TsironakosMix Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Λοιπον ενας γνωστος μου εχασε την πιστοτικη πριν καιρο(1μηνα ισως), αλλα τωρα το καταλαβε δυστηχως... Σημερα συνδεθηκε στο λογαριασμο του και ειδε πως του λειπανε καποια λευτα... Ευτηχως δεν ξεζουμισε τον λογαριασμο και ηταν σχετικα μικρη η απωλεια.. Γινετε να δουμε τι αγορες εχει κανει αυτην η καρτα? πχ αν αγορασε κατι απο online καταστηματα και σελιδες ebay , paypal Και να βρουμε τα στοιχεια που εγινε η συναλλαγη του ή η αποστολη τυχον δεματος?
terry308 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Ebanking ή κινήσεις από γραφείο της τράπεζας. 1
makfil Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Λοιπον ενας γνωστος μου εχασε την πιστοτικη πριν καιρο(1μηνα ισως), αλλα τωρα το καταλαβε δυστηχως... Σημερα συνδεθηκε στο λογαριασμο του και ειδε πως του λειπανε καποια λευτα... Ευτηχως δεν ξεζουμισε τον λογαριασμο και ηταν σχετικα μικρη η απωλεια.. Γινετε να δουμε τι αγορες εχει κανει αυτην η καρτα? πχ αν αγορασε κατι απο online καταστηματα και σελιδες ebay , paypal Και να βρουμε τα στοιχεια που εγινε η συναλλαγη του ή η αποστολη τυχον δεματος? Στο e-banking θα δει αν έγιναν και ποιες χρεώσεις με αγορές. Εάν δεν έχει αυτόματη εξόφληση, μπορεί να τις αμφισβητήσει στην τράπεζα. 1
Knight of Mercy Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Κύριοι,Η όποια αμφισβήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά απο δήλωση απώλειας και μόνο.Αν δεν έχει γίνει δήλωση απώλειας, πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε η κάρτα να ακυρωθεί.Τα πρώτα 150€ τα χρεώνεται ο κάτοχος, τα υπόλοιπα διαγράφονται (αυτό ίσχυε μέχρις πρότινος - θύμα ο υποφαινόμενος) όποτε και αν προκύψουν.Υπάρχει το ενδεχόμενο να κινηθούν τα καταστήματα εκ των υστέρων διεκδικώντας την απορριφθείσα κίνηση της κάρτας (αφού πιστεύουν ότι την πραγματοποίησε ο κάτοχος) αλλά τους παραπέμπεις στη Τράπεζα (επίσης θύμα παρόμοιας κατάστασης).Συνήθως οι "φυσικές" κινήσεις είναι μικρές σε μέγεθος για να μην εγείρουν διαδικασίες ταυτοποίησης, ενώ οι διαδικτυακές δεν έχουν όριο.Τις κινήσεις, όντως, μπορεί να τις "δεί" κανείς διαδικτυακά, αν έχει κωδικούς.
theopan Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Τα πρώτα 150€ τα χρεώνεται ο κάτοχος, τα υπόλοιπα διαγράφονται (αυτό ίσχυε μέχρις πρότινος - θύμα ο υποφαινόμενος) όποτε και αν προκύψουν. Τι είναι αυτά τα 150€; Μάλλον αναφέρεσαι σε χρεωστική (με αυτή την "ασφάλεια" που παρέχουν οι τράπεζες με κάποιο ποσό το μήνα). Σε πιστωτική δεν υφίσταται "απαλλαγή". Πριν μερικά χρόνια είχα κάνει αμφισβήτηση συναλλαγών σε πιστωτική (δεν εκλάπη η φυσική κάρτα αλλά κάπως διέρρευσαν τα νούμερά της) και διαγράφηκαν όλες οι χρεώσεις (μεγάλο ποσό κοντά 4000€).
Knight of Mercy Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Ατυχώς αναφέρομαι σε πιστωτική και απώλεια (κλοπή) της ίδιας της κάρτας, μαζί με αρκετές άλλες.Η διαρροή αντιμετωπίζεται, προφανώς, διαφορετικά, αφού υπόλογος για αυτή είναι η Τράπεζα ή ο διεθνής Οργανισμός.Βέβαια το δικό μου συμβάν έλαβε χώρα κάποια χρόνια πριν, και τα "πρώτα" 150€ ίσχυαν για όλες τις τράπεζες.Την μια, της Alpha Bank, την είχαν χρησιμοποιήσει σε Πρατήριο καυσίμων και σε Κάβα ποτών.Ενα πρωϊ, 12-14 μήνες μετά την δήλωση απώλειας, με κάλεσε διευθυντής Τράπεζας μεγάλου νησιού, με ύφος μπράβου, για να μου βάλει "χέρι" για την μη εξόφληση των αγορών που πραγματοποίησα σε τοπικό κατάστημα με τη κάρτα μου.Του εξήγησα και τον παρέπεμψα στην εκδότρια Τράπεζα.Περιττό να αναφέρω ότι ο "με ύφος μπράβου" διευθυντής με ξανακάλεσε, με ύφος παρθένου αυτή τη φορά, για να αποφύγει τις συνέπειες της "χοντράδας" που διέπραξε.Οφείλετε να γνωρίζουν πάντως άπαντες οι, λιγοστοί σήμερα, κάτοχοι πιστωτικών καρτών ότι η δήλωση απώλειας είναι υποχρεωτική και οφείλει να είναι άμεση προς αποφυγή "δυσάρεστων" εκπλήξεων, όπως και είναι λογικό εξάλλου.
TsironakosMix Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μου ειπε πως ακυρωσε την καρτα, γινετε να βρεθουν τα στοιχεια της αποστολης για τις αγορες που εκανε?
theopan Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Μου ειπε πως ακυρωσε την καρτα, γινετε να βρεθουν τα στοιχεια της αποστολης για τις αγορες που εκανε? Ασφαλώς και γίνεται. Είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν στοιχεία των συναλλαγών. Δεν χρειάζεται καν να υποβάλλεις μήνυση (το θέμα είναι τι θα τα κάνεις μόνο τα στοιχεία).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα