Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Off topic: Εμένα το χρεπι η 750ti δεν παλεύει κάστανο... Αλλά στους π@@στηδες τους κατασκευαστές gpu δεν τα δίνω με τίποτα με τέτοια κοροϊδία που μας ρίχνουν με τις τιμές 2 χρόνια τώρα... Προτιμώ να μείνω με το χρεπι και τον 1600 όπως είμαι από τον περασμένο Αύγουστο και να παίζω παιχνίδια που την παλεύει εύκολα η κάρτα...που να τα φάνε στους γιατρούς οι κλέφτες!!! Που θα πάει θα το παίξω κάποια στιγμή το witcher3... Χαχα

Άντε πάμε για μπάλα...

+1 

Στην ίδια φάση είμαι, ευτυχώς είχα κρατήσει την HD7950 1GHz και κάπως τρώγετε ακόμα η κατάσταση.

• Like 1
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Αδέρφια ξυπνήσατε ρε... Έχω το βίντεο που μιλάτε τόσες ώρες τώρα, από προχθές Σάββατο που φωνάζω να το δείτε...ο άλλος μην περιμένετε να δεχτεί ότι 2400g είναι ταχύτερος από 8100 για κανένα λόγο ρε... Για κανένα όμως!!!! Του χαλάει την ζαχαρένια!!! Μια παλιό 1060 δεν έχει κανείς εδώ κοντά στην Θράκη να την βάλουμε στον 1600 να κλείσουμε πυρήνες από το ryzen master να τον πάμε και στα 3,6 να ανεβάσω βίντεο από παιχνίδια...

Εχω εγω 1400 με RX 480 που πιανει μεχρι και 1540/2250 αν χρειαστει, τι παιχνιδια θες να μπεντσαρω? Κλεινω/Ανοιγω SMT πυρηνες για οτι συγκρισεις θελετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες το βιντεάκι που συζητάμε τόσες ώρες για τον 2400g vs 8100 και ότι έχεις από εκείνα που παίζει ρίξε και δώσε μας αποτελέσματα...witcher3, hitman, bt1, aoc κλπ... Βέβαια πες μας μνήμες, cooler στα 3,6 η συχνότητα και μάλιστα ορκίσου και στην Παναγία μπας και σε πιστέψουν τα στρουμφάκια εδώ μέσα!!! :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mεσα στην επομενη εβδομαδα θα τα παρετε ολα, επειδη.... δεν τα εχω ολα τα παινχιδια :P
Witcher και Origins τα εχω ηδη, αλλα για τα αλλα... εναποθετουμε τις ελπιδες μας στο 14αρι ADSL μου.

What about turbo tho?

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Mεσα στην επομενη εβδομαδα θα τα παρετε ολα, επειδη.... δεν τα εχω ολα τα παινχιδια :P
Witcher και Origins τα εχω ηδη, αλλα για τα αλλα... εναποθετουμε τις ελπιδες μας στο 14αρι ADSL μου.

What about turbo tho?

Δεν πειράζει το turbo στο περίπου θέλουμε μια εικόνα. Αν και η 480 έχει διάφορες ανάλογα με το παιχνίδι προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε σχέση με την 1060, θα έχουμε μια εικόνα από κάποιον εδώ μέσα... Ένας με 8100 και 1060 ή 480/580 μας απομένει για να έχουμε καλύτερη εικόνα. :-) Δώσε όμως αν μπορείς μια πρώτη εικόνα από witcher και aoc...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilos είπε

Το μόνο πρόβλημα του 2400g είναι ο 2200g😁. Αλλά τώρα που παίζει στα 140 είναι πιο κυριλέ από τα 180 που ζήταγε το ΠΛΑΙΣΙΟ στο launch.

220 εννοεις...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, strawman είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σου δειχνω το φεγγαρι και κοιτας το δαχτυλο.

Προφανως δεν τα εξομοιωνω. Προφανως ο 7700k ειναι καλυτερος. Παραλληλα κοστιζει και 3 / 4 φορες πανω (προ και μετα ελευσης των coffeelake). Προσπαθησε τωρα να με πεισεις οτι 80€ για επεξεργαστη 4/8, εστω και 20-30% πισω απο 7700k σε games ειναι φυκια σε αυτην την τιμη. Το ξερεις οτι σε ολα τα bench (games και productivity) παιζει καπου μεταξυ 3770 / 4790k? Εδω ο ι 3770 / 4770 ας πουμε πιο ακριβως ειναι σαν μεταχειρισμενος! Και οχι, οι non k δεν ειναι καλυτεροι απο 2400G, δυστηχως.

Με fov 115 ειναι μεταξυ 45-70. Καπου μεταξυ 4770 και 4790k δηλαδη. Δεν το λες ασχημα

Τι βλέπουμε εδώ;

Σε όλο του run του τύπου με τον 2400G(4/8) είμαι 20 καρέ+ παραπάνω, στα ίδια σημεία. Το δικό του run είναι σε λιγότερο απαιτητικό κομμάτι της πόλης. Το ξέρει όποιος έχει παίξει το game. Με 200Mhz διαφορά υπέρ μου. Διαφορά περίπου στο 30%+. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα.

1) Ο 8700Κ σε games που δεν κάνουν καλό scaling σε πάνω από 6/12cores(σχεδόν τα πάντα) είναι πράγματι 30% περίπου ταχύτερος από τον 2700X. Αυτό όμως δεν φαίνεται εύκολα γιατί βρισκόμαστε πίσω δύο ολόκληρες γενιές στις GPU εξαιτίας του χλιαρού ανταγωνισμού από την AMD και το mining. Αυτό το καλοκαίρι θα είχαμε το release της GTX 1280. Η GTX 1080 βγήκε το καλοκαίρι του 2016 και η 1180 κανονικά θα έβγαινε καλοκαίρι του 2017.

2) Αν σκεφτείς ότι ο 8100 είναι ένας 7700Κ στα 3,6ghz, χωρίς το HT που δίνει boost 30%, τότε ο 8100 πρέπει να είναι σχετικά κοντά στον 2400G. Πιο πίσω αλλά όχι με διαφορά μεγαλύτερη του ~10% ας πούμε. Όχι διαφορά που θα γίνει αντιληπτή στην πράξη.

υ.γ.: Εν τω μεταξύ περιμένω να δω κάτι καλύτερο/διαφορετικό από τον ανώνυμο youtuber "testing games" με τα χίλια δύο συστήματα και μηδέν system proof. Σταμάτησα να τον παρακολουθώ από τις πρώτες μέρες, όταν είδα περίεργα αποτελέσματα σε παιχνίδια που γνωρίζω.

4 ώρες πριν, strawman είπε

Για δοκιμασε και AC origins να μας πεις ποιος παει καλυτερα :P 

Οσο για τα αθλια αποτελεσματα, μεγαλε, εσυ ποσα βγαζεις με την 1060? Το βλεπεις οτι ειναι εντελως GPU bound ΣΕ ολο το run ετσι? Ασχετος δεν εισαι, απλα εθελοτυφλεις για να κραξεις. Οποτε εγω θα συμφωνησω, αθλια τα αποτελεσματα, της 1060 ομως και οχι του 1500x. 

Btw, αν θυμασαι τοτε που καναμε το run με τον 1600 μου, τωρα καταλαβα γιατι ημουν 4 fps πισω. Η εκδοση του παιχνδιου εφταιγε. Δυστηχως πλεον δεν εχω τον 1600 να δοκιμασω, αλλα κανοντας update σε 1.21 ειμαι +10fps στον 8700k στο σημειο στην εισοδο της πολης.

Ο τύπος τρέχει το game χωρίς oc στην 1060 σε very high και AA(post process) στο high που γκρεμίζει τα καρέ χωρίς ουσιαστική βελτίωση. Με oc, ultra settings και aa low μαζί με reshade θα είχε καρφωμένο 60άρι αν του το επέτρεπε ο 1500Χ. Εμείς όμως βλέπουμε περιστασιακά drops στο usage της 1060 ακόμα και με αυτά τα gpu heavy settings. Παρεμπιπτόντως, το video είναι από early version του game.

Η σωστή εικόνα για την ανεπάρκεια των 4/8 ryzen δίνεται από το βίντεο που βρήκες εσύ με την 1080.

Δημοσ.
12 minutes ago, pirmen56 said:

Τι βλέπουμε εδώ;

Σε όλο του run του τύπου με τον 2400G(4/8) είμαι 20 καρέ+ παραπάνω, στα ίδια σημεία. Το δικό του run είναι σε λιγότερο απαιτητικό κομμάτι της πόλης. Το ξέρει όποιος έχει παίξει το game. Με 200Mhz διαφορά υπέρ μου. Διαφορά περίπου στο 30%+. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα.

1) Ο 8700Κ σε games που δεν κάνουν καλό scaling σε πάνω από 6/12cores(σχεδόν τα πάντα) είναι πράγματι 30% περίπου ταχύτερος από τον 2700X. Αυτό όμως δεν φαίνεται εύκολα γιατί βρισκόμαστε πίσω δύο ολόκληρες γενιές στις GPU εξαιτίας του χλιαρού ανταγωνισμού από την AMD και το mining. Αυτό το καλοκαίρι θα είχαμε το release της GTX 1280. Η GTX 1080 βγήκε το καλοκαίρι του 2016 και η 1180 κανονικά θα έβγαινε καλοκαίρι του 2017.

2) Αν σκεφτείς ότι ο 8100 είναι ένας 7700Κ στα 3,6ghz, χωρίς το HT που δίνει boost 30%, τότε ο 8100 πρέπει να είναι σχετικά κοντά στον 2400G. Πιο πίσω αλλά όχι με διαφορά μεγαλύτερη του ~10% ας πούμε. Όχι διαφορά που θα γίνει αντιληπτή στην πράξη.

Eιναι με fov 115 οπως προειπα. Και ειναι χοντριακ μεταξυ 4770 και 4790k stock, και αυτοι τοσα βγαζουν. Δηλαδη CPU των 150€ που εχει πανω GPU των 70-90€ και αποδιδει οσο ενας 4770. Οποτε ξαναχανεις το point, το point ειναι οτι ο technov υποστηριζει οτι ο 2400g ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες. Θα σε ξαναρωτησω λοιπον, συμφωνεις με αυτη του την αποψη?

1) Και ο 7350k σε games που δεν κανουν καλο scaling σε πανω απο 2/4 αποδιδει οσο ο 8700k μου. Και λοιπον? Δηλαδη και αληθεια να ειναι αυτο που γραφεις, ειναι εντελοπαντελως ανουσιο. Μιλας για GTX 1280 σε 1080p αναλυση για παιχνιδια που δεν τρεχουν σε πανω απο 6/12. Ηταν που ηταν ανουσιο το 1080ti σε 1080p, τωρα εβαλες και την 1280 στο παιχνιδι.

2) Εστω οτι ειναι 10% μπροστα (που διαφωνω, αλλα δεν πειραζει). Οταν ο 8400 ηταν 10% μπροστα απο τον 1600 θυμασαι τι ελεγες η να στο θυμισω? Εκει γιατι δεν εγραφες οτι δεν ειναι διαφορα που θα φανει στην πραξη? Μονο οταν η AMD ειναι 10% μπροστα δεν ειναι διαφορα αξια λογου. Αλλα και παλι, εστω 10% μπροστα μαζι με GPU που κοστιζει 70-90€. Δεν το λες καθολου κακο deal στα 150, ετσι δεν ειναι?

20 minutes ago, pirmen56 said:

Ο τύπος τρέχει το game χωρίς oc στην 1060 σε very high και AA(post process) στο high που γκρεμίζει τα καρέ χωρίς ουσιαστική βελτίωση. Με oc, ultra settings και aa low μαζί με reshade θα είχε καρφωμένο 60άρι αν του το επέτρεπε ο 1500Χ. Εμείς όμως βλέπουμε περιστασιακά drops στο usage της 1060 ακόμα και με αυτά τα gpu heavy settings. Παρεμπιπτόντως, το video είναι από early version του game.

Η σωστή εικόνα για την ανεπάρκεια των 4/8 ryzen δίνεται από το βίντεο που βρήκες εσύ με την 1080

Αρα το video με τον 1500x δεν μας λεει κατι ουσιωδες, παρολαυτα βρηκες να κραξεις, αυτο μου λες τωρα?

Ξερεις κανεναν CPU στην τιμη των 4/8 Ryzen που τα πανε καλυτερα απο τον 2400g που εβαλα στο video? Aν οχι δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει η ανεπαρκεια.

• Like 1
Δημοσ.

Προκυπτει γιατι πληρωσε Intel 1 φορα πανω για 10-15% το πολυ καλυτερα αποτελεσματα και με 0% αναβαθμησιμοτητα. Το μονο που ευχομαι σε καταναλωτες τετοιας νοοτροπιας ειναι να μηνει μονο η Ιντελα και αιωνιος να πουλαει 1-5% πανω επιδοσεις καθε χρονο και να τρεχουν να τις παρουν σαν τρελοι που βρηκαν το φαρμακο τους.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Δεν πειράζει το turbo στο περίπου θέλουμε μια εικόνα. Αν και η 480 έχει διάφορες ανάλογα με το παιχνίδι προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε σχέση με την 1060, θα έχουμε μια εικόνα από κάποιον εδώ μέσα... Ένας με 8100 και 1060 ή 480/580 μας απομένει για να έχουμε καλύτερη εικόνα. :-) Δώσε όμως αν μπορείς μια πρώτη εικόνα από witcher και aoc...

Εγω θα ελεγα την καρτα να την μπαφιασω στα 1450MHz για να φαινεται πιο πολυ το CPU και σε παιχνιδα που η 480 ειναι κατω, να μην με κραταει πισω η καρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Εγω θα ελεγα την καρτα να την μπαφιασω στα 1450MHz για να φαινεται πιο πολυ το CPU και σε παιχνιδα που η 480 ειναι κατω, να μην με κραταει πισω η καρτα.

Ρίχτης στα αυτιά τότε και δώσε αποτελέσματα να δούμε τι ψάρια πιάνει στο περίπου ο 1400 --> 2400g... :-) , επίσης σημαντικό μην ξεχάσεις και την ορκωμοσία για να σε πιστέψει κόσμος ε...άντε εσείς οι κακοί με amd που συνωμοτείτε εναντίων της intel!!! :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Ρε γιατί κάθεστε και συζητάτε ακόμα ο ένας σύγκρινε τον 2400g με τον g4560 και είπε ότι σαν cpu είναι ίδιοι . Ο άλλος σύγκρινε τον 6700k aka 7700k που κόστιζε 350 ευρώ με apu που κοστίζει 200ευρω λιγότερα. Μόλις βγει ο threadriper 32 core θα τον συγκρίνουν με τον 8350κ 5ghz στο Starcraft 2 και επειδή θα βγάζει λιγότερα FPS ο πρώτος θα θεωρούν καλύτερο τον δεύτερον . Καιρό τώρα γίνεται αυτή η κατάσταση ακόμα δεν τους μάθατε 

Εδώ είμαι. Μη νομίζεις δεν σε βλέπω. 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Kαι παρεμπιπτοντως, αν δεις το αντιστοιχο βιντεακι, τελικα CPU του λαου και καλυτερος σε βαθος χρονου βγηκε ο 8350 ;)

To βιντεο το σχολιασε και ο HWUnboxed και εκανε ενα παρομοιο τεστ μονο που εβαλε τον 2600k. Και ειχε λιγο flawed results, πραγμα το οποιο εκανε τον Jim να τον δωσει κανονικα. Το vid του HW Unboxed πλεον δεν υπαρχει, διοτι το διεγραψε ο ιδιος.

Technov βάλε αυτό το vid στο 6:40 θα σου λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το sc2.

Είναι καλύτερο cpu o 7600κ (με χαμηλότερα ρολόγια κιόλας) από τον 4790κ?

Και όμως είναι 10% πιο γρήγορος και κάπου 50% φόρες πιο γρήγορος και από τον 1800x!!!

Βάζω στοίχημα αν τέσταρε και τον 7350k θα ήταν ακόμα πιο γρήγορος από τον 7600k με παραπάνω ρολόγια.

Την εποχή που πήρες τον 1500x, έπαιζε λοιπόν ο 7350k στα ίδια λεφτά. //trollface mode on

Sorry που θα σε απογοητεύσω, αλλά κρίμα που δεν πήρες τον 7350k να ευχαριστηθείς gaming με την καρδιά σου τώρα το 2018 που έρχεται και έφαγες την παραμύθα με το false revolution των pryzen.😍

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
11 ώρες πριν, strawman είπε

Eιναι με fov 115 οπως προειπα. Και ειναι χοντριακ μεταξυ 4770 και 4790k stock, και αυτοι τοσα βγαζουν. Δηλαδη CPU των 150€ που εχει πανω GPU των 70-90€ και αποδιδει οσο ενας 4770. Οποτε ξαναχανεις το point, το point ειναι οτι ο technov υποστηριζει οτι ο 2400g ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες. Θα σε ξαναρωτησω λοιπον, συμφωνεις με αυτη του την αποψη?

1) Και ο 7350k σε games που δεν κανουν καλο scaling σε πανω απο 2/4 αποδιδει οσο ο 8700k μου. Και λοιπον? Δηλαδη και αληθεια να ειναι αυτο που γραφεις, ειναι εντελοπαντελως ανουσιο. Μιλας για GTX 1280 σε 1080p αναλυση για παιχνιδια που δεν τρεχουν σε πανω απο 6/12. Ηταν που ηταν ανουσιο το 1080ti σε 1080p, τωρα εβαλες και την 1280 στο παιχνιδι.

2) Εστω οτι ειναι 10% μπροστα (που διαφωνω, αλλα δεν πειραζει). Οταν ο 8400 ηταν 10% μπροστα απο τον 1600 θυμασαι τι ελεγες η να στο θυμισω? Εκει γιατι δεν εγραφες οτι δεν ειναι διαφορα που θα φανει στην πραξη? Μονο οταν η AMD ειναι 10% μπροστα δεν ειναι διαφορα αξια λογου. Αλλα και παλι, εστω 10% μπροστα μαζι με GPU που κοστιζει 70-90€. Δεν το λες καθολου κακο deal στα 150, ετσι δεν ειναι?

Αρα το video με τον 1500x δεν μας λεει κατι ουσιωδες, παρολαυτα βρηκες να κραξεις, αυτο μου λες τωρα?

Ξερεις κανεναν CPU στην τιμη των 4/8 Ryzen που τα πανε καλυτερα απο τον 2400g που εβαλα στο video? Aν οχι δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει η ανεπαρκεια.

Παραδέχεσαι ότι ένας σύγχρονης αρχιτεκτονικής 4/8 intel είναι συντριπτικά ανώτερος από έναν 4/8 amd, ακόμα και στα ίδια ρολόγια. 20 καρέ+ διαφορά. Που σημαίνει 30%+ επιδόσεις. Άσχετα με την τιμή. Το αναγνωρίζεις γιατί στο δείχνω μέσω ACO.

Ούτε το FOV ούτε τίποτα δεν γλιτώνει τον 4/8 2400G από τα frame drops στα 45 και κάτω καρέ. Με τα ίδια ακριβώς settings(115 FOV και ultra 1080p) πλην aa(που αφορά 100% την gpu) δεν χάνεις σχεδόν με τίποτα τα 60 καρέ με το πρώτο cpu και την ταπεινή 1060 oced. Κάποιες λίγες φορές που έχανα τα 60 καρέ ήταν από την gpu και από τους σκληρούς(stripped volume) που δουλεύαν συνέχεια.

Γιατί λοιπόν σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι αυτό το χάσμα μεταφέρεται και ανάμεσα σε 8100 έναντι 2400G. Ίδιο arch είναι όλα τα intel. Ό,τι χάνει σε θρεντς ο 8100 τα κερδίζει εν πολλοίς από το καλύτερο για games intel arch. Το ίδιο και ανάμεσα σε 8700K και 2700X δεδομένου ότι απέχουμε πολύ από games ικανά να γεμίσουν πάνω από 12 threads.

υ.γ.: Σχετικά με τον 8400. Τι είπα βρε φίλε; Είπα ότι είναι ένα cpu με 15% καλύτερες επιδόσεις του 1600, όπως αυτές μετρήθηκαν από το computerbase και λίγο μεγαλύτερο κόστος πλατφόρμας. Δηλαδή έχει σωστή τιμολόγηση και δεν είναι χειρότερο vfm οπως το παρουσίαζαν οι amdάκηδες. Βέβαια κάποιοι reviewers έβγαλαν τη διαφορά μεγαλύτερη, αλλά ας το προσπεράσουμε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...