Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει ακούσει κάποιος τη μάρκα Johnson Window Films? Supreme IR - Johnson Window Films https://www.johnsonwindowfilms.com/automotive/window-film-products/supreme-ir/

Και εγω εχω καταλήξει σε XR blue 80 για το παρμπιζ και XR plus 70 στο υπόλοιπο (και στην ηλιοροφη). Ίσως να σκεφτόμουν  XR plus 55 για πίσω αλλα δεν θέλω να σκουρινει πολυ. Το αυτοκίνητο ειναι bmw σειρα 5 (f11).

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@11osmikrosmhtsos
Πώς ορίζονται ακριβώς τα «απόλυτα νόμιμη», «λιγουλάκι παράνομος», «ελαφρώς παράνομη» και «πιο παράνομη» στην πόλη των 50Π ρε μήτσε γιατί εγώ την παρανομία την ξέρω με 0 και 1. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Στον παρμπιζ η μονη που ειναι απολυτα νομιμη ειναι η XR BLUE 80.

Αν δε σε πειραζει να εισαι λιγουλακι παρανομος θα πας ειτε στην XR BLUE 70 ή στην XR PLUS 70

Απο XR BLUE 70 κ XR PLUS 70 θα διαλεγα την XR PLUS 70 για 2 λογους, λιγο καλυτερη TSER αλλα κυριως λογω μεγαλυτερου VLR το οποιο ακομα και με 1% σου δινει 3% μειωση θαμβωσης.

Επισης οσο υψηλοτερο το VLR τοσο καλυτερη ιδιωτικοτητα εχεις μες το οχημα. Μια ιδανικη μεμβρανη εμπροσθιου παρμπριζ για εμενα θα ειχε VLT 75% VLR 25% (ακριβως στον νομιμο οριο δηλαδη) και θα την εκανε τρομερα καλη στην ιδιωτικοτητα

Για αστιγματικα ατομα αυτο ειναι πολυ καλο καθως μας απαλασει απο την αναγκη χρηση πολωτικων φακων.

Τωρα στα πλευρικα κρυσταλλα απολυτα νομιμες ειναι μονο οι XR PLUS 70 και XR BLUE 70. Δε θα τις εβαζα ομως

Μια ελαφρως παρανομη επιλογη ειναι η XR PLUS 55 ή XR BLACK 55 θα διαλεγα την PLUS παλι λογω του υψηλοτερου VLR.

Ομοιως μπορεις να σκεφτεις και με τις 45αρες αλλα εκει γινεται πιο παρανομη η φαση. Γενικα το οπτικο αποτελεσμα εχει αμεση συναρτηση με το ποσο φωτεινο ειναι το εσωτερικο του οχηματος (π.χ. ηλιοροφη)

Στις 35αρες παιζεις με τις πιθανοτητες πλεον και πιο κατω εισαι red zone.

Εγω που εχω ηλιοροφη προσωπικα θα διαλεγα
XR PLUS 70 στο παρμπριζ και XR PLUS 55 παντου αλου αν το κοστος BLACK με PLUS ηταν μεγαλο εκτος του παρμπριζ θα πηγαινα σε BLACK

1.jpg

Εξαρταται την τεχνολογια τους. Οι επιμεταλωμενες ποτε οι βαμμενες στα 5ετη οι νανοκεραμικες δεν ξερουμε ακομα αλλα μαλλον στα 10ετη

Το γράφω γιατί έχω παρατηρήσει αισθητή μείωση απόδοσης στα χρόνια και καλό θα είναι να τις αλλάζουμε. Οι περισσότεροι μένουν σε αυτό που εφαρμοστές τεχνηέντως πουλάνε σαν εγγύηση εφ όρου ζωής αλλά αφορούν καλή εφαρμογή από πλευράς τους και οχι απόδοση του υλικού ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rkb είπε

Έχει ακούσει κάποιος τη μάρκα Johnson Window Films? Supreme IR - Johnson Window Films

Εγω εχω johnson ειναι μετρια...

2 ώρες πριν, aromeo είπε

Πώς ορίζονται ακριβώς τα «απόλυτα νόμιμη», «λιγουλάκι παράνομος», «ελαφρώς παράνομη» και «πιο παράνομη» στην πόλη των 50Π ρε μήτσε γιατί εγώ την παρανομία την ξέρω με 0 και 1. 

Απο την στιγμη που ο τσεος κρινει οπτικα και οχι με οργανο κοιτας να παιξεις με το ποσο σκουρο θα φαινεται, το 55 με το 66 % δεν εχουν τεραστια οπτικη διαφορα. Οποτε αν ΚΑΚΩΣ υπαρχουν υποκειμενικα κριτηρια εκτιμησης αντικειμενικων μεγεθων εχω καθε δικαιωμα να λεω ολιγον εγκυος

2 ώρες πριν, Morosana είπε

Το γράφω γιατί έχω παρατηρήσει αισθητή μείωση απόδοσης στα χρόνια και καλό θα είναι να τις αλλάζουμε. Οι περισσότεροι μένουν σε αυτό που εφαρμοστές τεχνηέντως πουλάνε σαν εγγύηση εφ όρου ζωής αλλά αφορούν καλή εφαρμογή από πλευράς τους και οχι απόδοση του υλικού

Συμφωνω και στα αμφοτερα λεγομενα σου!

45 λεπτά πριν, fabiawrc είπε

Εγω εχω 1.25 αστιγματισμο και στα 2 ματια

Εμεις εχουμε τεραστιο προβλημα με την αντηλια και με την υψηλη λαμπροτητα σημειακων πηγων. Ο ελεγχος αυτων των πηγων/παραπηγων φωτος μας βοηθαει απιστευτα. Οταν κοιτας μια φωτεινη πηγη εσυ οπως και εγω δεν εχουμε ομοιομορφη σφαιρικη θαμβωση παρα περιοχες οπου υπαρχουν ακτινες. Ε ενας φακος πολωσης πχ θα μας βοηθησει, ομοιως θα μας βοηθησει και μια μεβρανη περιορισμου των πολυ λαμπρων σημειακων πηγων.

Το προβλημα ειναι πως τα γυαλια με πολωτικους φακους εμενα προσωπικα μου προκαλουν δυσκολια στην οδηγηση καποιες συγκεκριμενες συνθηκες και προφανως δεν μπορω να φοραω γυαλια ηλιου την νυχτα...

Να ξερεις παντα οτι η λαμπροτητα εχει αμεση εξαρτηση με την θαμβωση και το αστιγματικο ματι εχει πολυ χαμηλοτερα ορια αποδεκτης λαμπροτητας πριν να επελθει η θαμβωση. Καπου εχω τα βιβλια μου αλλα βαριεμαι να κατσω να ψαξω

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΣΑΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑ image.png.4512967f1fe327880b2466c2e368917d.png

image.png.c314efd6d2891b200463273b4cf89194.png

image.png.2fe176f34e47f07f0b44d89b40a862bd.png

image.png.1a201daddf2f96c96cf2d7852807e46d.png

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Thanks 3
Δημοσ.
21 ώρες πριν, apostolos2 είπε

Ελπίζω να τηρεί αυτά που λέει στην εγγύηση γιατί είμαι παθών από μικρό μαγαζί. 

Η Llumar πχ μου φαίνεται πιο σοβαρή εταιρία 

επειδη εχω βαλει και εγω στον Γιαννικελη , εκανε πολυ προσεγμενη δουλεια και οι MADICO ειναι εξαιρετικες .
η εγγυηση που δινει ειναι μια εφορου ζωης για την αποδοση των μεμβρανων , δηλαδη αν πας μετα απο καιρο και μετρησεις πτωση αποδοσης αλλαζονται , και μια  εγγυηση τοποθετησης . 
βεβαια μου εδωσε οδηγιες για καθαρισμο στις μεμβρανες οχι χημικα , πολυ απαλο απορυμαντικο ( απορυπαντικο πιατων μια χαρα ειναι , κανεις λιγη σαπουναδα σε ενα μαλακο σφουγγαρι ) η και σκετο νερο ακομα καλυτερα , με ενα βρεγμενο πανι καθαριζω και τα στεγνωνω με πανι μικροινων. 

