Moderators Kercyn Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Aηδιαστικο σχόλιο... μου αρεσει που εχει και 27 Likes. Η αγνοια σας εχει καταστρεψει την κοινωνια. Για αρχη για να μορφωθειτε λιγο, δειτε αυτο. https://www.youtube.com/watch?v=gpOXYQXDwFQ Ο εν λόγω κύριος λέει μια ανέκδοτη ιστορία όπως τον βολεύει, με πολλές υπερβολές και κανένα επιστημονικό στοιχείο (τουλάχιστον μέχρι το 10ο λεπτό που κάθησα και το είδα, δεν άντεξα παραπάνω γιατί μιλάει πιο αργά κι απ' το θάνατο). Λυπάμαι που στο λέω, αλλά δεν περιμένω από κάποιον που έχει σπουδάσει "Teaching English" να μου πει πράγματα κάποιου άλλου επιστημονικού πεδίου για να "μορφωθώ", ούτε πείθομαι από ανέκδοτες (και υπερβολικές) ιστορίες τυχαίων ανθρώπων στο Ιντερνέτ. Αφήνοντας αυτά στην άκρη, αυτά που λέει δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που αφήνει να εννοηθεί ο OP στο πρώτο post (ότι έχει ένα παιδί που του αρέσει να προκαλεί καυγάδες και θέλει να κάνει κάνει για να μάθει να δέρνει τα άλλα παιδιά πιο... αποτελεσματικά). Βέβαια δεν ήταν αυτός ο σκοπός του και το ξεκαθάρισε πολύ γρήγορα, αλλά δυστυχώς κάποιοι (hint: you) δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ μικρών παιδιών τα οποία είναι γεμάτα ενέργεια και την απρόκλητη επίθεση σε άλλους (που ως αποτέλεσμα μπορεί να έχει βαριά σωματική βλάβη ή μακροχρόνια ψυχολογικά προβλήματα). Το γεγονός ότι δεν είσια ικανός να κάνεις το διαχωρισμό μεταξύ αυτών των δύο, καθώς και το ότι το πρώτο πράγμα που έκανες ήταν να προσπαθήσεις να υποβαθμίσεις το σχόλιό μου (και όχι, για παράδειγμα, να το αντικρούσεις) νομίζω δείχνει σε ποιο "μορφωτικό" επίπεδο κινείσαι.
doubtful Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Το τι ειναι ανεκδοτο και τη ρεαλιτη ασε να το κρινει ο καθενας μονος του. Γιατι εγω νομιζω οτι εσυ γραφης ανεκδοτα εδω, οχι αυτος. Μιλας εσυ για iκανοτητα διαχωρισμου που για πρωτο σχόλιο εγγραψες αυτο το πραγμα??? -> Ε αφού του αρέσει να μαλώνει ας μάθει και να δέρνει κιόλας. Makes sense. Ναι, βλεπω δειχνεις MUCH UNDERSTANDING !! Και ακουσε να δεις, πας να αλλαξεις το θεμα αλλα αυτου του ειδους ο ψυχολογικος πολεμος σε εμενα δεν περνα. Με φεμινιστικες ασυναρτησιες και παραλογισμους δεν προκειτε να ασχοληθω. ΟΚ?? Ημουν και εγω αγορακι, οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα. Οποτε μην γραφης τζαμπα την ιστορια της ζωης σου γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχια και κανενας δεν ειναι χαζος εδω μεσα. Μην προσβαλεις την κατανοηση μας. 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 ανέκδοτο δεύτερο λήμμα Τις "φεμινιστικές ασυναρτησίες" και τα λοιπά δεν τα σχολιάζω, τρικυμία εν κρανίω. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δε μπορείς να καταλάβεις τι θέλω να πω (μιας και στα έγραψα τόσο ωραία και απλά), αλλά νομίζω θα το αντέξω. Καλή συνέχεια στη μόρφωσή σου εύχομαι.
vairass Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 ανέκδοτο δεύτερο λήμμα Τις "φεμινιστικές ασυναρτησίες" και τα λοιπά δεν τα σχολιάζω, τρικυμία εν κρανίω. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δε μπορείς να καταλάβεις τι θέλω να πω (μιας και στα έγραψα τόσο ωραία και απλά), αλλά νομίζω θα το αντέξω. Καλή συνέχεια στη μόρφωσή σου εύχομαι. Δεν το λέω για εσένα είναι γενικό αυτό που θα γράψω... Εδώ και 10 χρόνια κάποιοι που όντως είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους δεν εξηγούν... Αν το θεωρείς σωστό φύγε με Καληνύχτα.. Αν όχι καλύτερα να του εξηγήσεις... Σκέψου ότι θα μπορούσε να ήταν αδερφός σου ή φίλος σου..
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δεν το λέω για εσένα είναι γενικό αυτό που θα γράψω... Εδώ και 10 χρόνια κάποιοι που όντως είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους δεν εξηγούν... Αν το θεωρείς σωστό φύγε με Καληνύχτα.. Αν όχι καλύτερα να του εξηγήσεις... Σκέψου ότι θα μπορούσε να ήταν αδερφός σου ή φίλος σου.. Αν ήταν αδερφός μου ή φίλος μου δε νομίζω να ξεκίναγε δυναμιτίζοντας τη συζήτηση με το που μπαίνει. Πιστεύω ότι το παν όταν μπαίνεις σε μια συζήτηση είναι να είσαι ανοιχτόμυαλος και να προσπαθείς να καταλάβεις το σκεπτικό και την οπτική του άλλου, όχι μόνο για να είναι πιο πολιτισμένη η συζήτηση αλλά κυρίως για να είναι επικοδομητική για όλους τους συμμετέχοντες. Εδώ να εξηγήσω τι ακριβώς; Γιατί ένα αγόρι που είναι ζωηρό δεν είναι το ίδιο με ένα αγόρι που του αρέσει να δέρνει άλλα παιδιά χωρίς λόγο (και αναφέρομαι σ' αυτούς που ξεκινάνε τους τσακωμούς με το γιο σου, όχι στο γιο σου). Όταν του λέω ότι το βίντεο που έβαλε δεν έχει καμία σχέση με το όλο thread και μου απαντάει ότι αυτά που λέω είναι "φεμινιστικές ασυναρτησίες" και ότι του κάνω "ψυχολογικό πόλεμο", καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω. Όπως δεν ασχολούμαι με SJWs, έτσι δεν ασχολούμαι και με το άλλο (αλλά ίδιας νοημοσύνης) άκρο. 1
michael92 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Είσαι χαζός η τον κάνεις; αφού δεν τον παίρνουν ούτε σε μπάλα ούτε μπάσκετ λόγο ηλικίας, είναι τέλη 2012 δηλαδή ούτε καν 4.5. Γιατί γράφετε χωρίς καν να ξέρετε γιατί ;; ;;;; Εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό που μέχρι τα 6 δεν τον δέχονται σε ποδόσφαιρο και basketball αλλά τον δέχονται σε πολεμικές τέχνες; Δεν σου προξενεί αμφιβολίες για τον επαγγελματισμό των σχολών αυτών; 4 χρονών δεν μπορεί να κρατήσει μια μπάλα αλλά μπορεί να μάθει να δέρνει, φακ λότζικ.
omghi2u Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Αυτό νομίζω είναι το καλύτερο, αλλά σε ποια τέχνη από όλες; Aikido αν μπορείς να βρείς σχολή.
pontez2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Εσένα σου φαίνεται φυσιολογικό που μέχρι τα 6 δεν τον δέχονται σε ποδόσφαιρο και basketball αλλά τον δέχονται σε πολεμικές τέχνες; Δεν σου προξενεί αμφιβολίες για τον επαγγελματισμό των σχολών αυτών; 4 χρονών δεν μπορεί να κρατήσει μια μπάλα αλλά μπορεί να μάθει να δέρνει, φακ λότζικ. Μιχάλη ένα 4χρονο δε πάει σε μια σχολή για να μάθει να δέρνει. Για να μπει σε ένα πλαίσιο πάει. Τα νηπιακά τμήματα έχουν συγκεκριμένους στόχους. Το παιδάκι μπαίνει με τη μορφή του παιχνιδιου, τρέξιμο γυρω γυρω, παρέα με τα άλλα παιδάκια, συνηθίζει να ειναι σε μια ομάδα και στα 6-7 του έχει γινει καθημερινότητα. Τότε ξεκινάει η πολεμική τέχνη ουσιαστικά σε πολύ αρχικό στάδιο πάντα. 2
vairass Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Μιχάλη ένα 4χρονο δε πάει σε μια σχολή για να μάθει να δέρνει. Για να μπει σε ένα πλαίσιο πάει. Τα νηπιακά τμήματα έχουν συγκεκριμένους στόχους. Το παιδάκι μπαίνει με τη μορφή του παιχνιδιου, τρέξιμο γυρω γυρω, παρέα με τα άλλα παιδάκια, συνηθίζει να ειναι σε μια ομάδα και στα 6-7 του έχει γινει καθημερινότητα. Τότε ξεκινάει η πολεμική τέχνη ουσιαστικά σε πολύ αρχικό στάδιο πάντα. Λοιπόν πήγαμε σε καράτε, αυτό έκαναν παιχνίδι και γύρω γύρω. Θα τον πάω και σε μια άλλη σχολή και θα δούμε. 1
