Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδω και χρόνια θεωρώ πολύ φουσκωμένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (σε σχεση με αυτα που μου λένε γνωστοι και φίλοι οτι τους έρχεται, με μεγαλυτερα σπίτια, παιδιά κλπ), αλλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να δω τι γίνεται.

Μένω σε ιδιόκτητη γκαρσονιέρα στην επαρχία με την γυναίκα μου και οι λογαριασμοί μας είναι περίπου στα 600-650ευρω το τετράμηνο

~ 250€ - Έναντι

~ 350-400€ Εκκαθαριστικός

Το σπίτι είναι 40 τετραγωνικά και οι συσκευές μου με τις ώρες λειτουργίας είναι:

1 Σταθερό υπολογιστή ~ 40 ώρες την εβδομάδα

1 Τηλεόραση 32"

1 laptop που είναι πάντα συνδεδεμένο στην πρίζα και δουλεύει ~80ώρες/εβδομάδα

1 Ψυγείο με λειτουργία 24/7

1 Καταψύκτης με λειτουργία 24/7

1 Θερμοσίφωνας 60λτ 4000βατ ~ 10 ώρες / εβδομάδα

1 Πλυντήριο ~ 18 ώρες / εβδομάδα

2 Μάτι κουζίνας ~ 15 ώρες / εβδομάδα

1 φουρνάκι ~ 15 ώρες / εβδομάδα

2 λάμπες led, σύνολο 12watt ~ 80 ώρες / εβδομάδα

1 λάμπα 30W στην αυλή ~ 80 ώρες / εβδομάδα (σουρουπο, βράδυ)

1 λάμπα γραφείου 40w ~ 40 ώρες / εβδομάδα

2-3 φορτιστές κινητών, μόνιμα στην πρίζα

και καμια ηλεκρικη συσκευή με 4-5 ώρες / εβδομαδα το πολύ (πιστολάκι, σίδερο κλπ)

Με τα παραπάνω δικαιολογούνται αυτοί οι λογαριασμοί???

Ακούω φίλους με σπίτια 100τμ με 2 παιδια κλπ που πληρώνουν γύρω στα 300€ το τετράμηνο.

Τι μπορώ να κάνω? Είναι κρίμα σχεδόν το μισό μου εισόδημα να πηγαίνει στο ρεύμα?

Κάποια φορά είχα κλείσει το γενικό και πήγα να δω το ρολόι αν γυρνάει μήπως και έχω καμια διαρροή/κλοπή. Ηταν σταθερό. όμως το είχα δοκιμάσει μία φορά, θα το ξανακάνω μήπως και έτυχε τότε.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για αρχή γιατί δεν προσπαθείς να κάνεις λίγο οικονομία; Δεν ξέρω αν δικαιολογείται η κατανάλωση αλλά μια σπατάλη υπάρχει!

• Like 3
Δημοσ.

Για αρχή γιατί δεν προσπαθείς να κάνεις λίγο οικονομία; Δεν ξέρω αν δικαιολογείται η κατανάλωση αλλά μια σπατάλη υπάρχει!

Σε ποιο από όλα αναφέρεσαι φίλε μου? Απλά έχω σκοπό να αλλάξω και τις άλλες λάμπες σε led (αν και δεν νομίζω να έχει διαφορά αυτό). 

Δημοσ.

Σε ποιο από όλα αναφέρεσαι φίλε μου? Απλά έχω σκοπό να αλλάξω και τις άλλες λάμπες σε led (αν και δεν νομίζω να έχει διαφορά αυτό). 

Να σου την αλήθεια κυρίως το πλυντήριο και το φουρνάκι με τα μάτια μου φάνηκε ότι δουλεύουν πολλές ώρες για δύο άτομα! Στην ουσία το πλυντήριο δουλεύει 2,5 ώρες τη μέρα, κάθε μέρα και ο φούρνος και τα μάτια δουλεύουν από δύο ώρες το καθένα (σύνολο 4!) κάθε μέρα. Κάπως πολύ δεν είναι;

Και για το θερμοσίφωνα θα έλεγα σε δεύτερη φάση, κάπως πολύ μου φαίνεται πάλι, 1,5 ώρα τη μέρα!

• Like 4
Δημοσ.

Δεν μου φαινεται normal καθολου να σου πω την αληθεια, 4000kwh, 260τμ σπιτι ηρθε 640 ο εκκαθαριστικος και 380 ηταν ο εναντι.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδω και χρόνια θεωρώ πολύ φουσκωμένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (σε σχεση με αυτα που μου λένε γνωστοι και φίλοι οτι τους έρχεται, με μεγαλυτερα σπίτια, παιδιά κλπ), αλλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να δω τι γίνεται.

Μένω σε ιδιόκτητη γκαρσονιέρα στην επαρχία με την γυναίκα μου και οι λογαριασμοί μας είναι περίπου στα 600-650ευρω το τετράμηνο

~ 250€ - Έναντι

~ 350-400€ Εκκαθαριστικός

Το σπίτι είναι 40 τετραγωνικά και οι συσκευές μου με τις ώρες λειτουργίας είναι:

1 Σταθερό υπολογιστή ~ 40 ώρες την εβδομάδα

1 Τηλεόραση 32"

1 laptop που είναι πάντα συνδεδεμένο στην πρίζα και δουλεύει ~80ώρες/εβδομάδα

1 Ψυγείο με λειτουργία 24/7

1 Καταψύκτης με λειτουργία 24/7

1 Θερμοσίφωνας 60λτ 4000βατ ~ 10 ώρες / εβδομάδα

1 Πλυντήριο ~ 18 ώρες / εβδομάδα

2 Μάτι κουζίνας ~ 15 ώρες / εβδομάδα

1 φουρνάκι ~ 15 ώρες / εβδομάδα

2 λάμπες led, σύνολο 12watt ~ 80 ώρες / εβδομάδα

1 λάμπα 30W στην αυλή ~ 80 ώρες / εβδομάδα (σουρουπο, βράδυ)

1 λάμπα γραφείου 40w ~ 40 ώρες / εβδομάδα

2-3 φορτιστές κινητών, μόνιμα στην πρίζα

και καμια ηλεκρικη συσκευή με 4-5 ώρες / εβδομαδα το πολύ (πιστολάκι, σίδερο κλπ)

Με τα παραπάνω δικαιολογούνται αυτοί οι λογαριασμοί???

Ακούω φίλους με σπίτια 100τμ με 2 παιδια κλπ που πληρώνουν γύρω στα 300€ το τετράμηνο.

Τι μπορώ να κάνω? Είναι κρίμα σχεδόν το μισό μου εισόδημα να πηγαίνει στο ρεύμα?

Κάποια φορά είχα κλείσει το γενικό και πήγα να δω το ρολόι αν γυρνάει μήπως και έχω καμια διαρροή/κλοπή. Ηταν σταθερό. όμως το είχα δοκιμάσει μία φορά, θα το ξανακάνω μήπως και έτυχε τότε.

Εχουν και άλλα πράγματα μέσα οι λογαριασμοί.

Ερτ, δήμος, πληρώνεις αυτούς που πουλάνε το ρεύμα στη δεή με φωτοβολταικά, και άλλα 8-9 πράγματα.

Δημοσ.

Άσε τις λάμπες και μη πετάς λεφτά - ακόμα και όταν καούν θέλει πολλή σκέψη για το αν αξίζουν οι LED. Τα μεγάλα φορτία φουσκώνουν τον λογαριασμό, δηλαδή θερμοσίφωνας, πλυντήριο, φούρνος και κουζίνα.

Ο λογαριασμός έρχεται τόσο επειδή κάνετε ΤΡΕΛΕΣ καταναλώσεις. Θερμοσίφωνας 1:30 την ημέρα; Ένα 40-λεπτο συνήθως αρκεί να ζεστάνει νερό για 2 άτομα. Πλυντήριο 2:30 την ημέρα; Ιδίως το πλυντήριο είναι ΚΑΡΑ-υπερβολικό, τι πλένετε κάθε μέρα τόσες ώρες, μαζεύεται όλη η γειτονιά σε 'σας; Ο πιο πολύς κόσμος βάζει πλυντήριο 1-3 φορές την εβδομάδα, το οποίο κρατάει 1:30 - 2 ώρες συνήθως. Εσείς γιατί βάζετε κάθε μέρα 2 πλυντήρια;

• Like 14
Δημοσ.

Άσε τις λάμπες και μη πετάς λεφτά - ακόμα και όταν καούν θέλει πολλή σκέψη για το αν αξίζουν οι LED. Τα μεγάλα φορτία φουσκώνουν τον λογαριασμό, δηλαδή θερμοσίφωνας, πλυντήριο, φούρνος και κουζίνα.

Ο λογαριασμός έρχεται τόσο επειδή κάνετε ΤΡΕΛΕΣ καταναλώσεις. Θερμοσίφωνας 1:30 την ημέρα; Ένα 40-λεπτο συνήθως αρκεί να ζεστάνει νερό για 2 άτομα. Πλυντήριο 2:30 την ημέρα; Ιδίως το πλυντήριο είναι ΚΑΡΑ-υπερβολικό, τι πλένετε κάθε μέρα τόσες ώρες, μαζεύεται όλη η γειτονιά σε 'σας; Ο πιο πολύς κόσμος βάζει πλυντήριο 1-3 φορές την εβδομάδα, το οποίο κρατάει 1:30 - 2 ώρες συνήθως. Εσείς γιατί βάζετε κάθε μέρα 2 πλυντήρια;

Το πλυντήριο νομίζω κρατάει κανα 3ωρο και βάζουμε 5-6 μέρες (ρούχα δουλειάς κλπ) αλλά όχι γεμάτο. Δεν θεωρούσα οτί καίει τόσο πολύ το πλυντήριο.

Στο θερμοσίφωνα έχω ένα θέμα που ξεχναω να το κλείσω. Θα ηθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάτι που μπορώ να αλλάξω στην ασφάλεια του πίνακα (εκει που ανοίγω το θερμοσίφωνα) και όταν το ανοίγω, μετά από 30 λεπτά να κλείνει μόνο του?

• Like 1
Δημοσ.

Φουρνακι πλυντηριο και θερμοσιφωνας.Αυτα πιστευω σου κανουν τη δουλεια.

Τα πλυντηρια περιοριστε τα, βαλτε ενα προγραμμα στα ρουχα. Πλυντηριο πιατων αν εχετε για 2 ατομα τι το χρησιμοποιειτε? Οπως βγαζει ο καθενας απλυτο, το πλενει τσακ μπαμ και τελος. Ουτε στιβα μαζευεται ουτε τιποτα.

Τα λεω γιατι και εγω εδω στο σπιτι που μενω με τους δικους μου ειμαστε 5 ατομα και απο τη στιγμη που βαλαμε ενα προγραμμα στο πλυσιμο και στο φουρνο ο λογαριασμος ξεφουσκωσε αισθητα. Επισης, δε ξερω ποση διαφορα κανει, βγαλαμε τον θερμοσιφωνα γιατι χαλασε και βαλαμε ταχυθερμ για το μπανιο.Και τα πιατα στο χερι, ο καθενας πλενει το δικο του οταν τελειωσει και αν καμια φορα μαζευτουν πολλα τα πλενει μια ο ενας μια ο αλλος.

Δημοσ.

Το πλυντήριο νομίζω κρατάει κανα 3ωρο και βάζουμε 5-6 μέρες (ρούχα δουλειάς κλπ) αλλά όχι γεμάτο. Δεν θεωρούσα οτί καίει τόσο πολύ το πλυντήριο.

Στο θερμοσίφωνα έχω ένα θέμα που ξεχναω να το κλείσω. Θα ηθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάτι που μπορώ να αλλάξω στην ασφάλεια του πίνακα (εκει που ανοίγω το θερμοσίφωνα) και όταν το ανοίγω, μετά από 30 λεπτά να κλείνει μόνο του?

Το 3ωρο μου ακούγεται υπερβολικό. Εκτός και αν είναι κάνα ειδικό πρόγραμμα πλύσης που κρατάει τόσο. Γεμίζετέ το (στη χωρητικότητά του) για να βάζετε λιγότερα πλυντήρια. Ιδίως σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες νερού η διαφορά στο ρεύμα δεν είναι αμελητέα. 

Αυτό που ζητάς γίνεται, αλλά έχει κι αυτό το κόστος του. Το έκανα εγώ πέρυσι στο σπίτι μου και τα υλικά μου κόστισαν γύρω στα 50 ευρώ. Εάν "το έχεις" με τα ηλεκτρολογικά, στείλε μου μήνυμα να σου πω τι - πως - πόσο, αλλιώς ψάξε για κάναν ηλεκτρολόγο που να κάνει μικρο-αυτοματισμούς για να μη... σε βρουν ψητό. :P

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδω και χρόνια θεωρώ πολύ φουσκωμένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ [...]

"Ο λογαριασμός μου κύριε, μου ήρθε φουσκωμένος!"

• Like 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...