Θεkλα Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Με αφορμή το άλλο thread - και με τη χαλαρότητα του ΣΚ - σκεφτόμουν τι εφαρμογές μπορεί να έχει πρακτικά η "αλλαγή" ηλικίας. Στην πεσιματική / επιστήμη γάμου - συνοικεσίων ; Πχ. Καλλιεργημένη κυρία, ετών "35", 4000 μηνιαίο εισόδημα, αναζητεί ώριμο κυριο με σκοπό το γάμο; Καλύτερες τιμές / δωρεάν εισιτήρια / πρόσβαση σε θεάματα; Πχ. το παιδί είναι 3 και δικαιούται δωρεάν είσοδο/χαμηλότερο εισιτήριο σε σινεμά / μέσα μεταφοράς κλπ; Αγορά αλκοόλ - εφόσον δέχονται χωρίς ταυτότητα; Πρόωρη σύνταξη; Στην εποχή των παππούδων μου άκουγα ότι δήλωναν τα παιδιά 2-3 χρόνια μεγαλύτερα για να πάρουν νωρίτερα σύνταξη. Τέλος έχω δει σε πολλά διαβατήρια (Αφρο/ασιατικά) να είναι γεννημένοι όλοι πρωτοχρονιά. Τη 2η-3η φορά που μου έκοψε να ρωτήσω μου είπαν ότι δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία γέννησης και αναγκαστικά καταχωρούνταν για επίσημα έγγραφα όλοι ως γεννημένοι 1-1-ΧΧΧΧ. Αλλες ιδέες και εμπειρίες;
gokuthelegend Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Εμένα η μία η γιαγιά μου δεν ξέρει πότε έχει γεννηθεί. Τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς δηλώνει στα χαρτιά αλλά της έχουν βρει ηλικία στο περίπου με βάση την εμφάνισή της. Λογικό μου φαίνεται μιας και κάποιες εποχές υπήρχαν, ειδικά σε χωριά, περιπτώσεις που δεν κατέγραφαν τίποτα γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε κάποιου είδους υποδομή για να το κάνει αυτό. 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Να αποφεύγεις τηλεφωνικούς πλασιέ. *Παιδική φωνή* Δεν είναι εδώ η μαμά μου. 3
insomnia888 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Τέλος έχω δει σε πολλά διαβατήρια (Αφρο/ασιατικά) να είναι γεννημένοι όλοι πρωτοχρονιά. Τη 2η-3η φορά που μου έκοψε να ρωτήσω μου είπαν ότι δεν ήταν γνωστή η ημερομηνία γέννησης και αναγκαστικά καταχωρούνταν για επίσημα έγγραφα όλοι ως γεννημένοι 1-1-ΧΧΧΧ. Αλλες ιδέες και εμπειρίες; καταρχήν να σου δώσω συγχαρητήρια για το ξεσκέπασμα της λογοκλοπής από τον άλλο του kwloxaneio, δεν πήγε καν το μυαλό μου. Όσον αφορά τα διαβατήρια αυτά, είναι πολύπλοκο, επειδή όταν ο ΕΟΠΥΥ ζητάει όνομα πατέρα και μητέρας δίνουν όλοι τα ίδια ονόματα πχ Αλή Μπαμπά και Χαλιμά, καταλαβαίνω οτι δεν γνωρίζουν την ημερομηνία γέννησης αλλά και να μην γνωρίζουν και τους γονείς τους, μου ακούγεται κάπως. Συμβαίνει συχνά να δηλώνεται ψευδή ηλικία των παιδιών σε κρατήσεις ξενοδοχείων, πχ 15χρονα τα δηλώνουν 12 επειδή μέχρι εκείνη τη ηλικία μένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο των γονιών τους. Υπαίτιοι συχνά είναι τα τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν ομαδικές εκδρομές, χρεώνουν τους εφήβους κανονικά ενώ τους δηλώνουν στα ξενοδοχεία ως κάτω των 12 για να τα τσεπώσουν, Μεγάλη προσοχή. Πολλά ξενοδοχεία ζητάνε επίτηδες διαβατήριο/ταυτότητα στο check in και τότε πέφτει το γέλιο της αρκούδας. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2017 από insomnia888
idomeneas7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Εγώ έκρυβα για πολλά χρόνια την πραγματική μου ηλικία σε δουλειές που έκανα με μαύρα γιατί αν έλεγα πόσο είμαι δεν θα με έπαιρναν. Επίσης αμελούσα να αναφέρω πόσο είμαι σε άντρες που γνώριζα για τον ίδιο λόγο. Ως παιδί έλεγα ότι είμαι μικρότερη σε καράβια, ξενοδοχεία, μουσεία κλπ. 1
insomnia888 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 αν έλεγα πόσο είμαι δεν θα με έπαιρναν. Επίσης αμελούσα να αναφέρω πόσο είμαι σε άντρες που γνώριζα για τον ίδιο λόγο. με μέτρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα