Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα, και εμμεσως και αμεσα, παει καθως υπαρχει κλιμακωση της τιμης αναλογα τους υψους της καταναλωσης και επισης καποιες χρεωσεις οπως Υκω κ.α η αυξηση βαση της οποιας χρεωνουν αυξανεται γεωμετρικα ειδικα οταν ξεπεραστουν καποια ορια. Βεβαια η χρεωση δεν γινεται φορολογικη δηλωσης αλλα λαμβανει υποψη το γεγονος οτι καποιος οικονομικα ευρωστος κατοικοι σε μεγαλυτερη κατοικια οποτε και οι αναγκες της κατοικια για να φωτιστει, ψυχθει, θερμανθει ειναι αυξημενες.

Αυτο ειναι το σκεπτικο της υπαρξης των διαφοεων κλιμακων χρεωσης που υπάρχουν ειδαλως σε ολους και ολη τη καταναλωση η χρεωση θα ηταν ιδια καθως το κοστος παραγωγης τους ειναι ιδιο σε ολες της περιπτωσεις

• Like 1
Δημοσ.

Πιο σημαντικο είναι ποσα ατομα μενουν στο σπιτι. Μπορει να εισαι οικονομικα ευρωστος μεν, αλλα αν υπαρχουν 10 ατομα κατω απ την ιδια στεγη... τη πατησες.

Δημοσ.

Πιο σημαντικο είναι ποσα ατομα μενουν στο σπιτι. Μπορει να εισαι οικονομικα ευρωστος μεν, αλλα αν υπαρχουν 10 ατομα κατω απ την ιδια στεγη... τη πατησες.

Υπαρχουν  πολλα σπιτια με 10ατομα?? Και αυτα που υπαρχουν κατα 99% αφορουν πολυτεκνους για τους οποιους υπαρχει προβλεψη για ενταξη τους σε ειδικο για πολυτεκνους κοινωνικο τιμολογιο. Στις υπολοιπες περιπτωσεις αφορα περιπτωσεις οπου στην ιδια στεγη μενουν το ζευγαρι με τα παδια τα πεθερικα, γονεις, το υπολοιπο συγγενολοι, που και παλι αυτο που συνηθιζεται ειναι ο καθενας να μενει στο δικο τους σπιτι με ξεχωριστες παροχες απλως ολα βρισκονται στο ιδιο κτιριο.

Δημοσ.

Υπαρχουν  πολλα σπιτια με 10ατομα??

Kαι δυο να υπαρχουν ειναι μεγαλη διαφορα. Το καθε ατομο ξοδευει  κιλοβατώρες.

Εγω είμαι ανεργος αλλα δε μπορω να αξιοποιησω το ΚΟΤ γιατι μενω με τη μανα μου και είναι αδυνατον να παω <1500.

Δημοσ.

Τι το κανετε τοσο ρευμα?? Μηπως το εχετε και για θερμανση?

Και εμεις 2 ατομα ειμαστε και οι καταναλωσεις κυμαινονται γυρω στα 700kwh το τετραμηνο, οποτε μη λες οτι ειναι αδυνατο για πιο κατω απο 1500. Και μην θεωρεις οτι οταν αυξανονται τα ατομα αυξεται και αναλογα η καταναλωση. Οταν η γυναικα μου εμενε μονη ειχε καταναλωση γυρω στις 850, μετα που αρχισαμε να μενουμε μαζι ειχαμε μειωση και οφειλετε οτι αγοραστηκαν νεες ενεργειακες οικιακες συσκευες και αλλαχτηκαν ολες οι λαμπες απο κλασσικες σε οικονομιας και τωρα ειμαστε σε διαδικασία αλλαγης τους σε λεντ οταν καιγαιται καποια. Μπορει να φαινεται αστειο αλλα οι λαμπες εχουν απο τις μεγαλυτερες καταναλωσεις καθως ειναι αναμενες παρα πολλες ωρες. Ειδικα σε εμας λογω βορεινου προσανολισμου και συνεπώς χαμηλης φωτεινοτητας, στη σαλοκουζινα που καθομαστε αναβουν το πρωι στιν 8-9 και σβηνουν μετα τα μεσανυχτα, συνολο κοντα στις 17ωρες. Πριν με τις συμβατικες θα θεμαμε συνολικα ηταν 300w x 17ωρες=5kw * 120ημερες = 600kwh το 4μηνο .

Με οικονομιας θελουμε 70*17=1,2kw *120=144kw το τετραμηνο. Οποτε ακομη και με απλες αλλαγες μπορεις να μειωσεις σημαντικα την καταναλωση.

• Like 2
Δημοσ.

Τι το κανετε τοσο ρευμα?? Μηπως το εχετε και για θερμανση?.......

Nαι, όταν η μανα μου ανοιγει το χειμωνα για να ζεσταθει τι να της πω, "κλειστο για μη περασουμε τα 1500"?

Από κει κι επειτα υπαρχει ο θερμοσιφωνας, ο φουρνος, το ερκοντίσιον το καλοκαιρι, οι λοιπες ηλεκτρικες συσκευες.

Προσφατα εβαλα κι εγω  λαμπα led στο δωματιο μου, αλλα δε νομιζω ότι χαλανε πολυ οι λαμπες, δε ξερω τι γινεται και με τις tv και τους υπολογιστες. Το ψυγειο είναι κλαση Β.

Συνηθως δεν πεφτουμε κατω από τις 2000.

Και μην θεωρεις οτι οταν αυξανονται τα ατομα αυξανεται και αναλογα η καταναλωση

Aν ειναι 4 ατομα δε θα ανοιγει το καθενα τον θερμοσιφωνα για να κανει το μπανιο του? ή μηπως θα το ανοιγουν μια και θα μοιραζονται δια 4 το νερο? :lol:

Δημοσ.

Nαι, όταν η μανα μου ανοιγει το χειμωνα για να ζεσταθει τι να της πω, "κλειστο για μη περασουμε τα 1500"?

Από κει κι επειτα υπαρχει ο θερμοσιφωνας, ο φουρνος, το ερκοντίσιον το καλοκαιρι, οι λοιπες ηλεκτρικες συσκευες.

Προσφατα εβαλα κι εγω  λαμπα led στο δωματιο μου, αλλα δε νομιζω ότι χαλανε πολυ οι λαμπες, δε ξερω τι γινεται και με τις tv και τους υπολογιστες. Το ψυγειο είναι κλαση Β.

Σχεδον ποτε δε πεφτουμε κατω από τις 2000.

Και μην θεωρεις οτι οταν αυξανονται τα ατομα αυξανεται και αναλογα η καταναλωση[/quοte]

Aν ειναι 4 ατομα δε θα ανοιγει το καθενα τον θερμοσιφωνα για να κανει το μπανιο του? ή μηπως θα το ανοιγουν μια και θα μοιραζονται δια 4 το νερο? :lol:

Ναι, μεγαλη μ@λ@κια που δεν μπορεις να εχεις ΚΟΤ οταν εχεις θερμανση με ρευμα (θερμοσυσωρευτες, θερμοπομπους, a/c).

Δημοσ.

Η θερμανση είναι το χειμωνα. Το καλοκαιρι όμως θα τη βγαλεις με ανεμιστηρα?

Δημοσ.

Τι το κανετε τοσο ρευμα?? Μηπως το εχετε και για θερμανση?
Και εμεις 2 ατομα ειμαστε και οι καταναλωσεις κυμαινονται γυρω στα 700kwh το τετραμηνο, οποτε μη λες οτι ειναι αδυνατο για πιο κατω απο 1500. Και μην θεωρεις οτι οταν αυξανονται τα ατομα αυξεται και αναλογα η καταναλωση. Οταν η γυναικα μου εμενε μονη ειχε καταναλωση γυρω στις 850, μετα που αρχισαμε να μενουμε μαζι ειχαμε μειωση και οφειλετε οτι αγοραστηκαν νεες ενεργειακες οικιακες συσκευες και αλλαχτηκαν ολες οι λαμπες απο κλασσικες σε οικονομιας και τωρα ειμαστε σε διαδικασία αλλαγης τους σε λεντ οταν καιγαιται καποια. Μπορει να φαινεται αστειο αλλα οι λαμπες εχουν απο τις μεγαλυτερες καταναλωσεις καθως ειναι αναμενες παρα πολλες ωρες. Ειδικα σε εμας λογω βορεινου προσανολισμου και συνεπώς χαμηλης φωτεινοτητας, στη σαλοκουζινα που καθομαστε αναβουν το πρωι στιν 8-9 και σβηνουν μετα τα μεσανυχτα, συνολο κοντα στις 17ωρες. Πριν με τις συμβατικες θα θεμαμε συνολικα ηταν 300w x 17ωρες=5kw * 120ημερες = 600kwh το 4μηνο .
Με οικονομιας θελουμε 70*17=1,2kw *120=144kw το τετραμηνο. Οποτε ακομη και με απλες αλλαγες μπορεις να μειωσεις σημαντικα την καταναλωση.

Δηλαδή καις ~550kWh/τετράμηνο για όλα εκτός απ' τις λάμπες.

Εμείς είμαστε δύο άτομα, λάμπες ανάβουμε εξαιρετικά σπάνια (έχουμε λεντοταινίες στην κουζίνα και στην τηλεόραση για φωτισμό στο σαλόνι), στην ουσία μόνο του μπάνιου χρησιμοποιούμε (για όταν είμαστε μέσα). Ακόμα και του απορροφητήρα δεν τις ανάβουμε αφού φτάνει και περισσεύει η λεντοταινία.

Δεν ανάβει άλλη λάμπα στο σπίτι, εκτός από πολύ έκτακτες περιπτώσεις, και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Έχουμε ηλιακό, το πλυντήριο ρούχων είναι Α+++-30%, το πλυντήριο πιάτων είναι Α+, το ψυγείο είναι Α++, και τα πλυντήρια μπαίνουν ανά δύο-τρεις μέρες.

Εν τω μεταξύ όλη τη μέρα λείπουμε και οι δύο, και γυρνάμε σπίτι από τις 17:00 και μετά. Παρόλ' αυτά καίμε ~1000kWh/τετράμηνο.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι από τις 17:00 έως τις 23:00 είναι ανοιχτό το PC, το οποίο ναι μεν είναι ενεργοβόρο, αλλά δεν εκτελεί και βαριές εργασίες, και μια 60άρα LED τηλεόραση η οποία είναι ανοιχτή συνήθως 19:00-00:00.

Αλλά πόσες κιλοβατώρες να καίνε αυτά τα δύο πια;

Επίσης ένας φίλος με τη γυναίκα του, που δεν έχουν υπολογιστή, ούτε καν laptop και γενικότερα δεν έχουν πολλές συσκευές, έχουν αλλάξει όλες τις συμβατικές λάμπες με LED, έχουν ηλιακό, παίζουν γύρω στις 900kWh/τετράμηνο.

Πώς εσύ είσαι στις 700kWh, μόνο εσύ το ξέρεις. Παίζει να κάνεις αιματηρή οικονομία, και να μετράς το κάθε τι με το δευτερόλεπτο, δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Αν είναι κάτι αδύνατο, είναι το να πέσει ένα ζευγάρι στις 700kWh με φυσιολογική χρήση (με μέτρο βέβαια), αλλά χωρίς να κάνει το σκατό του παξιμάδι.

• Like 2
Δημοσ.

Αν είναι κόστος στο ρεύμα, γιατί τα έχουν διαχωρίσει; Για να βγαίνει συγκεκριμένη τιμή στην kWh;

Γιατί αλλιώς ακούγονται τα 0,09460€ // 0,10252€ και αλλιώς τα 0,18€ // 0,22€ που είναι οι πραγματικές τιμές χρέωσης ανά κιλοβατώρα.

Δημοσ.

Δηλαδή καις ~550kWh/τετράμηνο για όλα εκτός απ' τις λάμπες.

Εμείς είμαστε δύο άτομα, λάμπες ανάβουμε εξαιρετικά σπάνια (έχουμε λεντοταινίες στην κουζίνα και στην τηλεόραση για φωτισμό στο σαλόνι), στην ουσία μόνο του μπάνιου χρησιμοποιούμε (για όταν είμαστε μέσα). Ακόμα και του απορροφητήρα δεν τις ανάβουμε αφού φτάνει και περισσεύει η λεντοταινία.

Δεν ανάβει άλλη λάμπα στο σπίτι, εκτός από πολύ έκτακτες περιπτώσεις, και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Έχουμε ηλιακό, το πλυντήριο ρούχων είναι Α+++-30%, το πλυντήριο πιάτων είναι Α+, το ψυγείο είναι Α++, και τα πλυντήρια μπαίνουν ανά δύο-τρεις μέρες.

Εν τω μεταξύ όλη τη μέρα λείπουμε και οι δύο, και γυρνάμε σπίτι από τις 17:00 και μετά. Παρόλ' αυτά καίμε ~1000kWh/τετράμηνο.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι από τις 17:00 έως τις 23:00 είναι ανοιχτό το PC, το οποίο ναι μεν είναι ενεργοβόρο, αλλά δεν εκτελεί και βαριές εργασίες, και μια 60άρα LED τηλεόραση η οποία είναι ανοιχτή συνήθως 19:00-00:00.

Αλλά πόσες κιλοβατώρες να καίνε αυτά τα δύο πια;

Επίσης ένας φίλος με τη γυναίκα του, που δεν έχουν υπολογιστή, ούτε καν laptop και γενικότερα δεν έχουν πολλές συσκευές, έχουν αλλάξει όλες τις συμβατικές λάμπες με LED, έχουν ηλιακό, παίζουν γύρω στις 900kWh/τετράμηνο.

Πώς εσύ είσαι στις 700kWh, μόνο εσύ το ξέρεις. Παίζει να κάνεις αιματηρή οικονομία, και να μετράς το κάθε τι με το δευτερόλεπτο, δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Αν είναι κάτι αδύνατο, είναι το να πέσει ένα ζευγάρι στις 700kWh με φυσιολογική χρήση (με μέτρο βέβαια), αλλά χωρίς να κάνει το σκατό του παξιμάδι.

Οχι δεν κανω καμμια αιματηρη οικονομια ουτε το αποσκοπω , ουτε καθομαι με κομπιουτερακι να υπολογιζω τι καίω ουτε κανωω βολτες στο σπιτι μηπως ξεχαστηκε καμμία λαμπα αναμενη ή οπως κανει ο κωνστανταρας στο σπαγγοραμενο. Ζω και λειτουργω φυσιολογικα οπως ολοι. Τα φωτα, η Tv και το Pc αναβουν το πρωι που θα σηκωθουμε και κλεινουν μετα τα μεσανυχτα οταν θα παμε για υπνο. Μενουν ανοιχτα ειτε τα χρησιμοποιούμε ειτε οχι, μονο αν βγουμε τα σβηνουμε και σχετιλα με τον υπολογιστη το σβησιμο του παιζεται, αν ειναι να ληψουμε για λιγη ωρα. Απλα πλυντήριο ψυγειο κουζινα ειναι καινουρια 5ετιας κατηγοριας απο Α+++ μεχρι A+++20%, ισως η ολη διαφορα μας προερχεται απο το οτι υπαρχει ηλιακος θερμοσιφωνας και φυσικο αεριο για θερμανση και το σπιτι με ενεργειακα κουφωματα θερμομονωση και εξτρα θερμομονωση στη βορεια πλευρα του.

Για την τηλεοραση που λες αμα ειναι 60ιντσων εχω την εντυπωση οτι θα εχει υψηλουτσικη καταναλωση καμμια 150+ βαττ την ωρα. Οποτε το 1+ κιλοβατ θα το καιει την ημερα, αναλογα τη χρηση βεβαια.Η δικη μας ειναι 32 ή 36 ιντσων δεν θυμαμαι ακριβως και καταναλωνει γυρω στα 60 βαττ την ωρα.

Δημοσ.

Άρα όπως καταλαβαίνεις, δε βγαίνουν τα κουκιά.

Η 60άρα όντως κάπου γύρω στα 150W θα καταναλώνει, αλλά είναι ανοιχτή ~6 ώρες/μέρα.

Τη δική σου την υπολογίζεις γύρω στα 60W, αλλά λες ότι είναι ανοιχτή απ' το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Να πούμε 14 ώρες;

Άρα, έστω και χοντρικά, τα ίδια καταναλώνουν σε ημερήσια βάση.

Το PC σου μια απ' τα ίδια. Σίγουρα το δικό μου είναι αρκετά ενεργοβόρο ακόμα και σε idle state, μόνο η U2711 καταναλώνει πάνω από 100W, αν και δεν είναι μονίμως ανοιχτή.

Δεν είναι ανοιχτό απ' το πρωί όμως.

Η κουζίνα σου πάνω από Α δεν είναι.

Αν έχεις ψυγείο Α+++, πόση διαφορά να έχει σε σχέση με το δικό μου που είναι Α++;

Δε μιλάμε για ψύξη ή θέρμανση με ρεύμα, εκεί τα πράγματα αλλάζουν άρδην.

Με βάση όλα τα παραπάνω, αδυνατώ να καταλάβω πώς προκύπτουν τόσο οι δικές σου 700kWh, όσο και οι δικές μου 1000kWh.

Δημοσ.

.....................

Με βάση όλα τα παραπάνω, αδυνατώ να καταλάβω πώς προκύπτουν τόσο οι δικές σου 700kWh,

Iσως ο φιλος μας δε χρησιμοποιει πλυντηριο και πλενει στο χερι :)

Iσως ουτε φουρνο, παραγγελει απ εξω.

Δημοσ.

Εν το μεταξυ πριν μου ερθει αυτος ο λογαριασμος εκπληξη ειχα την εντυπωση οτι οταν εχεις  κοτ και ξεπερασεις τις κιλοβατορες χρεωνεσαι εκτος κοτ μονο για τις παραπανω και οχι ολες μεγα σφαλμα πηρα ενα πολυ καλο μαθημα.

Ακριβως αυτο εγω εβαζα πλυντηριο μια φορα στις 15 και μαγιρευμα εκανα μια στο τοσο σιδερο δεν εβαζα οποτε εξου η τοσο χαμηλες κιλοβατορες βασικα δεν ζουσα σαν ανθρωπος

Δημοσ.

Άρα όπως καταλαβαίνεις, δε βγαίνουν τα κουκιά.

Δεν ξερω αμα βγαινουν ή πως βγαινουν  τα κουκια ή τα ρεβιθια και ειλικρινα δεν με αποσχολει.

Αυτο που γνωριζω ειναι το τελευταιο τετραμηνο ειχα καταναλωση 738kw το προηγουμενο 695 και στο παραπροηγουμενο 772 χωρις να το προσπαθω. Να πω βεβαια οτι κλιματιστικο δεν εχω πριν κανα μηνα, οποτε μια διαφορα

Καλυτερα οι ειρωνιες να λειπουν!!

ΚαΙ μαγειρευουμε, και πληντηριο βαζουμε ... και δεν φωτιζομαστε με κερια.

Αυτο που δεν καταλαβαινεται ειναι  οτι αν "επενδυσεις" σε επωνυμα και σε ενεργεαικα αποδοτικες συσκευες  και δεν αγοραζεις μαρκες του κωλου επειδη ειναι 100-200-300€ πιο φτηνες αλλα ενεργοβορες, τοτε οτι "κερδισεις" απο την αγορά τους θα τα δωσεις αργοτερα και στο πολλαπλασιο στην ΔΕΗ. Επισης αν θωρακισεις ενεργειακα και το σπιτι με θερμονονωσεις, ενεργιακα κουφωματα, σκιαστρα κτλπ θα κρατας το χειμωνα την ζεστη και την δροσια το καλοκαιρι μεσα στο σπιτι . Απλα πραγματα που μερικοι δεν μπορουν να τα καταλαβουν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...