Προς το περιεχόμενο

Ο AMD Ryzen 7 1800X έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο Cinebench R15 στα 5,36GHz


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χ.......ε και η βαρκα κολοεγειρε!!!

λες και καποιος θα μπορεσει να κρατησει αυτον τον χρονισμο στανταρ η θα τον εκμεταλευτει σε καποιο προγραμμα 

α ρε παππα που τρωμε....

 

Δεν αναφέρθηκε πουθενά, ούτε καν υπαινίχθηκε, ότι αυτά τα νούμερα είναι για κάθε μέρα ή οτιδήποτε άλλο. Απλά γράφουμε για να γράφουμε. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 cores 16 threads.....

βρείτε ανάλογο....γενικά αλλά και ειδικά στα 500Ε...

 

Και εδώ τελειώνει η κουβέντα....

 

Ξεκολάτε με τα benchmarks. Δεν είναι αξιόπιστα. Δεν είναι ελεγχόμενες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται και δεν είναι επαναλήψιμα.....τέλος. Τροφοδοτικό να αλλάξεις έχεις άλλο σύστημα. Σκόνη στο ψυγείο έχεις άλλο σύστημα. Αυξομείωση τάσης έχεις άλλο σύστημα. 

 

Το πράγμα συνοψίζεται στο εξής χωρίς αμφισβήτηση. Πολλά threads με καλή αρχιτεκτονική και μοιρασμένη cache που χρονίζουν ψηλά σε χαμηλά wattοπέδια....

 

Όποιος θέλει να clockαρει στον θεό μπορεί να πάρει intel και να τον χαζεύει. Η πλειονότητα των χρηστών δεν είναι τέτοια παλιόπαιδα....

 

Η μάχη το έχω ξαναπεί θα γίνει στη χρήση τους σε laptops και branded PCs...

 

Επίσης μια μεγάλη μάχη φαίνεται να είναι έτοιμη να κερδιθεί από την amd σε server systems με 32πύρηνα τερατάκια που έχουν 128!!!! pci lanes και 128 threadια σε dual socket....το τερμάτησαν....

AMD squeezes 32 Zen cores in Naples server CPUs

 

 

Και ναι ρε intel...είναι φτηνά τα παλιοτσίπια...πως να γίνει να κερδίσεις πάλι με τις ίδιες τιμές εδώ και 6 χρόνια;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν workstation θερίζει, επομένως είναι άτοπο να υπάρχει κατασκευαστικό λάθος όπως τονίζεις. Σιγά να μην με κάνει εμένα να αλλάξω γνώμη και να μη πάρω Ryzen επειδή βγάζει λιγότερα fps στα 1080p που παίζω.

 

Κλείσαμε 5 χρόνια σχεδόν με τον 8350 και στο gaming δεν είχα κανένα απολύτως θέμα με τις ρυθμίσεις στα γραφικά πάντα στο τέρμα...

 

Παραδόξως η Rx 480 πάει στα 1450 Mhz με μόλις 100 mV αύξηση. Οι μνήμες πάνε μέχρι 2000 MHz...

 

Και ας πουμε οτι οντως θεριζει σε workstation σε κινητη υποδιαστολη ή prime numbers, αυτο τι σχεση εχει με το αν υπαρχει ή οχι bug με τις μνημες η στα παιχνιδια σε fullHD?

Οσο για την rx480 εχει θεωρητικη αποδοση 5.8 tflops και δε τη πιανει ουτε με κυαλια.

Εδω η gtx1060 που ειναι στα 3.8 tflops της ριχνει κατα μεσο ορο 5-10 fps στα περισσοτερα παιχνιδια.

Δε ξερω τι λες εσυ και αν εχεις λεφτα περισσευμα, εγω παντως αμα ηταν να ριξω ενα σκασμο λεφτα για νεο gaming pc θα με προβληματιζε το θεμα.

 

Kαταρχήν σταμάτα να ενημερώνεσαι από unboxholics, φιλικά πάντα. Οι τύποι είναι για κανένα horror night και μέχρι εκεί (πήγαινε να δεις το review της 1060 και θα καταλάβεις). Για να μου πετάς άρθρο που μιλάει για παράπονα σε 1080p gaming, μάλλον αυτό που είπα σχετικά με το ipc δεν σε προβλημάτισε. Τέλοσπάντων φυσικά και θα υπάρξουν σταδιακές βελτιώσεις, όπως γίνεται πάντα, ούτε οι devs είναι μάγοι ούτε οι μηχανικοί της AMD, ώστε να κάνουν θαύματα σε μια μέρα.

Aναφορικά με τα προβλήματα που αφορούν τη πλατφόρμα, δηλαδή θέματα stability φυσικά και θα λυθούν όλα.

Kαι στη τελική αν κάποιος θέλει να στήσει τώρα pc μόνο για gaming ας πάει σε 7700κ να τελειώνει και να χει όπως λες το κεφάλι ήσυχο. Kοστίζει και 100€ λιγότερα από τον 1700x :-D :-D :-D . Άσε να κάνουμε εμείς τους beta  testers.

 

Το πρωτο λινκ που βρηκα για το προβλημα εβαλα απλα.

Και οι unboxholics λενε απλα τη γνωμη τους, εσυ αμα θες ψαχνεσαι και σχηματιζεις δικη σου.

Εν προκειμενω ομως ειναι απλη αναμεταδοση ειδησης. Το προβλημα ειναι υπαρκτο, εχει ανεβει σε ολα τα σαιτ και τα αιτια ερευνωνται και απο την ιδια την amd.

 

Δεν ειναι θεμα μαγειας, θεμα RnD και beta testing ειναι, οι intel γτ δεν εχουνε θεματα δλδ?

Και σε ξαναρωτω, πως εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν ειναι hardware bug και δε θα πεταξεις τα λεφτα σου οπως και οι αγοραστες της 970?

Και αν τελικα δε λυθει θα εχεις την ιδια αποψη μετα?

Γτ και οι αγοραστες της 970 καρταρα ελεγαν οτι ειναι μεχρι που τους εμφανιστηκε το bug και πεταγαν μπινελικια με τη σεσουλα.

 

Οχι το ipc δε το λαμβανω ακομα στα σοβαρα γτ τα benchmark ειναι απο αμφιβολες πηγες με shady μηχανακια και configurations.

Εδω και στο event των ryzen ειχανε βαλει αργο sli connector και τη μιση ram στο συστημα της ιντελ, αν θυμαμαι καλα.

Επισης τα ipc τεστ λενε μονο τη μιση αληθεια. Τι να το κανω εγω αν περναει στο ipc κατα 5-10%, αλλα το τσιπακι εχει 20% χαμηλοτερα ρολογια και 20% υψηλοτερη τιμη?

Το αμεσα συγκρισιμο και αυτο που ενδιαφερει το περισσοτερο κοσμο ειναι η αναλογια κοστους/αποδοσης και αυτες οι συγκρισεις (με εξαιρεση τον 6900κ) λενε αλλη ιστορια.

Κανένα όμως site δεν μας είπε για το CPU load, γιατί εκεί πχ που οι i5 ήταν "σκασμένοι", οι Ryzen ήταν στο ρελαντί.

Δες πχ τα CPU usage στο παρακάτω video, ναι μεν τα fps είναι κοντά, όμως ο R7 είναι τελείως χαλαρός.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rb0yfX8161M

 

Καλα ρε δεν παλευεστε μερικοι. Απο ποτε ο ανταγωνιστης του r7 1700 ειναι ο i5 6600k?

O ενας κανει 245ε και ο αλλος 385ε.

Η συγκριση οφειλει να γινει τουλαχιστον με τον 7700κ που κανει 360ε.

Αλλιως βαλτε και 1800x vs Pentium...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο για την rx480 εχει θεωρητικη αποδοση 5.8 tflops και δε τη πιανει ουτε με κυαλια.

Εδω η gtx1060 που ειναι στα 3.8 tflops της ριχνει κατα μεσο ορο 5-10 fps στα περισσοτερα παιχνιδια.

 

 

Καλα ρε δεν παλευεστε μερικοι. Απο ποτε ο ανταγωνιστης του r7 1700 ειναι ο i5 6600k?

O ενας κανει 245ε και ο αλλος 385ε.

Η συγκριση οφειλει να γινει τουλαχιστον με τον 7700κ που κανει 360ε.

Αλλιως βαλτε και 1800x vs Pentium...

 

Εεεε, what?

Τον Δεκέμβρη ήταν αυτή η κατάσταση:

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/73945-gtx-1060-vs-rx-480-updated-review-23.html

Τώρα είναι ακόμα περισσότερο υπέρ της 480

 

 

Ναι ρε συ, δεν είναι ανταγωνιστής του R7 o i5, όμως το video τονίζει κάτι σημαντικό, που όλα τα reviews αγνοούν:

Παρότι δίνουν παρεμφερή fps, ο R7 τα δίνει σχεδόν στο ρελαντί, που σημαίνει ότι έχει τεράστιο περιθώριο για βελτιώσεις, ενώ ο άλλος είναι "τελειωμένος".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Οσο για την rx480 εχει θεωρητικη αποδοση 5.8 tflops και δε τη πιανει ουτε με κυαλια.

2. Εδω η gtx1060 που ειναι στα 3.8 tflops της ριχνει κατα μεσο ορο 5-10 fps στα περισσοτερα παιχνιδια.

 

3. Δεν ειναι θεμα μαγειας, θεμα RnD και beta testing ειναι, οι intel γτ δεν εχουνε θεματα δλδ?

4. Και σε ξαναρωτω, πως εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν ειναι hardware bug και δε θα πεταξεις τα λεφτα σου οπως και οι αγοραστες της 970?

5. Γτ και οι αγοραστες της 970 καρταρα ελεγαν οτι ειναι μεχρι που τους εμφανιστηκε το bug και πεταγαν μπινελικια με τη σεσουλα.

6. Οχι το ipc δε το λαμβανω ακομα στα σοβαρα γτ τα benchmark ειναι απο αμφιβολες πηγες με shady μηχανακια και configurations.

7. Εδω και στο event των ryzen ειχανε βαλει αργο sli connector και τη μιση ram στο συστημα της ιντελ, αν θυμαμαι καλα.

8. Επισης τα ipc τεστ λενε μονο τη μιση αληθεια. Τι να το κανω εγω αν περναει στο ipc κατα 5-10%, αλλα το τσιπακι εχει 20% χαμηλοτερα ρολογια και 20% υψηλοτερη τιμη?

9. Το αμεσα συγκρισιμο και αυτο που ενδιαφερει το περισσοτερο κοσμο ειναι η αναλογια κοστους/αποδοσης και αυτες οι συγκρισεις (με εξαιρεση τον 6900κ) λενε αλλη ιστορια.

1. Φυσικά και την πιάνει. Έχει 2304 stream processors, οπότε 2,304 * 1,266 (boost clock) * 2 = 5,8 tflops

2. H 1060 έχει παρόμοιο performance στα «neutral» games με τη 480 και χάνει στα amd optimized παιχνίδια και κερδίζει στα nvidia optimized παιχνίδια.

3. Οι intel επεξεργ έχουν αρκετό καιρό να παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο γιατί ουσιαστικά από sandy bridge είναι ίδια αρχιτεκτονική με tweaks και βελτιώσεις στο process node.

4. Είμαι σίγουρος πως δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα με τις μνήμες γιατί ο μικροκώδικας θα τελικοποιηθεί (εντάξει μπακάλικη έκφραση για να συνεννοηθούμε) και τα bios των μητρικών των κατασκευαστών θα είναι έτοιμα, αν δεν είναι ήδη.

5. Κανένας δεν έκλαψε λεφτά με την 970 ούτε έριχνε μπινελίκια και όταν βγήκε ήταν όντως ότι πιο vfm για 1080 very high-ultra (και το λέω εγώ που δεν την συμπαθώ την ενβίντια κι ούτε αγοράζω ποτέ κάρτες της).

6. ......             (hardw. unboxed, pauls hw, crit, joker, toms hardware, techpowerup κτλ.)

7. Για αργό sli connector δεν άκουσα κάτι ωστόσο για τη μνήμη έγινε το αντίδτροφο αυτού που λες. (32 gb ιντελ, 16 amd με βάση τον linus, όπου και ο ίδιος απορούσε)

8. Δε ξέρεις τι λες

9. Η αναλογία κόστους /απόδοσης είναι για να γίνει με τον 5960x και τον 6900κ αφού είναι τα μοναδικά desktop 8core-16 thread chips της intel, και όπως καταλαβαίνεις με βάση το price/performance η ιστορία που λένε οι συγκρίσεις είναι ότι  η intel απέκτησε ένα τεράστιο πρόβλημα στη κατηγορία HEDT.

 

Aπόσπασμα από techpowerup:

«The bottom line:

The results really do speak from themselves: AMD's Ryzen are beastly workstation CPUs, pulverizing any competition that Intel has to offer purely in price/performance ratio - and yes, what you see up there is a $499, 95W Ryzen 7 1800X offering more than double the price/performance ratio of Intel's $1089, 140 W i7 6900K. What this represents is AMD's best-case scenario of optimization and performance, and here you can see where all the hype landed: AMD's ZEN architecture posting amazing single-threaded scores in Cinebench against all Intel processors that are even remotely clocked at the same levels. AMD seemingly has the best architecture for these kinds of workloads. Office, scientific, multimedia and encoding workloads seem to be the best fit for AMD's Ryzen, with reviewers far and wide praising the performance and power consumption in these scenarios. AMD truly delivered on the hype train, at least on this side of the equation.

 

While their chip may not be the fastest in every single benchmark, once you take into account some measure of pricing/performance considerations, Intel's solutions fall flat. The Ryzen 7 1800X absolutely trounces - and I mean, trounces - Intel's i7-6900K and i7-6950X in any performance/watt scenarios, which has typically been a hard playground for AMD. AMD's Ryzen is nothing short of a miracle for AMD in performance/watt terms, and is a culmination of the hype train AMD so thoroughly rode. AMD's Ryzen debut challenges even Kaby Lake in the per-core/power equation, something most of us never dreamed of seeing before. This, backed by AMD's almost revolutionary jump in IPC and single-thread performance, really is a chip to end all others, such as it stands.

 

Another point to consider is that AMD's Ryzen platform does all of this with measly dual-channel memory, and still goes on to beat Intel's HEDT designs which feature quad-channel memory. This really does go on to show how Intel's approach to the market and its processor and platform design has been clouded in smoke and mirrors, with no real performance advantages to be derived from them.»

 

Μη με ξανακάνεις quote είσαι τελείως άσχετος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εεεε, what?

Τον Δεκέμβρη ήταν αυτή η κατάσταση:

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/73945-gtx-1060-vs-rx-480-updated-review-23.html

Τώρα είναι ακόμα περισσότερο υπέρ της 480

 

 

Ναι ρε συ, δεν είναι ανταγωνιστής του R7 o i5, όμως το video τονίζει κάτι σημαντικό, που όλα τα reviews αγνοούν:

Παρότι δίνουν παρεμφερή fps, ο R7 τα δίνει σχεδόν στο ρελαντί, που σημαίνει ότι έχει τεράστιο περιθώριο για βελτιώσεις, ενώ ο άλλος είναι "τελειωμένος".

 

Μη το βλεπεις ετσι. Με βαση τα σπεκς επρεπε να ριχνει τουλαχιστον 50% περισσοτερα καρε στην 1060 και να πλησιαζει στο 90% την 1070, κατι που οχι μονο δε συμβανει αλλα απεχει και μιλια.

 

Οσο για το βιντεο, επιμενω. η σειρα i5 ειναι μεσαια σειρα, τοσο σε αρχιτεκτονικη οσο και σε επιδοσεις και ειναι αδικη η συγκριση.

Γιατι δε βαλανε τον 6600κ με τον r5 1500 να δουμε τι ψαρια θα επιανε και τι ζορι θα τραβαγε?

 

1. Φυσικά και την πιάνει. Έχει 2304 stream processors * 1,266 * 2 = 5,8 tflops

2. H 1060 έχει ολόιδιο performance στα «neutral» games με τη 480 και χάνει στα amd optimized παιχνίδια και κερδίζει στα nvidia optimized παιχνίδια.

3. Οι intel επεξεργ έχουν αρκετό καιρό να παρουσιάσουν κάτι αντίστοιχο γιατί ουσιαστικά από sandy bridge είναι ίδια αρχιτεκτονική με tweaks και βελτιώσεις στο process node.

4. Είμαι σίγουρος πως δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα με τις μνήμες γιατί ο μικροκώδικας θα τελικοποιηθεί (εντάξει μπακάλικη έκφραση για να συνεννοηθούμε) και τα bios των μητρικών των κατασκευαστών θα είναι έτοιμα, αν δεν είναι ήδη.

5. Κανένας δεν έκλαψε λεφτά με την 970 ούτε έριχνε μπινελίκια και όταν βγήκε ήταν όντως ότι πιο vfm για 1080 very high-ultra (και το λέω εγώ που δεν την συμπαθώ την ενβίντια κι ούτε αγοράζω ποτέ κάρτες της).

6. ......             (hardw. unboxed, pauls hw, crit, toms hardware, techpowerup κτλ.)

7. Για αργό sli connector δεν άκουσα κάτι ωστόσο για τη μνήμη έγινε το αντίδτροφο αυτού που λες. (32 gb ιντελ, 16 amd με βάση τον linus, όπου και ο ίδιος απορούσε)

8. Δε ξέρεις τι λες

9. Η αναλογία κόστους /απόδοσης είναι για να γίνει με τον 5960x και τον 6900κ αφού είναι τα μοναδικά 8core-16 thread chips της intel, και όπως καταλαβαίνεις με βάση το price/performance η ιστορία που λένε οι συγκρίσεις είναι ότι  η intel απέκτησε ένα τεράστιο πρόβλημα στη κατηγορία HEDT.

 

Μη με ξανακάνεις quote είσαι τελείως άσχετος...

 

1. Ναι, το βλεπει ολος ο πλανητης με τα fps in real life.

2. Σωστα, ενω θα επρεπε να ριχνει στην 1060 τουλαχιστον 50%

3. Μπορει, αλλα ακομα και ετσι ουτε η πρωτη γενια δεν ειχε θεματα, ουτε ΚΑΜΙΑ γενια.

4. Ναι, γιατι η σιγουρια η δικη σου = εγγυηση, ησυχασαμε τωρα.

5. Ολοι τα κλαψανε και ολοι βριζανε. Πολλοι δε σπευσανε να τις ξεφορτωθουνε. Εσυ κλασσικα στο κοσμο σου.

6. Ναι, αμε, αντικειμενικοτητα φουλ. Γτ ολοι αυτοι δε ζουνε απο αυτο, το κανουνε για υστεροφημια και για τη ψυχη της μανας τους.

7. Ας απαντησουν για το bridge οσοι θυμουνται σιγουρα.

8. Ναι, δε ξερω. Γτ ειναι δυσκολο να δω ποσο κανει ενας 1700 και ποσο ενας 7700k. Πανεξυπνε.

9. Μπα? Μηπως να την κανουμε με 3-4 γενιες πισω γιατι ετσι σου αρεσει?

 

Μπα? Σιγα μη σου ζητησουμε και την αδεια ρε "εξυπνε".

Πιο σχετικος απο σενα παντως και κυριως εγω δεν ειμαι κολλημενο φανμποι που δε βλεπει μπροστα του.

Συλληπητηρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη το βλεπεις ετσι. Με βαση τα σπεκς επρεπε να ριχνει τουλαχιστον 50% περισσοτερα καρε στην 1060 και να πλησιαζει στο 90% την 1070, κατι που οχι μονο δε συμβανει αλλα απεχει και μιλια.

 

1. Ναι, το βλεπει ολος ο πλανητης με τα fps in real life.

2. Σωστα, ενω θα επρεπε να ριχνει στην 1060 τουλαχιστον 50%

3. Μπορει, αλλα ακομα και ετσι ουτε η πρωτη γενια δεν ειχε θεματα, ουτε ΚΑΜΙΑ γενια.

5. Ολοι τα κλαψανε και ολοι βριζανε. Πολλοι δε σπευσανε να τις ξεφορτωθουνε. Εσυ κλασσικα στο κοσμο σου.

6. Ναι, αμε, αντικειμενικοτητα φουλ. Γτ ολοι αυτοι δε ζουνε απο αυτο, το κανουνε για υστεροφημια και για τη ψυχη της μανας τους.

7. Ας απαντησουν για το bridge οσοι θυμουνται σιγουρα.

8. Ναι, δε ξερω. Γτ ειναι δυσκολο να δω ποσο κανει ενας 1700 και ποσο ενας 7700k. Πανεξυπνε.

9. Μπα? Μηπως να την κανουμε με 3-4 γενιες πισω γιατι ετσι σου αρεσει?

 

Μπα? Σιγα μη σου ζητησουμε και την αδεια ρε "εξυπνε".

Πιο σχετικος απο σενα παντως και κυριως εγω δεν ειμαι κολλημενο φανμποι που δε βλεπει μπροστα του.

Συλληπητηρια.

Μη το βλεπεις ετσι. Με βαση τα σπεκς επρεπε να ριχνει τουλαχιστον 50% περισσοτερα καρε στην 1060 και να πλησιαζει στο 90% την 1070, κατι που οχι μονο δε συμβανει αλλα απεχει και μιλια.

 

1. Ναι, το βλεπει ολος ο πλανητης με τα fps in real life.

 

Συγχαρητήρια. Μόλις ανακάλυψες (ελπίζω δηλαδή) ότι δεν είναι ψέμα το flops output των καρτών αλλά ότι δεν συνδέεται άμεσα με τις gaming επιδόσεις. Κάτι είναι κι αυτό.

 

2. Σωστα, ενω θα επρεπε να ριχνει στην 1060 τουλαχιστον 50%

 

Παπάτζα

 

3. Μπορει, αλλα ακομα και ετσι ουτε η πρωτη γενια δεν ειχε θεματα, ουτε ΚΑΜΙΑ γενια.

 

«και κυριως εγω δεν ειμαι κολλημενο φανμποι που δε βλεπει μπροστα του»

 

5. Ολοι τα κλαψανε και ολοι βριζανε. Πολλοι δε σπευσανε να τις ξεφορτωθουνε. Εσυ κλασσικα στο κοσμο σου.

 

Η 970 ήταν ίσως η πιο μοσχοπουλημένη κάρτα της nvidia ever.  Όταν βγήκαν οι pascal κάρτες απλά πολλοί αναβάθμισαν για καλύτερες επιδόσεις και όχι για τα αστεία που εσύ λες με το αργό «0,5GB»

 

6. Ναι, αμε, αντικειμενικοτητα φουλ. Γτ ολοι αυτοι δε ζουνε απο αυτο, το κανουνε για υστεροφημια και για τη ψυχη της μανας τους.

 

Ίσα ίσα που όταν μεροληπτούν κατάφορα τότε είναι που παίρνουν dislikes, χάνουν αξιοπιστία, χάνουν views και επομένως λεφτά. Επίσης οι περισσότεροι τα παίρνουν κατά καιρούς  από intel και nvidia ή απλά λένε καλά λόγια για τα προϊόντα τους και θάβουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την AMD για να μη βγουν από τη λίστα των δωρεάν review samples. Δηλαδή συνηθως συμβαίνει το αντίθετο απ αυτό που λες, αλλά ούτε αυτό το έχεις παρατηρήσει και πως θα μπορούσες άλλωστε;

 

7. Ας απαντησουν για το bridge οσοι θυμουνται σιγουρα.

 

Ναι ναι για να απαντήσει κάποιος γρήγορα...

 

8. Ναι, δε ξερω. Γτ ειναι δυσκολο να δω ποσο κανει ενας 1700 και ποσο ενας 7700k. Πανεξυπνε.

 

Το θέμα είναι ότι δεν έχει νόημα να συγκρίνεις τις τιμές αυτών των δύο.

 

9. Μπα? Μηπως να την κανουμε με 3-4 γενιες πισω γιατι ετσι σου αρεσει?

 

Παπάτζα

 

Είσαι απλά θλιβερός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαταρχήν σταμάτα να ενημερώνεσαι από unboxholics, φιλικά πάντα. Οι τύποι είναι για κανένα horror night και μέχρι εκεί (πήγαινε να δεις το review της 1060 και θα καταλάβεις). Για να μου πετάς άρθρο που μιλάει για παράπονα σε 1080p gaming, μάλλον αυτό που είπα σχετικά με το ipc δεν σε προβλημάτισε. Τέλοσπάντων φυσικά και θα υπάρξουν σταδιακές βελτιώσεις, όπως γίνεται πάντα, ούτε οι devs είναι μάγοι ούτε οι μηχανικοί της AMD, ώστε να κάνουν θαύματα σε μια μέρα.

Aναφορικά με τα προβλήματα που αφορούν τη πλατφόρμα, δηλαδή θέματα stability φυσικά και θα λυθούν όλα.

Kαι στη τελική αν κάποιος θέλει να στήσει τώρα pc μόνο για gaming ας πάει σε 7700κ να τελειώνει και να χει όπως λες το κεφάλι ήσυχο. Kοστίζει και 100€ λιγότερα από τον 1700x :-D :-D :-D . Άσε να κάνουμε εμείς τους beta  testers.

 

 

Δεν νομιζω να προτιμησει τον i7700k αλλα 6700k ηδη η τιμη του επεσε στα 335 ευρω 

Οι περισσοτεροι gamers εχουν windows 7 και θα παραμεινουν εκει αφου ειναι το πιο επιτυχημενο λειτουργικο , χωρια οτι ειναι πιο ελαφρυ απο τα 10

Θεωρω εντελως λαθος απο πλευρας ryzen να μην υποστηριξει τα 7αρια , το ιδιο λαθος εκαναν και οι Kaby Lake 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα όμως site δεν μας είπε για το CPU load, γιατί εκεί πχ που οι i5 ήταν "σκασμένοι", οι Ryzen ήταν στο ρελαντί.

Δες πχ τα CPU usage στο παρακάτω video, ναι μεν τα fps είναι κοντά, όμως ο R7 είναι τελείως χαλαρός.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Rb0yfX8161M

γενικά στηρίζω τους ryzen αλλά δεν μπορεί ρε φίλε να συγκρίνεις 8c/16t με 4c/4t....... έλεος και μια φόρμουλα να βάλεις οι 5 χιλιάδες στροφές της φαίνονται ρελαντί,σε ένα diesel aygo είναι κόφτες......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γενικά στηρίζω τους ryzen αλλά δεν μπορεί ρε φίλε να συγκρίνεις 8c/16t με 4c/4t.......

 

Μαζί σου, αυτό πες το σε κάτι Gamers Nexus που έγραψε "An i5 in gaming", λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τα fps.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα οτι νανε ..οταν συγκρινατε fx cpu τον 200 ευρω μαξ με cpu i5 250+ ηταν καλα.τωρα το ι5 με τον 1800χ ειναι άνισο...παλικαρια αράξτε γιατι μερική έχετε χαση το τοπυ πριν καν μπειτε στο γηπεδο.

 

 

η amd εχει κανει το καλυτερο comeback ever και αυτο ποναει τα ιντελο παιδακια.λογικο αλλα μεχρι ενα σημειο.

ολα καλα ειναι να γινονται για να εχουμε επιλογες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασες φαίνεται τις Nvidia Chipset based mobos για Intel, πχ Asus Striker Extreme.

 

Ήσουν από τους τυχερούς, σε άλλους δημιούργησε ψυχολογικά και δεν έχει σβηστεί από την μνήμη τους... :P

 

Καλησπέρα και πάλι φίλε ThReSh,

 

Για να χαριτολογήσω κομματάκι φαντάσου με να ομιλώ την αθιγγάνικη διάλεκτο.

Γιαντί καλέ κύριε, εντό εμείς στο τσαντίρ ακόμ αυτή τη μητρική έκουμε μαζί με τον qέξιεφτακόσα και φτου να μην το ματιάσουμε μια χαράς τα πηγαίνει.

Πάντως πέρα από την πλάκα το μόνο που έκανα σε αυτή τη μητρική όλα αυτά τα χρόνια εκτός από κάποιο BIOS update, ήταν να της αλλάξω μπαταρία γιατί δεν κρατούσε τις ρυθμίσεις και φυσικά την ώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ryzen χαλαρός και ο i5 στο 100% αλλά σε gta v και watch dogs 2 η κάρτα παίζει στο 40-50% και στους δύο. Περίεργο...

Δεν ειναι περιεργο. Βαζεις τις ρυθμισεις στο low για να τερματισει το CPU. 

γενικά στηρίζω τους ryzen αλλά δεν μπορεί ρε φίλε να συγκρίνεις 8c/16t με 4c/4t....... έλεος και μια φόρμουλα να βάλεις οι 5 χιλιάδες στροφές της φαίνονται ρελαντί,σε ένα diesel aygo είναι κόφτες......

Mα αυτο ειναι και το point του benchmark νομιζω. Να τονισει οτι δεν ειναι καν κοντα αυτοι οι 2, ασχετως ποσα fps βγαζουν. Απλα οταν συμβαινει αυτο στο Intel στρατοπεδο και ο 6600k παιζει μπαλα σε επιδοσεις με 6900k σε games δεν ακουω θαψιμο για τους 6900 (που κανουν και 5 φορες περισσοτερα χρηματα). Και λογικο να μη πεφτει θαψιμο, γιατι δεν ειναι η δουλεια τους να ειναι vfm στο gaming. Οπως επισης δεν ειναι η δουλεια του 1700/1800 ryzen. 

 

Ειναι απλα τα πραματα. Αν θες PC / κονσολα να παιζεις μονο games ,παρε i5 η ι7, τουλαχιστον μεχρι να βγουν οι μικροτεροι Ryzen. Αν θες PC που να το χρησιμοποιεις σαν PC και να παιζεις και games, παιρνεις Ryzen, τουλαχιστον μεχρι να δουμε καποια απαντηση απο την Intel. Οι Ryzen ειναι τερατα, τοση ισχυ σε αυτα τα χρηματα δεν εχει δωθει ποτε στην ιστορια του PC. 

 

Επισης να λαβεις υποψιν οτι τα gaming benchmarks γινονται σε καθαρα συστηματα, μονο με εγκατασταση λειτουργικου και απολυτως τιποτα αλλο να τρεχει στο background περα απο fraps ή οτι αλλο χρησιμοποιουν για αυτο το σκοπο. Σε ρεαλιστικες συνθηκες που θα εχεις φορτωσει και αλλα 5-10 πραγματα να τρεχουν (skype / steam / discord / browser / torrents) η οτι αλλο χρησιμοποιεις, τα νουμερα του i5, ειδικα στα games που ηδη χτυπαει 100αρια usage θα ειναι ακομα μικροτερα. Αντιστοιχα στον Ryzen, ειναι τοσο χαμηλο το usage που μπορεις να τρεχεις και render στο background αμα χρειαστει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειναι περιεργο. Βαζεις τις ρυθμισεις στο low για να τερματισει το CPU. 

...

Χθες που το δοκίμασα πάντως σε watch dogs 2 έβαλα σε 1080 τα πιο low settings το cpu έπαιζε 40-60% και η κάρτα 90-100%. Για αυτό μου έκανε εντύπωση που η 1060 έπαιζε στο 50% στο video

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...