Δημοσ.
1 hour ago, 11osmikrosmhtsos said:

Απο την στιγμη που ο τσεος κρινει οπτικα και οχι με οργανο κοιτας να παιξεις με το ποσο σκουρο θα φαινεται, το 55 με το 66 % δεν εχουν τεραστια οπτικη διαφορα. Οποτε αν ΚΑΚΩΣ υπαρχουν υποκειμενικα κριτηρια εκτιμησης αντικειμενικων μεγεθων εχω καθε δικαιωμα να λεω ολιγον εγκυος

Το θέμα όμως είναι πως αν ο χοντρός με το μουστάκι (υπάρχει άραγε ακόμα αυτός στο εργοτάξιο του Πελέ;) σου δώσει ραβασάκι για τις παράνομες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ενώ αν έχεις νόμιμες κάνεις ένσταση με τα απαραίτητα έγγραφα και καθαρίζεις. 

Τεσπα έτσι και αλλιώς οι πιθανότητες να σε γράψουν για μεμβράνες είναι ελάχιστες. Εκτός και αν είσαι οριακά ενήλικος με κουρεμένο-ξυρισμένο άδειο κεφάλι ντυμένος τοταλ μπλακ (μπονους τα αιρ μαξ). 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, aromeo είπε

δώσει ραβασάκι για τις παράνομες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ενώ αν έχεις νόμιμες κάνεις ένσταση με τα απαραίτητα έγγραφα και καθαρίζεις

αν εχεις νομιμες και διξεις τα χαρτια δε θα επρεπε να σου δωσει τιποτα αν σου δωσει σημαινει πως εχουν αγνοηθει τα χαρτια σε πρωτη φαση

48 λεπτά πριν, aromeo είπε

Εκτός και αν είσαι οριακά ενήλικος με κουρεμένο-ξυρισμένο άδειο κεφάλι ντυμένος τοταλ μπλακ (μπονους τα αιρ μαξ). 

Μου αρεσει εξαιρετικα πολυ που δεν κανεις διακρισεις 😅

Δημοσ.

Τα χαρτια που δινουν οι μεμβραναδες δεν εχουν καμια ιδιαιτερη αξια.

Ο καθενας θα μπορουσε πχ να βαλει 80% διαπερατοτητα μεμβρανη σε ενα μαγαζι για να ειναι νομιμος, να παρει το χαρτι και μετα να βαλει πιο σκουρες σε αλλο μαγαζι και οταν τον σταματησουν να δειχνει τα χαρτια απο τις πρωτες μεμβρανες.

Οι μετρησεις με οργανο ειναι αυτες που μετρανε, οχι τα χαρτια.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, haHa είπε

Οι μετρησεις με οργανο ειναι αυτες που μετρανε, οχι τα χαρτια

Διαπιστευμενο οργανο 

42 λεπτά πριν, haHa είπε

Τα χαρτια που δινουν οι μεμβραναδες δεν εχουν καμια ιδιαιτερη αξια

εκτος και αν εχεις το ενδιαμεσο αυτοκολλητο το οποιο κατασρεφεται με τυχον αφαιρεση αρα δεν μπορει να γινει μαρκαλεμα

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/7/2025 στις 3:43 ΜΜ, 11osmikrosmhtsos είπε

Εγω που εχω ηλιοροφη προσωπικα θα διαλεγα
XR PLUS 70 στο παρμπριζ και XR PLUS 55 παντου αλου αν το κοστος BLACK με PLUS ηταν μεγαλο εκτος του παρμπριζ θα πηγαινα σε BLACK

Ευχαριστώ φίλε μου για την αναλυτική απάντηση

Δεν έχω ηλιοροφή, η συνδυασμός XR PLUS 70 στο παρμπρίζ, και XR PLUS 55 σε όλα τα υπόλοιπα, είναι οκ ?

Στο μαγαζί που ρώτησα (Eclipse στην Λεωφ. Γαλατσίου), η τιμή για όλα πλην παρμπρίζ είναι €230 για τις XR και €330 για τις XR PLUS, δηλαδή +€100 για τις XR PLUS

Δεδομένου ότι τα βάζει κανείς για μια 10ετία, δεν με πειράζει η διαφορά των €100 για κάτι που αποδίδει καλύτερα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...