Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας φίλοι του insomnia! Είμαι πολύ καινούρια εδώ! Αποφάσισα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου με εσάς με σκοπό να με βοηθήσετε πάνω στο θέμα της μετανάστευσης .. Είμαι 17 χρονών και φέτος έχω μπει και γω με τη σειρά μου στο τρυπάκι των πανελληνίων .. δεν μπορώ να πω πως δέχομαι και τρελή πίεση του τύπου -διάβασμα 7-8 ώρες τη μέρα ούτε πως δεν βγαίνω από το σπίτι μου. Τέλος πάντων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ! Παρόλο που όπως ηδη προείπα εχω ξεκινήσει την προετοιμασία από Αύγουστο κιολας , σκέφτομαι να βγω προς τα έξω. Συγκεκριμένα στην Αγγλία έχω βρει κάποια προγράμματα σπουδών που με ενδιαφέρουν πολύ όπως η βιολογία ή εγκληματολογία-ψυχολογία. (Σημειώνω πως είμαι χωρίς να υπερηφανευομαι κτλπ μαθήτρια του 19-20 ή τουλαχιστον ήμουν μεχρι πολυ πρόσφατα , φέτος δεν μπορω να πω οτι εχω την επιθυμητή επίδοση). Για την Αγγλία το σκέφτομαι διότι οι επιστήμες γενικότερα στην Αγγλία συνεχώς αναπτύσσονται και θεωρώ πως το επίπεδο σπουδών ειναι πολυ υψηλότερο απο αυτο που προσφέρεται στα ελληνικα πανεπιστήμια -διορθώστε με αν κάνω λάθος. Παρόλα αυτα οι γονεις μου δεν μπορούν να στηρίξουν ενα τόσο ακριβό προγραμμα σπουδών -οποίος γνωρίζει απο Αγγλία αντιλαμβάνεται οτι μιλαω για τις 9.125£ λίρες τον χρόνο μονο για τις σπουδές . Σκέφτομαι να παρω φοιτητικό δάνειο που παρέχεται σε πολλούς φοιτητές και να το αποπληρώσω στην συνέχεια με τα χρήματα που θα μυ εξασφαλίζει η εκάστοτε δουλειά μου. Οι γονεις μου θεωρώ πως μπορούν να στηρίξουν οικονομικά μια φοιτήτρια στην Ελλάδα αλλά οχι και στην Αγγλία. Γι αυτο σκέφτομαι πως θα ήταν καλύτερα να δουλέψω ενα χρόνο σε κάποια δουλειά τουλαχιστον για 3-4 100ρικα το μήνα για να μαζέψω κάποια χρήματα που θα μου χρειαστούν εκει για αρχή. Στη συνέχεια θα απευθυνθώ στο υπεύθυνο γραφείο στο πανεπιστήμιο για να με βοηθήσουν να βρω μια part time δουλειά . Παρόλα αυτα δεν ξερω αν εχω πολυ μεγάλες προσδοκίες , αν αξίζει να εγκαταλείψω τη χώρα μου, ποιες δυσκολίας θα αντιμετωπισω και ποσο δύσκολο θα μου ειναι βαβυ συνηθίσω σε μια ξένη χώρα. Θα ήθελα λοιπον όσοι απο εσάς μπείτε στον κόπο να διαβάσετε τις ανησυχίες μου και γνωρίζετε κατι σχετικά να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχεις να κερδίσεις κ πολλά σε γνώσεις εάν πας στο εξωτερικό. Το να κάτσεις να χαραμίσεις 1 χρόνο να δουλεύεις, μετά να φύγεις, να έρθεις αντιμέτωπη με ένα παντελώς ξένο ''περιβάλλον'', να σπουδάζεις κ να δουλεύεις part time θα σου έρθουν βουνό κ υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξεις για την ηλικία σου.

Καλύτερα (πρωσοπική άποψη πάντοτε) πάνε σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, στρώσου διάβασε, μην δώσεις σημασία κ μην ενταχτείς ποτέ σε κομματική παράταξη ούτε αναρχική κ μετά αν μπορείς, ως μεγαλυτέρη κ ωριμότερη να βγεις στην Αγγλία για μεταπτυχιακό ή ακόμη κ διδακτορικό.

• Like 4
Δημοσ.

Δε νομιζω να μιλαει μονο για σπουδες στο εξωτερικο.Αν σκεφτεσαι μονο τις σπουδες καλυτερα να μεινεις εδω, εαν σκεφτεσαι για να μεινεις εκει για να εργαστεις καλο ειναι να ξεκινησεις απο τις σπουδες..Θα κανεις τους κυκλους σου και θα ειναι πιο ευκολα αργοτερα, οι νομοι και η ζωη εκει ειναι εντελως διαφορετικα οποτε αν εχεις εστω και λιγο στο μυαλο σου την καλοπεραση να το ξεχασεις.Οι ευκαιριες και οι ανταμοιβες ομως θα ειναι αρκετα καλυτερες απ' οτι εδω.

Δημοσ.

Αν είναι να πας έξω για να σπουδάσεις, με την προοπτική να το κυνηγήσεις όσο γίνεται για να βρεις δουλειά εκεί και να μείνεις έξω, just do it

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας φίλοι του insomnia! Είμαι πολύ καινούρια εδώ! Αποφάσισα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου με εσάς με σκοπό να με βοηθήσετε πάνω στο θέμα της μετανάστευσης .. Είμαι 17 χρονών και φέτος έχω μπει και γω με τη σειρά μου στο τρυπάκι των πανελληνίων .. δεν μπορώ να πω πως δέχομαι και τρελή πίεση του τύπου -διάβασμα 7-8 ώρες τη μέρα ούτε πως δεν βγαίνω από το σπίτι μου. Τέλος πάντων τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ! Παρόλο που όπως ηδη προείπα εχω ξεκινήσει την προετοιμασία από Αύγουστο κιολας , σκέφτομαι να βγω προς τα έξω. Συγκεκριμένα στην Αγγλία έχω βρει κάποια προγράμματα σπουδών που με ενδιαφέρουν πολύ όπως η βιολογία ή εγκληματολογία-ψυχολογία. (Σημειώνω πως είμαι χωρίς να υπερηφανευομαι κτλπ μαθήτρια του 19-20 ή τουλαχιστον ήμουν μεχρι πολυ πρόσφατα , φέτος δεν μπορω να πω οτι εχω την επιθυμητή επίδοση). Για την Αγγλία το σκέφτομαι διότι οι επιστήμες γενικότερα στην Αγγλία συνεχώς αναπτύσσονται και θεωρώ πως το επίπεδο σπουδών ειναι πολυ υψηλότερο απο αυτο που προσφέρεται στα ελληνικα πανεπιστήμια -διορθώστε με αν κάνω λάθος. Παρόλα αυτα οι γονεις μου δεν μπορούν να στηρίξουν ενα τόσο ακριβό προγραμμα σπουδών -οποίος γνωρίζει απο Αγγλία αντιλαμβάνεται οτι μιλαω για τις 9.125£ λίρες τον χρόνο μονο για τις σπουδές . Σκέφτομαι να παρω φοιτητικό δάνειο που παρέχεται σε πολλούς φοιτητές και να το αποπληρώσω στην συνέχεια με τα χρήματα που θα μυ εξασφαλίζει η εκάστοτε δουλειά μου. Οι γονεις μου θεωρώ πως μπορούν να στηρίξουν οικονομικά μια φοιτήτρια στην Ελλάδα αλλά οχι και στην Αγγλία. Γι αυτο σκέφτομαι πως θα ήταν καλύτερα να δουλέψω ενα χρόνο σε κάποια δουλειά τουλαχιστον για 3-4 100ρικα το μήνα για να μαζέψω κάποια χρήματα που θα μου χρειαστούν εκει για αρχή. Στη συνέχεια θα απευθυνθώ στο υπεύθυνο γραφείο στο πανεπιστήμιο για να με βοηθήσουν να βρω μια part time δουλειά . Παρόλα αυτα δεν ξερω αν εχω πολυ μεγάλες προσδοκίες , αν αξίζει να εγκαταλείψω τη χώρα μου, ποιες δυσκολίας θα αντιμετωπισω και ποσο δύσκολο θα μου ειναι βαβυ συνηθίσω σε μια ξένη χώρα. Θα ήθελα λοιπον όσοι απο εσάς μπείτε στον κόπο να διαβάσετε τις ανησυχίες μου και γνωρίζετε κατι σχετικά να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ πολύ!

Α) Γιατί ντε και καλά Αγγλία;

Εάν ψαχτείς υπάρχουν πανεπιστήμια σε Ευρώπη(Γερμανία-Σκανδιναβία) που θα πληρώσεις ελάχιστα(ή τίποτα) για δίδακτρα,θα είναι στα Αγγλικά και το επίπεδο θα είναι ίδιο ή καλύτερο από αυτά που θα βρεις στην Αγγλία.Δηλαδή θα έχεις μόνο το "τομάρι" σου να ανυσηχείς-πληρώσεις και όχι τα γαμησιάτικα των διδάκτρων.Άσε που με το Brexit ίσως δεις και άλλες κασκαρίκες σε βάθος χρόνου.

Β)Gap-year είναι καλό για τους κσένοι που έχουν επιλογές και πολυτέλεια χρόνου-χρήματος, καλύτερα να πας κατευθείαν και να ψαχτείς εκεί για δουλειά ημιαπασχόλησης. Σε όλα θα βοηθήσει,θα κάμεις καλό network και θα βγάζεις και περισσότερα από ότι στην Ελλάδα. Ιδεατά θα επικοινωνήσεις με το πανεπιστήμιο από πριν να σε κατευθύνουν.

Btw:Πως τα πας από Αγγλικά;

Είσαι τουλάχιστον στο όριο των 6.5-7.0 IELTS(περίπου Advanced) που ζητάν όλοι;

Εάν όχι ξεκίνησε από αυτό και πάρτο ζεστά.

Edit:Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να αρχίσεις από το BA/BSc και να συνεχίσεις στο ίδιο πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό. Έχει μεγάλη διαφορά και 90% θα έχει η ύλη μια συνέχεια δίχως κενά ή/και ανάγκη έξτρα μαθημάτων.

• Like 1
Δημοσ.

Για την Αγγλία το σκέφτομαι διότι οι επιστήμες γενικότερα στην Αγγλία

Σε δύο χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι και επίσημα εκτός ΕΕ. Και επειδή hard Brexit είναι η μόνη οδός που φαίνεται στον ορίζοντα, ξέχνα την χώρα ως προορισμό.

Γερμανία και Σουηδία είναι οι καλύτερες λύσεις σου για σπουδές.

• Like 2
Δημοσ.

Σε δύο χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι και επίσημα εκτός ΕΕ. Και επειδή hard Brexit είναι η μόνη οδός που φαίνεται στον ορίζοντα, ξέχνα την χώρα ως προορισμό.

Γερμανία και Σουηδία είναι οι καλύτερες λύσεις σου για σπουδές.

Μέχρι (και αν) να γίνει αυτό όποιος πάει δεν έχει κανένα πρόβλημα άρα η κοπέλα αν επιθυμεί έχει μπόλικο χρόνο να πάει.

γενικότερα στην Αγγλία συνεχώς αναπτύσσονται και θεωρώ πως το επίπεδο σπουδών ειναι πολυ υψηλότερο απο αυτο που προσφέρεται στα ελληνικα πανεπιστήμια -διορθώστε με αν κάνω λάθος. 

Τι να σε διορθώσουμε κοπέλα μου.

Το επίπεδο σπουδών είναι μέρα με την νύχτα.

Λες και συγκρίνεις το MIT με εκπαιδευτικό ίδρυμα κάπου στην Αφρική.

Αλλά και εγώ συμφωνώ ότι αν σκέφτεσαι να σπουδάσεις και να γυρίσεις πίσω απλά άστο πήγαινε σε πανεπιστήμιο εδώ.

Δημοσ.

οι σχολές που έχουμε εδω για τις ειδικότητες που λες είναι αρκετά αξιόλογες, το θέμα είναι πως θες να το εξελίξεις εσύ αργότερα. Δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές γτ δν ξέρω τι παίζει σε αυτές τις ειδικότητες. Πάντως από δουλειά μετά...μάλλον δύσκολα τα πράγματα αν δούμε γενικά την ελληνική αγορά. Αν προσωπικά, έβγαζα εδώ Ελλάδα ψυχολογία με μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία, μόνο για καμιά θέση αξιωματικου ειδικών καθηκόντων στην ελ.ασ μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου. για βιολογία...δεν έχω ιδέα.

τείνω προς εξωτερικο, αλλά το που είναι άλλη κουβέντα.

Η Σουηδία που είπε ένας φίλος πιο πάνω είναι πολύ καλή περίπτωση σαν χώρα γενικά, απλά πρέπει να βρεις αγγλόφωνο πρόγραμμα για προπτυχιακό και αν θες μετά να βρεις καλή δουλειά...καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να μάθεις πολύ καλά σουηδικά..

Γενικά θα απέφευγα να αναλωθω στη δουλεια μετά το σχολειο, εκτός κι αν δεν υπήρχε άλλη επιλογή.Δλδ το ιδανικο θα ήταν σχολειο->σπουδες->δουλεια. Είναι μεγάλη απόφαση, δες το και με τους γονείς σου κ βλέπεις.

Αν κάνεις προπτυχιακό εδώ και φύγεις μετά για μετάπτυχιακο έξω, πάλι θα ήταν ένα καλό μονοπάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Το πλέον βασικό, δώσε έμφαση στα μαθήματα σου. Ένα καλό Απολυτήριο χρειάζεται για εισαγωγή σε καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού, ανεξαρτητως χώρας.

Για σπουδές, ανεξαρτήτως εάν θα είναι Ελλάδα ή εξωτερικό, θα πρέπει να υπολογίσεις κάποια στάνταρ έξοδα: νοίκια, λογαριασμοί, σίτιση, μετακινήσεις, εκπαιδευτικο υλικό, πιθανά δίδακτρα κλπ.

Οι σχολές που αναφέρεις έχουν καλύτερη αποκατάσταση στο εξωτερικό. Υπό αυτό το πρίσμα συμφέρει να σπουδάσεις απευθείας έξω.

Δεν αναφέρεις αν ξέρεις άλλες γλώσσες πλην Αγγλικής. Αν γνωρίζεις Γερμανικά, η Γερμανία είναι καλή επιλογή. Αν ξέρεις Γαλλικά, προσφέρονται η Γαλλία και το Βέλγιο. Αλλιώς να στραφείς σε χώρες όπως η Ολλανδία ή η Σουηδία. 

Αν αποφασίσεις να σπουδασεις εξωτερικό, καλύτερα να ξεκινήσεις άμεσα τις σπουδές σου και παράλληλα εργάζεσαι σε θέση μερικής απασχολησης.

Δημοσ.

Μέχρι (και αν) να γίνει αυτό όποιος πάει δεν έχει κανένα πρόβλημα άρα η κοπέλα αν επιθυμεί έχει μπόλικο χρόνο να πάει.

Μάλλον δεν ακολουθείς τις ειδήσεις......... 31η Μαρτίου 2017 το αργότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν ακολουθείς τις ειδήσεις......... 31η Μαρτίου 2017 το αργότερο.

η διαδικασία θέλει 3 χρόνια το ελάχιστο στις 31 απλα θα γινει η έναρξη.
  • Like 1
Δημοσ.

η διαδικασία θέλει 3 χρόνια το ελάχιστο στις 31 απλα θα γινει η έναρξη.

2 χρόνια το μέγιστο και η ΕΕ θέλει να το τελειώσει σε 18 μήνες η διαδικασία της πιθανής εμπορικής συμφωνίας "του διαζυγίου".

Τεχνικά η Βρετανία θα είναι εκτός ΕΕ από την ημέρα που θα ξεκινήσει τις διαδικασίες. Ενώ ήδη η Πρωθυπουργός θα είναι μόνο για μία ώρα στην σύνοδο αυτό το ΠΣΚ στην Μάλτα και εξαιρείται για όλες τις υπόλοιπες συνεδριάσεις για την υπόλοιπη διάρκεια της Συνόδου μιας και δεν ανήκουμε πλέον στην ΕΕ για μελλοντικές συμφωνίες.

Αλλά βγαίνουμε εκτός θέματος.

Δι αυτό λέω την κοπέλα παραπάνω. Σουηδία ή Γερμανία είναι οι καλύτερες λύσεις. Αλλά να έχει κάνει και πλάνα για άλλους πιθανούς προορισμούς όπως Ιταλία.

• Like 2
Δημοσ.

Επισης κοιταξε το και για Σκωτια. Εχει πολυ καλα πανεπιστήμια με δωρεαν διδακτρα για Ευρωπαιους πολιτες. Ετσι δε θα χρειαστεις φοιτικο δανειο για τα tuition fees αλλα μπορεις να παρεις υποτροφια η δανειο για να καλυψεις τα εξοδα διαμονης: http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/university-tuition-fees/going-to-university-in-scotland/funding-your-living-costs/. Πρεπει να τα ψαξεις ολα αυτα.

Επισης στην Σκωτια εχουν 4ετη προγραματα σπουδων με αρκετες διαφορετικες επιλογες και κατευθυνσεις σε σχεση με τα Αγγλικα 3ετη πτυχια.

Το πως θα επηρεάσει το Brexit τα πραγματα και στη Σκωτια βεβαια παραμενει αγνωστο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όσους απαντήσατε ! Σχετικά με όσα αναφέρατε , δίνω τις εξής απαντήσεις: 1. Έχω το proficiency του Michigan εδώ και 2 χρόνια το οποίο γνωρίζω πως δεν γίνεται δεκτό σχεδόν από κανένα πανεπιστήμιο και πως πρέπει να δώσω το πτυχίο IELTS. 2. Εάν καταφέρω τελικά και πάω στην Αγγλία δεν έχω καμία πρόθεση να γυρίσω πίσω , αλλά να δουλέψω και να μείνω μόνιμα εκεί. Δυστυχώς το μέλλον δε φαίνεται καθόλου αισιόδοξο στην Ελλάδα. Όσο γι τη δουλειά εκεί πριν τις σπουδές , δε νομίζω πως θα καταφέρω να βρω μια δουλειά που θα μου εξασφαλίζει τα απαραίτητα χρήματα για στέγη , φαγητό , λογαριασμούς και τα συναφή και να μπορέσω να βάλω κάποια χρήματα στην άκρη. Μου φαίνεται πως πιο πολλά θα ξοδέψω παρά θα αποταμιεύσω , αν και πολύ θα ήθελα να φύγω όσο το δυνατό συντομότερο ! Δυστυχώς οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Όσο για τις σπουδές στη Σουηδία , δεν το έχω ψάξει καθόλου για να είμαι ειλικρινής , επειδή εχω ακούσει πως είναι γενικα μια πολύ , πολύ ακριβή χώρα . Όχι πως η Αγγλία δεν είναι , αλλά έχω διαβάσει σε ιστοσελίδες πανεπιστημίων πως σε βοηθούν να βρεις δουλειά (ημιαπασχόληση) για να μπορείς να καλύπτεις τα βασικά έξοδα . Όπως προείπα οι γονεις μου μπορούν να μου στέλνουν χρήματα για τα απαραίτητα όπως είναι η εστία , το σούπερ μάρκετ, τέτοια πραγματα . Αυτο ειναι που με τρομάζει . Αν δεν μπορω να ανταπεξέλθω οικονομικά ;; ???????? Help!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...