Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να συζητησουμε για αυτο το θεμα. Ειμαι ενας απο τους μεταναστες για ενα καλυτερο μελλον ειμαι στην γερμανια σε ελληνικο εστιατοριο στην κουζινα σαν βοηθος μαγειρα. Η ζωη εδω ειναι δυσκολη παρολλο που εχει πολυ καλα λεφτα. Δεν υπαρχει το ΄΄εξω΄΄ η θα βγω για μια μπυρα με φιλους, δεν υπαρχουν τα αμετρητα κλαμπ να βγεις στο ρεπο να διασκεδασης παρα μονο κατι ξενερωτες μπυραριες. Οσοι ειστε εκει η οσοι πηγατε και φυγατε θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις και τις εμπειριες σας.!

Αν αντέχεις, οικονομικά, πήγαινε Βερολίνο.

Δεν πιστεύω οτι θα υπαρχει μερα που θα βαρεθεις. Φυσικα μετα θα παραπονιεσαι για τα φραγκα.

Αυτο που αναζητας δεν ειναι το εξω αλλα το "γρηγορο εξω", την καυλαντα τη γειτονικη/παρεϊστικη...

Αυτα φυσικα δε θα τα πετυχεις σε καμια χωρα μη βαλκανικη ή εστω πολύ δυσκολα.

Γενικά προσαρμόζεσαι στα events, την καθημερινοτητα. Καλο θα ηταν να μην μπλεξεις με βλαχοντόιτς, εκκλησίες κλπ..

Προσπαθησε να παρεις κανενα μεταφορικο, ειναι παμφθηνα σε σχεση με ελλαδα κ το μονο που θα σε προβληματιζει ειναι οι αποστασεις αλλα στο τελος θα συνηθισεις !!!

• Like 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου αρέσει που τσουβαλιάζεις τους πάντες με ορθά παραδείγματα..

Εσένα ποιος σου είπε ότι όλοι μπορούν να ζήσουν σε όλες τις κλιματικές συνθήκες;

Επίσης πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν ατόμα που αποκτάνε κατάθλιψη σε σκανδιναβικές χώρες (και στην Αγγλία βασικά).

Αυτά είναι στο μυαλό περισσότερο. Κι εγώ δε θέλω, αλλά αν χρειαστεί θα προσαρμοστώ, δεν θα πάθω κατάθλιψη. Πρέπει να προσαρμόζεται ο άνθρωπος.

Δημοσ.

Ε αφου παρεις το κολαι και την (οποια) προυπηρεσια καποια στιγμη θα φυγεις απο το  γερμανικο χωριο και θα πας στην γερμανικη μεγαλουπολη  :-)

Δημοσ.

Ε αφου παρεις το κολαι και την (οποια) προυπηρεσια καποια στιγμη θα φυγεις απο το  γερμανικο χωριο και θα πας στην γερμανικη μεγαλουπολη  :-)

Και θα μετράει τις μέρες να γυρίσει στο ελληνικό χωριό! :D

• Like 1
Δημοσ.

Μου αρέσει που τσουβαλιάζεις τους πάντες με ορθά παραδείγματα..

Εσένα ποιος σου είπε ότι όλοι μπορούν να ζήσουν σε όλες τις κλιματικές συνθήκες;

Επίσης πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν ατόμα που αποκτάνε κατάθλιψη σε σκανδιναβικές χώρες (και στην Αγγλία βασικά).

Ναι γιατί όσοι γεννιούνται σε βόρεια κλίματα έχουν γονίδια που τους επιτρέπουν να ζουν σε πιο κρύες κλιματικές συνθήκες.

Σε αντίθεση με όσους γεννιούνται νότια που τα γονίδιά τους μόνο ζέστη θέλουν.

Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι η κατάθλιψη είναι φαινόμενο μόνο των βόρειων χωρών;

Δημοσ.

Αυτο που αναζητας δεν ειναι το εξω αλλα το "γρηγορο εξω", την καυλαντα τη γειτονικη/παρεϊστικη...

Αυτα φυσικα δε θα τα πετυχεις σε καμια χωρα μη βαλκανικη ή εστω πολύ δυσκολα.

Γενικά προσαρμόζεσαι στα events, την καθημερινοτητα. Καλο θα ηταν να μην μπλεξεις με βλαχοντόιτς, εκκλησίες κλπ..

Να πω από την εμπειρία μου στο Βερολίνο: ο κόσμος γενικά κάνει συνέχεια κάθε είδους πράγματα, τα οποία στην Ελλάδα είτε δε γίνονται είτε είναι πολύ πιο περιορισμένης κλίμακας.

Δεν είναι δηλαδή ότι δεν έχεις επιλογές (FFS Βερολίνο κι αν έχεις επιλογές). Απλά δεν είναι οι mainstream επιλογές που είσαι μαθημένος από Ελλάδα.

• Like 4
Δημοσ.

Η κατάθλιψη είναι λόγω του ήλιου - δεν είναι άσχετο το μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών των βόρειων χωρών. Όταν κανεις καιρό να δεις ήλιο σου τη βαράει.

Και πριν κάποιος για τις αυτοκτονίες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αυτές γίνονται λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν συγκρίνω καταστάσεις. Απλά παραθέτω το σημαντικό στοιχείο του καιρού. 

Όπως έχει γινει η κατάσταση στη χώρα μας προφανώς και πολύς κόσμος φεύγει έξω για να ζήσει καλύτερα.

Αλλά μη λέμε πως δεν παίζει ρόλο ο καιρός.

• Like 4
Δημοσ.

Έχεις ακουστά τον όρο πολιτισμικό σοκ;

Ναι γιατί όσοι γεννιούνται σε βόρεια κλίματα έχουν γονίδια που τους επιτρέπουν να ζουν σε πιο κρύες κλιματικές συνθήκες.
Σε αντίθεση με όσους γεννιούνται νότια που τα γονίδιά τους μόνο ζέστη θέλουν.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ηθελα να συζητησουμε για αυτο το θεμα. Ειμαι ενας απο τους μεταναστες για ενα καλυτερο μελλον ειμαι στην γερμανια σε ελληνικο εστιατοριο στην κουζινα σαν βοηθος μαγειρα. Η ζωη εδω ειναι δυσκολη παρολλο που εχει πολυ καλα λεφτα. Δεν υπαρχει το ΄΄εξω΄΄ η θα βγω για μια μπυρα με φιλους, δεν υπαρχουν τα αμετρητα κλαμπ να βγεις στο ρεπο να διασκεδασης παρα μονο κατι ξενερωτες μπυραριες. Οσοι ειστε εκει η οσοι πηγατε και φυγατε θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις και τις εμπειριες σας.!

Φιλαράκι φαντάσου να ήσουν σε ελληνικό χωριό με μοναδικές δουλειές χωράφι ή εργοστάσιο κι αυτά με λεφτά @@... Πάλι καλά που υπάρχει το ίντερνετ κ βγάζουμε χρήμα από εκεί... Πίστεψέ με και στην Ελληνική επαρχία αν δεν είσαι ευκατάστατος, πολύ εύκολα ξεκινάς τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Επομένως ΠΟΛΥ καλύτερα εκεί που είσαι.

Ζούσα δυομιση χρόνια στη Ρωσία. Πράγματι τα SM λειτουργουν 24/7, αλλά οι υπάλληλοι δε δουλεύουν παραπάνω ώρες (Σε εβδομαδιαία βάση).

Επίσης, το ίδιο ισχύει για βενζινάδικα, φαρμακεία, καταστήματα. Δουλεύουν όλα 24/7, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δουλεύει 24/7.

Στην Ελλάδα, η αντίδραση των εργαζομένων, είναι γιατι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι θα αυξηθούν οι ώρες τους, χωρίς να αυξηθεί καν ο μισθός τους.

Και επισης, το να είσαι μετανάστης δεν είναι εύκολο, τουλάχιστον στην ηλικία μου (35-38), και με την οικογένειά μου μακριά. Αν είσαι πιτσιρικάς, θεωρώ ότι είναι πολύ ευκολότερο...

Κι εκεί είναι το πρόβλημα. Άλλα αν τα πείς αυτά παίρνεις αυτόματα την ταμπέλα "κομμουνιστής" για αντεπιχείρημα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι χρειάζονται στατιστικά για να καταλάβεις πόσες ώρες δουλεύει ο έλληνας, παρά μόνο το γεγονός οτι τα καταστήματα δεν λειτουργούν τα μισά απογεύματα της εβδομάδας ξεκινώντας απο Δευτέρα !?!

¨Εχω ζήσει και έχω ταξιδέψει εξωτερικό και αυτο δεν το έχω δει πουθενά αλλού! Kαταλαβαίνω οτι θεωρητικά είναι καλό επειδή ως εργαζόμενος έχεις "quality time" για τον εαυτό σου για να αράξεις με οικογένεια η να κάνεις κάτι (και λέω θεωρητικά επειδη δεν νομίζω πως οι άλλοι Ευρωπαίοι που δουλέυουν όλη την εβδομάδα έχουν "less quality time"), αλλά πρέπει και να κινηθεί λίγο η αγορά! Δεν γίνεται να κάθεσαι στον καναπέ και νε βγείς απο την κρίση.

P.S Το πιο "extreme" βέβαια το έχω δει Κιέβο οπού ολόκληρο Supermarket λειτουργούσε 24/7 ενώ τα Megamarket 8-23!  :shifty:

Γερμανία συμβαίνει μια χαρά και σε μεγάλες πόλεις όπως Φρανκφούρτη για παράδειγμα και το κάνουν μάλιστα και μεγάλες εταιρίες

Δημοσ.

Να πω από την εμπειρία μου στο Βερολίνο: ο κόσμος γενικά κάνει συνέχεια κάθε είδους πράγματα, τα οποία στην Ελλάδα είτε δε γίνονται είτε είναι πολύ πιο περιορισμένης κλίμακας.

Δεν είναι δηλαδή ότι δεν έχεις επιλογές (FFS Βερολίνο κι αν έχεις επιλογές). Απλά δεν είναι οι mainstream επιλογές που είσαι μαθημένος από Ελλάδα.

Όπως τι πράγματα;

Δημοσ.

Γιατί οι περισσότεροι (από αυτούς που γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι ισχύει και σε γενικότερο πλαίσιο) θέλουν να φύγουν από τον παράδεισο και να γυρίσουν στην Ελλάδα;

Θα σου πω εγώ.

Όταν βλέπεις άπαντες γύρω σου να πέφτουν από τα 50+ με εγκεφαλικά, καρκίνους, καρδιά και άνοια (Αγγλία).

Όταν δεν έχεις δει τον Ήλιο παρά μια μέρα από τον Νοέμβριο. (Αγγλία)

Όταν παρατηρείς ότι ναι, εντάξει, πολύ καλά λεφτά βγάζεις αλλά ποιος ο αυτοσκοπός τους;

Όταν βγάζεις 6 ώρες στα επείγοντα μεγάλου νοσοκομείου, καταπίνοντας μισό λίτρο από το δικό σου αίμα την περίοδο αυτή,  βλέποντας παράλληλα τους άλλους ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.

Αποφασίζεις να τα πουλήσεις όλα, να γυρίσεις Ελλάδα που θα είναι όμορφα και ζεστά όλο το χρόνο (Ρόδο, Κρήτη). Και κάνεις ένα απλό πλάνο για το πως θα την βγάλεις χωρίς λοιπές σκοτούρες μέχρι το βιολογικό τέλος, γράφοντας στα @@ ΟΛΑ τα υπόλοιπα.

• Like 7
Δημοσ.

Ο καθένας πιστεύω το βλέπει διαφορετικά.

Έχει ένα deal breaker και αποφασίζει τι να κάνει.

Πχ. για μένα είναι η αδικία. Προτιμώ να φύγω από Ελλάδα παρά να βλέπω κάθε μέρα την αδικία και να την 

ανέχομαι κιόλας.

Ή το να ζω απλώς για να ζω εκεί θα ήταν που θα πάθαινα κατάθλιψη.

Για άλλους πχ μπορεί να είναι τα σουβλάκια ή ο ήλιος. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...