pontez2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Αστον σε μια. Σιγά σιγά θα του περάσουν στο μυαλουδάκι του πως να λυνει τις διαφορές του με τον διάλογο. Αν και έχεις γράψει νωρίτερα οτι πλέον δεν τσακωνεται. Πάντως είναι φοβερό το πώς αντιμετωπίζουν οι άλλοι γονείς ένα 2χρονο, 3χρονο, 4χρονο που είναι ελαφρως επιθετικο. Δεν μιλάμε να ορμάει και να ριχνει κλοτσίδια, αλλά απλά να είναι φωνακλάδικο, να σπρωχνει κοκ. Έχω βρεθεί σε φάση που ένα 3χρονο ενόχλησε (την έσπρωξε) μια 8χρονη «πριγκίπισσα» και ο πατέρας της έκανε σα τον παλαβό για το «τρελό παιδί σου που το χεις αμολησει και ενοχλεί τα άλλα». Δε φαντάζεστε τι ακολουθησε στη παιδικη χαρά αλλά και πόσοι τάχθηκαν υπερ του πατέρα της 8χρονης εναντια στον «επικίνδυνο» 3χρονο. Το κακόμοιρο το μικρό καθόταν και κοίταζε με ένα φοβισμένο ύφος και όλοι ηταν εναντίον του. Αφού έβαλα τον ανεψιό μου να πάει να απομακρύνει το παιδί από εκεί και το πηγε στη τσουλιθρα για να μη βλέπει τα καραγκιοζιλίκια. 2
vairass Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Αστον σε μια. Σιγά σιγά θα του περάσουν στο μυαλουδάκι του πως να λυνει τις διαφορές του με τον διάλογο. Αν και έχεις γράψει νωρίτερα οτι πλέον δεν τσακωνεται. Πάντως είναι φοβερό το πώς αντιμετωπίζουν οι άλλοι γονείς ένα 2χρονο, 3χρονο, 4χρονο που είναι ελαφρως επιθετικο. Δεν μιλάμε να ορμάει και να ριχνει κλοτσίδια, αλλά απλά να είναι φωνακλάδικο, να σπρωχνει κοκ. Έχω βρεθεί σε φάση που ένα 3χρονο ενόχλησε (την έσπρωξε) μια 8χρονη «πριγκίπισσα» και ο πατέρας της έκανε σα τον παλαβό για το «τρελό παιδί σου που το χεις αμολησει και ενοχλεί τα άλλα». Δε φαντάζεστε τι ακολουθησε στη παιδικη χαρά αλλά και πόσοι τάχθηκαν υπερ του πατέρα της 8χρονης εναντια στον «επικίνδυνο» 3χρονο. Το κακόμοιρο το μικρό καθόταν και κοίταζε με ένα φοβισμένο ύφος και όλοι ηταν εναντίον του. Αφού έβαλα τον ανεψιό μου να πάει να απομακρύνει το παιδί από εκεί και το πηγε στη τσουλιθρα για να μη βλέπει τα καραγκιοζιλίκια. Αυτά συμβαίνουν... Το θέμα είναι μην γίνει ατύχημα. Εγώ στην πρώτη βλακεια τον παίρνω και φεύγω χωρίς φωνές.
pontez2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Και αυτο δε ξέρω κατά πόσο καλό ειναι βέβαια για το παιδί. Ειναι τιμωρητική διάθεση σε κάτι που ίσως δε μπορει να ελεγξει το 3χρονο ακομα. Γενικά παιζει ρολο η ηλικια. Αλλο 3χρονο άλλο 5χρονο. Απλά αρκετοί γονείς μόλις βλέπουν παιδάκι να ειναι λιγο πιο ζωηρό ή έστω λιγο διαφορετικό ειναι έτοιμοι για τσαμπουκά.
vairass Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Και αυτο δε ξέρω κατά πόσο καλό ειναι βέβαια για το παιδί. Ειναι τιμωρητική διάθεση σε κάτι που ίσως δε μπορει να ελεγξει το 3χρονο ακομα. Γενικά παιζει ρολο η ηλικια. Αλλο 3χρονο άλλο 5χρονο. Απλά αρκετοί γονείς μόλις βλέπουν παιδάκι να ειναι λιγο πιο ζωηρό ή έστω λιγο διαφορετικό ειναι έτοιμοι για τσαμπουκά. Έτσι μας είπε η ψυχολόγος... Δεν τον μαλωνω του λέω απλά φεύγουμε δεν είναι ωραία εδώ,ας κλάψει κ λίγο δνε πειράζει, εμείς τρώγαμε ξύλο και είμαστε σαν φαντάροι ( οχι ότι είναι σωστό)
costacurta Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Δημοσ. 7 Απριλίου 2017 Λοιπόν αγοράκι 4.5 ετών, 1.15 ύψος 22κιλα. Λέω να τον πάω σε κάποια πολεμική σχολή είναι πολύ δυνατός και του αρέσει να μαλώνει γενικά. Για πείτε; δεν έχω ιδέα από αυτά οπότε ας μιλήσουν οι έμπειροι. Θα σου πω το εξής. Η καλύτερη λύση για αυτήν την ηλικία είτε ασχοληθεί με πολεμικές τέχνες η με οποιοδήποτε σπορ στην συνέχεια είναι η ενόργανη. Έτσι θα χτίσει βάση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις