Προς το περιεχόμενο

Mandela effect

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν δεν είναι Παρασκευή και πραγματικά δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει στο υπερφυσικό/παραφυσικό.

Όσοι έχουν διαβάσει πράγματα που γράφω εδώ κατά καιρούς θα το ξέρουν αυτό.

Ήμουν έξω λοιπόν με φίλους και φτάσαμε να μαλώνουμε για το αν ο Darth Vader είχε πεί Luke I am your father (εγώ και άλλοι 3 έλεγαν αυτό) και δύο έλεγαν Νο, I am your father.

Το ψάξαμε και βρήκαμε διαφορά βίντεο όπως αυτό με ακόμα περισσότερα παραδείγματα.

Τα βασικά που με φρίκαραν κάπως είναι:

Η ουρά του Πίκατσου δεν είναι μαύρη στην άκρη, όπως την θυμόμουν.

Ο τραπεζίτης στη Μονόπολη δεν έχει μονοκλ.

Ο Hanibal δε λέει ποτέ hello Clarice. Πώς γίνεται να μην το λέει;

Στη Χιονάτη δε λέει καθρέπτη καθρεπτάκι μου ποια είναι η πιο ωραία (mirror mirror on the wall), αλλά magic mirror on the wall.

Ο C3PO στο star wars δεν είναι όλος χρυσός έχει ένα ασημένιο πόδι (λολ).

Στο star trek δεν λέει πουθενά beam me up Scottie.

Οι αστροναύτες στο Απολο 13 είπαν Houston we have HAD a problem, εγώ γιατί θυμάμαι we have a problem;

Το αμάξι στο οποίο δολοφονήθηκε ο Κένεντι ήταν τετραθέσιο, νοπ εξαθέσιο...

Ειλικρινά και χωρίς καμία διάθεση τρολ, απλά επειδή το συζητούσαμε κανένα δίωρο. Εσείς τα θυμάστε έτσι; Ή αλλιώς;

Δε ψάχνω να εξηγήσω κάτι υπόψιν. Μπορώ κι εγώ να δώσω από ιατρικής πλευράς πολλές εξηγήσεις. Αλλά έχει πλάκα.

• Like 4
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν δεν είναι Παρασκευή και πραγματικά δεν είμαι άνθρωπος που πιστεύει στο υπερφυσικό/παραφυσικό.

Όσοι έχουν διαβάσει πράγματα που γράφω εδώ κατά καιρούς θα το ξέρουν αυτό.

Ήμουν έξω λοιπόν με φίλους και φτάσαμε να μαλώνουμε για το αν ο Darth Vader είχε πεί Luke I am your father (εγώ και άλλοι 3 έλεγαν αυτό) και δύο έλεγαν Νο, I am your father.

Το ψάξαμε και βρήκαμε διαφορά βίντεο όπως αυτό με ακόμα περισσότερα παραδείγματα.

Τα βασικά που με φρίκαραν κάπως είναι:

Η ουρά του Πίκατσου δεν είναι μαύρη στην άκρη, όπως την θυμόμουν.

Ο τραπεζίτης στη Μονόπολη δεν έχει μονοκλ.

Ο Hanibal δε λέει ποτέ hello Clarice. Πώς γίνεται να μην το λέει;

Στη Χιονάτη δε λέει καθρέπτη καθρεπτάκι μου ποια είναι η πιο ωραία (mirror mirror on the wall), αλλά magic mirror on the wall.

Ο C3PO στο star wars δεν είναι όλος χρυσός έχει ένα ασημένιο πόδι (λολ).

Στο star trek δεν λέει πουθενά beam me up Scottie.

Οι αστροναύτες στο Απολο 13 είπαν Houston we have HAD a problem, εγώ γιατί θυμάμαι we have a problem;

Το αμάξι στο οποίο δολοφονήθηκε ο Κένεντι ήταν τετραθέσιο, νοπ εξαθέσιο...

https://youtu.be/wMXnCCFS2-Q

Ειλικρινά και χωρίς καμία διάθεση τρολ, απλά επειδή το συζητούσαμε κανένα δίωρο. Εσείς τα θυμάστε έτσι; Ή αλλιώς;

Δε ψάχνω να εξηγήσω κάτι υπόψιν. Μπορώ κι εγώ να δώσω από ιατρικής πλευράς πολλές εξηγήσεις. Αλλά έχει πλάκα.

Όλα εξηγούνται εδώ, έχει σχέση με short memory και πώς κάποιες αναμνήσεις από αυτήν περνούν στην long memory

http://www.dailymotion.com/video/x2shms6

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θυμάσαι γιατί έτσι το λένε και υπάρχει κανονικά και στο τρέιλερ, καθώς και σε ένα από τα poster της ταινίας: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/83/c2/05/83c205bec008fff44ff37cae9b11fa47.jpg

Επεξ/σία από arxaggelos
  • Like 1
Δημοσ.

Όλα εξηγούνται εδώ, έχει σχέση με short memory και πώς κάποιες αναμνήσεις από αυτήν περνούν στην long memory

http://www.dailymotion.com/video/x2shms6

Δεν ζήτησα εξήγηση, είμαι σε πλήρη θέση να γνωρίζω και να δικαιολογώ.

Απλά είναι ενδιαφέρον φαινόμενο και ήθελα να μάθω τις εμπειρίες σας.

Το θυμάσαι γιατί έτσι το λένε και υπάρχει κανονικά και στο τρέιλερ, καθώς και σε ένα από τα poster της ταινίας: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/83/c2/05/83c205bec008fff44ff37cae9b11fa47.jpg

Ναι οκ απλά έγινε και σε άλλα 10 που αναφέρω πιο πάνω.

Εσείς τι εμπειρίες έχετε;

Δημοσ.

@fylatos αν ενδιαφέρεσαι για την φύση της " πραγματικότητας" είσαι σε καλο δρόμο

Τι εννοείς; Έχω γράψει για τι ενδιαφέρομαι. Να ακούσω εμπειρίες άλλων. Την υποκειμενική τους εμπειρία, τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.

Δεν ζήτησα εξήγηση, είμαι σε πλήρη θέση να γνωρίζω και να δικαιολογώ.

Απλά είναι ενδιαφέρον φαινόμενο και ήθελα να μάθω τις εμπειρίες σας.

Ναι οκ απλά έγινε και σε άλλα 10 που αναφέρω πιο πάνω.

Εσείς τι εμπειρίες έχετε;

Ωραία άμα θέλεις εμπειρίες.

Μπορώ να σου περιγράψω με λεπτομέρειες κάτι που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία, γύρω στα 3-4 χρόνια μου.

Έχει να κάνει με την θεία μου που προσπαθούσε να κάνει την κόρη της να μάθει το μάθημα της επόμενης μέρας.

Η Δήμητρα και η Περσεφόνη η θεια μου, το επαναλάμβανε η ξαδέρφη, μετά από 1-2 λεπτά την ρωτούσε η θεια μου, "ποιος ο τίτλος της ιστοριούλας;" Απάντηση η ξαδέρφη, "Η Δήμητρα και ΤΟ ΠΕΡΣΕΦΟΝΙ"!!!

Θυμάμαι πού έγινε, τι ώρα ήταν, τι φορούσαν, την θεια μου να ωρύεται, κτλ κτλ

Το πρόβλημα στην όλη φάση είναι ότι η ξαδέρφη μου είναι 9 χρόνια μεγαλύτερή μου και όταν πήγαινε αυτή β´ δημοτικού εγώ δεν είχα καν γεννηθεί.

Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται αυτό, ας ποστάρει να εξηγήσω αργότερα.

Και όχι, ούτε κληρονομικό χάρισμα έχω, ούτε πήδηξα σε παράλληλο σύμπαν, ούτε ζούσε το πνεύμα μου πριν γεννηθώ ακόμα.

Δημοσ.

Ωραία άμα θέλεις εμπειρίες.

Μπορώ να σου περιγράψω με λεπτομέρειες κάτι που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία, γύρω στα 3-4 χρόνια μου.

Έχει να κάνει με την θεία μου που προσπαθούσε να κάνει την κόρη της να μάθει το μάθημα της επόμενης μέρας.

Η Δήμητρα και η Περσεφόνη η θεια μου, το επαναλάμβανε η ξαδέρφη, μετά από 1-2 λεπτά την ρωτούσε η θεια μου, "ποιος ο τίτλος της ιστοριούλας;" Απάντηση η ξαδέρφη, "Η Δήμητρα και ΤΟ ΠΕΡΣΕΦΟΝΙ"!!!

Θυμάμαι πού έγινε, τι ώρα ήταν, τι φορούσαν, την θεια μου να ωρύεται, κτλ κτλ

Το πρόβλημα στην όλη φάση είναι ότι η ξαδέρφη μου είναι 9 χρόνια μεγαλύτερή μου και όταν πήγαινε αυτή β´ δημοτικού εγώ δεν είχα καν γεννηθεί.

Αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει πώς γίνεται αυτό, ας ποστάρει να εξηγήσω αργότερα.

Και όχι, ούτε κληρονομικό χάρισμα έχω, ούτε πήδηξα σε παράλληλο σύμπαν, ούτε ζούσε το πνεύμα μου πριν γεννηθώ ακόμα.

τελικά τι είχε συμβεί;
Δημοσ.

Το θέμα δε ταιριάζει στο φόρουμ,θα έχει άδοξο τέλος.

Γιατί;

Μια χαρά είναι το θέμα, ψευδές αναμνήσεις και τι παιχνίδια μπορεί να παίξει ο εγκέφαλός μας.

Το βιντεάκι που πόσταρα εξηγεί πολύ καλά πώς δημιουργούνται οι αναμνήσεις και πόσο εύκολα αυτές αλλάζουν όσο περνά ιδίως ο χρόνος, τόσο που δεν ανταποκρίνονται καθόλου τελικά στην πραγματικότητα και στο τι ακριβώς έγινε.

Και μια που τελικά έχω χρόνο, να εξηγήσω τι παίχτηκε με αυτό που είπα με την ξαδέρφη μου.

Φαίνεται ότι όταν ήμουν μικρούλα, όταν συναντιόταν η μάνα μου με τους συγγενείς (έχουμε και μπόλικους) θυμούνταν τότε που η θεια μου προσπαθούσε να μάθει στην ξαδέρφη μου ότι η Περσεφόνη δεν είναι πράγμα και ουδέτερο, και γελούσαν. Εγώ άκουγα την εξιστόρηση, και όταν ακούς να περιγράφουν κάτι, το φαντάζεσαι. Στο τέλος δημιούργησα δική μου ανάμνηση του γεγονότος, βάση αυτών που άκουγα και της φαντασίας μου.

Η ανάμνηση τελείως ψεύτικη, αληθινή όμως για εμένα, δημιούργημα του εγκέφαλού μου. Πάρα πολλές παιδικές αναμνήσεις που έχουμε δεν είναι αληθινές αλλά δημιουργήματα της φαντασίας μας ή όσων ακούμε.

τελικά τι είχε συμβεί;

Εξήγησα μόλις

:)

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά υπάρχει θέμα με την μετεγγραφή της βραχυπρόθεσμης μνήμης σε πιο μακροπρόθεσμη. Ας πούμε ότι πάνω κάτω μαντεύουμε πάντα και ότι δεν φωτογραφίζουμε. 

Εδώ ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχει ένα πιο γενικευμένο φαινόμενο. Mass hysteria στυλ. Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα πάντως από το πόσα πράγματα θυμόμουν λάθος. 

Δημοσ.

Οποίος κάνει τον κόπο να δει και να ψάξει αυτά που παρέθεσε ο ts θα καταλάβει; ότι μόνο παιγνίδια του εγκεφάλου δεν είναι. Από εκεί και πέρα οποίος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει περαιτέρω για το συγκεκριμένο και τα συνδεόμενα φαινόμενα. Όντως το forum δεν προσφέρεται γιατί απλά τα τρολ και οι χαβαλέδες δεν αργούν

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα δε ταιριάζει στο φόρουμ,θα έχει άδοξο τέλος.

Ενώ το υγρο πυρ, το άγαλμα από πάγο και ο Σώρρας έχουν;

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...