Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω.

Αν μου έλεγες ότι δεν θεωρείς σωστή την προμήθεια ίσως σε καταλάβαινα.

Το να μου λες για παγκοσμιοποίηση, συνονθύλευμα κρατών, μια γλώσσα κτλ. το θεωρώ αστείο.

• Like 4
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ σαν εθνικιστής και πιστός χριστιανός ναι πιστεύω σε αυτά τα παραμύθια που λες αλλά είναι απολύτως αληθινά. Ναι με νοιάζει, γιατί το μαγαζί είναι παροδικό.Το έχω εδώ και είκοσι χρόνια, μέχρι πρόσφατα ναι μου έδινε τα προς το ζην, τώρα όμως... Ενώ και εγώ και τα παιδιά μας θέλω να ζήσουμε στην αληθινή και πραγματική Πατρίδα μας, την Ελλάδα και όχι σε ένα συνονθύλευμα κρατών όπως η ΕΕ ή όπως αλλιώς θα λέγεται μικρότερο ή μεγαλύτερο με ένα νόμισμα σε κάρτα, μία θρησκεία, μία γλώσσα κλπ κλπ κλπ.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ.http://irineossamothraki.blogspot.gr/?m=1

Βάλε και τη φοροδιαφυγή μαζί.

• Like 1
Δημοσ.

Για άλλη μία φορά η Ελλάδα πρωτοπόρος. Η Γερμανία θα μας ακολουθήσει και αυτή μετά από κάποια χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλαράκι πριν μιλήσεις μάθε.

Τα περίπτερα και τα ψιλικατζιδικα εξαιρούνται από την υποχρέωση εγκατάστασης POS

Εξαιρουνται απο το πρωτο κυμα των υποχρεωσεων, που ειναι την 1η Ιουνιου. Οταν σε 6 μηνες - 1 χρονο μπουνε κι αυτα μεσα; Διοτι για παντα εκτος δεν γινεται να μεινουν.

Παντως εγω θα γελασω πολυ οταν αρχισουν να ερχονται τα εκκαθαριστικα του επομενου ετους και καταλαβουν μερικοι τι σημαινει να δειχνεις τι χαλας. Διοτι μερικοι νομιζετε οτι το μετρο γινεται για τον καταστηματαρχη, αλλα στην ουσια γινεται για τον καθε εργαζομενο, που μεχρι σημερα φαινεται (μεσω ικα), οτι δουλευει για 3-4 ωρες με μηνιαιο μισθο 150-200 ευρω. Οταν λοιπον αυτος ο υπαλληλος που κραζει σημερα οτι δεν βρισκει να χρησιμοποιησει την καρτα του, βρεθει χωρις να το καταλαβει με "χτισμενο" (νεα λεξη αυτη) αφορολογητο απο καρτα κανα πεντοχιλιαρο, να δω πως θα δικαιολογησει τα αδικαιολογητα.

• Like 1
Δημοσ.

Εσεις οι "απλες" που σας παει αιμα κ δεν έχετε χρονο να πληρώσετε με ψιλα ελπιζω να εχετε υποψιν οτι στην πολιτισμενη ευρωπη πλην των μεγαλων αλυσίδων(tesco,costa,aldi,pret etc) ο πελατης που "βιαζετε" πληρωνει κ το καπελο...και μιλαμε για χωρες με ανοιχτες τραπεζες που εξυπηρετούν την επιχειρηματικότητα,οχι αεριτζήδες με τα φραγκα του κοσμάκη!

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι παρόμοια φάση με την προμήθεια για εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρονικά. Σε κανέναν δεν αρέσει, αλλά παρα πολλοί το κάνουν γιατί εξυπηρετει.

Αν, λοιπόν, γίνει αυτό κι εδώ, λες να δεχτούν όλοι οι επαγγελματίες να βάλουν POS; Ή μήπως αρχίσουν τότε εκείνα τα έξυπνα περί προσωπικών δεδομένων, ή τα άλλα χαριτωμένα περί που να το κουβαλάμε εκτός γραφείου κλπ...

Δημοσ.

Όλο το θέμα το βλέπετε στην μικρή εικόνα του.

Από τότε που άρχισαν τα cc μας απαγόρευσαν την φυσική πρόσβαση μας στα χρήματα μας, τώρα άθελα ( ; ) προσπαθούν να μας επιβάλλουν την ολοκληρωτική απαγόρευση της φυσική πρόσβαση μας σε αυτά. Να έχει κάποιος άλλος το οκ για να κάνω μια συναλλαγή.

Πάρτε το χαμπάρι το χρήμα στο πορτοφόλι είναι δύναμη, δεν μπορεί κάποιος να μου το κουρέψει ή να βγάλει ένα φιρμάνι ένα πρωί που να λέει "μέχρι τόσα θα ξοδέψεις". Δεν είναι ηλίθιοι ούτε οι γερμανοί που αντιστέκονται στο ηλεκτρονικό χρήμα ούτε οι αμερικανοί που έχουν σε χάρτινη μορφή το 1 δολάριο 

Ειναι παρόμοια φάση με την προμήθεια για εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρονικά. Σε κανέναν δεν αρέσει, αλλά παρα πολλοί το κάνουν γιατί εξυπηρετει.

άκυρη η σύγκριση

η εξόφληση λογαριασμών σε τράπεζες, ελτα, οι σε άλλες επιχειρήσεις πχ προποτζίδικα έχουν μεγαλύτερη προμήθεια από αυτό του ebanking

• Like 1
Δημοσ.

Από την άλλη, εξόφληση με μετρητά στο ταμείο της επιχείρησης (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία κλπ) δεν έχει καθόλου προμήθεια. Κι όμως...

Δημοσ.

Δεν είναι ηλίθιοι ούτε οι γερμανοί που αντιστέκονται στο ηλεκτρονικό χρήμα ούτε οι αμερικανοί που έχουν σε χάρτινη μορφή το 1 δολάριο

Οπότε οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί που εγκαταλείπουν τα μετρητά είναι ηλίθιοι;

• Like 1
Δημοσ.

Όπως όλα τα ζητήματα στην Ελλάδα τα πάμε ανάποδα.

Θες κυβέρνηση/τρόικα ή όποιος άλλος να κάνεις υποχρεωτική την χρήση pos;

Αναγκάζεις πρώτα τις τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές από το υστέρημα του κόσμου να ρίξουν τις προμήθειες για τα μηχανήματα τους

Επιτέλους ένας άνθρωπος να πει τα πράγματα με το όνομά τους εδώ μέσα!

Υποτίθεται έχουμε ελεύθερη οικονομία ζούμε στο δυτικό κόσμο και όμως η Ελλάδα πρέπει να επιβάλλει με νόμο την χρήση POS.

Και θα έρχονται οι εξυπνάκηδες και λένε: "Ου ευτυχώς έχουμε και την τρόικα να μας πάει μπροστά, έλεος με τα κόκκινα κέρματα που χάνονται και τα ρέστα κλπ..."

ΟΧΙ δεν πάει έτσι μάγκες. Αν δε το καταλάβατε ο κόσμος τελικά θα το γυρίσει σε cashless τουλάχιστον αυτό θέλουν να κάνουν οι "μεγάλοι" γιατί έτσι θα μπορούν να ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο στο χρήμα.

Πρόσφατη μελέτη του IMF "The Macroeconomics of De-Cashing"

https://www.imf.org/~/media/Files/Publications/WP/2017/wp1771.ashx

Εκτός από τα προφανή οργουελικού τύπου θέματα που προκύπτουν ιδιαίτερα σημαντικό 

είναι ότι στην cashless κοινωνία θα υπάρχουν πολύ μικρότεροι τόκοι στις  "καταθέσεις" εξ αίτιας μειωμένου ανταγωνισμού, ακόμα και

αρνητικά επιτόκια. Δηλαδή θα πληρώνουμε για να κρατάν τα "χρήματα μας". Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο αν

σκεφτούμε ότι όλες οι τράπεζες πλέον λειτουργούν με κλασματικά αποθεματικά.

http://www.analyst.gr/2016/11/18/i-maxi-ton-metriton/

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Υποτίθεται έχουμε ελεύθερη οικονομία ζούμε στο δυτικό κόσμο και όμως η Ελλάδα πρέπει να επιβάλλει με νόμο την χρήση POS.

Είχαμε ουσιαστικά στην Ελλάδα ποτέ ελεύθερη οικονομία? :P

Από την άλλη, εξόφληση με μετρητά στο ταμείο της επιχείρησης (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία κλπ) δεν έχει καθόλου προμήθεια. Κι όμως...

Ανάλογα βέβαια το πόσο κοστολογείς την αναμονή εκεί ή τον χρονο που θα ξοδέψεις γενικότερα. Επίσης ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ είναι ανοιχτά τα απογεύματα?

• Like 1
Δημοσ.

Ε νομίζω μετά το 2008 έχουμε περάσει σε μία νέα φάση "state capitalism" οπότε ούτε η Ευρώπη ούτε οι ΗΠΑ έχουν ελεύθερη οικονομία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε νομίζω μετά το 2008 έχουμε περάσει σε μία νέα φάση "state capitalism" οπότε ούτε η Ευρώπη ούτε οι ΗΠΑ έχουν ελεύθερη οικονομία.

Και πάλι αν συγκρίνεις τους δείκτες οικονομικής ελευθερίας θα δεις μεγάλες διαφορές ακόμα και με Σκανδιναβικές χώρες, πόσο μάλλον vs USA/Korea κτλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...