάτσει το τζόκερ και πάρουν εξοχικό, φαντάζομαι θα μπορούν να πάρουν και ψυγείο :-) ).

Ακόμα και αν είναι για συναισθηματικούς λόγους (πχ το ψυγείο που είχε στο φοιτητικό του διαμέρισμα) πιο πολύ μπορεί να το χαρεί αν συνεχίσει να λειτουργεί κάπου παρά αν μετά από 10ετή αποθήκευση αναγκαστεί να φωνάξει τον "καθαρίζω αυλές υπόγεια πατάρια" για να του αδειάσει το μπαλκόνι

Δημοσ.

Προσοχή στον τρόπο που κρατάτε την πόρτα λίγο ανοιχτή στα εκτός λειτουργίας ψυγεία.

Αν βάλετε κάτι που θα εμποδίζει το κλείσιμο ακουμπώντας στα λάστιχα θα τα καταστρέψετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...