Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω έναν δικηγόρο για μια υπόθεση που θέλει να πληρωθεί με ποσοστό από τα κέρδη , για τον λόγο ότι αν γίνει με τον κλασικό τρόπο ίσως η υπόθεση μου να μην υπάρχει ελπίδα και να μου πει ο τάδε δικηγόρος ότι την έχουμε στο τσεπάκι μας την υπόθεση μονο και μονο για να το προχωρήσουμε και στο τέλος να πληρωθεί έτσι και αλλιώς. 

Y.Γ. Συγγνώμη για το άκυρο θέμα , δεν ήξερα σε ποια κατηγορια να το άνοιγα και το έκανα εδώ.

Καλή πρωτοχρονιά

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Οι δικηγόροι πληρώνονται είτε χάσουν την υπόθεση είτε κερδίσουν. Δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο...

Δημοσ.

Αν ρωτήσεις μερικούς σίγουρα θα βρεις αυτό που θέλεις (εκτός αν δεν υπάρχει καμία ελπίδα να κερδηθεί η υπόθεση).

Οι δικηγόροι πληρώνονται είτε χάσουν την υπόθεση είτε κερδίσουν. Δεν είναι φιλανθρωπικό σωματείο...

Κανονικά ναι αλλά γίνεται κι αυτό που λέει, είναι ανάλογα την περίπτωση, πόση δουλειά έχει ο άλλος κλπ.

Δημοσ.

Θα πρέπει να είναι τέρμα χασοδίκης ο άλλος για να το δεχτεί αυτό.

Αν πας σε αξιοπρεπή δικηγόρο θα σου πει από την αρχή. Εγώ έχω μια υπόθεση που μου είπε ξεκάθαρα "δεν σου εγγυώμαι τίποτα, αν θες προχωρας, κάνει τόσο".

Δημοσ.

Εξαρτάται και απο το είδος ισως. Κάποιοι δουλεύουν φασον καποιες υποθέσεις. Πχ χάζευα και υπάρχουν δικηγορικα γραφεία που ασχολούνται μονο με στρατολογικά θέματα και μόνο με τακτοποίηση ανυπότακτων - ακυρωση του προστιμου που τους επιβάλλεται. Οπότε υποθέτω οτι σ αυτες τις περιπτώσεις θα παιζει στανταρ ποσοστο επι του σταθερου ποσού που ειναι το πρόστιμο.

Δημοσ.

Επίσης ο δικηγόρος κάνει το μοναδικό επάγγελμα στον πλανήτη που το αποτέλεσμα της δουλειάς του δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από κάποιον άλλον -βλέπε δικαστής-

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα πρέπει να είναι τέρμα χασοδίκης ο άλλος για να το δεχτεί αυτό.

Αν πας σε αξιοπρεπή δικηγόρο θα σου πει από την αρχή. Εγώ έχω μια υπόθεση που μου είπε ξεκάθαρα "δεν σου εγγυώμαι τίποτα, αν θες προχωρας, κάνει τόσο".

Κάνετε λάθος.

Ψάχνω έναν δικηγόρο για μια υπόθεση που θέλει να πληρωθεί με ποσοστό από τα κέρδη , για τον λόγο ότι αν γίνει με τον κλασικό τρόπο ίσως η υπόθεση μου να μην υπάρχει ελπίδα και να μου πει ο τάδε δικηγόρος ότι την έχουμε στο τσεπάκι μας την υπόθεση μονο και μονο για να το προχωρήσουμε και στο τέλος να πληρωθεί έτσι και αλλιώς. 

Y.Γ. Συγγνώμη για το άκυρο θέμα , δεν ήξερα σε ποια κατηγορια να το άνοιγα και το έκανα εδώ.

Καλή πρωτοχρονιά

Ευχαριστώ

Υπάρχει το λεγόμενο "Εργολαβικό Δίκης" βάσει του οποίου ο δικηγόρος εξαρτά την αμοιβή του από την έκβαση της δίκης ή του αποτελέσματος της εργασίας. Το ανώτατο επιτρεπτό ποσοστό αμοιβής είναι 20% επί του αντικειμένου της δίκης. 

Το παραπάνω δεν είναι στον αέρα, προβλέπεται από το άρθρο 60 του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν. 4194/2013), ισχύει κανονικά και στην πράξη συμβαίνει συχνά.

Για όσους βιάστηκαν να απαντήσουν: Καλό είναι να μην γράφουμε για κάτι για το οποίο δεν έχουμε απολύτως καμία ιδέα.

• Like 10
Δημοσ.

Όχι πώς έχεις άδικο μα άμα έγραφαν μόνο όσοι γνώριζαν, το φορουμ σας θα πήγαινε άπατο κύριε σουπερ μοντερειτορ.

Τs, σε δικηγόρο πήγες ή ξεκίνησες από το ινσόμνια;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...