Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πω ειναι παρα πολλες δεν το περιμενα κ γω τη τρωω και με μπισκοτο οποτε ειναι σιγουρα αλλες 200-500????

Διάβασες αυτό που έγραψε και κατάλαβες ότι το μπισκότο προσθέτει άλλες τόσες?
  • Like 2
Δημοσ.

Διάβασες αυτό που έγραψε και κατάλαβες ότι το μπισκότο προσθέτει άλλες τόσες?

μετα διαβασα τι εγραψε αλλα κ παλι με τιποτα δεν δινει κατω απο 100 γιατι δεν βαζουν 2-3 αλλα πανω απο 10 σιγουρα
Δημοσ.

Δεν βάζουνε πάνω από 2-3 μπισκότα σε κάθε κρέπα. Φαίνεται πολύ όταν το βλέπεις τριμμένο αλλά δεν είναι. Είδα ότι γενικά σε συνταγές χρησιμοποιούν 20 μπισκότα για 10 κρέπες (2 μπισκότα ανά κρέπα, δηλαδή 65 θερμίδες).

πω ειναι παρα πολλες δεν το περιμενα κ γω τη τρωω και με μπισκοτο οποτε ειναι σιγουρα αλλες 200-500????

Μπορεις να υπολογισεις ποσες εχει μια βαφλα με νουτελα κ μπισκοτο χωρις παγωτο;;

Ναι αμέ. Και εγώ είμαι περίεργος να δω μπας και είναι πιο ελαφρύ :P

Πόσες θερμίδες πρέπει να σπαταλήσεις σε αυτοσυγκέντρωση, διαλογισμό και ψυχοθεραπεία ώστε να σταματήσεις να ασχολείσαι τόσο με τις θερμίδες?

Το να ασχολούμαι με θερμίδες και τα αντίστοιχα μακροσυστατικά είναι πολύ σημαντικό για την ζωή μου επειδή είμαι αθλητής. Πέρα απο αυτό, συμφωνώ στο ότι πολλοί άνθρωποι καταπιέζουν το εαυτό τους και περιορίζουν υπερβολικά την διατροφή τους με το να είναι ψυχαναγκαστικοί με τις θερμίδες αλλά υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να κάνουν πιο έξυπνες διατροφικές αποφάσεις και να βελτιώνουν την υγεία τους και την ζωή τους. 

Για παράδειγμα, παλιά που εγώ νόμιζα ότι οι κρέπες είχαν λιγότερες θερμίδες, τις έτρωγα πέντε-πέντε :P (το έχω και ανεβασμένο στο youtube). Όχι και η καλύτερη ιδέα τώρα που ξέρω τους αριθμούς.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν βάζουνε πάνω από 2-3 μπισκότα σε κάθε κρέπα. Φαίνεται πολύ όταν το βλέπεις τριμμένο αλλά δεν είναι. Είδα ότι γενικά σε συνταγές χρησιμοποιούν 20 μπισκότα για 10 κρέπες (2 μπισκότα ανά κρέπα, δηλαδή 65 θερμίδες).

Ναι αμέ. Και εγώ είμαι περίεργος να δω μπας και είναι πιο ελαφρύ :P

Το να ασχολούμαι με θερμίδες και τα αντίστοιχα μακροσυστατικά είναι πολύ σημαντικό για την ζωή μου επειδή είμαι αθλητής. Πέρα απο αυτό, συμφωνώ στο ότι πολλοί άνθρωποι καταπιέζουν το εαυτό τους και περιορίζουν υπερβολικά την διατροφή τους με το να είναι ψυχαναγκαστικοί με τις θερμίδες αλλά υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να κάνουν πιο έξυπνες διατροφικές αποφάσεις και να βελτιώνουν την υγεία τους και την ζωή τους. 

Για παράδειγμα, παλιά που εγώ νόμιζα ότι οι κρέπες είχαν λιγότερες θερμίδες, τις έτρωγα πέντε-πέντε :P (το έχω και ανεβασμένο στο youtube). Όχι και η καλύτερη ιδέα τώρα που ξέρω τους αριθμούς.

μακαρι να ειναι ετσι. παντως ετσι κ αλλιως δεν νομιζω να ξαναφαω συντομα τωρα που ξερω τις θερμιδες. το ιδιο εκανα και με τα ποπ κορν του σινεμα, που εμαθα οτι το μεγαλο εχει 1200! δεν ξαναφαγα :-D

αποκλειται η βαφλα να ειναι πιο ελαφρια. ισα ισα ειναι πιο παχυντικη. η ζυμη απο μονη της ειναι πιο βαρια χαχα

Δημοσ.

Κρέπα με σοκολάτα αντιστοιχει/ουν σε 270 θερμιδες. Για να καψετε τις θερμιδες θα πρεπει να παιξετε ποδοσφαιρο για 30 λεπτα!

http://varos24.gr/calories/form/krepa-me-sokolata

Δεν φτάνουν ούτε οι συμμετοχές του Roberto Carlos για μένα........................

Δημοσ.

μόνο εμένα μου φαίνεται λάθος τρόπος σκέψης?

fact 1 : κρέπα = junk food 
fact 2 : κρέπα "υγιεινή" πχ με μαρούλια και κότα στήθος (αν υπάρχει)  και ειναι φτωχότερη διατροφικά απο φαγητό ισορροπημένης διατροφής αλλα και λιγότερο γευστική/απολαυστική απο την "κανονική" με όλα τα νόστιμα αλλα και παχυντικά/ανθυγιεινά υλικά 
fact 3 : η κρέπα τα σπάει  :-D  :-D 

οπότε κάποιος που ρωτάει και σκοτίζεται για τις θερμίδες της πάει να πει πως προσέχει το σώμα του ή έστω το σωματικό του βάρος και την υγεία του ,αλλιώς γιατί να ρωτάει?
Αρα τι ποιο λογικό να μην τρέφεται καθημερινά με κρέπα? Δεν γίνεται να τα έχουμε όλα , για να κερδίσεις κάτι θα κάνεις παραχωρήσεις. οπότε τρώγοντας την μια φορά την εβδομάδα πχ το αν έχει 500 ή 1000 θερμίδες δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο ένα γεύμα δε θα σε παχύνει , το σύνολο σε παχαίνει 

οπότε
1) Δε σε νοιάζει το σώμα σου και η υγεία σου ? κλαιν οι θερμίδες , απόλαυσε τις φαγητάρες σου 
2) Σε νοιάζει το σώμα και η υγεία σου? μείωσε την συχνότητα που τις καταναλώνεις και επίσης δε πρέπει να σ απασχολούν οι θερμίδες 
3) Σε νοιάζει πολύ το σώμα σου και θες να ρίξεις το λίπος σου πολύ χαμηλά? μείωσε ακόμα ποιο πολύ τη συχνότητα (10 μέρες πχ)
4) Πας για αγώνες φυσικής κατάστασης? (η στη βάρεσε να γίνεις κομμάτια?)  κόψτες μαχαίρι όπως και κάθε άλλο junk 

Εμένα αυτή ειναι η γνώμη μου πάντως 

• Like 1
Δημοσ.

εχει παραπολες 600-700 υπολογιζω γιατι εκτος απο την νουτελα και τα μπισκοτα που ειναι πολυ παχυντικα εχει στην ζυμη αυγο χαλα βουτηρο κλπ, να σκεφτεις ενα πτιμπερ μπισκοτο σκετο εχει 30-40 θερμιδες

Δημοσ.

είναι απλό...

ψάχνεις σκέτη κρέπα

σκέτη σοκολάτα

σκέτο μπισκότο πτιμπερ (γιτι τέτοιο βάζουν)

κάνεις τις αφαιρέσεις που πρέπει πχ αν λενε τα 100 γραμμάρια μπισκότο πτιμπερ έχουν 90 θερμίδες (τα νούμερα τα λέω στην τύχη) και η συσκευασία των 125 γραμμαρίων έχει 40 μπισκότα

τότε υπολογίζεις έτσι   θερμίδεςστηνπερίπτωσημας90*(125=βάρος συσκευασίας/100= ενδεικτικό βάρος για τις θερμίδες)/αριθμόςμπισκοτών

Αν σε μπέρδεψαν οι περιγραφές έτσι με νούμερα μόνο  (90*(125/100))/40

Κάνοντας αυτό βρίσκεις πόσες θερμίδες έχει ένα μπισκότο  και έτσι υπολογίζεις ότι στην κρέπα άντε να σπάσανε το πολύ 3 μπισκότα και πολλαπλασιάζεις δηλαδή *3 το αποτέλεσμα

και κάνεις το ίδιο για την σοκολάτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ αν η συσκευασία είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ βάρος απο το ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ για θερμίδες δεν αλλάζεις τίποτα πχ αν τα μπισκότα σε μια συσκευασία είναι 80 γραμμάρια και στο ιντερνετ σου λέει πως τα 100 γραμμάρια μπισκότα είναι 90 θερμίδες τότε πάλι κάνεις

(90*(80/100))/40  και ΟΧΙ (90*(100/80))/40

Το πόσα γραμμάρια και πόσα μπισκότα έχει μια συσκευασία απλά το googlάρεις και αν δεν λέει πόσα μπισκότα έχει απλά ψάχνεις μια φωτογραφία με ένα πακέτο μπισκότα και τα μετράς ..

Γενικά όταν δεν μπορείς να βρεις θερμίδες του "πακέτου" (πχ cheeseburger, γύρος απόλα κτλ) ψάξε τα επιμέρους και κάνε προσθέσεις... όταν δεν μπορούμε να λύσουμε συνολικά το πρόβλημα το σπάμε σε επιμέρους προβλήματα που είναι πιο εύκολο να λυθούν βασική διδαχή της τεχνολογικής κατεύθυνσης Β λυκείου που βάσει αυτής σκέφτηκα το απο πάνω γιατι ποτέ μου δεν έχω ψάξει για θερμίδες οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει βάση δεδομένων με αναλυτικούς πίνακες παρόλα αυτά είμαι σίγουρος πως ο απο πάνω τρόπος θα δουλέψει για ότι και αν ψάχνεις ^_^

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/9/2017 στις 2:18 ΠΜ, Απρόσεκτος είπε

Είχα την περιέργεια και πήρα απο κρεπερί μια κρέπα στο σπίτι μου και ζύγισα χωριστά τα υλικά.

Μία απλή κρέπα με σοκολάτα μου βγήκε 1150 θερμίδες (!) (Ήταν σχετικά μεγαλούτσικη όμως, ζύγιζε συνολικά 340 γραμμάρια).

Η σοκολάτα από μόνη της ήταν 125 γραμμάρια, δηλαδή 700 θερμίδες (δεδομένου ότι είναι 550 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια). Προφανώς αν η κρέπα έχει λιγότερη σοκολάτα θα είναι λιγότερες θερμίδες αλλά όπως και να έχει, 300 θερμίδες που λένε σε άλλα site είναι σίγουρα πολύ λίγο.

Το φύλο της κρέπας χωρίς τη σοκολάτα ήταν 215 γραμμάρια που σύμφωνα με πληροφορίες που διαστάυρωσα από διάφορες εφαρμογές (myfitnesspal, mynetdiary, yazio, calorieking) πρέπει να είναι γύρω στις 450 θερμίδες (αφού είναι κάπου στις 215 θερμίδες/100 γραμμάρια).

Προσθέτοντας τις θερμίδες της σοκολάτας και του φύλου της κρέπας έβγαλα τις συνολικές θερμίδες που είναι 1150 περίπου (700+450). 

Δεν έχω ζυγίσει δεύτερη κρέπα για να βγάλω κάποιο μέσο όρο αλλά θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ένα εύρος από 800-1300 θερμίδες για κρέπα σοκολάτα απο έξω (ανάλογα με το μέγεθος και το πόσο σοκολάτα βάζουνε). 

Επίσης, δεν ζύγισα μαζί με τριμμένο μπισκότο αλλά δεν προσθέτει πολλές θερμίδες. Τα μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου που χρησιμοποιούν συνήθως είναι γύρω στις 32 θερμίδες το ένα (7 γραμμάρια). Έτσι, και μπόλικο μπισκότο να βάλουνε δεν παίζει να ξεπερνάει τις 50-70 θερμίδες.

Για να καταλήξω, μου βγήκε περίπου 350 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Αν την ζυγίσεις σε ζυγαριά τροφίμων και πολλάπλασιάσεις τα γραμμάρια που βλέπεις με 3,5 θα είσαι (στο περίπου) κοντά στις πραγματικές θερμίδες.

Αυτάαα, αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορώ να υπολογίσω θερμίδες για οτιδήποτε άλλο.

Με έκανες να γράψω εδώ μέσα ξανά μετά από χρόνια νομίζω!

Έκανες τη δουλειά που δεν μπορούσαν να κάνουν όλα τα Ελληνικά site μαζι! Να αγιάσει το πληκτρολόγιό σου φίλε μου! Μπράβο!

Δημοσ.

Hello στην παρέα, 

Θέλω να δώσω μια συμβουλή όσον αφορά την κρέπα. Τρέφομαι αρκετά συχνά με κρέπα και από πάντα πρόσεχα το σώμα μου και τη διατροφή μου, ειδικά τον τελευταίο καιρό κάνω πολύ αυστηρή διατροφή για να δω πόσο μπορώ να κόψω μόνο με την τροφή (+γυμναστική) και χωρίς "βοηθήματα" (if you know what i mean ;) ).

Στο θέμα μας, αν θες να φας κρέπα και να μην σε νοιάξουν οι θερμίδες που πήρες ή να πεις ότι δεν έφαγες junk-ηλα πρώτον ΔΕΝ τρως κρέπα απ έξω...οπότε τη φτιάχνεις μόνος/η σου στο σπίτι. Παίρνεις μια κρεπιέρα που είναι πολύ φθηνές, και στα υλικά του φύλλου που είναι και το πιο σημαντικό βάζεις:

1) Ψιλοκόβεις χύμα βρώμη στο multi μέχρι να γίνει σκόνη

2) Πετάς αυγά μέσα κυρίως ασπράδια (στα 3 αυγά ρίχνω 1 κρόκο)

3) Λίγο γάλα για την αυγουλίλα (optional) και λίγο αλατάκι

Τα αναμιγνύεις και τα πετάς στην κρεπιέρα. Μετά μέσα σαν υλικά βάζεις ότι θες (μαρούλι,φιλέτο κοτόπουλο,ντομάτα...)

Και για τη σως για να γλιστράει αναμιγνύεις:

1) Γιαούρτι

2) Μουστάρδα (1/3 του γιαουρτιού)

3) Μια κουταλιά μέλι

Thanks!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ούτε μία στο εκατομμύριο να έχει μια κρέοα σοκολάτα μόνο 300 θερμίδες. Αν είναι κανονική (όχι μικρή) σίγουρα φτάνει τις 1000. Επίσης στη σοκολάτα τα περισσότερα λιπαρά είναι κορεσμένα με αποτέλεσμα τη μείωση του μεταβολισμού, άρα και "πάχος" στο σώμα αν δεν καις ανάλογα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...