Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειδα οτι χθες απεργουσε το μετρο και ο ηλεκτρικος και επειδη σκοπευω να ανεβω σην αθηνα τις επομενες μερες και ενδεχεται να πεσω παλι σε παρομοια απεργια

αναρωτιεμαι πως ειναι η ζωη στην αθηνα σε περιπτωση απεργιας?

πως μετακινειται ο πληθυσμος?

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κόλαση στους δρόμους. Τόσο απλά.

Όπως χθες με την απεργία ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ, όλοι έμπαιναν σε λεωφορεία/τρόλλεϋ οπότε το αποτέλεσμα ήταν.....σαρδέλες. Και τα δρομολόγια ό,τι νά'ναι λόγω της μεγάλης κίνησης. Προσωπικά, σε τέτοιες περιπτώσεις επιλέγω πόδια ή ταξί αν είναι κάπως μεγάλη η διαδρομή.

Τώρα αν απεργούν ΟΛΑ τα μέσα εκεί γάμησέ τα. Μπορεί να βάλει ο εργοδότης πουλμανάκια για να μαζεύουν τους εργαζόμενους ή βρίσκεις κάποιον να πας μαζί του στ'αμάξι του ή ποδαράκια αν είναι κοντά ο προορισμός σου ή ταξί [που θα χρυσοπληρώσεις όμως λόγω της κίνησης που θα βρεις] ή απλά κάθεσαι σπίτι σου εκείνη την ημέρα αν δεν επιθυμείς να ζήσεις την εμπειρία της ζούγκλας των δρόμων.

Μάλλον ποδαράκια ή και ποδήλατο είναι η καλύτερη λύση σε μέρες απεργιών.

• Like 6
Δημοσ.

ειδα οτι χθες απεργουσε το μετρο και ο ηλεκτρικος και επειδη σκοπευω να ανεβω σην αθηνα τις επομενες μερες και ενδεχεται να πεσω παλι σε παρομοια απεργια

ολα τα ταξι εξω για να βγουν εξτρα λεφτα οι δρομοι πιτα.για διαδρομη 15 λεπτων το πολυ εκανα σχεδον μια ωρα στις 7 το απογευμα.κοινως μηχανακι ποδηλατο ποδια
  • Like 3
Δημοσ.

Για αποστάσεις μέχρι 10χμ θα πρότεινα, ειδικά τέτοιες μέρες, να πηγαινει με τα πόδια κάποιος, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. (90 λεπτά)

Οι περισσότεροι (ακόμα και οι χρόνιοι κάτοικοι των Αθηνών) νομίζουν πως οι αποστάσεις στην Αθήνα είναι τεράστιες και πρέπει να πάρουν κάτι να τους πάει.

Φανταστείτε απο τη Φιλαδέλφεια στην Ομόνοια είναι περίπου 10χμ. (90 Λεπτά). Με το αυτοκίνητο είναι κανά 45λεπτο. Με το τρένο είναι 35 λεπτά κλπ γιατί ούτως ή άλλως μια απόσταση την περπατάς.

Φυσικά αν συγκρίνω το περπάτημα με τα Λεωφορεία / Τρολει, των Αθηνών, προτιμώ με τα πόδια και ας είναι στην άλλη άκρη της Αττικής!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Για αποστάσεις μέχρι 10χμ θα πρότεινα, ειδικά τέτοιες μέρες, να πηγαινει με τα πόδια κάποιος, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. (90 λεπτά)

Οι περισσότεροι (ακόμα και οι χρόνιοι κάτοικοι των Αθηνών) νομίζουν πως οι αποστάσεις στην Αθήνα είναι τεράστιες και πρέπει να πάρουν κάτι να τους πάει.

Φανταστείτε απο τη Φιλαδέλφεια στην Ομόνοια είναι περίπου 10χμ. (90 Λεπτά). Με το αυτοκίνητο είναι κανά 45λεπτο. Με το τρένο είναι 35 λεπτά κλπ γιατί ούτως ή άλλως μια απόσταση την περπατάς.

Φυσικά αν συγκρίνω το περπάτημα με τα Λεωφορεία / Τρολει, των Αθηνών, προτιμώ με τα πόδια και ας είναι στην άλλη άκρη της Αττικής!!!!

90 λεπτά για 10χμ είναι σχεδόν 7χμ την ώρα που είναι ελαφρό jogging και όχι περπάτημα. Συν ότι για να διατηρήσεις αυτό το ρυθμό στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να τρέχεις, μιας και πρέπει να υπολογίσεις και το χρόνο που θα περιμένεις σε φανάρια, κλπ.

Σύμφωνα με το fitbit μου σε αστικό ιστό 4-4.5χμ την ώρα με γρήγορο βήμα είναι το καλύτερο που μπορεί να περιμένει κανείς περπατώντας.

• Like 2
Δημοσ.

90 λεπτά για 10χμ είναι σχεδόν 7χμ την ώρα που είναι ελαφρό jogging και όχι περπάτημα. Συν ότι για να διατηρήσεις αυτό το ρυθμό στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να τρέχεις, μιας και πρέπει να υπολογίσεις και το χρόνο που θα περιμένεις σε φανάρια, κλπ.

Σύμφωνα με το fitbit μου σε αστικό ιστό 4-4.5χμ την ώρα με γρήγορο βήμα είναι το καλύτερο που μπορεί να περιμένει κανείς περπατώντας.

Εγω χωρίς να τρέχω - γρήγορο βάδισμα, τόσο βγάζω με σταθερό ρυθμό! Εκτός αν βάλουμε τον παράγοντα ύψος που φαντάζομαι δεν έχουμε όλοι τόσο τεράστια διαφορά.

Δημοσ.

Σιγά μην περπατήσουμε και 10 χιλιόμετρα με τα πόδια. Εγώ μέχρι 3.5-4 αντέχω και αυτό με σταμάτημα τακτικά για ξεκούραση σε κανένα παγκάκι, έχω περπατήσει πολύ λίγες φορές και μέχρι 6-7 χιλιόμετρα αλλά σπάνια θα το ξανακάνω.

• Moderators
Δημοσ.

Εξαρτάται και σε τι φαση εισαι, εγώ γυρναω άνετα σπιτι με τα ποδια (περιπου 6χλμ) μετα τη δουλεια, αλλα δεν παιζει να κάνω το αντίστροφο με τιποτα.

Κατατα ειναι αυτο που λεει η Νενη, κόλαση στους δρόμους και σαρδελοποιηση στα λεωφορειοτρολλευ.

Δημοσ.

Σιγά μην περπατήσουμε και 10 χιλιόμετρα με τα πόδια. Εγώ μέχρι 3.5-4 αντέχω και αυτό με σταμάτημα τακτικά για ξεκούραση σε κανένα παγκάκι, έχω περπατήσει πολύ λίγες φορές και μέχρι 6-7 χιλιόμετρα αλλά σπάνια θα το ξανακάνω.

68918557.jpg

Δημοσ.

Αντε να δουμε ποτε θα δημιουργηθει&εφαρμοστει ενας νομος (μονη ελπιδα καποιο απο τα επομενα μνημονια) που με οποιοδηποτε τροπο θα βοηθησει στο να τελειωνει αυτη η παρωδια του δηθεν συνδικαλισμου στην Ελλαδα που ταλαιπωρει τους πολιτες για να βολευονται καποια κομματοσκυλα-εργατοπατερες.

Αγροτες, ΜΜΜ απο μετρο εως καραβια, ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας και ποσοι αλλοι καθε λιγο και λιγακι, ας τελειωνει καποτε αυτο το πραγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Με νορμάλ περπάτημα βγαίνει 15-20 λεπτό το χιλιόμετρο έχω την εντύπωση, άρα τα 10 χιλιόμετρα είναι κάπου 3 ώρες. Μου φαίνεται πολύ γρήγορο το 90 λεπτά που λες, όχι αδύνατο αλλά σίγουρα δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.

Δημοσ.

Ο μέσος άνθρωπος περπατά με ~5χλμ/ώρα.

Οπότε 3 ώρες για 10 χιλιόμετρα δεν παίζει, εκτός κι αν περπατά όπως οι περισσότεροι στην Ερμού.

Κάποιος που περπατά με γρήγορο βήμα μπορεί εύκολα να φτάσει τα 7χλμ/ώρα, οπότε τα 90 λεπτά είναι εφικτά.

Βασικά το έχω κάνει αρκετές φορές.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...