Kotsos87 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Γεια σε ολους, πορσφατα πηρα το πτυχιο μου (Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικο πανεπιστημιο Αθηνων (Ασοεε δηλαδη). τωρα ειμαι σε διλλημα. πιο συγκεκριμενα, μου αρεσει η πυροσβεστικη σαν δουλεια και μιας και εχει μπει σαν σχολη πλεον στις πανελληνιες σκεφτομουν μηπως εδινα μιας και εχω χρονο ακομα. αλλιως σκεφτομαι να κανω ενα μεταπτυχιακο απο Σεπτεμβρη και να ακολουθησω αυτο που σπουδασα.πρεπει να αποφασισω μεχρι το νεο ετος (τελη του μηνα), ωστε αν ειναι να δωσω πανελληνιες και αν δεν προλαβω καλα φετος, τοτε να δωσω του χρονου. ομως πρεπει να παρω αυτη την αποφαση για το τι απο τα δυο να διαλεξω και επειδη πραγματικα τα χω μπερδεψει στο μυαλο μου θελω και γνωμες άλλον που είτε μπορει να κανουν παρομοια δουλεια είτε ειναι οικονομολογοι και δεν εχουν βρει δουλεια μετα το πτυχιο ή εχουν βρει δουλεια μετα το πτυχιο και καποιο μεταπτυχιακο...γενικα το τι παιζει.καποιοι θα πουν οτι ειναι καθαρα δικια μου αποφαση και δεν μπορουν να μου πουν αυτοι...το ξερω ομως ειπα οτι δεν ξερω τι να αποφασισω μιας και τα δυο μαρεσουν και τα οικονομικα και η πυροσβεστικη.το θεμα ειναι με τα οικονομικα και καποιες σπουδες μικρες πληροφορικης που ειχα κανει στο παρελθον εχω μελλον ή να κανω κατι που μαρεσει επισης και ειναι πιο σιγουρο (το οποιο ομως θα μου φαει το χρονο ενος μεταπτυχιακου τιτλου και ισως και παραπανω αν δεν δωσω φετος και δεν ειναι σιγουρο οτι θα το πετυχω 100%)?ευχαριστω προκαταβολικα!
zio10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Αν σου αρέσει η πυροσβεστική δώσε εξετάσεις θα έλεγα.
redhotstef Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δωσε πανελληνιες μαη, και αν δεν περασεις πυρ,κανε μεταπτυχιακο σεπτεμβρη. Κανε αιτηση για πανελληνιες κ ας μη πας που λεει ο λογος. Δεν ειναι κατι το τραγικο η αιτηση.
Kotsos87 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 σορρυ αλλα δεν εγραψα κατι παραπανω...που αλλαζει λιγο το πως το ρωτησα παραπανω το θεμα...υπαρχει μεγαλυτερη περιπτωση να δωσω του χρονου διοτι ξεχασα να πω πως απο αρχες Μαρτη μεχρι τελη Απριλη θα πρεπει αναγκαστικα να παω εξωτερικο για κατι σημαντικο. οποτε σε μια κρισιμη περιοδο για διαβασμα πανελληνιων θα λειπω και επισης φετος κανω και Αγγλικα για prof. και ο χρονος ειναι μειωμενος αρκετα. ξεχασα να το πω παραπανω σορρυ. οποτε κατα 90% αν δωσω πανελληνιες θα τις δωσω του χρονου και οχι φετος...αρα σε αυτη την περιπτωση τι θα λεγατε? που ουσιαστικα πρεπει να αφιερωθει η επομενη χρονια στις πανελληνιες και να παει πισω το μεταπτυχιακο...και δεν ειναι σιγουρο οτι θα περασω κιολας..
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Εκείνους του δύο μήνες δεν μπορείς καθόλου να διαβάζεις;
Peleus17 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Κάνε Master και άσε τις ταρζανιες στην πυροσβεστική. Γιατί άμα γουσταρες όπως λες την πυροσβεστική, θα έμπαινες από την αρχή.
zio10 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δεν μπορούν να συνδυαστούν κάπως; Πχ ξέρω ότι στην αστυνομία τα πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ μετράνε στην εξέλιξή σου. Στην πυροσβεστική;
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Αφού έχεις ήδη πτυχίο δε μπορείς να δώσεις κατατακτήριες;
vrwmiaris Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορέσεις να πάρεις πρωτάθλημα στο τάβλι, Εάν μπεις στην πυροσβεστική
thanasismen76 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορέσεις να πάρεις πρωτάθλημα στο τάβλι, Εάν μπεις στην πυροσβεστική Πεπαλαιωμένη αντίληψη.Πλέον δεν υφίσταται. Κατατακτήριες μπορείς για εισαγωγή στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας σε ποσοστό 20% στο 5ο εξάμηνο σπουδών ( 8 συνολικά ).
ny_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 At first... How old are you? Επίσης όπως σωστά αναφέρεις δεν μπορείς να αφήσεις την τύχη σου σε κάποιους αγνώστους μέσα από ένα φόρουμ για να σου πουν αυτοί τι πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο για σένα με βάση τα δικά τους κριτήρια που δεν πρέπει να σε απασχολούν καθόλου. It's ridiculous something like that dude. Πρέπει να βάλεις το μυαλό σου κάτω εσύ ο ίδιος και να σκεφτείς τι θα σου προσφέρει περισσότερο ευχαρίστηση στο μέλλον, πρώτα αυτό,ύστερα αν δεν υπάρχουν δουλειές πάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει Ελλάδα μπορείς να σκεφτείς να πας κάπου έξω που θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες καριέρας και χρημάτων, επίσης πότε να μην βάζεις κριτήριο τα χρήματα, όσο το κάνεις αυτό θα αποτυγχάνεις. Πρέπει να αγαπάς αυτό που σπουδασες και να το υποστηρίξεις ως τέλους, μην σκέφτεσαι σαν Έλληνας, σκέψου πιο έξυπνα από αυτόν, για να έχεις μια success life. Το κριτήριο να παω να γίνω πυροσβέστης γιατί έχει χρήμα και καθισιο, είναι σκέψη ενός loser. You were born to win, but to be a winner, you must plan to win, prepare to win, and expect to win 1
Kotsos87 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Εκείνους του δύο μήνες δεν μπορείς καθόλου να διαβάζεις; δυστυχως δεν μπορω οχι...οποτε λογικα θα παω για την επομενη χρονια αν δωσω τελικα...αλλά δεν ξερω αν αξιζει να μεινω με το πτυχιο και να προχωρησω σε μαστερ. και δεν ξερω αν αυριο θα εχω και δουλεια. ολα αυτα με προβληματιζουν. εχω να το σκεφτω δηλαδη μεχρι το Μαρτη αλλα ως εκει γιατι αν δεν δωσω τελικα θα πρεπει να κανω αιτηση για μεταπτυχιακο... Κάνε Master και άσε τις ταρζανιες στην πυροσβεστική. Γιατί άμα γουσταρες όπως λες την πυροσβεστική, θα έμπαινες από την αρχή. φιλε ποιος σου ειπε οτι δεν το γουσταρα και τοτε? ομως δεν υπηρχε στις πανελληνιες τοτε...περσυ μπηκε. Δεν μπορούν να συνδυαστούν κάπως; Πχ ξέρω ότι στην αστυνομία τα πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ μετράνε στην εξέλιξή σου. Στην πυροσβεστική; δεν εχω ιδεα. Αφού έχεις ήδη πτυχίο δε μπορείς να δώσεις κατατακτήριες; δεν γνωριζω αν κανει κατατακτηριες. αλλά αυτο πρακτικα δεν ειναι πιο δυσκολο και με λιγοτερες θεσεις=λιγοτερες πιθανοτητες? Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορέσεις να πάρεις πρωτάθλημα στο τάβλι, Εάν μπεις στην πυροσβεστική οκ. οπως αμα πιασω δουλεια στην εφορια θα παρω προταθλημα στο να ξινω τα πα@@ρια μου....πιστευω εχει ξεπεραστει λιγο η λογικη αυτη. τελος παντων. Πεπαλαιωμένη αντίληψη.Πλέον δεν υφίσταται. Κατατακτήριες μπορείς για εισαγωγή στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας σε ποσοστό 20% στο 5ο εξάμηνο σπουδών ( 8 συνολικά ). δηλαδη τι ακριβως κανω? 5ο εξαμηνο εννοεις της σχολης της πυροσβεστικης? και στις κατατακτηριες τι παιζει? εννοω βγαζει καθε χρονο προκυρηξη για κατατακτηριες? κλπ? At first... How old are you? Επίσης όπως σωστά αναφέρεις δεν μπορείς να αφήσεις την τύχη σου σε κάποιους αγνώστους μέσα από ένα φόρουμ για να σου πουν αυτοί τι πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο για σένα με βάση τα δικά τους κριτήρια που δεν πρέπει να σε απασχολούν καθόλου. It's ridiculous something like that dude. Πρέπει να βάλεις το μυαλό σου κάτω εσύ ο ίδιος και να σκεφτείς τι θα σου προσφέρει περισσότερο ευχαρίστηση στο μέλλον, πρώτα αυτό,ύστερα αν δεν υπάρχουν δουλειές πάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει Ελλάδα μπορείς να σκεφτείς να πας κάπου έξω που θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες καριέρας και χρημάτων, επίσης πότε να μην βάζεις κριτήριο τα χρήματα, όσο το κάνεις αυτό θα αποτυγχάνεις. Πρέπει να αγαπάς αυτό που σπουδασες και να το υποστηρίξεις ως τέλους, μην σκέφτεσαι σαν Έλληνας, σκέψου πιο έξυπνα από αυτόν, για να έχεις μια success life. Το κριτήριο να παω να γίνω πυροσβέστης γιατί έχει χρήμα και καθισιο, είναι σκέψη ενός loser. You were born to win, but to be a winner, you must plan to win, prepare to win, and expect to win ειμαι 24. και απο οσο ξερω μεχρι 26 μπορω να μπω σε τετοιες σχολες...οποτε εχω ακριβως μια χρονια αν τελικα μπω στο τρυπακι να δωσω (μιας και φετος δεν μπορω να δωσω και μιλαμε για του χρονου). κοιταξε τωρα αυτο ειναι μεγαλο ζητημα (το τι μου αρεσει δηλαδη)...οπως ειπα παραπανω μου αρεσουν και τα δυο και η πυροσβεστικη δηλαδη αλλά και αυτο που σπουδασα καθως και κατι αλλο που εχω γνωσεις (συγκεκριμενα οι υπολογιστες αλλά χωρις σπουδες. ξερω πραγματα μονος μου που δεν ξερω κατα ποσο διεκδικεις καποια δουλεια απο αυτοδιδακτη γνωση αλλα τελος παντων). μου αρεσουν σχεδον το ιδιο ας πουμε. ωστοσο σιγουρα για να σκεφτομαι να χασω αλλον εναν χρονο με ρισκο για το αν θα μπω πυροσβεστικη 24 χρονων αποφοιτος απο Ασοεε, παιζει ρολο και η σιγουρια που παρεχει σε οικονομικο κομματι η δουλεια του πυροσβεστη. και στις μερες που διανυουμε δεν θεωρω οτι ειναι κακο να σκεφτεσαι και τη σιγουρια καπως γιατι αν αυριο δεν εχω καν δουλεια και κανω το γκαρσονι και εχω σπουδασει 4 χρονια σε Ασοεε και αλλα 2 χρονια εχω κανει μεταπτυχιακο, ξενες γλωσσες κλπ. και το γκαρσονι δεν το λεω ειρωνικα...απλα θεωρω οτι με τοσα πτυχια που εχουν σημερα πολλοι νεοι και κανουν ακυρες δουλειες ειναι κακο κατα μια εννοια. απο κει και περα μαρεσει αυτο που σπουδασα, ακομα πιο πολυ μαρεσει η πληροφορικη αλλά εχω αυτοδιδακτες γνωσεις και οχι καποιο πτυχιο πανω σε αυτη. τωρα για εξωτερικο που αναφερθηκες. σιγουρα δεν ειναι πρωτη μου επιλογη γιατι απο ατομα που γνωριζω που πηγαν εξω και δεν ειχαν καποιον γνωστο εκει δυσκολευτηκαν αρκετα και τελικα γυρισαν και σε χειροτερη φαση απο πριν. δηλαδη παιζει ρολο να εχεις γνωστο στο εξωτερικο για να πεις θα το κανω το βημα για εξω. αλλιως ειναι πολυ παλουκι πιστευω. τωρα για Ελλαδα πραγματικα δεν ξερω τι παιζει για το αυριο αλλά τα βλεπω αρκετα χλωμα τα πραγματα και ακομα να φανταστεις δεν εχω βγει για τα καλα εξω στην αγορα εργασιας. δηλαδη ναι μεν μαρεσει αυτο που σπουδασα αλλα αν αυριο δεν βγαζω ουτε ευρω για χρονια τι θα κανω? σκεφτομαι λιγο πρακτικα κιολας δηλαδη αλλά και παλι δεν ξερω τι να αποφασισω... 1
afentiko Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Το "μου αρεσει η πυροσβεστικη" δεν το καταλαβαινω... ξερεις πως ειναι η καθημερινη ρουτινα ενος πυροσβεστη, τι περιλαμβάνει, τι κανουν κλπ? Η μήπως εννοείς ότι σου αρέσει η στολή και να σβήνεις φωτιές (λολ)
ny_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 δυστυχως δεν μπορω οχι...οποτε λογικα θα παω για την επομενη χρονια αν δωσω τελικα...αλλά δεν ξερω αν αξιζει να μεινω με το πτυχιο και να προχωρησω σε μαστερ. και δεν ξερω αν αυριο θα εχω και δουλεια. ολα αυτα με προβληματιζουν. εχω να το σκεφτω δηλαδη μεχρι το Μαρτη αλλα ως εκει γιατι αν δεν δωσω τελικα θα πρεπει να κανω αιτηση για μεταπτυχιακο... φιλε ποιος σου ειπε οτι δεν το γουσταρα και τοτε? ομως δεν υπηρχε στις πανελληνιες τοτε...περσυ μπηκε. δεν εχω ιδεα. δεν γνωριζω αν κανει κατατακτηριες. αλλά αυτο πρακτικα δεν ειναι πιο δυσκολο και με λιγοτερες θεσεις=λιγοτερες πιθανοτητες? οκ. οπως αμα πιασω δουλεια στην εφορια θα παρω προταθλημα στο να ξινω τα πα@@ρια μου....πιστευω εχει ξεπεραστει λιγο η λογικη αυτη. τελος παντων. δηλαδη τι ακριβως κανω? 5ο εξαμηνο εννοεις της σχολης της πυροσβεστικης? και στις κατατακτηριες τι παιζει? εννοω βγαζει καθε χρονο προκυρηξη για κατατακτηριες? κλπ? ειμαι 24. και απο οσο ξερω μεχρι 26 μπορω να μπω σε τετοιες σχολες...οποτε εχω ακριβως μια χρονια αν τελικα μπω στο τρυπακι να δωσω (μιας και φετος δεν μπορω να δωσω και μιλαμε για του χρονου). κοιταξε τωρα αυτο ειναι μεγαλο ζητημα (το τι μου αρεσει δηλαδη)...οπως ειπα παραπανω μου αρεσουν και τα δυο και η πυροσβεστικη δηλαδη αλλά και αυτο που σπουδασα καθως και κατι αλλο που εχω γνωσεις (συγκεκριμενα οι υπολογιστες αλλά χωρις σπουδες. ξερω πραγματα μονος μου που δεν ξερω κατα ποσο διεκδικεις καποια δουλεια απο αυτοδιδακτη γνωση αλλα τελος παντων). μου αρεσουν σχεδον το ιδιο ας πουμε. ωστοσο σιγουρα για να σκεφτομαι να χασω αλλον εναν χρονο με ρισκο για το αν θα μπω πυροσβεστικη 24 χρονων αποφοιτος απο Ασοεε, παιζει ρολο και η σιγουρια που παρεχει σε οικονομικο κομματι η δουλεια του πυροσβεστη. και στις μερες που διανυουμε δεν θεωρω οτι ειναι κακο να σκεφτεσαι και τη σιγουρια καπως γιατι αν αυριο δεν εχω καν δουλεια και κανω το γκαρσονι και εχω σπουδασει 4 χρονια σε Ασοεε και αλλα 2 χρονια εχω κανει μεταπτυχιακο, ξενες γλωσσες κλπ. και το γκαρσονι δεν το λεω ειρωνικα...απλα θεωρω οτι με τοσα πτυχια που εχουν σημερα πολλοι νεοι και κανουν ακυρες δουλειες ειναι κακο κατα μια εννοια. απο κει και περα μαρεσει αυτο που σπουδασα, ακομα πιο πολυ μαρεσει η πληροφορικη αλλά εχω αυτοδιδακτες γνωσεις και οχι καποιο πτυχιο πανω σε αυτη. τωρα για εξωτερικο που αναφερθηκες. σιγουρα δεν ειναι πρωτη μου επιλογη γιατι απο ατομα που γνωριζω που πηγαν εξω και δεν ειχαν καποιον γνωστο εκει δυσκολευτηκαν αρκετα και τελικα γυρισαν και σε χειροτερη φαση απο πριν. δηλαδη παιζει ρολο να εχεις γνωστο στο εξωτερικο για να πεις θα το κανω το βημα για εξω. αλλιως ειναι πολυ παλουκι πιστευω. τωρα για Ελλαδα πραγματικα δεν ξερω τι παιζει για το αυριο αλλά τα βλεπω αρκετα χλωμα τα πραγματα και ακομα να φανταστεις δεν εχω βγει για τα καλα εξω στην αγορα εργασιας. δηλαδη ναι μεν μαρεσει αυτο που σπουδασα αλλα αν αυριο δεν βγαζω ουτε ευρω για χρονια τι θα κανω? σκεφτομαι λιγο πρακτικα κιολας δηλαδη αλλά και παλι δεν ξερω τι να αποφασισω... Εγώ από αυτά που μ αναφέρεις καταλαβαίνω ότι σου αρέσει αυτό που σπουδασες αλλά φοβάσαι να το ακολουθήσεις λόγου ανασφάλειας χρημάτων για το μέλλον. Ξέρεις ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος αυτό; Σκέφτεσαι λάθος, όπως σου ξανα είπα, το χρήμα πρέπει να είναι το τελευταίο που πρέπει να σκέφτεσαι, μην σκέφτεσαι σαν Έλληνας στο ξαναλέω και αυτο. Το εξωτερικό είναι εύκολο αν το θέλεις πραγματικά και στρώσεις τον κώλο σου κάτω και δεν την δεις τουρίστας, και χωρίς συγγενείς η κάποιον να σε βοηθήσει εκεί, παλι αν το γουστάρεις αυτό που θες θα πετύχεις τον στόχο σου, όλα μια ιδέα είναι. Δεν γνωρίζω η ασχολία σου η αλλη που ανέφερες με τους υπολογιστές(νομίζω) μετράει εδώ Ελλάδα, αλλά στην Αμερική για πχ μετριέται για εμπειρία το οτιδήποτε κατέχεις έχεις δεν έχεις Πτυχίο πάνω σε αυτό, νομίζω το ίδιο γίνεται και στο uk. Το να γίνεις γκαρσόν όπως ανάφερες αρχικά για να πετύχεις όμως τον αρχικό στόχο σου, δεν πρέπει να σε απασχολεί, το αν μείνεις στάσιμος όμως πρέπει να σε τρομάζει. Μην φοβάστε να φύγετε από Ελλάδα και από τους γονείς σας, είστε παλικάρια και πρέπει να πάρετε την ζωή στα χέρια σας. Και εγώ αγαπαω την Ελλάδα, την λατρεύω σα γκομεναρα, αλλά δεν είμαι εδώ μόνιμα, έρχομαι μόνο για vacation, γιατί καλώς ή κακός η Ελλάδα πλέον έχει πεθάνει στο θέμα δουλειάς σε οποιαδήποτε κλάδο. Σκέψου και ζύγισε τα όπως εσύ θεωρείς πιο σωστά για σένα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα