Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , θελω να μοιραστω κατι με ολους  , οποιος εχει βρεθει σε παρομοια θεση να με βοηθησει η να με ηρεμισει με καποια επιχειριματα . Χτες το βραδυ καθως γυρισα απο την δουλεια και αρκετα κουρασμενος με βαρυ προγραμμα , ξαπλωσα λιγο στο κρεβατι και εβλεπα κατι στο κινητο , ξαφνικα με ποιανει μια υπνιλια και με περνει ο υπνος .

Αυτο εγινε μεσα σε 5 λεπτα αφου ξαπλωσα κατι το οποιο δεν το εχω παθει ποτε διοτι κοιμαμαι δυσκολα , και βλεπω πραγματικα μπροστα μου το δωματιο μου και οτι σηκωνομαι ανοιγω την  πορτα και βλεπω τον πατερα μου να κοιματε μονος μου στο σαλονι κατι τετοιο συνεβη χτες.

Ενιωσα κατι να με τραβαει απο τα ποδια και να με στελνει στο κρεβατι και ξαφνικα βλεπω καποιες σκιες , απο πανω μου .

Πηγα να φωναξω και δεν μπορουσα σαν να μην εβγενε η φωνη μου , μετα πηγα να κανω τον σταυρο μου , και δεν μπορουσα να το κανω σαν να ηταν παραλυτο το δαχτυλο μου ( δευτερο απο αριστερα ).

Ξαφνικα ξυπνησα φουλ τρομαγμενος και η αδερφη μου η μικρη που κοιματε διπλα με ειπε οτι φωναζα πολυ σιγα , και οτι ελεγα την φραση αστην αστην, ενω εγω αυτο δεν το ειπα ποτε και το δαχτυλο μου αυτο που ηταν παραλυτο στο ονειρο μου ηταν μουδιασμενο .

Θυμαμαι το ονειρο σαν τωρα ηταν τοσο ρεαλιστικο και την παραμικρη λεπτομερεια ακομα και τωρα που το γραφω ανατριχιαζω , αλλα δεν θυμαμαι ΕΓΩ να ειπα την φραση αστην αστην σαν κατι να μιλησε και με ειπε να μην φωναζω και να αφησω την μικρη μου αδερφη . Πρωσοπικα δεν πιστευω σε μεταφυσικα φενομενα και οχι δεν ειχα δει καμια ταινια πριν κοιμιθω η την προηγουμενη μερα η κατι παρομοιο.

Τι να κανω να παω στην εκκλησια να μιλησω με καποιον παπα ? αν και δεν τους εμπιστευομαι οι περισσοτεροι καλως η κακος κοιτανε το χρημα πλεον . Απο την ωρα που ξυπνησα αυτο σκεφτομαι . Ειμαι 21 ετων 

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
  • Like 10
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ Θωμα θα προσπαθησω να μην δωσω συνεχεια , και να το ξεχασω . Η επιστημη αλλωστε ξερει .

Άσε στην άκρη τα μεταφυσικά και θα το ξεχάσεις σύντομα.

Κάτω από έντονο στρες, κούραση κλπ, ο εγκέφαλός μας εκτελεί διάφορες λειτουργίες οι οποίες μας φαίνονται "περίεργες" και προσπαθούμε να τις κατανοήσουμε σε σχέση με όσα γνωρίζουμε. Σε αυτό προφανώς παίζουν ρόλο εκτός από τις γνώσεις μας και οι ...θρησκευτικές επιρροές μας. :)

Σκέψου πως αν σε αυτή τη φάση μπορούσες να κινηθείς, θα μπορούσε να σου συμβεί κάποιο ατύχημα μέσα στον πανικό, οπότε ο εγκέφαλός σου φρόντισε να σε κρατήσει ...ξάπλα! :P

• Like 9
Δημοσ.

Άσε στην άκρη τα μεταφυσικά και θα το ξεχάσεις σύντομα.

Μην παιρνεις και ορκο :P

Μια φορα το επαθα πριν χρονια και ακομα το θυμαμαι σαν χθες...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε δεν αλλάζει και κάτι αυτό. Ειδικά αν το μελετάς συνεχώς, είναι λογικό να μη σβηστεί εύκολα από τη μνήμη.

Δημοσ.

Μηπως δεν ειναι απλα ενα ονειρο μια , υπνικη παραλυση ?

Πιστευω και εχω μελετηση πως στα ονειρα μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις οτι σε ολα υπαρχει μια σημασια , και χαρακτηριζονται με συμβολα . Το χερι με τον σταυρο , που δεν μπορουσα να φωναξω . Ποιο μικρος μου συνεβει κατι παρομοιο , ειχα δει ενα παρομοιο ονειρο και σηκωθηκα μπροστα στην μανα μου και στην αδερφη μου τοτες 8 χρονων και εβρισα τα θεια .

Μετα απο αυτο πηγα εξομολογηθηκα και καθε κυριακη ειμουν στην εκκλησια , πραγματικα . Τα τελευταια 3 χρονια εχω απομακρυνθει πολυ απο την θρησκεια.

Πριν τις γιορτες στην δουλεια μου ειχα κανει αθελα μου μια μαλακια ειχα παρει το κεζαπ , και εβαλα κατω στο πατωμα για να καθαρισει γτ ηθελα να καθαρισω καλα το μαγαζι , με κλειστες ολες τις πορτες καθως εξω χιονιζε . Αυτο μυρισε υπερβολικα ασχημα και με επνιγε δεν μπορουσα να παρω ανασα .

Πηρα τηλ την μανα μου και την ειπα τι εγινε μετα το κραξιμο με ειπε να πιω γαλα και να φαω κατι , το εκανα και μετα απο ενα 10 λεπτο πηγα εκανα εμμετο .

Και μου περασε αλλα μου ηρθε η θεληση να προσευχηθω και προσευχηθηκα εκεινη την ημερα να μην παθω κατι .

Αλλα μολις το ξεχασα αυτο το περιστατικο ειμουν παλι ιδιος , εκεινη την ημερα που ειδα το ονειρο ειχα μαλωσει με τον πατερα μου και εβρισα πολυ ασχημα . Και στο ονειρο μου οπως ειπα ειδα τον παερα μου να κοιματε στο σαλονι .

Μηπως ειναι καποιο σημαδι οτι απομακρυνομαι απο την θρησκεια ?

Και κατι τελευταιο πριν γινει ολο αυτο και αποκοιμηθω καποιος βαρουσε τον τοιχο απο το απενταντι διαμερισμα που ειναι η κρεβατοκαμαρα ενως εργενη που μενει.

Η μικρη μου αδερφη με ειπε μην βαρας και την ειπα εγω και οντως ετσι ηταν δεν βαραω εγω πιστεψα οτι βαρουσε ο διπλα επιδει ειχαμε δυνατα την τηλεοραση 11 μιση το βραδυ.

Σημερα εμαθα οτι δεν ηταν κανενας διπλα στο σπιτι ηταν στην μανα του εκει κοιμηθηκε .

• Super Moderators
Δημοσ.

Πιστευω και εχω μελετηση πως στα ονειρα μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις οτι σε ολα υπαρχει μια σημασια , και χαρακτηριζονται με συμβολα . Το χερι με τον σταυρο , που δεν μπορουσα να φωναξω . Ποιο μικρος μου συνεβει κατι παρομοιο , ειχα δει ενα παρομοιο ονειρο και σηκωθηκα μπροστα στην μανα μου και στην αδερφη μου τοτες 8 χρονων και εβρισα τα θεια .

Μετα απο αυτο πηγα εξομολογηθηκα και καθε κυριακη ειμουν στην εκκλησια , πραγματικα . Τα τελευταια 3 χρονια εχω απομακρυνθει πολυ απο την θρησκεια.

Πριν τις γιορτες στην δουλεια μου ειχα κανει αθελα μου μια μαλακια ειχα παρει το κεζαπ , και εβαλα κατω στο πατωμα για να καθαρισει γτ ηθελα να καθαρισω καλα το μαγαζι , με κλειστες ολες τις πορτες καθως εξω χιονιζε . Αυτο μυρισε υπερβολικα ασχημα και με επνιγε δεν μπορουσα να παρω ανασα .

Πηρα τηλ την μανα μου και την ειπα τι εγινε μετα το κραξιμο με ειπε να πιω γαλα και να φαω κατι , το εκανα και μετα απο ενα 10 λεπτο πηγα εκανα εμμετο .

Και μου περασε αλλα μου ηρθε η θεληση να προσευχηθω και προσευχηθηκα εκεινη την ημερα να μην παθω κατι .

Αλλα μολις το ξεχασα αυτο το περιστατικο ειμουν παλι ιδιος , εκεινη την ημερα που ειδα το ονειρο ειχα μαλωσει με τον πατερα μου και εβρισα πολυ ασχημα . Και στο ονειρο μου οπως ειπα ειδα τον παερα μου να κοιματε στο σαλονι .

Και κατι τελευταιο πριν γινει ολο αυτο και αποκοιμηθω καποιος βαρουσε τον τοιχο απο το απενταντι διαμερισμα που ειναι η κρεβατοκαμαρα ενως εργενη που μενει.

Η μικρη μου αδερφη με ειπε μην βαρας και την ειπα εγω και οντως ετσι ηταν δεν βαραω εγω πιστεψα οτι βαρουσε ο διπλα επιδει ειχαμε δυνατα την τηλεοραση 11 μιση το βραδυ.

Σημερα εμαθα οτι δεν ηταν κανενας διπλα στο σπιτι ηταν στην μανα του εκει κοιμηθηκε .

Από τη στιγμή που επιδιώκεις να δώσεις μια τέτοια εξήγηση, δεν μπορεί να σε βοηθήσει καμία επιστημονική ανάλυση. Αν όλα αυτά τα σκέφτεσαι σοβαρά, τότε προφανώς και θα σε βοηθήσει σε αυτό η εκκλησία ή σε ό,τι πιστεύεις τέλος πάντων. Και δεν τα λέω υποτιμητικά όλα αυτά, αν και διαφωνώ με την αγωνία να εντοπίσεις κάτι μεταφυσικό στην όλη ιστορία! 

:)

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ειναι το θεμα τη θελω να δωσω εγω σαν εξηγηση ειναι οτι θελω να δω την αληθεια .

Ξερω πως η εκκλησια με την επιστημη δεν πανε μαζι σε πολλα θεματα , αλλα αυτο που πιστευω εγω ειναι πως δεν ηταν τυχαια ολα αυτα απο το πρωι επιδει σημερα εχω ελευθερο χρονο διαβαζω καποια αρθρα για την υπνικη παραλυση (μορα ).

Αλλα πιστευω πως δεν ηταν μια απλη υπνικη παραλυση καθως υπαρχουν πολλα συμβολα σε αυτα που ειδα τα τοσα λιγα λεπτα .

Δημοσ.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο πράγμα σε ολόκληρο το σύμπαν.

Άσε τις μπούρδες περί Θρησκείας στην άκρη και έλα στο σήμερα.

Αν ήταν έτσι όπως τα λες θα είχα καθημερινά παρόμοιες εμπειρίες.

Τσέκαρε και τον όρο Lucid Dreaming στο Google ίσως είναι και αυτό μια εξήγηση

• Like 4
Δημοσ.

Μάλλον δεν διάβασες τα άρθρα που σου παρέθεσα. Απο το τρίτο link που έβαλα:

Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι η υπνική παράλυση «βαραίνει» περισσότερο συναισθηματικά τα άτομα που πιστεύουν σε παραφυσικά φαινόμενα. 

Οσοι διαθέτουν πιο αναλυτική σκέψη και δεν πιστεύουν σε παραφυσικά φαινόμενα, σε φαντάσματα κ.λ.π φαίνεται ότι επηρεάζονται ψυχικά σε μικρότερο βαθμό από την υπνική παράλυση.

Εσύ βέβαια έγραψες στην αρχή ότι δεν πιστεύεις στα μεταφυσικά φαινόμενα, αλλά απο τα λεγόμενα σου στο τελευταίο post δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν διάβασες τα άρθρα που σου παρέθεσα. Απο το τρίτο link που έβαλα:

Εσύ βέβαια έγραψες στην αρχή ότι δεν πιστεύεις στα μεταφυσικά φαινόμενα, αλλά απο τα λεγόμενα σου στο τελευταίο post δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Ενοειτε πως δεν πιστευω σε εξωγιηνους , φαντασματα κτλ . Που εχουν δημιουργησει καποιοι εχωντας κερδος απο αυτο με διαφορες ταινιες ειδησεις κτλ.

Αλλα πιστευω πως υπαρχει κατι δαιμονικο εκει εξω αλλωστε η θρησκεια μας λεει πως αμα (πιστευεις) στον διαβολο οτι υπαρχει τοτε πιστευεις και στον Θεο . Αμα υπαρχει παραδεισος υπαρχει και κολαση .

Δημοσ.

Εγω παλι το παθαινω οταν κοιμαμαι ανασκελα σχεδον παντα ,οποτε πλεον μονο μπρουμιτα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν ονειρευόσουν δεν μπορεί να είχες υπνική παράλυση, καθώς πρέπει να έχεις συνείδηση του γύρω περιβάλλοντος σου.

Αφού ξύπνησες, απλώς είδες ένα πολυ έντονο όνειρο (όπως κάποιος είπε και πιο πάνω lucid dreaming).

Δεν είναι τίποτα συμβαίνει.

Ενοειτε πως δεν πιστευω σε εξωγιηνους , φαντασματα κτλ . Που εχουν δημιουργησει καποιοι εχωντας κερδος απο αυτο με διαφορες ταινιες ειδησεις κτλ.

Αλλα πιστευω πως υπαρχει κατι δαιμονικο εκει εξω αλλωστε η θρησκεια μας λεει πως αμα (πιστευεις) στον διαβολο οτι υπαρχει τοτε πιστευεις και στον Θεο . Αμα υπαρχει παραδεισος υπαρχει και κολαση .

Το αν υπάρχει Θεός και κόλαση κοκ, δεν σημαίνει και ότι η επιστήμη κάνει λάθος περί το τι είναι ο ύπνος και οι διαταραχές του. Δεν έχεις τίποτα. Ξέχασε το απλώς.

Εκτός και αν επίτηδες θες να έχεις κάτι...

Δημοσ.

Οι εξωγήινοι είναι παραφυσικό φαινόμενο; 

Άστο πίστευε ότι ήταν μήνυμα από θέο πήγαινε στην εκκλησία και άκου τους μαλάκες με τις BMW και πέρνα το στο ντουκου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...