Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Αυτο που δεν καταλαβαινεται ειναι οτι αν "επενδυσεις" σε επωνυμα και σε ενεργεαικα αποδοτικες συσκευες Ψυγείο ντουλάπα (Amana) του 1994, ενεργειακή κλάση Ω ftw! 1200+ kwh/χρόνο μόνο του το "μικρό μας εργοστάσιο"...
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Αφού σου λέω ότι κι εγώ έχω πλυντήριο ρούχων Α+++-30%, πλυντήριο πιάτων Α+, και ψυγείο Α++. Τα πλυντήρια μπαίνουν ανά δύο ή τρεις μέρες. Λάμπες δεν ανάβουν σχεδόν ποτέ, πέραν της απλίκας του καθρέφτη του μπάνιου. Μόνο οι λεντοταινίες σε κουζίνα και γύρω απ' την τηλεόραση στο σαλόνι παίζουν για φωτισμό. Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πέσω στις 700kWh.
teddy71 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δεν αμφιβαλλω για τα στοιχεια και τις μετρήσεις για τις μετρήσεις σου...η διαφορα μας προερχεται οτι εχεις καπιοιες συσκευες επιπλεον πχ εγω δεν εχω πλυντηριο πιατων ουτε κλιματιστικο, πριν λιγο και καιρο μπηκε το οποιο δεν χρειαστηκε να λειτουργησει. Επισης οπως ειπα εχω ηλιακο θερμοσιφωνα οποτε ο ηλεκτρικος θερμοσιφωνας αφαιρεθηκε και οταν δεν υπαρχει ζεστο νερο αναβω τον λεβητα φυσικου αεριου.Στο οποιο το πλεονεκτημα ειναι οτι ζεσταινει το νερο στην ποσοτητα που θα χρησιμοποιησεις ενω στον ηλεκτρικο ζεστενεται ολη η ποσοτητα που περιεχει το τεποζιτο. Οποτε αναγκαστικα θα εχεις και καποια καταναλωση παραπανω. Στα πλυντηρια πιατων, ρουχων στο ζεσταμα του νερου ειναι η μεγαλη καταναλωση και οχι στο γυρισμα του καδου ή οποιαδηποτε αλλη λειτουργια τους. Επισης αλλη καταναλωση εχεις να ρυθμισεις τη θερμοκρασια του νερου στους 40 αλλη στους 60 αλλη στους 90 ειναι οπως σαν να αναβεις θερμοσιφωνα. Οπως και να εχει τα 900-1000kw ειναι αρκετα φυσιολογικα και σιγουρα με τοσες ηλεκτρικες συσκευες οσο και αποδοτικες να είναι, ειναι σιγουρα αδυνατον να πεσεις παρακατω. Το μυνημα μου αναφερονταν γενικα σε αυτους που ελεγαν οτι ειναι λιγα ατομα και εχουν καταναλωση >1500βατ. Σε αυτα τα ατομα το "προβλημα"προερχεται απο το οτι οι συσκευες τους ειτε δεν ειναι ενεργειακα αποδοτικες ή χρησιμοποιουν το ηλεκτρικο ρευμα για ολες τις αναγκες τους, θερμανση, ψυξη, ζεσταμα νερου κ.α. ή το σπιτι τους εχει παλια κουφωματα ή δεν εχει καθολου μονωση κ.α. οποτε δυσκολα διατηρηται η επιθυμητη θερμοκρασια. Ειναι πολλα πραγματα που ακομη και αν σε ενα σπιτι οποιο μενουν ο ιδιος αριθμος ατομων καποιος μπορει να εχει διπλασια καταναλωση απο ενα αλλο. Αυτο προσπαθω να πω και καποιοι αρχιζουν να λενε οτι ειτε δεν πλενομαστε ειτε δεν μαγειρευουμε, παλι καλα δεν που ειπαν οχι φωτιζομαστε με καντηλια και κερια.
tsioulak Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 @Teddy71 Συμφωνώ οτι παίζει ρόλο το ποσο ενεργοβόρα είναι η συσκευή αλλα μην μένεις μονο στα Α των καρτελών, υπάρχει μεγάλη απόκλιση και πρεπει να μελετήσεις τις προδιαγραφές της καθε συσκευής (και να ελπίζεις οτι ειναι αληθινές) για να εισαι σίγουρος για το ποσο οικονομική είναι η συσκευή. Επίσης, αυτο που ανέφερες για τα κουφώματα, συμφωνω ξανα μαζι σου ότι παίζει ρόλο, αλλα υπάρχουν αρκετοί "μάστορες" οι οποίοι κάνουν χάλια δουλειά και, στην ουσία, ενεργειακά δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτα.
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Πάντως έκανα σαφές ότι δε μιλάμε για περιόδους καλοκαιριού/χειμώνα, όπου είναι απαραίτητη ψύξη/θέρμανση αντίστοιχα. Π.χ. αυτή την περίοδο δεν είναι απαραίτητο να ανάβεις ούτε κλιματιστικό (για ψύξη ή θέρμανση), ούτε σόμπες.
Anastazio Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Πάντως έκανα σαφές ότι δε μιλάμε για περιόδους καλοκαιριού/χειμώνα, όπου είναι απαραίτητη ψύξη/θέρμανση αντίστοιχα. Π.χ. αυτή την περίοδο δεν είναι απαραίτητο να ανάβεις ούτε κλιματιστικό (για ψύξη ή θέρμανση), ούτε σόμπες. Εξαρτάται που ζεις,εδω πλην μεσημεριου εχει κατω απο 10 βραδυ και πρωι. 1
vasilk Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Αν είναι κάτι αδύνατο, είναι το να πέσει ένα ζευγάρι στις 700kWh με φυσιολογική χρήση (με μέτρο βέβαια), αλλά χωρίς να κάνει το σκατό του παξιμάδι. Με τη σειρά μου επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του @teddy71. Στο σπίτι μας είμαστε 4 άτομα (ζευγάρι με 2 μικρά παιδιά 6 και 8) και έχουμε ανάλογες καταναλώσεις (<800kwh το τετράμηνο) και ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΑΚΟ (με απλό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα). Το χειμώνα θέρμανση με φυσικό αέριο. -Μαγείρεμα 4-5 φορές την εβδομάδα αλλά γενικός σε χύτρα, κατσαρόλα και λιγότερο σε φούρνο. -Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας το χειμώνα 2-3 φορές, το καλοκαίρι 4-5 φορές. Σε ώρες λειτουργίας είναι περίπου το χειμώνα 2,5 ώρες το καλοκαίρι 1 ώρα την εβδομάδα. Εγώ και τα παιδιά κάνουμε μπάνιο ο ένας μετά τον άλλο, η σύζυγος γενικός κάνει σε άλλες ώρες λόγο ωραρίων. -Πλυντήριο ρούχων (5kg και μπαίνει πάντα γεμάτος) 3-4 φορές την εβδομάδα. -Πλυντήριο πιάτων 2-3 φορές την εβδομάδα (και αυτό γεμάτο και σε "eco program" καθώς τα καθαρίζουμε στο χέρι πριν τα βάλουμε μέσα), ταψιά, κατσαρόλες στο χέρι. -Ψυγείο (συνολικά μπορεί και η πιο ενεργοβόρος συσκευή σε ένα σπίτι λόγο των πολλών ωρών λειτουργίας) δεν έχουμε κανένα μεγάλο. Έχουμε ένα νορμάλ και δεν το γεμίζουμε και πολύ. Έχουμε 3-4 σούπερ μάρκετ κοντά και γενικός προτιμάμε να τα επισκεφτούμε συχνά παρά να πάμε 1 φορά την εβδομάδα και να γεμίζουμε το ψυγείο. -Υπολογιστής (laptop) 2-3 ώρες την ημέρα. -Τηλεόραση (49' led) 3-4 ώρες την ημέρα. -Ηλεκτρική σκούπα το χειμώνα με τα χαλιά 1 φορά την εβδομάδα. -Ηλεκτρικό σίδερο ελάχιστα (έως καθόλου καθώς στη σύζυγο δεν αρέσει το σπορ). Η γκαρνταρόμπα είναι ανάλογη, κυρίως με ευκολοφόρετα ρούχα (τζιν, μπλούζες κτλ) -Φωτισμός φυσικά led παντού. Κυρίως καθόμαστε στο σαλόνι (2*15w). Το σπίτι βέβαια είναι αρκετά φωτεινό όλη την ημέρα. Η κατανάλωση είναι πάντα κάτω από 800kwh το τετράμηνο. Πάνω από 800kwh ανεβαίνει μόνο με την κατανάλωση του A/C το καλοκαίρι. Όλα αυτά αβίαστα, ούτε συμβιβασμοί, ούτε στερήσεις. Απλός δεν κάνουμε σπατάλες. Όταν δεν χρησιμοποιούμε κάτι το σβήνουμε (φως, TV, Η/Υ κτλ). Άρα μια χαρά εφικτό είναι. Απλά όποιοι έχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις έχουν διαφορετικές συσκευές (πιο ενεργοβόρες) και κυρίως διαφορετικές ανάγκες και συνήθεις. 1
phanispal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Συμφωνώ ότι παίζουν ρόλο και οι διαφορετικές συσκευές αλλά και οι συνήθειες. Π.χ. μιας και ανέφερες την ηλεκτρική σκούπα που την είχα ξαχάσει, εγώ το καλοκαίρι τη βάζω κάθε δύο μέρες για 20 λεπτά. Βέβαια (υποτίθεται πως) είναι οικονομική, στο full παίζει στα 650W, δεν είναι σαν τις παλιές στα 2200W κ.λπ.. Εξακολουθεί να μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο αυτό που λες, ειδικά με θερμοσίφωνα σε καθημερινή βάση. Εγώ σα φοιτητής σε ορεινή πόλη έκαιγα ~2000kWh μόνος μου σε γκαρσονιέρα, περισσότερο λόγω θερμοσίφωνα και PC σε 24/7 λειτουργία. Είτε η πλειοψηφία κάνουμε κάτι λάθος, είτε κάνετε κάτι άλλο εσείς, είτε παίζουν άλλα (π.χ. διαρροές, κλοπές κ.λπ.).
vradypous Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Έκανα διακοπή συμβολαίου τηλεφωνικά και μου είπαν πως θα περάσουν σε 15 μερες οι κοπρίτες του ΔΕΔΔΗΕ για να κόψουν το ρεύμα. Άντε να ιδωτικοποιηθούν τα πάντα και ας παίρνουμε όλοι 300 ευρώ.
rus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Καλυτερα οι ειρωνιες να λειπουν!! ΚαΙ μαγειρευουμε, και πληντηριο βαζουμε ... και δεν φωτιζομαστε με κερια. Αυτο που δεν καταλαβαινεται ειναι οτι αν "επενδυσεις" σε επωνυμα και σε ενεργεαικα αποδοτικες συσκευες και δεν αγοραζεις μαρκες του κωλου επειδη ειναι 100-200-300€ πιο φτηνες αλλα ενεργοβορες, τοτε οτι "κερδισεις" απο την αγορά τους θα τα δωσεις αργοτερα και στο πολλαπλασιο στην ΔΕΗ. Επισης αν θωρακισεις ενεργειακα και το σπιτι με θερμονονωσεις, ενεργιακα κουφωματα, σκιαστρα κτλπ θα κρατας το χειμωνα την ζεστη και την δροσια το καλοκαιρι μεσα στο σπιτι . Απλα πραγματα που μερικοι δεν μπορουν να τα καταλαβουν Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα, δεν είναι σε ολες τις περιοχες ιδιο το κλιμα. Ώστε εσυ εχεις "θερμομονωσεις, ενεγειακα κουφώματα, σκιαστρα κτλπ"? Εγω απλα σκεφτομαι την αγορα ενός ηλιακου θερμοσιφωνα. πχ εγω δεν εχω πλυντηριο πιατων ουτε κλιματιστικο, πριν λιγο και καιρο μπηκε το οποιο δεν χρειαστηκε να λειτουργησει. Μακαρι να μπορουσα κι εγω χωρις κλιματιστικο, το καλοκαιρι το δουλευω 20 ωρες το 24ωρο. Στο προηγουμενο σπιτι μπορουσα να το κλεινω τη νυχτα γιατι ειχε δροσια, στο τωρινο όχι. .......... Ειναι πολλα πραγματα που ακομη και αν σε ενα σπιτι οποιο μενουν ο ιδιος αριθμος ατομων καποιος μπορει να εχει διπλασια καταναλωση απο ενα αλλο. Αυτο προσπαθω να πω και καποιοι αρχιζουν να λενε οτι ειτε δεν πλενομαστε ειτε δεν μαγειρευουμε, παλι καλα δεν που ειπαν οχι φωτιζομαστε με καντηλια και κερια. Δεν ειχα καταλαβει ότι εχεις ηλιακο και φυσικο αεριο. Με τη σειρά μου επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του @teddy71. Στο σπίτι μας είμαστε 4 άτομα (ζευγάρι με 2 μικρά παιδιά 6 και 8) και έχουμε ανάλογες καταναλώσεις (<800kwh το τετράμηνο) και ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΑΚΟ (με απλό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα). -Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας το χειμώνα 2-3 φορές, το καλοκαίρι 4-5 φορές. 2-3 φορες ολο το χειμωνα? Έκανα διακοπή συμβολαίου τηλεφωνικά και μου είπαν πως θα περάσουν σε 15 μερες οι κοπρίτες του ΔΕΔΔΗΕ για να κόψουν το ρεύμα. Άντε να ιδωτικοποιηθούν τα πάντα και ας παίρνουμε όλοι 300 ευρώ. Χλωμο. Οι 100δες χιλιαδες δημόσιοι υπαλληλοι ειναι ανακαθεν τα χαιδεμενα παιδια αυτης της χωρας.
fakiris31 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Φαντάζομαι δεν έχετε δει πραγματικά σε τι συνθήκες δουλεύει ο τεχνικός τομέας επικινδυνότητα κλπ. Δεν νομίζω κάποιος να καθότανε να κάνει αυτή τη δουλειά για 300 ευρώ. Εγώ προσωπικά δεν θα καθόμουν. 1
fakiris31 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Πανελλαδικά δεν ξέρω λάθος εγώ είμαι και νέος στην εταιρία.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2017 ποσοι είναι αυτοι που λες? Ο ΔΕΔΗΕ εχει κοντα στις 7000 ατομα και το 80% τεχνικοι ...Πανω κατω τοισιο ποσοστο για ΑΔΜΗΕ. Για ΔΕΗ εχω χασει στατιστικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα