louilouiCK Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δεν ειναι το τηλέφωνο το πρόβλημα απλά υποφέρεις απο social anxiety
The_Judas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Ούτε εμένα μου αρέσει πολύ να μιλάω τηλεφωνικά. Προτιμώ την αμεσότητα της κατ ιδίαν συνομιλίας ή τα μυνήματα. Ισως γιατί είμαι περισσότερο οπτικός τύπος και επικοινωνώ-κατανοώ καλύτερα έτσι παρά με την ομιλία. 1
gokuthelegend Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δεν ειναι το τηλέφωνο το πρόβλημα απλά υποφέρεις απο social anxiety Όχι, απλώς τις περισσότερες φορές με παίρνουν τηλέφωνο για βλακείες, την έχουν δει κάπως μερικοί και παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό, λες και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν αυτοί ή εγώ. Από κοντά μιλάω μια χαρά αρκεί να μιλάμε για πράγματα που με ενδιαφέρουν. Πριν 15 - 20 χρόνια δηλαδή που το κινητό ήταν είδος πολυτελείας, που δεν υπήρχαν τα "απεριόριστα" πακέτα κλήσεων, και που δεν είχε ο καθένας κινητό γιατί δεν μας φλόμωναν στα τηλέφωνα; Μια χαρά είχαμε την ησυχία μας.
The_Judas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Πριν 15 - 20 χρόνια δηλαδή που το κινητό ήταν είδος πολυτελείας και που δεν είχε ο καθένας κινητό γιατί δεν μας φλόμωναν στα τηλέφωνα; Μια χαρά είχαμε την ησυχία μας. Σωστό αυτό. Τώρα παίρνουν με το παραμικρό ορισμένοι και ενοχλούν και σε ακατάλληλες ώρες. Αν ξεχάσουμε καμιά φορά το κινητό μας όταν βγαίνουμε έξω μας πιάνει κρίση πανικού... ενώ ανησυχούν φίλοι-γνωστοί-συγγενείς αν δεν απαντάς! Παλιότερα βγαίναμε έξω για ώρες χωρις να μας παίρνουν τηλέφωνα σε στυλ "τι ώρα θα έρθεις για φαι" , "φέρε μου απ'έξω ...." κλπ. Σίγουρα είναι μεγάλη ευκολία σε πολλούς τομείς, αλλά δημιουργεί και κάποια άλλα προβλήματα εθισμού στην χρήση.
Ishmael Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Το κινητό για μένα είναι για να κανονίζεις συναντήσεις, όχι για να συζητάς. Σύντομα μηνύματα ώστε να κανονίσεις να τα βρεθείς από κοντά με τον άλλον/τους άλλους και τα λέτε από κοντά σαν άνθρωποι, πρόσωπο με πρόσωπο.
Hellaslover Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Το καλο με τη κριση ειναι οτι τωρα τουλαχιστον το χουμε γυρισει στις αναπαντητες
XronisR Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Λογω δουλειας μιλαω παρα πολυ,ισως 4-5 ωρες την ημερα.Παντα με bluetooth,βεβαια
louilouiCK Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Όχι, απλώς τις περισσότερες φορές με παίρνουν τηλέφωνο για βλακείες, την έχουν δει κάπως μερικοί και παίρνουν τηλέφωνο για το παραμικρό, λες και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν αυτοί ή εγώ. Από κοντά μιλάω μια χαρά αρκεί να μιλάμε για πράγματα που με ενδιαφέρουν. Πριν 15 - 20 χρόνια δηλαδή που το κινητό ήταν είδος πολυτελείας, που δεν υπήρχαν τα "απεριόριστα" πακέτα κλήσεων, και που δεν είχε ο καθένας κινητό γιατί δεν μας φλόμωναν στα τηλέφωνα; Μια χαρά είχαμε την ησυχία μας.= social anxiety (το να μιλάς με κάποιον δεν ειναι ταραχή το μεταφράζεις όμως σαν ταραχή γιατι έχεις social anxiety) Άνθρωπος φύσει ζώον πολιτικόν (κοινωνικό δηλαδή εννοούσε) είπε ο Αριστοτέλης. Δεν θες ησυχία δηλαδή η ησυχία ειναι ενάντια της φύσης σου! Θες κοινωνία δηλαδή επικοινωνία Όλα αυτά που λες ειναι απλά η προσπάθεια του μυαλού σου να αιτιολογήσει το άγχος σου. Στις συνομιλίες ενόπιος ενοπίω (με γνωστούς να υποθέσω ακόμη καλύτερα παρά με αγνώστους) είσαι πιο άνετος γιατι χαμηλώνει το άγχος σου μιας και παίρνεις περισσότερο feedback απο το body language τους και τις εκφράσεις στο πρόσωπό τους και έτσι έχεις μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης. Στο κινητό απλά ακούς μια φωνή και σε πιάνει το άγχος γιατι δεν έχεις αρκετά δεδομένα να αξιολογήσεις την κατάσταση. Όλα αυτά μπορεί να σου ακούγονται περίεργα γιατι δεν τα ελέγχεις άμεσα (όπως δεν ελέγχεις την αναπνοή σου ή τον χτύπο της καρδιάς σου) αλλά ειναι μηχανισμοί που τρέχουν στο υποσυνείδητό σου και εσύ ο ίδιος τους εκφράζεις (πχ μέσα απο το μαυρισμένο κομμάτι που σαν αυτό είπες κιάλλα που μπορούσαν να μαυριστούν απλά βαριέμαι να το κάνω ) χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο ή συνειδητό αν θες αν σκαλίσεις πραγματικά το θέμα και ρωτήσεις τον εαυτό σου ποια η πρακτική διαφορά να μιλάω στο τηλέφωνο με κάποιον απότι ζωντανά μπροστά μου; επειδή πας να δικαιολογηθείς λες ας πούμε πιο πάνω "στο τηλέφωνο λένε βλακείες" αλλά επιλέγεις (επειδή ασυνείδητα πας να δικαιολογηθεις -αυτό δεν ειναι προσωπική επίθεση ειναι κοινό αντανακλαστικό του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας να δημιουργεί ιστορίες/δικαιολογίες για πράματα που δεν καταλαβαίνει - ) εσκεμμένα να αγνοείς την αλήθεια πως και όταν είστε πρόσωπο με πρόσωπο αρκετές φορές και εκεί βλακείες λέτε να περάσει η ώρα... άρα γιατι να ειναι κουραστικές οι βλακείες του τηλεφώνου και όχι κουραστικές οι βλακείες όταν είστε μαζί; δεν υπάρχει καμία άλλη ένδειξη πέραν αυτής που ανέφερα Οι άνθρωποι λόγω της εξελικτικής μας πορείας απο τους νεάντερταλ κτλ έχουμε εξειδικευτεί στο να διαβάζουμε το πρόσωπο και τις κινήσεις του άλλου για να εξάγουμε συμπεράσματα για τις διαθέσεις του. Και απο το τηλέφωνο έχεις μόνο τον τόνο της φωνής για να σε βοηθήσει σε αυτό και δεν φτάνει μόνη της αυτή η πληροφορία άρα το άγχος σου ανεβαίνει. Και η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα είπες πως όταν μιλας στο τηλέφωνο με μια κοπέλα που σαρέσει δεν σε ενοχλεί να το κάνεις για αρκετή ώρα. Γιατί; Γιατί εκει δεν έχεις άγχος εκεί όσο περισσότερο μιλάτε (άρα ανταποκρίνεται σε εσένα ο υποψήφιος σύντροφος, σε επιβεβαιώνει/αποδέχεται θέλοντας να συνεχίσει την κουβέντα) τόσο γεμίζεις με σιγουριά για τον στόχο σου (να ζευγαρώσεις) και άρα μειώνεται το άγχος σου. 1
Haldol Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Όχι, το αποφεύγω. Εάν μου στείλει κάποιος SMS / Viber / WhatsApp / Messenger θα απαντήσω άμεσα κατά 90% ακόμα και εάν κάνω κάτι. Εκτός και αν οδηγώ. Εάν από την άλλη με πάρουν τηλέφωνο, δεν θα απαντήσω κατά 90% ακόμα και αν τα ξύνω στον καναπέ, ενώ πιθανότατα θα ξεχάσω και να επικοινωνήσω εγώ μετά. Βαριέμαι μέχρι αηδίας να μιλάω στο τηλέφωνο, οπότε έχω συνηθίσει να τα αγνοώ. Μιλάω μόνο αν υπάρχει ανάγκη (π.χ. να συννενοηθώ για δουλειά που πρέπει να γίνει άμεσα). 1
louilouiCK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Όχι, το αποφεύγω. Εάν μου στείλει κάποιος SMS / Viber / WhatsApp / Messenger θα απαντήσω άμεσα κατά 90% ακόμα και εάν κάνω κάτι. Εκτός και αν οδηγώ. Εάν από την άλλη με πάρουν τηλέφωνο, δεν θα απαντήσω κατά 90% ακόμα και αν τα ξύνω στον καναπέ, ενώ πιθανότατα θα ξεχάσω (επίτηδες το ξεχνάς) και να επικοινωνήσω εγώ μετά. Βαριέμαι μέχρι αηδίας να μιλάω στο τηλέφωνο,(ενώ να στέλνεις μηνύματα δεν βαριέσαι ούτε να μιλάς πρόσωπο με πρόσωπο = αυτό ειναι η δική σου δικαιολογία) οπότε έχω συνηθίσει να τα αγνοώ. Μιλάω μόνο αν υπάρχει ανάγκη (π.χ. να συννενοηθώ για δουλειά που πρέπει να γίνει άμεσα). <- γιατί στην μεγάλη ανάγκη το άγχος παίρνει 2η θέση. social anxiety και εσύ
Anorymous Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δεν έχω θέμα να μιλάω στο τηλέφωνο, με τον κολλητό μου που είναι επαρχία μιλάμε πολλές φορές πάνω από ώρα.
Mr_ChEeTaH Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Μ αρέσει ναι.Μου αναβιώνει την παιδική ηλικία μου που μιλούσαμε με τα γοουκι τοκι Στο να χέρι το κινητό και στο αλλο το πληκτρολογιο να παίζω Mame 32
~mxls~ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Το καλο με τη κριση ειναι οτι τωρα τουλαχιστον το χουμε γυρισει στις αναπαντητες Θυμάμαι επί ημερών Nokia 3210, έκαναν αναπάτηντες ανευ λόγου (και καλά γκομενικό, έλεγε η άλλη μου'χει κάνει 20 αναπάντητες και έσταζε, λολ).
defacer Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 ΔΕν ξέρω αν θυμάστε, ήταν μια περίοδος, γύρω στο 2009, που οι εταιρίες κινητής είχαν προσφορά στα καρτοκινητά 1500 λεπτά ομιλίας και 1500 sms προς χρήστες των ίδιων καρτοκινητων για μερικούς μήνες με εφάπαξ χρέωση μερικά ευρώ και μετά αρκούσε να βάλεις κάρτα μια φορά τον μήνα για να ενεργοποιηθεί η προσφορά, και η κάρτα σου έμενε για να την χρησιμοποιήσεις όπως θες. Εκείνη την περίοδο εγώ είχα παρουσιαστεί στον στρατό, και ένας φίλος που ήμασταν στον ίδιο θάλαμο είχε βάλει την προσφορά και μιλούσε με την κοπέλα του, και η κοπέλα του είχε βάλει επίσης την ίδια προσφορά. Δηλαδή συνολικά 3.000 λεπτά ομιλίας ή 50 ώρες τον μήνα. Ε λοιπόν, χάλαγαν και τις 50 ώρες και δεν τους έφταναν κιόλας, δηλαδή μίλαγαν κατά μέσο όρο 1 ώρα και 40 λεπτά την ημέρα, το κινητό είχε γίνει κανονικά σκουλαρίκι. Λολ, είχα και γω όταν πήγα κάτι αντίστοιχο, 500 λεπτά θυμάμαι πως ήταν (+500 από την άλλη). Not even close, ούτε 200 δεν έφτανα να φάω το μήνα.
louilouiCK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2017 Μ αρέσει ναι.Μου αναβιώνει την παιδική ηλικία μου που μιλούσαμε με τα γοουκι τοκι Στο να χέρι το κινητό και στο αλλο το πληκτρολογιο να παίζω Mame 32 Εγώ θυμάμαι να κάνουμε πλάκα σε αστυνομικούς (ή κάτι επαγγελματίες τέλος πάντων δεν θυμάμαι με σιγουριά -όταν ήμουν 7 όλα αυτά-) με τα δικά μας όταν τυχαία ήμασταν στις ίδιες συχνότητες πολύ άγχος μην μας πιάσουν (ναι ξέρω lol) και ταυτόχρονα απίστευτη πλάκα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα