adtakhs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Με το ίδιο σκεπτικό, η qualcomm ή η samsung τι έχουν αναπτύξει από socs μιας και αυτές έχουν άδεια από την ARM; Η amd τι έχει αναπτύξει, για να το τραβήξουμε από τα μαλλιά, μιας και αυτή έχει άδεια από την Intel για το x86; Πολύ περισσότερα από την apple. Δες οθόνες, μνήμες, μπαταρίες, modems, κάρτες γραφικών κ.λ.π. Η μοναδική εταιρία που δεν έχει αναπτύξει τίποτα πέρα από το soc της , είναι η apple.
Neg Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Πολύ περισσότερα από την apple. Δες οθόνες, μνήμες, μπαταρίες, modems, κάρτες γραφικών κ.λ.π. Η μοναδική εταιρία που δεν έχει αναπτύξει τίποτα πέρα από το soc της , είναι η apple. Η άγνοια και η έλλειψη γνώσεων σε αυτό το φόρουμ είναι τραγική, άνοιξε κανένα ιστορικό βιβλίο ή κάποιο ντοκιμαντέρ άμα δεν θες να διαβάσεις, για τον τομέα της πληροφορικής από το 75 μέχρι σήμερα και μετά έλα και ξαναγράψε. Γιατί για εσένα προφανώς η Apple από το 75 είναι μία εταιρία που αναπτύσσει τηλέφωνα. Δεν θα κάνω τον κόπο να σε διορθώσω γιατί είναι χαμένος χρόνος κρίνοντας από τα σχόλια σου. 2
adtakhs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Η άγνοια και η έλλειψη γνώσεων σε αυτό το φόρουμ είναι τραγική, άνοιξε κανένα ιστορικό βιβλίο ή κάποιο ντοκιμαντέρ άμα δεν θες να διαβάσεις, για τον τομέα της πληροφορικής από το 75 μέχρι σήμερα και μετά έλα και ξαναγράψε. Γιατί για εσένα προφανώς η Apple από το 75 είναι μία εταιρία που αναπτύσσει τηλέφωνα. Δεν θα κάνω τον κόπο να σε διορθώσω γιατί είναι χαμένος χρόνος κρίνοντας από τα σχόλια σου. Μιλώ για hardware ιδιαίτερα φίλε και για τα χρόνια που η apple βγάζει φράγκα. Αλλά και στο παρελθόν την πλατφόρμα της IBM χρησιμοποιούσε, πριν πάει στους Intel δεν χρησιμοποιούσε κάτι δικό της. Γενικά η Apple αυτό που κάνει χρόνια τώρα είναι να διαλέγει κομμάτια της τεχνολογίας των άλλων, να τα συνδυάζει σε ένα καλό πολλές φορές πακέτο, όχι το καλύτερο πάντα , και να το πασάρει μαζί με την πλατφόρμα της (λειτουργικό της) στον εκάστοτε πελάτη με 100% καπέλο..... Κακό αυτό δεν είναι. Όσο θέλει ζητάει ο κάθε ένας για το προιόν που παράγει και ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος κρίνει αν θέλει ή όχι το προιόν. Το κακό στην όλη υπόθεση για εμένα, είναι πως ότι εξάρτημα χρησιμοποιεί η apple, είναι προιόν ανακάλυψης , ανάπτυξης, ιδεών, άλλων. είτε αυτοί λέγονται ibm, intel, qualcomm, foxcon. amd, arm, lg, sharp, samsung και όχι της apple. Πως λοιπόν ζητά να μην καταβάλει δικαιώματα στους πραγματικούς τεχνολόγους, αλλά να κρίνει πως οι πραγματικοί τεχνολόγοι βγάζουν χρήματα από την τρελή πατέντα της ... το TouchID ............ Είναι σαν να μας λέει δηλαδή πως το προιόν της δεν κατέχει την θέση που κατέχει και δίνει τις ευκολίες που δίνει λόγω της τεχνολογίας των μνημών που χρησιμοποιεί από την samsung, της οθόνης που φοράει από την lg/sharp? , της χαμηλής λιθογραφίας του chip tsmc, του αισθητήτα φωτό που φέρει sony?.... αλλά η επιτυχία στηρίζεται στην φοβερή και τρομερή ανακάλυψη .... του TouchID .... και έτσι, αυτή πρέπει να κρίνει το πόσα φραγκοδίφραγκα θα πληρώσει όλες τις παραπάνω ευρεσιτεχνίες ....
atheatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μιλώ για hardware ιδιαίτερα φίλε και για τα χρόνια που η apple βγάζει φράγκα. Αλλά και στο παρελθόν την πλατφόρμα της IBM χρησιμοποιούσε, πριν πάει στους Intel δεν χρησιμοποιούσε κάτι δικό της. Γενικά η Apple αυτό που κάνει χρόνια τώρα είναι να διαλέγει κομμάτια της τεχνολογίας των άλλων, να τα συνδυάζει σε ένα καλό πολλές φορές πακέτο, όχι το καλύτερο πάντα , και να το πασάρει μαζί με την πλατφόρμα της (λειτουργικό της) στον εκάστοτε πελάτη με 100% καπέλο..... Κακό αυτό δεν είναι. Όσο θέλει ζητάει ο κάθε ένας για το προιόν που παράγει και ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος κρίνει αν θέλει ή όχι το προιόν. Το κακό στην όλη υπόθεση για εμένα, είναι πως ότι εξάρτημα χρησιμοποιεί η apple, είναι προιόν ανακάλυψης , ανάπτυξης, ιδεών, άλλων. είτε αυτοί λέγονται ibm, intel, qualcomm, foxcon. amd, arm, lg, sharp, samsung και όχι της apple. Πως λοιπόν ζητά να μην καταβάλει δικαιώματα στους πραγματικούς τεχνολόγους, αλλά να κρίνει πως οι πραγματικοί τεχνολόγοι βγάζουν χρήματα από την τρελή πατέντα της ... το TouchID ............ Είναι σαν να μας λέει δηλαδή πως το προιόν της δεν κατέχει την θέση που κατέχει και δίνει τις ευκολίες που δίνει λόγω της τεχνολογίας των μνημών που χρησιμοποιεί από την samsung, της οθόνης που φοράει από την lg/sharp? , της χαμηλής λιθογραφίας του chip tsmc, του αισθητήτα φωτό που φέρει sony?.... αλλά η επιτυχία στηρίζεται στην φοβερή και τρομερή ανακάλυψη .... του TouchID .... και έτσι, αυτή πρέπει να κρίνει το πόσα φραγκοδίφραγκα θα πληρώσει όλες τις παραπάνω ευρεσιτεχνίες .... Ποτέ δεν κατασκεύασε με τα ίδια της τα χέρια τίποτα. Σχεδίασε και πίεσε για εξελίξεις. Τρανό παράδειγμα το MacBook Air. Ζήτησε από την intel να φτιάξει το chip όσο πιο μικρό γίνεται μαζί με την motherboard για να χωρέσει στo MacBook Air.Δες το video από το 57' λεπτό και μετά και θα καταλάβεις. (Γιατί από ότι κατάλαβα δεν τα πας καλά με το διάβασμα.) https://youtu.be/1CgAKBf4bbU
adtakhs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Ποτέ δεν κατασκεύασε με τα ίδια της τα χέρια τίποτα. Σχεδίασε και πίεσε για εξελίξεις. Τρανό παράδειγμα το MacBook Air. Ζήτησε από την intel να φτιάξει το chip όσο πιο μικρό γίνεται μαζί με την motherboard για να χωρέσει στo MacBook Air. Δες το video από το 57' λεπτό και μετά και θα καταλάβεις. (Γιατί από ότι κατάλαβα δεν τα πας καλά με το διάβασμα.) Κάποτε για να διακοσμηθεί ο ναός της Αγίας Σοφίας, ο αυτοκράτορας, δεν θυμάμαι το όνομά του, ζήτησε από τους ζωγράφους της εποχής (αγιογράφους) να κοσμίσουν τον ναό. Αυτοί έφτιαξαν αριστουργήματα. Με την δική σου λογική, τα έργα αυτά δεν ήταν δουλειά των αγιογράφων , αλλά του αυτοκράτορα ...... Ωραία λογική .... Με την ίδια λογική έχω και εγώ πνευματικά δικαιώματα στις ευρεσιτεχνίες, μιας και είμαι ένας από αυτούς που πιέζουν τις εταιρίες για καλύτερα προιόντα ........ ώστε να αγοράσω ... Εμπρός λοιπόν σκάστε τά μου .... Το ότι η apple και η κάθε apple ζήτησε στην οποιαδήποτε εταιρία που παράγει τεχνολογία, να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της, ώστε να της φτιάξει κάτι , δεν πάει να πει πως η κάθε apple παρήγαγε τεχνολογία .... Ωραία η λογική του παραλόγου .... αλλά δυστηχώς για εσένα δεν είμαι φερέφωνο αρθρογράφων και λοιπών άλλων. Δεν μου λείπει η κριτική σκέψη ... Μαζέψου λοιπόν όταν απευθύνεσαι σε εμένα .
atheatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κάποτε για να διακοσμηθεί ο ναός της Αγίας Σοφίας, ο αυτοκράτορας, δεν θυμάμαι το όνομά του, ζήτησε από τους ζωγράφους της εποχής (αγιογράφους) να κοσμίσουν τον ναό. Αυτοί έφτιαξαν αριστουργήματα. Με την δική σου λογική, τα έργα αυτά δεν ήταν δουλειά των αγιογράφων , αλλά του αυτοκράτορα ...... Ωραία λογική .... Με την ίδια λογική έχω και εγώ πνευματικά δικαιώματα στις ευρεσιτεχνίες, μιας και είμαι ένας από αυτούς που πιέζουν τις εταιρίες για καλύτερα προιόντα ........ ώστε να αγοράσω ... Εμπρός λοιπόν σκέστε τά μου .... Ωραία η λογική του παραλόγου .... αλλά δυστηχώς για εσένα δεν είμαι φερέφωνο αρθρογράφων και λοιπών άλλων. Δεν μου λείπει η κριτική σκέψη ... Μαζέψου λοιπόν όταν απευθύνεσαι σε εμένα . Φυσικά και οι επιλογές σου καθορίζουν τις εξελίξεις. Δεν είσαι υποχείριο καμίας κατασκευάστριας. Αν διαφωνείς σε αυτό και θες να μένεις υποχείριο κάποιου , είναι δίκια σου επιλογή. Αν επίσης πιστεύεις ότι καμία εξέλιξη δεν έφερε στην τεχνολογια ή στο hardware η Apple, δεν θα κάτσω να σου ανοίξω τα μάτια ....ΥΓ. Δεν νομίζω ότι σου λείπει η κριτική σκέψη. Απλά είναι κάπως μονόπλευρη και απαγορευτική σε ότι δεν σου αρέσει και συνήθως αυτό που δεν αρέσει στους περισσότερους, είναι η αλήθεια. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα