papresa Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Καλημέρα, καλή Κυριακή. Είμαι στην φάση αναζήτησης προσφορών για την εγκατάσταση POS στο μαγαζί μου λόγω υποχρεωτικότητας και μόνο. Ξέχασα όμως να ρωτήσω στις 2 τράπεζες που έχω πάει να ρωτήσω αν το POS προαπαιτεί για την λειτουργία του κάποια σύνδεση ίντερνετ, γιατί δεν έχω στο μαγαζί. Ξέρει κανείς να μου πει; Μιας και άνοιξα αυτήν την συζήτηση, στην πράξη ποια τράπεζα συμφέρει; Μεταξύ Πειραιώς και Εθνικής που ρώτησα (θα ρωτήσω και Eurobank) της Εθνικής μου φαίνεται καλύτερη περίπτωση.
opcorsa Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 οχι, μονο γραμμη τηλεφωνου... φαντασου το σαν να "περνει τηλεφωνο" την τραπεζα για καθε συναλλαγη και καθε "πακετο"που στελνεις.. 4
louilouiCK Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Καλημέρα, καλή Κυριακή. Είμαι στην φάση αναζήτησης προσφορών για την εγκατάσταση POS στο μαγαζί μου λόγω υποχρεωτικότητας και μόνο. Ξέχασα όμως να ρωτήσω στις 2 τράπεζες που έχω πάει να ρωτήσω αν το POS προαπαιτεί για την λειτουργία του κάποια σύνδεση ίντερνετ, γιατί δεν έχω στο μαγαζί. Ξέρει κανείς να μου πει; Μιας και άνοιξα αυτήν την συζήτηση, στην πράξη ποια τράπεζα συμφέρει; Μεταξύ Πειραιώς και Εθνικής που ρώτησα (θα ρωτήσω και Eurobank) της Εθνικής μου φαίνεται καλύτερη περίπτωση. Ναι χρειάζεται. Και επίσης γιατι μαυρίζεις το "λόγω επιβολής" ; Είσαι περήφανος που τόσα χρόνια ήσουν πίσω και ενδεχομένως να έχασες μερικούς πιθανούς πελάτες ή να δυσανασχέτησες πελάτες μη παρέχοντας τους αυτή την βασική μέθοδο πληρωμής; 5
Moderators stormrain Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Είσαι περήφανος που τόσα χρόνια ήσουν πίσω και ενδεχομένως να έχασες μερικούς πιθανούς πελάτες ή να δυσανασχέτησες πελάτες μη παρέχοντας τους αυτή την βασική μέθοδο πληρωμής; Το πας λαθος. Μπορει να ειναι νεοσυστατη επιχειρηση και στο κατω κατω δεν ειναι σε ολα τα καταστηματα ο τζιρος με καρτα τοσο υψηλος οποτε να εχει νοημα αυτο που λες περι χαμενων πελατων ή δυσανασχετησης τους γιατι παιζει να μην του το εχουν ζητησει ποτε. Ειναι λιγο αυθαιρετο ετσι οπως το εθεσες, γι αυτο και το σχολιο μου. Απο κει και περα @papresa, μπορεις να το συνδεσεις ειτε απλα με τηλεφωνικη συνδεση (αρα οχι ιντερνετ), ειτε με ethernet, ειτε ασυρματα (εδω πρεπει να το υποστηριζει το pos) με wifi. Εγω το ειχα με τηλεφωνικη, αλλα μετα το εβαλα με ethernet και η συναλλαγη γινεται σε χρονο μηδεν σε σχεση με την τηλεφωνικη που μπορει να εχει και κανα κολληματακι που και που. Εγω προτιμησα της Alpha που δεχεται και ολες τις καρτες, εσυ αν το πας μονο λογω του οτι ειναι υποχρεωτικο, παρε αυτο που ειναι φθηνοτερο. 2
louilouiCK Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Το πας λαθος. Μπορει να ειναι νεοσυστατη επιχειρηση και στο κατω κατω δεν ειναι σε ολα τα καταστηματα ο τζιρος με καρτα τοσο υψηλος οποτε να εχει νοημα αυτο που λες περι χαμενων πελατων ή δυσανασχετησης τους γιατι παιζει να μην του το εχουν ζητησει ποτε. Ειναι λιγο αυθαιρετο ετσι οπως το εθεσες, γι αυτο και το σχολιο μου. Απο κει και περα @papresa, μπορεις να το συνδεσεις ειτε απλα με τηλεφωνικη συνδεση (αρα οχι ιντερνετ), ειτε με ethernet, ειτε ασυρματα (εδω πρεπει να το υποστηριζει το pos) με wifi. Εγω το ειχα με τηλεφωνικη, αλλα μετα το εβαλα με ethernet και η συναλλαγη γινεται σε χρονο μηδεν σε σχεση με την τηλεφωνικη που μπορει να εχει και κανα κολληματακι που και που. Εγω προτιμησα της Alpha που δεχεται και ολες τις καρτες, εσυ αν το πας μονο λογω του οτι ειναι υποχρεωτικο, παρε αυτο που ειναι φθηνοτερο. και με την τηλεφωνική Internet είναι (PSTN) απλά χρεώνει παραπάνω (πάει με τα λεπτά που είσαι συνδεδεμένος = το πόσες φορές χρησιμοποιείς το POS ) ή λιγότερο αν δεν κάνεις πολλές συναλλαγές. Και πιστεύω κάνει παραπάνω απο το απλά να κολλάει λιγάκι μιας και μιλάμε για ταχύτητες 4.5 kbps στην καλύτερη ενώ την πιο μικρή ADSL να βάλει θα έχει 1024 kbps ταχύτητα.. άσε που παίζουν και οι αποσυνδέσεις στην μέση αν και πιστεύω πως οι τράπεζες σε αυτή την περίπτωση θα βάζουν ISDN γραμμή όχι ότι αλλάζουν πολλά αλλα τουλάχιστον θα μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο (ή να δέχεται κλήσεις) ενώ παράλληλα καταχωρεί κάρτα στο POS 1
TheAccountant Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Ναι χρειάζεται. Και επίσης γιατι μαυρίζεις το "λόγω επιβολής" ; Είσαι περήφανος που τόσα χρόνια ήσουν πίσω και ενδεχομένως να έχασες μερικούς πιθανούς πελάτες ή να δυσανασχέτησες πελάτες μη παρέχοντας τους αυτή την βασική μέθοδο πληρωμής; Βασικο συνναλλακτικο μέσο και με την βουλα του κράτους ειναι το Χαρτονομισμα του ευρώ. Γι αυτο θα πρεπε να διαμαρτυρεσε που δεν ειναι αποδεκτό σε ολες τις συναλλαγες και οχι το αντίθετο. Επισης αυτοι οι πελάτες αν θελουν POS θα πρεπει να πληρώσουν αυξημενο κόστος γιατι με υποχρεωνουν εμενα ως επαγγελματια να πληρωνω συνδρομες POS, τηλεφωνία, και να συναλλασομαι με επιχειρηση που δε θελω (τραπεζες). Αν συμφωνουνε να πληρωσουν παραπανω, να το συζητησουμε. Η υποχρεωτικοτητα του μετρου ειναι απλα αλητεια ομως. 12
louilouiCK Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Βασικο συνναλλακτικο μέσο και με την βουλα του κράτους ειναι το Χαρτονομισμα του ευρώ. Γι αυτο θα πρεπε να διαμαρτυρεσε που δεν ειναι αποδεκτό σε ολες τις συναλλαγες και οχι το αντίθετο. Επισης αυτοι οι πελάτες αν θελουν POS θα πρεπει να πληρώσουν αυξημενο κόστος γιατι με υποχρεωνουν εμενα ως επαγγελματια να πληρωνω συνδρομες POS και να συναλλασομαι με επιχειρηση που δε θελω (τραπεζες). Αν συμφωνουνε να πληρωσουν παραπανω, να το συζητησουμε. Η υποχρεωτικοτητα του μετρου ειναι απλα αλητεια ομως. Σιγά μην κουβαλάμε μετρητά όπου πάμε στον δρόμο και να πρέπει να τραβάμε κάθε τρεις και μια σαν αργόσχολοι εσύ είσαι επιχείρηση εσύ θα πρέπει να δέχεσαι τα πάντα Δεν σε υποχρεώνει ο πελάτης αλλά η επιτυχία. Έιναι σαν να λες πχ οτι ο πελάτης σε υποχρεώνει να βάλεις κάνα μεζέ με το ουζάκι ή να βάλεις χαρτοπετσέτες μαζί με την παραγγελία... Δηλαδή να θέλει κάποιος να σου δώσει λεφτά και εσύ να του λες όχι δεν θέλω τα λεφτά σου γιατι δεν ειναι σε απτά χαρτονομίσματα μπροστα στα μούτρα μου οπότε φύγε πήγαινε αλλού... ε κλείστο τοτε αν είναι.. Δεν υπάρχουμε (οι πελάτες) για να σε βολεύουμε στην ζωή σου και να γίνεις πλούσιος εσύ επειδή εισαι και το πρώτο παλικάρι να πούμε, οχι! Εσύ υπάρχεις (ως επιχείρηση) για να εξυπηρετήσεις εμάς και να μας δελεάσεις να σε προτιμήσουμε με σκοπό να βγάλεις λεφτά και αν είσαι καλός σε αυτό (στο να μας εξυπηρετείς και να μας δελεάζεις) ίσως καταφέρεις να γίνεις και πλούσιος. Ένα δέλεαρ ας πουμε ειναι οι γρήγορες και εύκολες πληρωμές και ενεργητικά (δηλαδή να σε προτιμήσω επειδή ξέρω πως τις παρέχεις) και παθητικά (καταναλώνω παραπάνω γιατι όταν δεν μετράω τα κέρματα και τα χαρτιά και απλά περνάω την κάρτα χάνω λίγο την αίσθηση του μέτρου ) αλλά που... αν δεν έβγαινε κανονισμός με το ντουφέκι θα κυνηγάγαμε τα pos πάλι Γιαυτό σε άλλα ποστ λέω πως δεν ειναι μόνο το οικονομικό το πρόβλημα στην αγορά αλλά και η νοοτροπία ή και αδιαφορία πολλών. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2017 από louilouiCK 7
TheAccountant Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Σιγά μην κουβαλάμε μετρητά όπου πάμε στον δρόμο και να πρέπει να τραβάμε κάθε τρεις και μια σαν αργόσχολοι εσύ είσαι επιχείρηση εσύ θα πρέπει να δέχεσαι τα πάντα Δεν σε υποχρεώνει ο πελάτης αλλά η επιτυχία. Έιναι σαν να λες πχ οτι ο πελάτης σε υποχρεώνει να βάλεις κάνα μεζέ με το ουζάκι ή να βάλεις χαρτοπετσέτες μαζί με την παραγγελία... Δηλαδή να θέλει κάποιος να σου δώσει λεφτά και εσύ να του λες όχι δεν θέλω τα λεφτά σου γιατι δεν ειναι σε απτά χαρτονομίσματα μπροστα στα μούτρα μου οπότε φύγε πήγαινε αλλού... ε κλείστο τοτε αν είναι δεν υπάρχουμε για να σε βολεύουμε στην ζωή σου και να γίνεις πλούσιος εσύ επειδή εισαι και το πρώτο παλικάρι να πούμε, οχι! εσύ υπάρχεις (ως επιχείρηση) για να εξυπηρετήσεις εμάς και να μας δελεάσεις να σε προτιμήσουμε με σκοπό να βγάλεις λεφτά και αν είσαι καλός σε αυτό (στο να μας εξυπηρετείς και να μας δελεάζεις) ίσως καταφέρεις να γίνεις και πλούσιος. Σιγα μην δεχομαι τα παντα!!! Το πως λειτουργει η επιχειρηση μου το ορίζω εγώ οχι ο πελατης. Ο πελάτης εχει δίκιο μέχρι ενα σημειο. Μετα εχω και γω δίκιο. Αν ο πελατής θελει μόστρα με κάρτες θα το πληρώσει .- Αν δεν του αρέσει, θα παει να βρει αλλου. Καθαρα, ξάστερα και δικαια πράγματα για ολους. Οι δικοι μου πελάτες θελουν το προσιτο κόστος. Εφόσον αυτο επιλέγουν εγω μπορω να το προσφερω μονο με συγκεκριμενο τροπο. Δεν υπάρχει απο πισω καμια βαριά επιστημη. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Σιγα μην δεχομαι τα παντα!!! Το πως λειτουργει η επιχειρηση μου το ορίζω εγώ οχι ο πελατης. Ο πελάτης εχει δίκιο μέχρι ενα σημειο. Μετα εχω και γω δίκιο. Αν ο πελατής θελει μόστρα με κάρτες θα το πληρώσει .- Αν δεν του αρέσει, θα παει να βρει αλλου. Καθαρα, ξάστερα και δικαια πράγματα για ολους. Οι δικοι μου πελάτες θελουν το προσιτο κόστος. Εφόσον αυτο επιλέγουν εγω μπορω να το προσφερω μονο με συγκεκριμενο τροπο. Δεν υπάρχει απο πισω καμια βαριά επιστημη. Και οταν η πελατεια θα πεσει θα ψαχνεις να βρεις τροπους να κλεισεις το διπλα μαγαζι γιατι εχει POS και σου τρωει την πελατεια. 8
louilouiCK Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Σιγα μην δεχομαι τα παντα!!! Το πως λειτουργει η επιχειρηση μου το ορίζω εγώ οχι ο πελατης. Ο πελάτης εχει δίκιο μέχρι ενα σημειο. Μετα εχω και γω δίκιο. Αν ο πελατής θελει μόστρα με κάρτες θα το πληρώσει .- Αν δεν του αρέσει, θα παει να βρει αλλου. Καθαρα, ξάστερα και δικαια πράγματα για ολους. Οι δικοι μου πελάτες θελουν το προσιτο κόστος. Εφόσον αυτο επιλέγουν εγω μπορω να το προσφερω μονο με συγκεκριμενο τροπο. Δεν υπάρχει απο πισω καμια βαριά επιστημη. Κούνια που σε κούναγε... η επιχείρηση δεν ειναι τσιφλίκι... Το αφεντικό ειναι ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ όχι ο μπέης. Ορίζεται όπως την θέλουν οι πελάτες συγκεκριμένα όπως την θέλουν οι περισσότεροι πελάτες και επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη η κάθε επιχείρηση κοιτάει να δελεάσει συγκεκριμένο target group και βάσει το τι θέλει το target group της διαμορφώνεται και αυτή αλλιώς αν δεν τα καταφέρει πεθαίνει... Αν την επιχείρηση την όριζε το αφεντικό τότε απλά οι επιχειρήσεις θα ήταν υπαίθρια περίπτερα όπου θα κάνανε ουρά οι πελάτες να αφήσουν το μηνιάτικο τους... επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ο κάθε σοφός επιχειρηματίας σκαρφίζεται πως θα μεταβάλει την επιχείρηση του για να αρέσει σε όλο και περισσότερους. Στην ελλάδα βέβαια πολλοί είναι σαν εσένα που στην τύχη ανοίγουν μια τρύπα όπως τους κατέβει και αν ειναι τυχεροί και η έμπνευση που είχαν ΤΥΧΑΙΝΕΙ (και όχι σχεδιασμένα με μελέτη και έρευνα για το τι θέλει το target group όπως κάνουν στον πολιτισμό) να αρέσει σε μερικούς μετά απλά επαφίονται σε αυτή την κατάσταση χωρίς να κυνηγάνε αλλαγές και βελτίωση γιατι ε βγαίνει το μεροκάματο που να τρέχεις τώρα.. και μένουν σε μια μετριότητα (άσχετα αν βγάζουν πολλά ή λίγα λεφτά αυτό ειναι μετριότητα απο την στιγμή που ενώ είχαν τύχη να μαντέψουν κάτι σωστά δεν προσπαθούν να το αναπτύξουν περεταίρω ) Αν δεν είναι τυχεροί και πάει άπατο το μαγαζάκι κλαίγονται για την κρίση και την κοινωνία. Πχ το Macdonalds ξεκίνησαν με ενα μικρό μαγαζάκι σε επαρχιακή πόλη και γίνανε αλυσίδα σε όλο τον κόσμο ταΐζοντας καθημερινά το 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού... και αυτό όχι γιατι το αφεντικό έκανε ότι ήθελε αλλά γιατι συνέχεια εξελισσόταν για διευκολύνει τους πελάτες! Ξεκίνησε ας πούμε με το να προψήνει τα μπέργκερ κτλ (δηλαδή προτού πάρει παραγγελία για ένα μπεργκερ το έψηνε έτσι ώστε σε περίπτωση που παραγγείλει κάποιος τα επόμενα 5 λεπτά να μην χρειαστεί να περιμένει αν περάσουν 5 λεπτα το πετούσε και έκανε καινούργιο) που είχε ρίσκο αλλά ήταν μελετημένο και κατα μέσο όρο έβγαινε κερδισμένο και οι ουρές τελείωναν ΠΟΛΥ πιο γρήγορα απο αυτές στα άλλα μαγαζιά και ο κόσμος ξετρελάθηκε.. και γενικά ψάχνανε και ρωτούσανε τι θέλει ο κόσμο και τι δεν του αρέσει στο μαγαζί τους. Κάθε κουζίνα στα Mac είναι στημένη με συγκεκριμένο τρόπο και σειρά όχι γιατι έτσι άρεσε στο αφεντικό του αλλά γιατι το αφεντικό του ήθελε να εξυπηρετεί όσο τον δυνατόν γρηγορότερα τον κόσμο και μελέτησε πως να την στείσει για να το καταφέρει. δεν έλεγε "εντάξει ειναι η απόδοση μου τώρα" κάθε φορά έλεγε "Ωραία τώρα τι μπορώ να βελτιώσω για να τα ετοιμάζω ακόμη πιο γρήγορα;" Στην ελλάδα αν πάει καλά ένα μαγαζάκι (λόγω τύχης) θα συνεχίσει να πάει το ίδιο καλά (στην καλύτερη) χωρίς να εξελιχθεί ποτέ.. για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω. Εσύ το αυτονόητο θα μας το βγάλεις και στραβό... Με τέτοια μυαλά πως να κινηθεί η αγορά... 7
Fubar.gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Ναι χρειάζεται. Και επίσης γιατι μαυρίζεις το "λόγω επιβολής" ; Είσαι περήφανος που τόσα χρόνια ήσουν πίσω και ενδεχομένως να έχασες μερικούς πιθανούς πελάτες ή να δυσανασχέτησες πελάτες μη παρέχοντας τους αυτή την βασική μέθοδο πληρωμής; Πρίν την επιβολή των CC, οι τράπεζες ΔΕΝ δίνανε POS σε μικρές επιχειρήσεις, και αν δίνανε το κάνανε με εντελώς καταχρηστικούς όρους (μεγάλη προμήθεια, μεγάλες συνδρομες) Έπρεπε να κάνεις βαρβάτους τζίρους για να σου δώσουν POS. Ξέρω προσωπικά πολλούς επιχειρηματίες που ήθελαν POS αλλά δέν μπορούσαν να πάρουν λόγω μικρού τζίρου. 4
louilouiCK Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Πρίν την επιβολή των CC, οι τράπεζες ΔΕΝ δίνανε POS σε μικρές επιχειρήσεις, και αν δίνανε το κάνανε με εντελώς καταχρηστικούς όρους (μεγάλη προμήθεια, μεγάλες συνδρομες) Έπρεπε να κάνεις βαρβάτους τζίρους για να σου δώσουν POS. Ξέρω προσωπικά πολλούς επιχειρηματίες που ήθελαν POS αλλά δέν μπορούσαν να πάρουν λόγω μικρού τζίρου. Δεν το ήξερα αυτό αλλά μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο (μιας και για την τράπεζα μονο καλό ειναι να εξυπηρετεί πολλά τέτοια καταστήματα ) απο την άλλη μήπως απλά δεν ήταν καλή η ενημέρωση σχετικά με τα πακέτα στην αγορά; Έχω την εντύπωση πως μπορείς να έχεις και POS απο τράπεζα του εξωτερικού (δηλαδή ξέρω ότι γίνεται απλά δεν είμαι σίγουρος αν στην Ελλάδα ειναι νόμιμο)
AristidisZ Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Παίδες το POS πρέπει όντως να γίνει υποχρεωτικό βάσει νόμου παντού Όπως επίσης πρέπει να γίνει βάση νόμου υποχρέωση των τραπεζών να μη παίρνουν ούτε ένα λεπτό προμήθεια από τον τζίρο του οποιουδήποτε... 4
papresa Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δηλαδή με λίγα λόγια μάλλον θα χρειαστώ και ίντερνετ. Να δώσω τώρα κάποιες απαντήσεις: Είμαι κατά των καρτών (666) γενικά, αφού και δική μου κάρτα προχθές έβγαλα. Το μαγαζί υπάρχει 20 χρόνια, μέχρι την κρίση που μας φύτεψαν πήγαινε καλά, κανείς δεν ζήτησε αν έχω POS, από πέρσι που συζητήθηκε η επιβολή υποχρεωτικά ηλεκτρονικού αφορολόγητου και μέχρι σήμερα 3-4 με ρώτησαν αν έχω και τελικά με πλήρωσαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Όπως πάει η κατάσταση για κλείσιμο πάμε. Την Alpha Bank την απορρίπτω, δεν έχω καμία σχέση με αυτήν. Να πω λίγο για αυτούς που ενδιαφέρονται τι μου πρότειναν οι δύο (τρεις) τράπεζες, πάντα σύμφωνα με τα δικά μου χαρακτηριστικά. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 99€ το μηχάνημα + ΦΠΑ, 1,1% προμήθεια από την πρώτη συναλλαγή, με νέο λογαριασμό όψεως κλπ κλπ κλπ ΕΘΝΙΚΉ: Ενοικίαση μηχανήματος με 6,90€ μηνιαίως, τα πρώτα 500€ χωρίς προμήθεια κι από εκεί και πάνω για συναλλαγές έως 10€ 0,5% προμήθεια και άνω των 10€ 1,4% (αυτό είναι λίγο κλεψιά, αλλά διορθώνεται σπάζοντας την απόδειξη) EUROBANK: Αυτοί μου έχουν προτείνει δωρεάν μηχάνημα αλλά επειδή δεν με ενδιέφερε ακόμη δεν ρώτησα παραπάνω. Αυτή λίγο με προβληματίζει ότι δεν υπάρχει στο νησί κατάστημα (μόνο μέσω ΕΛΤΑ) και κυρίως ούτε ΑΤΜ. 1
dollyyy19 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 Δημοσ. 7 Μαΐου 2017 την προμήθεια θα την βάλεις στο κόστος του προϊόντος;έχει καταντήσει αηδία αυτό με τις κάρτες.καθυστερηση στα ταμείαμέχρι αηδία.βγαζει κάρτα,βάζει κάρτα ο ταμίας στο μηχάνημα,βάζει πριν,κοιτιουνται για κάνα λεπτό,τσουρέκια... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα