Zerg13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Εχει σιμ μεσα; Με τον σειριακο της σιμ ισως βρεις τον ιδιοκτητη σε καταστημα κινητης; 1
tredicesima Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Και κάπου εδω σας βάζω ενα ερώτημα να παίξουμε λιγο .. ας πούμε οτι βρίσκουμε κινητό, λεφτά, κάμερες gopro η κατι τέτοιο τελος παντων στον δρομο και το κρατάμε , θεωρείται κλοπή ? μπορούμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι για κλοπή εφόσον απλά εχει βρεθεί κάτι μπροστά στα πόδια μας κ εμείς δεν το παραδώσαμε? η λέγοντας 'το βρήκα δεν το έκλεψα' δεν τρέχει τίποτα ? μην γκουγκλαρετε .. Το αδίκημα που διαπράττεις δεν είναι κλοπή. Υπάγεται βέβαια στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αλλα λέγεται "παρασιώπηση ανεύρεσης". Είναι το άρθρο 376 του Ποινικού Κώδικά. Στην πράξη, δεν μου έχει τύχει ποτέ να δω κάποιον να παραπέμπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα. Επίσης από άποψη αστικού δικαίου, υπάρχουν διατάξεις που αναφέρονται στην εύρεση απολωλότων (άρθρα 1081 επ. ΑΚ) αλλά και πάλι είναι πολύ σπάνια η εφαρμογή τους, καθώς δεν υπάρχουν κυρώσεις για τη μη τήρησή τους. Σημειωτέον οτι ο ευρέτης έχει δικαίωμα σε εύρετρα ανάλογα με την αξία του πράγματος. Στην περίπτωσή μας αν μιλάμε πχ για smartphone μεσης αξίας πχ 100-200 ευρώ, τα εύρετρα αποτελούν το 2% της αξίας του. Δηλαδή ψίχουλα ΥΓ: Δεν γκούγκλαρα. Απλά άνοιξα κανα 2 κώδικες να τα φρεσκάρω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Και κάπου εδω σας βάζω ενα ερώτημα να παίξουμε λιγο .. ας πούμε οτι βρίσκουμε κινητό, λεφτά, κάμερες gopro η κατι τέτοιο τελος παντων στον δρομο και το κρατάμε , θεωρείται κλοπή ? μπορούμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι για κλοπή εφόσον απλά εχει βρεθεί κάτι μπροστά στα πόδια μας κ εμείς δεν το παραδώσαμε? η λέγοντας 'το βρήκα δεν το έκλεψα' δεν τρέχει τίποτα ? μην γκουγκλαρετε .. Για μένα κλοπή είναι, ασχέτως αν δεν το "κλέβεις" από τον άλλον αλλά το βρίσκεις κάπου. Μόνη εξαίρεση αν υπάρχει τρόπος να αποδείξεις οτι σκόπευες να το πας στο ΑΤ και οχι να το κρατήσεις.
dmpatanis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δεν συνενοουμαστε.Εγω ρωταω αν μπορω να βρω σε ποιον ανηκει το κινητο και εσεις αλλα λετε.
tredicesima Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δεν συνενοουμαστε.Εγω ρωταω αν μπορω να βρω σε ποιον ανηκει το κινητο και εσεις αλλα λετε. Έχεις δίκαιο. Βγήκαμε off topic. Sorry
JohnTehGreek Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δεν συνενοουμαστε.Εγω ρωταω αν μπορω να βρω σε ποιον ανηκει το κινητο και εσεις αλλα λετε. Welcome to Insomnia.gr 4
παπι Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Στη σιμ εχει τον αριθμο, παρτονα στο βαιμπερ.
panosno1com Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Αφου ειναι κλειδωμενο με πιν πως θα κανει ντριγκι ντραγκα το τηλεφωνο??
evoracing Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Κάνε αυτό με την σιμ που σου είπαν. Πριν 3 μήνες βρήκα iPhone 5s, πήγα στην vodafone όπου ήταν και ο πάροχος, είδαν τον κωδικό της sim, βρήκαν το ιστορικό κλήσεων και έτσι μέσω της εταιρίας καλέσαμε. Τώρα δεν ξέρω αν αυτό που έκανε ο υπάλληλος θα το κάνουν και άλλοι (μάλλον ήταν πολύ εξυπηρετικός) αλλά ο κάτοχος βρέθηκε. Στην αστυνομία δεν θα το πήγαινα ποτέ, του πατέρα μου που του είχαν κλέψει παπί εδώ και 2 χρόνια ακόμα κάνουν έλεγχο μην τυχόν έχει χρησιμοποιηθεί σε ληστείες κτλπ. Οπότε ου μπλέξεις 2
GeorgeGK Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Όλα τα κινητα δεν ανοίγουν και χωρίς σιμ? Βγάλε την σιμ και δες αν υπάρχουν αποθηκευμένες οι επαφες στο τηλέφωνο.Απλά μετα θα πρεπει να καλέσεις απο δικο σου κινητο.
evoracing Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Όλα τα κινητα δεν ανοίγουν και χωρίς σιμ? Βγάλε την σιμ και δες αν υπάρχουν αποθηκευμένες οι επαφες στο τηλέφωνο.Απλά μετα θα πρεπει να καλέσεις απο δικο σου κινητο. Άμα έχεις βάλει κωδικό στο κινητό δεν νομίζω ότι έχεις πρόσβαση στις επαφές.
Θεkλα Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Βρηκα ενα κινητο και θελω να το παραδωσω αλλα ειναι κληδωμενο μου ζηταει pin για να δω κανεναν αριθμο μηπως και βρω σε ποιον ανηκει,ειναι ανοιχτο αλλα ειναι σε λειτουργια πτησης και ζηταει pin για να μπει σε κανονικη λειτουργια.Τι να κανω?? Ευχαριστω Εμένα γιατί αυτό μου βρωμάει; Ποιος είναι έξω και έχει το κινητό σε λειτουργία πτήσης (πριν το χάσει);
georgekz750 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Εμένα γιατί αυτό μου βρωμάει; Ποιος είναι έξω και έχει το κινητό σε λειτουργία πτήσης (πριν το χάσει); Μπορει να επεσε απο αεροπλανο 11
dmpatanis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Τελικα εβγαλα την sim ξαναανοιξα το κινητο και λειτουργουσε κανονικα και απο τις επαφες που υπηρχαν στο τηλεφωνο βρεθηκε ο ιδιοκτητης και θα παραδοθει στον ιδιο. Ευχαριστω για την βοηθεια. 4
DDevil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2017 Τελικα εβγαλα την sim ξαναανοιξα το κινητο και λειτουργουσε κανονικα και απο τις επαφες που υπηρχαν στο τηλεφωνο βρεθηκε ο ιδιοκτητης και θα παραδοθει στον ιδιο. Ευχαριστω για την βοηθεια. Eσυ που ξέρεις ότι αυτος είναι ο ιδιοκτητης? πηρες στον πάροχο να ρωτήσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις