haris_216 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Το όλο concept που λέγεται pos είναι, για άλλη μια φορά, βούτυρο στο ψωμί των τραπεζών. Το αν θα πληρώσει τη "νύφη" ο επιχειρηματίας (λόγω της προμήθειας) ή ο πελάτης (λόγω μετακύλισής της στο τελικό κόστος) λίγη σημασία έχει αφού τελικά ο σίγουρα κερδισμένος είναι ένας κλάδος 2
mclein Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Αφού πρώτα σε ρώτησαν τι επάγγελμα κανείς. Εδώ σε Κεντρική συμφωνία με τον φαρμακευτικό Σύλλογο, που αφορά δεκάδες χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα, πρόσφεραν προμηθεια 1,8. Κανονική ληστεία δηλαδή Πάντως το ζήτημα είναι αθλιο, ικανό να σε κάνει να πηδηχτεις από το παράθυρο. Έχω στην eurobank καλό κομπόδεμα και μου δίνει για 6μηνη προθεσμία 0,5 επιτόκιο ΕΤΗΣΙΟ, προ φόρων, με αποτέλεσμα για αρκετές χιλιάδες ευρώ να μην παίρνω ούτε 300 ευρώ καθε 6 μήνες και για ένα κολομηχανημα ζητά από 0,8 έως και γω δεν ξέρω πόσο ποσοστό ανά συναλλαγή. Κανονικότατα ληστεία δηλαδή η χαζομαρα τους ειναι πως περσι το μηχανακι της Εθνικης περασε σχεδον 8Κ. με βαση αυτα που γνωριζω απο συναδελφους, πρεπει να ειμαι απο τους λιγους κλειθροποιους με τετοιο ποσο. αν σκεφτω οτι τα μεσαια προϊοντα που κινουνται εντος μαγαζιου ειναι εως 20€, μαλλον καλα τα πηγα. anyway, κερδισμενες ειναι στανταρ οι τραπεζες αλλα με οτι κι αν κανουν το χρημα δε βλεπω να γυριζει πισω !! 1
SnapShot Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Συμφωνώ ότι η συγκεκριμένη είναι ληστεία, αλλά θύμησε μου το περιθώριο κέρδους των φαρμακείων (βγάζοντας τα φέσια από το κράτος). Δεν έχει καμία σημασίαΑφού τις ανακεφαλαιοποιησαμε 2 με 3 φορες, ζητάνε επιπλέον χαράτσι με το έτσι θέλω. Κεφαλικο φόρο επρεπε να τον ονομάζουν εξαρχής. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δεν έχει καμία σημασία Αφού τις ανακεφαλαιοποιησαμε 2 με 3 φορες, ζητάνε επιπλέον χαράτσι με το έτσι θέλω. Κεφαλικο φόρο επρεπε να τον ονομάζουν εξαρχής. Τις ανακεφαλαιποιήσαμε γιατί γουστάρουμε να είναι κρατικές και γιατί μας αρέσει να διορίζουμε δικούς μας σε αυτές που θα δίνουν εύκολα δάνεια σε άλλους δικούς μας. 2
Toxo <3 lover Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 H Eurobank δεν συμφέρει για τζίρους κάτω των 15.000€. Η Πειραιώς δίνει με 270€ εφάπαξ και η προμήθεια πράγματι ποικίλει ανά εμπορική επιχείρηση. Η Eθνική μου το ενοικιάζει με 6.90€ το μήνα και η Alpha λίγο πάνω από την Πειραιώς στα 290€ με την υψηλότερη προμήθεια από όλες fixed στο 1.2% για Visa και Mastercard. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ασύρματα POS με SIM card. Για κάθε ενδιαφέρομενο. 1
SnapShot Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 H Eurobank δεν συμφέρει για τζίρους κάτω των 15.000€. Η Πειραιώς δίνει με 270€ εφάπαξ και η προμήθεια πράγματι ποικίλει ανά εμπορική επιχείρηση. Η Eθνική μου το ενοικιάζει με 6.90€ το μήνα και η Alpha λίγο πάνω από την Πειραιώς στα 290€ με την υψηλότερη προμήθεια από όλες fixed στο 1.2% για Visa και Mastercard. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για ασύρματα POS με SIM card. Για κάθε ενδιαφέρομενο. Μμ τότε μάλλον κάτι άλλαξε στην Πειραιώς Είχα επικοινωνήσει όταν ξεκίνησε το πανηγύρι με τα pos και μου έδιναν γύρω στα 400+ το ασύρματο με προμηθεια που διαφοροποιούνταν ανάλογα με το ποσό της κάθε συναλλαγής. Τότε έβαλα μαθηματικό φίλη να κάτσει κάτω να τα υπολογίσει και συνέφερε μακράν η πρόταση της eurobank με την σταθερή προμηθεια 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Ναι, σίγουρα άλλαξε. Στο δικό μου τομέα (γενικού εμπορίου) η Πειραιώς να σκεφτείς είχε τη μικρότερη προμήθεια που είναι 0.8% έναντι 0.9% της Εθνικής. Επίσης το ασύρματο POS με κάρτα SIM είναι σε προσφορά αυτό τον καιρό, νομίζω μέχρι τέλος αυτού του μήνα ή του επόμενου.
dollyyy19 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Τις ανακεφαλαιποιήσαμε γιατί γουστάρουμε να είναι κρατικές και γιατί μας αρέσει να διορίζουμε δικούς μας σε αυτές που θα δίνουν εύκολα δάνεια σε άλλους δικούς μας. κρατικες δεν ηταν ουτε οταν νομιζες οτι "ηταν"..........αλλα εδω,ακομη και σημερα νομιζεις οτι ειναι κρατικες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Έπρεπε να γράψω "ισχυρή κρατική επιροή" ε? Θύμησέ μου το ποσοστό του ταμείου των μηχανικών στην Attica Bank μετά την τελευταία "κορυφαία" ανακεφαλαιοποίηση το 2015.
Sonik86 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 κρατικες δεν ηταν ουτε οταν νομιζες οτι "ηταν"..........αλλα εδω,ακομη και σημερα νομιζεις οτι ειναι κρατικες. Έπρεπε να γράψω "ισχυρή κρατική επιροή" ε? Θύμησέ μου το ποσοστό του ταμείου των μηχανικών στην Attica Bank μετά την τελευταία "κορυφαία" ανακεφαλαιοποίηση το 2015. 1. Το κράτος ( δηλαδή εσύ και εγώ ) πλήρωσε τα σπασμένα μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Προσωπικά δεν συμφωνώ αλλα το έκανε. 2. Κουμάντο στην πρώην ''χρεωκοπημένη'' επιχείρηση δεν κανει αυτός που έβαλε τα ωραία του λεφτάκια (δηλάδη εσύ και εγώ ) αλλά κάποιος άλλος ( πολύ πιθανόν αυτός που την χρεωκόπησε )... 3. Εν έτει 2017 είναι γελοίο να μην μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ότι ζούμε στην εποχή που η κρατική επιρροή στο τραπεζικό σύστημα είναι συγκριτικά ελάχιστη σε σχέση με την τραπεζική επιρροή στο πολιτικό σύστημα..!!!!!!! 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 1. Ούτε εγώ συμφωνώ ή δεν συμφωνώ με τον τρόπο που έγινε. Αντί δλδ να ανακεφαλαιοποιεί, να δημιουργεί περιβάλλον ώστε να ανεβαίνουν οι τιμές των μετοχών κι ύστερα να πουλάει σε ιδιώτες ώστε να παίρνει τα χρήματα πίσω και με κέρδος. 2. Τι σχέση έχουν τα λεφτάκια μας (καταθέσεις) με τις ανακεφαλαιοποίησεις από το κράτος? 3. Ναι ελάχιστη, γι' αυτό πήρε αβέρτα τόσα εκατομμύρια ο Καλογρίτσας από την Attica μέσα στα 2 τελευταία χρόνια...
Alithinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Σιγά μην κουβαλάμε μετρητά όπου πάμε στον δρόμο και να πρέπει να τραβάμε κάθε τρεις και μια σαν αργόσχολοι εσύ είσαι επιχείρηση εσύ θα πρέπει να δέχεσαι τα πάντα Δεν σε υποχρεώνει ο πελάτης αλλά η επιτυχία. Έιναι σαν να λες πχ οτι ο πελάτης σε υποχρεώνει να βάλεις κάνα μεζέ με το ουζάκι ή να βάλεις χαρτοπετσέτες μαζί με την παραγγελία... Δηλαδή να θέλει κάποιος να σου δώσει λεφτά και εσύ να του λες όχι δεν θέλω τα λεφτά σου γιατι δεν ειναι σε απτά χαρτονομίσματα μπροστα στα μούτρα μου οπότε φύγε πήγαινε αλλού... ε κλείστο τοτε αν είναι.. Δεν υπάρχουμε (οι πελάτες) για να σε βολεύουμε στην ζωή σου και να γίνεις πλούσιος εσύ επειδή εισαι και το πρώτο παλικάρι να πούμε, οχι! Εσύ υπάρχεις (ως επιχείρηση) για να εξυπηρετήσεις εμάς και να μας δελεάσεις να σε προτιμήσουμε με σκοπό να βγάλεις λεφτά και αν είσαι καλός σε αυτό (στο να μας εξυπηρετείς και να μας δελεάζεις) ίσως καταφέρεις να γίνεις και πλούσιος. Ένα δέλεαρ ας πουμε ειναι οι γρήγορες και εύκολες πληρωμές και ενεργητικά (δηλαδή να σε προτιμήσω επειδή ξέρω πως τις παρέχεις) και παθητικά (καταναλώνω παραπάνω γιατι όταν δεν μετράω τα κέρματα και τα χαρτιά και απλά περνάω την κάρτα χάνω λίγο την αίσθηση του μέτρου ) αλλά που... αν δεν έβγαινε κανονισμός με το ντουφέκι θα κυνηγάγαμε τα pos πάλι Γιαυτό σε άλλα ποστ λέω πως δεν ειναι μόνο το οικονομικό το πρόβλημα στην αγορά αλλά και η νοοτροπία ή και αδιαφορία πολλών. Αντί να κοιτάει να βάλει bitcoin και paypal, τον ενοχλούν οι κάρτες! Σιγα μην δεχομαι τα παντα!!! Το πως λειτουργει η επιχειρηση μου το ορίζω εγώ οχι ο πελατης. Σίγουρα εσύ το ορίζεις, αλλά και ο πελάτης ορίζει το από που θα πάει να αγοράσει. Με το να προσφέρεις περισσότερους τρόπους πληρωμής, δίνεις περισσότερες ευκαιρίες σε ανθρώπους να σου δώσουν τα λεφτά τους... Σκέψου το λίγο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δηλαδή με λίγα λόγια μάλλον θα χρειαστώ και ίντερνετ. Να δώσω τώρα κάποιες απαντήσεις: Είμαι κατά των καρτών (666) γενικά, αφού και δική μου κάρτα προχθές έβγαλα. Το μαγαζί υπάρχει 20 χρόνια, μέχρι την κρίση που μας φύτεψαν πήγαινε καλά, κανείς δεν ζήτησε αν έχω POS, από πέρσι που συζητήθηκε η επιβολή υποχρεωτικά ηλεκτρονικού αφορολόγητου και μέχρι σήμερα 3-4 με ρώτησαν αν έχω και τελικά με πλήρωσαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Όπως πάει η κατάσταση για κλείσιμο πάμε. Την Alpha Bank την απορρίπτω, δεν έχω καμία σχέση με αυτήν. Να πω λίγο για αυτούς που ενδιαφέρονται τι μου πρότειναν οι δύο (τρεις) τράπεζες, πάντα σύμφωνα με τα δικά μου χαρακτηριστικά. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 99€ το μηχάνημα + ΦΠΑ, 1,1% προμήθεια από την πρώτη συναλλαγή, με νέο λογαριασμό όψεως κλπ κλπ κλπ ΕΘΝΙΚΉ: Ενοικίαση μηχανήματος με 6,90€ μηνιαίως, τα πρώτα 500€ χωρίς προμήθεια κι από εκεί και πάνω για συναλλαγές έως 10€ 0,5% προμήθεια και άνω των 10€ 1,4% (αυτό είναι λίγο κλεψιά, αλλά διορθώνεται σπάζοντας την απόδειξη) EUROBANK: Αυτοί μου έχουν προτείνει δωρεάν μηχάνημα αλλά επειδή δεν με ενδιέφερε ακόμη δεν ρώτησα παραπάνω. Αυτή λίγο με προβληματίζει ότι δεν υπάρχει στο νησί κατάστημα (μόνο μέσω ΕΛΤΑ) και κυρίως ούτε ΑΤΜ. Που κολλάν αυτές οι κάρτες με το 666 ? Το 666 θα είναι χάραγμα στο χέρι, όχι κάρτα. Άρα η κάρτα δεν είναι το 666. Άρα λες ότι να ναι. καλό είναι να βλέπετε και την άλλη πλευρά κάποιοι εξυπνάκηδες. αν πάτε για ψώνια σε κανένα super market και σας χρεώσουν 4 λεπτα τη σακούλα σας γυρίζει το μάτι. κι ενώ παλαιότερα που ήταν τζάμπα φεύγατε με καμια 10αρια σακούλες ο καθένας, τώρα δε παίρνετε ούτε μια και ψάχνετε κιβώτια να κουβαλήσετε τα ψώνια σας. αξιολύπητοι πραγματικά. κι όλα αυτά για 4 λεπτά. Τι σχέση έχουν οι σακούλες με το pos ? Καμία. Τρεις λαλούν και 2 χορεύουν. και τώρα που κάποιος καταστηματάρχης προσπαθεί να γλιτώσει αυτό το χαράτσι τον κράζετε. δεν αναφέρομαι σε μεγάλα καταστήματα, αλλά σε ψιλικατζίδικα η χασούρα είναι υπολογίσιμη από τη χρήση καρτών. γι αυτό δε θέλουν pos. Το pos δεν είναι χαράτσι. Είναι μέρος του εξοπλισμού της επιχείρισης. Όπως είναι και η ταμειακή, το ενοίκιο ίσως, τα μπλοκάκια, τα στυλό... Θα έκραζες και για τα υπόλοιπα ? Τελειωτικό χτύπημα στις χώρες - έθνη, ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επάρατη παγκοσμιοποίηση. Ότι και καλά με κάποιο τρόπο αν τα μαγαζιά αρχίσουν να δίνουν στους πελάτες περισσότερες επιλογές, έτσι χάνονται τα έθνη ? Σαν να λέμε άμα κάποιος βγει με πράσινες παντόφλες έξω ενώ βρέχει, θα πεθάνουν 5 αγελάδες από ίκτερο. Ασυναρτησίες. Εγώ σαν εθνικιστής και πιστός χριστιανός ναι πιστεύω σε αυτά τα παραμύθια που λες αλλά είναι απολύτως αληθινά. Τα οποία λένε ότι τα γεγονότα θα έρθουν "σαν το κλέφτη μες τη νύχτα" τη στιγμή που κανένας δεν θα το περιμένει. Εσύ όμως το περιμένεις. Άρα αποκλείεται να έρθει τώρα, ακριβώς γιατί το περιμένεις, και θα έρθει όταν κανείς δε θα το περιμένει. Άρα συνέχισε τη ζωή σου χωρίς να το σκέφτεσαι.... Ναι με νοιάζει, γιατί το μαγαζί είναι παροδικό.Το έχω εδώ και είκοσι χρόνια, μέχρι πρόσφατα ναι μου έδινε τα προς το ζην, τώρα όμως... Ενώ και εγώ και τα παιδιά μας θέλω να ζήσουμε στην αληθινή και πραγματική Πατρίδα μας, την Ελλάδα και όχι σε ένα συνονθύλευμα κρατών όπως η ΕΕ Και αν με κάποιο τρόπο δε βάλεις pos θα βγει η Ελλάδα από την ΕΕ ? Θυμίσου όμως πως όλους τους αυτοκινητόδρομους, την εθνική οδό, ακόμα και τους πεζόδρομους και τις πλατείες, στη χώρα μας η ΕΕ τα χρηματοδότησε, με τις άλλες χώρες να ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια για χάρη μας... ή όπως αλλιώς θα λέγεται μικρότερο ή μεγαλύτερο με ένα νόμισμα σε κάρτα, μία θρησκεία, μία γλώσσα κλπ κλπ κλπ. Πήρες φόρα τώρα... ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ. http://irineossamothraki.blogspot.gr/?m=1 Τα πολιτικά απαγορεύονται σε αυτό το φόρουμ. Είχαμε ουσιαστικά στην Ελλάδα ποτέ ελεύθερη οικονομία? ημι-ελεύθερη, που ποτέ δε λειτούργησε σωστά. Τις ανακεφαλαιποιήσαμε γιατί γουστάρουμε να είναι κρατικές και γιατί μας αρέσει να διορίζουμε δικούς μας σε αυτές που θα δίνουν εύκολα δάνεια σε άλλους δικούς μας. Γιατί γίναν κρατικές ? Γιατί είχα την εντύπωση πως ιδιωτικές παραμένουν...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Ανασκεύασα σε επόμενο post.
Sonik86 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 1. Ούτε εγώ συμφωνώ ή δεν συμφωνώ με τον τρόπο που έγινε. Αντί δλδ να ανακεφαλαιοποιεί, να δημιουργεί περιβάλλον ώστε να ανεβαίνουν οι τιμές των μετοχών κι ύστερα να πουλάει σε ιδιώτες ώστε να παίρνει τα χρήματα πίσω και με κέρδος. 2. Τι σχέση έχουν τα λεφτάκια μας (καταθέσεις) με τις ανακεφαλαιοποίησεις από το κράτος? 3. Ναι ελάχιστη, γι' αυτό πήρε αβέρτα τόσα εκατομμύρια ο Καλογρίτσας από την Attica μέσα στα 2 τελευταία χρόνια... Θα σταθώ μόνο στο 2. Λεφτάκια μας δεν αποτελούν μόνο οι καταθέσεις μας στις τράπεζες, αποτελούν και οι φόροι που δίνουμε στο κράτος και αυτά τα ωραία λεφτάκια μας χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιο ποίηση των τραπεζών.. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2017 Θα σταθώ μόνο στο 2. Λεφτάκια μας δεν αποτελούν μόνο οι καταθέσεις μας στις τράπεζες, αποτελούν και οι φόροι που δίνουμε στο κράτος και αυτά τα ωραία λεφτάκια μας χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιο ποίηση των τραπεζών.. Για την ακρίβεια οι φόροι χρησιμοποιήθηκαν για να πληρώσουν του τόκους των δανείων που χρειαστήκαμε για ανακεφαλαιόποιηση των τραπεζών. Από την άλλη υποτίθεται ότι πλέον (2016?) δεν επιτρέπονται διασώσεις τραπεζών από κράτη στην ΕΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα