zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εσύ πιστεύεις ότι οι περισσότεροι μπορούν να το νοικιάσουν στις αρχικές τιμές; Δε λέμε για την περίπτωση που βάζουν το κλασικό, γραφικό πλέον καπέλο γιατί ξέρουν ότι έχει να πέσει παζάρι και σου λέει κάτσε να βάλω καπέλο ώστε όταν έρθει να μου κλαφτεί, να του το αφαιρέσω και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι (και καλά). Όπως λέει κι ο Midi από κάτω, κάποιοι αποφασίζουν να μην το νοικιάσουν καθόλου. Λάθος κι αυτή η λογική βέβαια, γιατί το σπίτι έχει φθορές κι όταν μένει ακατοίκητο, άρα μπροστά του θα τα βρει και πάλι μακροπρόθεσμα. Μια μικρή αναζήτηση στη Χρυσή Ευκαιρία θα σας δώσει να καταλάβετε τι γίνεται εκεί έξω. Περιοχές Άγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό. Είτε δυάρι, είτε τριάρι, είτε γκαρσονιέρα, είτε ισόγεια, βλέπεις κάτι τιμές παράλογες. Απλά ρίξτε μια ματιά στη Χρυσή Ευκαιρία, δείτε φωτογραφίες και πόσα ζητάνε. Πιστεύω ότι γίνεται κυρίως αυτό που είπες, λένε μια τιμή με καπέλο για να μπορεί να γίνει παζάρι. Από κει και πέρα σου είπα είναι ανάλογα πόσο το κοστολογεί ο καθένας, πόση ανάγκη έχει - πόσο βιάζεται να το νοικιάσει κλπ. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν ένα ελάχιστο ενοίκιο στο μυαλό τους κάτω από το οποίο προτιμούν να μείνει ανοίκιαστο. H μοναδικη χωρα στο κοσμο που παραγουμε τσιμεντο.. Σε άλλες χώρες δεν χρησιμοποιούνε;
l337 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Προσφορά και ζήτηση είναι ρε συ. Αν κάποιος μπορεί να νοικιάσει το σπίτι του με χ λεφτά γιατί να το δώσει σε σένα (στον καθένα) με χ-100; Αν δε νοικιάζεται τότε θα πέσει η τιμή μέχρι ένα σημείο. Σχετικό είναι αυτό. Δεν είναι όλα αριθμοί. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο σπίτι που μένουμε τώρα όταν πήγαμε μας είπε 570 ευρώ και του είπαμε εμείς 480 και μπορεί να πάει μαξ 500 ευρώ. Βρέθηκε άλλος που προσφέρθηκε να δώσει τα 570 που ζητούσε. Τελικά το σπίτι το έδωσε σε εμάς με 480 ευρώ. Κάποια στιγμή μήνες μετά όταν το ρώτησα γιατί το έδωσε σε εμάς και όχι στον άλλο που έδινε περισσότερα μου είπε ότι του φαινόμασταν πιο αξιόπιστοι και ντόμπροι και με μας θα είχε μικρότερο ρίσκο.
zio10 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Σχετικό είναι αυτό. Δεν είναι όλα αριθμοί. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο σπίτι που μένουμε τώρα όταν πήγαμε μας είπε 570 ευρώ και του είπαμε εμείς 480 και μπορεί να πάει μαξ 500 ευρώ. Βρέθηκε άλλος που προσφέρθηκε να δώσει τα 570 που ζητούσε. Τελικά το σπίτι το έδωσε σε εμάς με 480 ευρώ. Κάποια στιγμή μήνες μετά όταν το ρώτησα γιατί το έδωσε σε εμάς και όχι στον άλλο που έδινε περισσότερα μου είπε ότι του φαινόμασταν πιο αξιόπιστοι και ντόμπροι και με μας θα είχε μικρότερο ρίσκο. Σωστός, μετράει πολύ κι αυτό! Αν το ποσό που δώσατε ήταν περίπου όσα υπολόγιζε να πάρει και σας συμπάθησε περισσότερο λογικό να το έδωσε σε εσάς.
Joshua21 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Απορώ με μερικές απαντήσεις, Δεν λέει κάτι αυτό, και οι περισσότεροι εδώ μέσα απορούν με τις δικές σου απαντήσεις. είπε κανείς να μην πληρώνουμε; ρε εγώ να δώσω και 250ευρώ για 30ΤΜ, επιπλωμένο με έπιπλα του 80. Δεν είπα ότι θέλω δυάρι με 150 ευρώ. Δεν έχει σημασία μόνο το πόσα θέλεις να δίνεις εσύ, αλλά και πόσο τα δίνουν οι άλλοι. Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης λέγεται, αυτός καθορίζει τις τιμές, όχι το πόσα διατίθεσαι να πληρώνεις εσύ. Εγώ μιλάω κυρίως για τις δεσμεύσεις. Και πόσο εύκολα μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να σου πιει το αίμα άμα στραβώσει η δουλειά και αναγκαστείς να φύγεις από την Αθήνα. τι λέμε τώρα; και δεν δέχομαι το "στην καλή θέληση του ιδιοκτήτη" γιατί δεν υπάρχει καλή θέληση! μπορεί εσύ στα λόγια να έχεις συμφωνήσει ότι θέλεις και να σου κοπανίσει το συμβόλαιο στη μούρη. ΥΓ: Αυτό για το ΕΝΦΙΑ είναι καθαρά κάτι που το πληρώνει ο ιδιοκτήτης, βάσει νόμου. Άσχετα που μας το χώνει εμάς έμμεσα. Έχετε και θράσος μερικοί ιδιοκτήτες... Θεωρητικά η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 χρόνια, και δεσμεύει τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον ενοικιαστή, στην πράξη όμως δεσμεύει μόνο τον ιδιοκτήτη. Ο ενοικιαστής ότι ώρα θέλει σηκώνεται και φεύγει σπάζοντας το συμβόλαιο, το πιθανότερο είναι να μην έχει καμία απολύτως συνέπεια. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα πριν περάσουν 3 χρόνια. ΥΓ Αυτό για το ΕΝΦΙΑ όντως είναι καθαρά κάτι που το πληρώνει ο ιδιοκτήτης, άσχετα τον τρόπο που υπολογίζει το ύψος του ενοικίου που ζητάει. Όσο για το θράσος δεν είναι προνόμιο μόνο των ιδιοκτητών, το ίδιο θράσος(μην πω μεγαλύτερο) έχουν και οι ενοικιαστές. 4
Tsalikis177 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Να σε ρωτήσω, όταν ένα κατάστημα αγοράζει το μπουκαλάκι νερό 7 λεπτά και εσύ το αγοράζεις 50, γιατί το αγοράζεις 50; Κέρδος είναι τα υπόλοιπα 43? Τώρα για το θράσσος αγορίνα μου, όταν θα σε τρέχει η ΔΕΔΗΕ στο πταισματοδικίο 3 φορές στην ανακρίτρια, και θα πληρώσεις 800 ευρώ σε πρόστιμα και θα έχεις και μήνυση γιατί ένας ενοικιαστής σου, που έκατσε 6 μήνες και πλήρωσε τους 2, έκλεβε ρεύμα, τότε έλα να μου πεις γιατί εγώ θα σου βάλω 300άρι νοίκι και θα το βλέπεις ακριβό ενώ μπροστά στο τι τραβάνε οι ιδιοκτήτες είναι ελάχιστο. Κάτσε στα βόρεια, γέμισε η Αθήνα, δεν θέλουμε άλλους με σκεπτικό χωριού Άρα προσβάλεις αυτούς που είναι από χωριά; Επίσης και όσους ζουν Βόρεια Πάλι μιλάς για μια πολύ σπάνια πιθανότητα Όταν τα σουπερ μαρκετ πουλάνε το νερό 12-15 λεπτά και έχουν κάποιο ελάχιστο κέρδος, οι περιπτεράδες και τα διάφορα καταστήματα που το πουλάνε 50 λες να μην έχουν... πήρες την απάντηση... Ρε, για να μην βγούμε/βγω κακός, εγώ πονάω τους ιδιοκτήτες και δέχομαι ότι είναι επιφυλακτικοί επειδή υπάρχουν μλκες που δεν σέβονται τπτ και προκαλούν ζημιές. Εγώ μιλάω κυρίως για τις δεσμεύσεις και όχι τόσο για τις τιμές. Είμαι μαθημένος και με λίγα και θα ζούσα και σε 250-300 ευρώ σπίτι 30-35ΤΜ με ένα κρεβάτι 1 ψυγείο 1 πλυντήριο. Εγώ μιλάω κυρίως για τον -άδικο- νόμο και πως μπορεί ένας ιδιοκτήτης -νόμιμα- να σε "καταστρέψει". Ας είσαι και ο πιο άγιος άνθρωπος. Μην ακούσω για καλούς ανθρώπους 2k17. Αλήθεια τι παίζει με το σπάσιμο των συμβολαίων? είπατε ότι οι ιδιοκτήτες δεν κυνηγάνε λόγω των εξόδων που θα μπουν... αν όμως ο άλλος έχει λεφτά και γουστάρει να σε κυνηγήσει... τι συνέπειες μπορεί να έχεις;;;
ParhsG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Το καλυτερο ειναι να ξηγηθεις απο την αρχη. Εγω ειχα βρει με 300 ρετιρε 70τμ του 2003 αλλα δε προχωρησαμε γιατι διαφωνουσε στο να μεινω 2 χρονια μονο
paylidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Αλήθεια τι παίζει με το σπάσιμο των συμβολαίων? είπατε ότι οι ιδιοκτήτες δεν κυνηγάνε λόγω των εξόδων που θα μπουν... αν όμως ο άλλος έχει λεφτά και γουστάρει να σε κυνηγήσει... τι συνέπειες μπορεί να έχεις;;; ακομα και να πληρώσεις τα υπολλειπόμενα νοικια μεχρι να ληξει το συμβόλαιο, μείνεις δε μείνεις μέσα... Eν πάσει περιπτώση, το ένα μυνημα το πηρες (οτι θα πρεπει να ανεβεις στα 250-300 για να εχεις ελπίδες για σπίτι). Τωρα μενει είτε να βρει διαλλακτικό ιδιοκτήτη που δεν εχει πρόβλημα για 6 μήνες ειτε να πας για 1 χρόνο αρχικο συμβόλαιο π.χ. και βλέπεις... με τη λογική "αν μας απολύσουν" θα έπρεπε να μένουμε όλοι σε ξενοδοχεία!
Tsalikis177 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 ακομα και να πληρώσεις τα υπολλειπόμενα νοικια μεχρι να ληξει το συμβόλαιο, μείνεις δε μείνεις μέσα... Eν πάσει περιπτώση, το ένα μυνημα το πηρες (οτι θα πρεπει να ανεβεις στα 250-300 για να εχεις ελπίδες για σπίτι). Τωρα μενει είτε να βρει διαλλακτικό ιδιοκτήτη που δεν εχει πρόβλημα για 6 μήνες ειτε να πας για 1 χρόνο αρχικο συμβόλαιο π.χ. και βλέπεις... με τη λογική "αν μας απολύσουν" θα έπρεπε να μένουμε όλοι σε ξενοδοχεία! Η διαφορά είναι ότι εσύ μένεις ούτως η άλλος στην Αθήνα ενώ εγώ θα νοικιάσω λόγω δουλειάς. Αν την χάσω θα επιστρέψω πίσω μέχρι να βρω την επόμενη. Εσύ θα συνεχίσεις να μένεις Αθήνα να ψάχνεις εκεί... τέσπα!
paylidis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Η διαφορά είναι ότι εσύ μένεις ούτως η άλλος στην Αθήνα ενώ εγώ θα νοικιάσω λόγω δουλειάς. Αν την χάσω θα επιστρέψω πίσω μέχρι να βρω την επόμενη. Εσύ θα συνεχίσεις να μένεις Αθήνα να ψάχνεις εκεί... τέσπα! Απλα να σου παραθεσω οτι και εγω νοικιάζω, παρόλο που εχω σπίτι να μεινω και το νοικιάζω, για τον απλούστατο λόγο οτι δε με συμφερει εκει που ειναι να μενω λόγω δουλειας, οποτε και εμενα αν με απολυσουν θα εχω θέμα γιατι το νοικι που δινω ειναι +50% απο αυτο που εισπράττω... Τι θα κάνω; Θα βγαλω εξω τον νοικαρη επειδη με εδιωξαν για να μείνω εγω; Δε γινονται αυτα τα πραγματα, υπαρχει και φιλότιμο... Αλλα σου εξηγω, δε ξεκινας να πας ποτε για δουλεια με τη λογικη σε 6 μηνες θα με απολυσουν, γιατι πολυ απλα δε προκειται ποτε να κανεις καμια κινηση στη ζωη σου... και φιλικά προφανως... 4
zianna Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Το να ψάξεις δωμάτιο για συγκατοίκιση μέχρι να δεις τι θα παιχτεί δεν σου περνά από το νου, έτσι; Ή κανά άδειο και ό,τι να'ναι και όπου να'ναι και να αγοράσεις ένα στρώμα και μια κουβέρτα και τέλος και αν δεις ότι όλα πάνε καλώς, πράττεις αναλόγως.. Απλά ΘΕΛΕΙΣ να βρεις ένα επιπλωμένο σπίτι με καλά έπιπλα σε καλή κατάσταση και φθηνά σε καλή περιοχή και να αλλάξει η νομοθεσία της χώρας για πάρτη σου. Εκεί στα βόρεια, όταν και άμα κατέβεις νότια, κατέβα και από το καλάμι που κουβαλάς...σόρρι αλλά απλά λέω την αλήθεια και όσα δείχνεις από τα γραπτά σου. 3
torq Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Και σορρυ δλδ, εγώ θα σου πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ κλπ? μετά από αυτό το ποστ απορώ τι απαντούνε μερικοί... 1
YourTrueLegend Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ μιλάω κυρίως για τον -άδικο- νόμο και πως μπορεί ένας ιδιοκτήτης -νόμιμα- να σε "καταστρέψει". Ας είσαι και ο πιο άγιος άνθρωπος. Μην ακούσω για καλούς ανθρώπους 2k17. Αλήθεια τι παίζει με το σπάσιμο των συμβολαίων? είπατε ότι οι ιδιοκτήτες δεν κυνηγάνε λόγω των εξόδων που θα μπουν... αν όμως ο άλλος έχει λεφτά και γουστάρει να σε κυνηγήσει... τι συνέπειες μπορεί να έχεις;;; Τα πραγματα ειναι πολυ απλα, στα εχουν πει 10 φορες και αρνεισαι να τα κατανοησεις. Ο νομος προβλεπει 3 χρονια ισχυ οποιουδηποτε συμβολαιου. Αυτο προστατευει κατα συντριπτικο ποσοστο τον ενοικιαστη κι οχι τοσο τον ιδιοκτητη. Απο εκει και περα επειδη σωνει και ντε εσυ θες να βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι για να μας πεισεις οτι εισαι ο αδικημενος της υποθεσης, υπαρχουν οι εξης πρακτικες: -Νοικιαζεις κανονικα και με το νομο και οταν θες να φυγεις το ξεφουρνιζεις του ιδιοκτητη κι οτι προκυψει. -Κανεις την αναλογη συνενοηση με τον ιδιοκτητη εκ των προταιρων. Σιγουρα θα βρεθουν ιδιοκτητες που θα καταλαβουν τι θες και θα το δεχθουν. Οσοι δε το δεχονται, τους χαιρετας και πας στον επομενο. -Δεν κανεις συμβολαιο για να μη δεσμευεσαι και νοικιαζεις μαυρα και παρανομα ενα διαμερισμα με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται (το οποιο εννοειται πως δε το αναφερω ως προταση, αλλα ως πρακτικη που ακολουθουν μερικοι εξυπνοι...).. -Πας και κατσικωνεσαι σε κανα σπιτι φιλου-συγγενη μεχρι να παρεις αποφαση τι θα κανεις τελικα Διαλεγεις και παιρνεις. Τελος, να υποθεσω οτι εφοσον εσυ θες να νοικιασεις για 1 χρονο 1 διαμερισμα "και μετα βλεπουμε", θα δεχοσουν σε περιπτωση που θα ηθελες να παραμεινεις και 2ο ετος να σε διωξει ο ιδιοκτητης με το σκεπτικο οτι βρηκε ενοικιαστη που δινει περισσοτερα απο σενα και να σου βαλει κι ενα deadline για να αδειασεις το διαμερισμα ανεξαρτητως αν βρηκες ή δε βρηκες αλλο, ανεξαρτητως αν εχεις ή δεν εχεις χρονο για μετακομιση κλπ; Η και σε αυτη την περιπτωση θα ενιωθες αδικημενος; 1
Tsalikis177 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Το να ψάξεις δωμάτιο για συγκατοίκιση μέχρι να δεις τι θα παιχτεί δεν σου περνά από το νου, έτσι; Ή κανά άδειο και ό,τι να'ναι και όπου να'ναι και να αγοράσεις ένα στρώμα και μια κουβέρτα και τέλος και αν δεις ότι όλα πάνε καλώς, πράττεις αναλόγως.. Απλά ΘΕΛΕΙΣ να βρεις ένα επιπλωμένο σπίτι με καλά έπιπλα σε καλή κατάσταση και φθηνά σε καλή περιοχή και να αλλάξει η νομοθεσία της χώρας για πάρτη σου. Εκεί στα βόρεια, όταν και άμα κατέβεις νότια, κατέβα και από το καλάμι που κουβαλάς...σόρρι αλλά απλά λέω την αλήθεια και όσα δείχνεις από τα γραπτά σου. πήγαινε πίσω, διάβασε τι έχω γράψει και θα καταλάβεις ότι αυτά στο bold είναι ακριβώς το αντίθετο.
zianna Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 πήγαινε πίσω, διάβασε τι έχω γράψει και θα καταλάβεις ότι αυτά στο bold είναι ακριβώς το αντίθετο. Το αντίθετο; Δηλαδή θέλεις ένα άδειο σπίτι με χάλια έπιπλα (άδειο με χάλια έπιπλα πώς γίνεται; το αντίθετο είπες!!) σε χάλια κατάσταση και ακριβό και θέλεις να μείνει ίδια η νομοθεσία.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Άρα προσβάλεις αυτούς που είναι από χωριά; Επίσης και όσους ζουν Βόρεια Πάλι μιλάς για μια πολύ σπάνια πιθανότητα Όταν τα σουπερ μαρκετ πουλάνε το νερό 12-15 λεπτά και έχουν κάποιο ελάχιστο κέρδος, οι περιπτεράδες και τα διάφορα καταστήματα που το πουλάνε 50 λες να μην έχουν... πήρες την απάντηση... Ρε, για να μην βγούμε/βγω κακός, εγώ πονάω τους ιδιοκτήτες και δέχομαι ότι είναι επιφυλακτικοί επειδή υπάρχουν μλκες που δεν σέβονται τπτ και προκαλούν ζημιές. Εγώ μιλάω κυρίως για τις δεσμεύσεις και όχι τόσο για τις τιμές. Είμαι μαθημένος και με λίγα και θα ζούσα και σε 250-300 ευρώ σπίτι 30-35ΤΜ με ένα κρεβάτι 1 ψυγείο 1 πλυντήριο. Εγώ μιλάω κυρίως για τον -άδικο- νόμο και πως μπορεί ένας ιδιοκτήτης -νόμιμα- να σε "καταστρέψει". Ας είσαι και ο πιο άγιος άνθρωπος. Μην ακούσω για καλούς ανθρώπους 2k17. Αλήθεια τι παίζει με το σπάσιμο των συμβολαίων? είπατε ότι οι ιδιοκτήτες δεν κυνηγάνε λόγω των εξόδων που θα μπουν... αν όμως ο άλλος έχει λεφτά και γουστάρει να σε κυνηγήσει... τι συνέπειες μπορεί να έχεις;;; Αν θελεις να νοικιασεις εξ'αρχης για συντομο χρονικο διαστημα του το λες. Σε μενα ειχε ερθει ενας δασκαλος και μου το ειχε εξηγησει απο την αρχη. Οτι μπορει σε ενα χρονο να φυγει. Δεν του το εδωσα γιατι βρηκα κατι πιο μονιμο. Αν τον κοροϊδευεις οτι θα κατσεις και εσυ σε 6 μηνες φυγεις απο την Αθηνα, καλα θα κανει να σε κυνηγησει. Αν εισαι ειλικρινης και συνεννοησιμος και δεν κατσεις σε στραβοξυλο, δεν θα εχεις προβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα