Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dim_mnia είπε

απλές ερωτησούλες

1) τελικά το Vcore στις msi μητρικές (msi tomahawk b350) παραμένει σταθερό αν το πειράξεις πέρα από Auto, ξέρει κανείς αν εν τέλει αυτό είναι απαραίτητα κακό;

2) με το amd ryzen balanced plan, η συχνότητα του cpu στα monitoring programs παραμένει σταθερή και σε εσας; (άσχετα αν πέφτει "στο παρασκήνιο" και δε το "πιάνουν" τα προγράμματα)

Μπορώ να σου απαντήσω για το 1. Στην δικιά μου εξαρτάται από το bios μάλλον. Στα πρώτα όσο το είχα καρφί στα windows δε το έβλεπα να πέφτει ποτέ σε idle. Από agesa 1.0.0.6b που φοράω τώρα πέφτει κανονικά σε idle μέχρι και τα 0.75v. Αν δε πέφτει ποτέ, δεν είναι απαραίτητα κακό αν έχεις normal τάσεις για 24/7 απλά ζορίζεις λίγο τα vrm που δε θα πέφτουν ποτέ κάτω από 40-45 βαθμούς ακόμα και σε idle.

Για το 2 μιλάς για auto συχνότητες στο bios ή καρφί? Σε auto πρέπει να πέφτουν και να φαίνεται και αν ενεργοποιήσεις και το AMD Cool and quiet πέφτουν στα μισά κιόλας.

• Like 1
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, xSense είπε

Βλεπω του πεταει μεχρι και 1.45 voltage αλλα αυτος δεν, μεχρι 4.15...

Τι να πω.. μαλλον κακο τσιπ.

Εντωμεταξυ τα τεμπς μου δεν εχουν φτιαξει 85-90 και τα οφφσετ δεν τα δεχεται κρασαροντας φρεεζε κτλ κτλ , λες να το κυνηγησω και να σκασω rma? Το προβλημα ειναι οτι επειδη δουλευω απο το σπιτι δεν μπορω να μεινω χωρις cpu...

Λόγω θερμοκρασιών δεν ανεβαίνει παραπάνω.

Το PBO  βλέπεις πολλές παραμέτρους. 

Μια από αυτές είναι και η διαθέσιμη ψυξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ilos είπε

Μπορώ να σου απαντήσω για το 1. Στην δικιά μου εξαρτάται από το bios μάλλον. Στα πρώτα όσο το είχα καρφί στα windows δε το έβλεπα να πέφτει ποτέ σε idle. Από agesa 1.0.0.6b που φοράω τώρα πέφτει κανονικά σε idle μέχρι και τα 0.75v. Αν δε πέφτει ποτέ, δεν είναι απαραίτητα κακό αν έχεις normal τάσεις για 24/7 απλά ζορίζεις λίγο τα vrm που δε θα πέφτουν ποτέ κάτω από 40-45 βαθμούς ακόμα και σε idle.

Για το 2 μιλάς για auto συχνότητες στο bios ή καρφί? Σε auto πρέπει να πέφτουν και να φαίνεται και αν ενεργοποιήσεις και το AMD Cool and quiet πέφτουν στα μισά κιόλας.

στο 1ο έχω το τελευταίο bios και όντως δε πέφτει 😕 Τελικά έψαξα και είπαν οι official msi guys "έτσι δουλεύει :P " τέσπα, για το 2ο εννοώ να αλλάξω το multiplier, δηλαδή έχω βάλει x37 τώρα αντι για Auto (όταν το αλλάζω από Auto μου απενεργοποιεί το Cool'n'Quiet αλλά πάω και το ενεργοποιώ, I guess δεν αλλάζει κάτι αφού και πάλι παραμένουν στην ίδια συχνότητα καρφιτσωμένα, τουλάχιστον για αυτό ξέρω πως πέφτουν "under the hood" οπότε κλαιν, το 1ο με τις τάσεις λίγο δε ξέρω τι να πω :( ).

btw άμα δεις στο BIOS το Agesa code πάει προς τα... πίσω; πχ αν δεις εδώ

https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK

η τελευταία έκδοση έχει την 1.0.0.2a  ενώ προηγούμενες τις 1.1.0.1 και 1.0.0.6b ;;;

Επεξ/σία από dim_mnia
Δημοσ.

Υποθέτω ότι έχεις πρώτης γενιάς ryzen (όχι apu ή 2xxx).

Τώρα που έχεις αναβαθμίσει στα latest bios κλάφτα Χαράλαμπε, υπάρχει βέβαια τρόπος για downgrade:

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=302638.0

Αν ακολουθήσεις 100% τις οδηγίες δε θα πρέπει να έχεις θέμα. Το Agesa 1.0.0.6b για την απλή tomahawk (όχι την ARCTIC) είναι αυτό:

http://download.msi.com/bos_exe/mb/7A34v19.zip

Λογικά θα σου ρίχνει το vcore με αυτό όπως κάνει και σε μένα (εκτός αν πρόκειται για ανωμαλία της μητρικής μου)😁.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι στα γρήγορα....Αξίζει αλλαγή από 1600 σε 1700 κυρίως για gaming(144hz και gpu 580/1070/1070ti)?...Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρηματική διαφορά....

Επεξ/σία από Inler
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι από κινητό στα γρήγορα που το είδα καμιά διαφορά κάνω λάθος? 

Και video που τσέκαρα δεν υπάρχει διαφορά ή είναι το πολύ 3-5%

Επεξ/σία από Inler
Δημοσ.

Έχει ελάχιστη διαφορά με 1080ti οπότε με 580/1070/`070ti θα είναι μικρότερη η διαφορά .

Μεγαλύτερη διαφορά βλέπω από τις μνήμες με  την 1080ti. Με 580 είναι μικρές oi  διαφορές ακόμα και από τις μνήμες στα 3466 cl14 +++

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Inler είπε

Να ρωτήσω κάτι στα γρήγορα....Αξίζει αλλαγή από 1600 σε 1700 κυρίως για gaming(144hz και gpu 580/1070/1070ti)?...Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρηματική διαφορά....

Όχι. Σε 2600x ίσως αλλά και πάλι η διαφορά άντε να ναι στο 10%.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, xSense είπε

Βλεπω του πεταει μεχρι και 1.45 voltage αλλα αυτος δεν, μεχρι 4.15...

Τι να πω.. μαλλον κακο τσιπ.

Εντωμεταξυ τα τεμπς μου δεν εχουν φτιαξει 85-90 και τα οφφσετ δεν τα δεχεται κρασαροντας φρεεζε κτλ κτλ , λες να το κυνηγησω και να σκασω rma? Το προβλημα ειναι οτι επειδη δουλευω απο το σπιτι δεν μπορω να μεινω χωρις cpu...

Rma approved τον στελνω και βλεπουμε...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Rma approved τον στελνω και βλεπουμε...

Αντε καλη τυχη :D

Μιλαω και εγω με το rma support μηπως βρουμε μια λυση για τις υψηλες θερμοκρασεις 😕

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, IoaZ είπε

Έχει ελάχιστη διαφορά με 1080ti οπότε με 580/1070/`070ti θα είναι μικρότερη η διαφορά .

Μεγαλύτερη διαφορά βλέπω από τις μνήμες με  την 1080ti. Με 580 είναι μικρές oi  διαφορές ακόμα και από τις μνήμες στα 3466 cl14 +++

Δεν ξερω αν τα ms που βγαζει ο επεξεργαστης παιζουν ρολο ανεξαρτητως καρτας ,αλλα με τον 1700 στα 4ghz με performance bias cb 11.5 και τις μνημες τσιτωμενες βγαζω τα ιδια ms ACO με τον 2600x  να παιζει στα 4075 εως 4125 και τα ιδια settings στο bios. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, xSense είπε

Αντε καλη τυχη :D

Μιλαω και εγω με το rma support μηπως βρουμε μια λυση για τις υψηλες θερμοκρασεις 😕

Κατι που μου φανηκε περιεργο ειναι οτι την προηγουμενη φορα με τον 1700 μιλησα πολλες φορες μεχρι να μου πουν να τον στειλω ,τωρα μου ηρθε κατευθειαν αυτοματοποιημενο μνμ your rma approved. Δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο... 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, akoinonitos said:

Κατι που μου φανηκε περιεργο ειναι οτι την προηγουμενη φορα με τον 1700 μιλησα πολλες φορες μεχρι να μου πουν να τον στειλω ,τωρα μου ηρθε κατευθειαν αυτοματοποιημενο μνμ your rma approved. Δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο... 

Διάβασα κάπου, δεν θυμάμαι πιο φόρουμ ήταν, ότι είναι ακόμα καλύτερο το support από AMD. Όλα θα πάνε καλά!! Με το καλό το νέο CPU!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...