Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί συμφορουμίτες ήρθε η ώρα για να αλλάξω το σύστημά μου που είναι πλέον 10ετίας (intel q6600). Κοιτάω να φτιάξω κάτι για τα επόμενα 10χρ. Οπότε θα κοστίσει.

Ποσό που διαθέτουμε : 2000€

Χρήση υπολογιστή + ειδικά προγράμματα

24/7 on for sharing progs

office 

topographic + gps applications

cad use

gaming αρκετό

overclock θα γίνει στον 1700X

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

όχι τώρα - σκέφτομαι άμεσα σε επόμενη αγορά μία από Asus MG28UQ, Asus MG279Q, Acer XR341CKbmijpphz (η ιδανικότερη πιστεύω).

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Πληκτρολόγιο μόνο (mechanical - καποιο corsair k70;)

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα αλλά δεν υπάρχει θέμα στην επιλογή - θα συναρμολογήσω εγώ.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 
Δεν υπάρχει πρόβλημα από που, συνήθως ψωνίζω από mgmanager & amazon.de

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Όχι δεν επιθυμώ.

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε: 

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.

Έχω psu 750w corsair + ssd 250gb hyperx (λέει να παώ σε M2;)

Ήδη λιγουρεύομαι τα εξής:

amd 1700x + ποιο cooling kit ; (θα τρέχει με overclock 24/7)

Asus ROG Crosshair VI Hero ATX

Corsair Dominator Platinum 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 C16 (CMD16GX4M2B3200C16)

vga>  Radeon RX 580 (ακούω εναλλακτικές)

Δημοσ.

Με τέτοιο budget βάλε 32gb ddr4 3200/3600mhz ram.

Βάλε έναν καλό MLC m2 nvme ssd.

Πχ. Samsung 960 pro 500gb

Βάλε μια 1080ti , εκτός κι αν είσαι amdας οπότε περιμένεις vega.

Δες την Asrock x370 taichi που νομίζω πως είναι ανώτερη της crosshair hero, αν και εγώ θα πήγαινα σε φτηνότερες επιλογές.

Oc γιατί να κάνεις ?

Με τιμολόγιο θα αγοραστούν ?

• Like 2
Δημοσ.

R7 1700x

Asrock taichi 370 ή asus hero

G. Skill 32gb ddr4 3200mhz

Samsung 960 pro 512gb m2 nvme

Toshiba 3tb hdd A300 sata iii

Nvidia gtx1080ti

Noctua nh-u12s

Phanteks p400

Τροφοδοτικό έχεις.

Βάζεις και τον ssd σαν δεύτερο.

Κάπου στα 2000€ ...

Δημοσ.

Με τέτοιο budget βάλε 32gb ddr4 3200/3600mhz ram.

Βάλε έναν καλό MLC m2 nvme ssd.

Πχ. Samsung 960 pro 500gb

Βάλε μια 1080ti , εκτός κι αν είσαι amdας οπότε περιμένεις vega.

Δες την Asrock x370 taichi που νομίζω πως είναι ανώτερη της crosshair hero, αν και εγώ θα πήγαινα σε φτηνότερες επιλογές.

Oc γιατί να κάνεις ?

Με τιμολόγιο θα αγοραστούν ?

Φίλε adtakhs ευχαριστώ για τα μνμτα σου. Λοιπόν για την taichi μάλλον έχεις δίκιο. Θα ψαχτώ λίγο παραπάνω με reviews σε σχέση με την crosshair VI Hero. 

Για τον 500άρη samsung 960 pro νομίζω μπορώ κα με τη μισή χωρητικότητα αφού τώρα το αρχαίο σύστημα είναι στα 90gb ελεύθερα από τα 250gb του hyperx με λειτουργικό win 7 pro. Το μόνο που θα αλλάξει άμεσα είναι τα win 7 π θα γίνουν win 10 pro. Οπότε λέω για τον c να μην υπερβώ τα 250gb.

Ναι με τιμολόγιο θα αγοραστούν.

Nvidia gtx1080ti

Noctua nh-u12s

Για τον 3tb ξέχασα έχω τους 2 παλιούς από 2tb ο καθένας που θα τους βάλω και στο νεο σύστημα.

Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι 2 πράγματα:

1. Δεν είναι καλύτερα να πάω σε liquid cooling kit ; Οι ryzen από ότι παρατηρώ δεν παίζουν και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αν τον ανεβάσω κιόλας... Δεν αξίζει λες ένα Corsair Hydro kit;

2. Επίσης κάρτα γραφικών δεν αξίζει να είναι όλο το σύστημα amd; Μπορώ φυσικά να περιμένω vega.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να είναι και AMD η κάρτα γραφικών που θα διαλέξεις.

Βέβαια προσωπικά πριν αγοράσω κάρτα σε τέτοια ποσά , θα περίμενα να δω τι θα φέρει και ο ανταγωνιστής. 

Το καλό είναι πως οι FREESYNC οθόνες είναι φτηνότερες , οπότε μπορείς να κερδίσεις από εκεί, μαζί με μια ίσως καλύτερη τιμή της amd για της ίδιας ισχύος κάρτα.

Σε ότι αφορά την ψύξη της CPU , νομίζω πως οι υδροψυξεις στα RYZEN είναι πεταμένα χρήματα.  Δεν είναι τόσο ενεργοβόρα CPU και δεν κάνουν τόσο υψηλό Ο/C που να πεις πως αξίζει μια υδρόψυξη για να πας τον 1700/1700χ στα 4,5Ghz ... 

Μην σου πως πως θα προτιμούσα μια μεσαίας κατηγορίας μητρική  και μια μεσαία ψύκτρα και θα έβαζα το ποσό για έναν 1800X ώστε με το ίδιο κόστος να έχω default τα 4Ghz έστω με turbo.

Σε ότι αφορά τους M2 NVME αν σου κάνει ένας 250άρης προχώρα εκεί. Απλά στην θέση σου θα διάλεγα με MLC και όχι με TLC  flash.

Τέλος αν πας στα παραπάνω που σου λέω και κόψεις απ`όπου κόβεται, μπαίνει και μια χαρά οθόνη στην σύνθεση.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να είναι και AMD η κάρτα γραφικών που θα διαλέξεις.

Βέβαια προσωπικά πριν αγοράσω κάρτα σε τέτοια ποσά , θα περίμενα να δω τι θα φέρει και ο ανταγωνιστής. 

Το καλό είναι πως οι FREESYNC οθόνες είναι φτηνότερες , οπότε μπορείς να κερδίσεις από εκεί, μαζί με μια ίσως καλύτερη τιμή της amd για της ίδιας ισχύος κάρτα.

adtakhs το freesync το είχα εξαρχής στο μυαλο μ. Για αυτό και αν δεις όλες οι οθόνες π πρότεινα πιο παραπάνω είναι freesync. Για ποια κάρτα λες από amd ; 580; Αν γίνει και release αυτόν τον μήνα η vega να δω κάνα review...

Επισκέπτης
Δημοσ.

adtakhs το freesync το είχα εξαρχής στο μυαλο μ. Για αυτό και αν δεις όλες οι οθόνες π πρότεινα πιο παραπάνω είναι freesync. Για ποια κάρτα λες από amd ; 580; Αν γίνει και release αυτόν τον μήνα η vega να δω κάνα review...

Με τόσα λεφτά περίμενε για vega η 580 δεν κάνει με τις οθόνες που κοιτάς. 2x580 κάνουν.

Αφού το φυσάς χτύπα συνδιασμό https://www.skroutz.gr/comparelists/1866?compare=9959267%2C10145399

με https://www.skroutz.gr/comparelists/1865?compare=5808443%2C8880754%2C8268584

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κοίτα το keyboard γαμει! Ποντίκι logi η roc.

Σου κόλλησα και το 65 σε περίπτωση που εσύ γουστάρεις corsair. Έχω ck104 g602 και είμαι καλα!

Δημοσ.

Μιας και σε ολα πανω κατω βλεπω οτι μια χαρα εχεις βγαλει ακρη οσον αφορα την οθονη μην κανεις το λαθος και πας σε Freesync αν σε ενδιαφερουν γενικα οι sync τεχνολογιες.

Εννοειται θα κοιταξεις οθονη με Gsync μιας και η 1080ti τις αξιοποιει πληρως.

Για παραδειγμα αναφερεις την Asus mg279Q σαν 1440P freesync οθονη

https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html?keyphrase=Asus+MG279Q

Δες και μια αντιστοιχη σε gsync και 165hz ποσο κανει

https://www.skroutz.gr/s/10553981/AOC-AG271QG.html

• Like 1
Δημοσ.

Kαλυτερα να περιμενεις τις Vega και να πας σε οθονη με Freesync.Πετυχαινω μερικες που βγαινουν και σε προσφορες που και που. 

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειται θα κοιταξεις οθονη με Gsync μιας και η 1080ti τις αξιοποιει πληρως.

Για παραδειγμα αναφερεις την Asus mg279Q σαν 1440P freesync οθονη

https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html?keyphrase=Asus+MG279Q

Δες και μια αντιστοιχη σε gsync και 165hz ποσο κανει

https://www.skroutz.gr/s/10553981/AOC-AG271QG.html

Fulgore γτ δαγκωτο gsync; Θέλω να πω θα μ φανεί η διαφορά όντως (γτ από όσο έχω ψαχτεί για το ποιο είναι καλύτερο συνήθως βγαίνουν τα ίδια) ή απλά θα τα σκάσω σε nvidia + gsync monitor ενώ θ μπορούσα να είμαι με το open πρότυπο freesync; 

Kαλυτερα να περιμενεις τις Vega και να πας σε οθονη με Freesync.Πετυχαινω μερικες που βγαινουν και σε προσφορες που και που. 

Περιμένω vega... Πάντως το acer XR341CKbmijpphz σαν μονιτορ μου έχει πάρει τη ψυχή. 

Δημοσ.

Fulgore γτ δαγκωτο gsync; Θέλω να πω θα μ φανεί η διαφορά όντως (γτ από όσο έχω ψαχτεί για το ποιο είναι καλύτερο συνήθως βγαίνουν τα ίδια) ή απλά θα τα σκάσω σε nvidia + gsync monitor ενώ θ μπορούσα να είμαι με το open πρότυπο freesync; 

Περιμένω vega... Πάντως το acer XR341CKbmijpphz σαν μονιτορ μου έχει πάρει τη ψυχή. 

Ανεφερες πιο πανω freesync οθονες και επειδη αυτη την στιγμη ειναι αγνωστο ποτε θα εχουμε καρτα ανταξια της 1080ti,εκτως αν οι συμφορουμιτες που λενε για αναμονη γνωριζουν κατι παραπανω απο την ιδια την Amd για συντομη κυκλοφορια.

Αυτη την στιγμη οι δυνατοτερες καρτες ειναι απο πρασινη μερια και αν αγορασεις σημερα και πας σε πρασινη δεν υπαρχει λογος να πληρωσεις πχ 650ευρω για την παραπανω Asus που ανεφερα οταν με 700ευρω εχεις καλυτερο monitor και με gsync.

Επισης δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις με το ''open προτυπο freesync''.

Τελος διαβασα και αυτο που εγραψες και καταλαβα οτι γενικα δεν το πολυ εχεις ψαξει και πολυ.

2. Επίσης κάρτα γραφικών δεν αξίζει να είναι όλο το σύστημα amd; Μπορώ φυσικά να περιμένω vega.

Αν σου εχει καρφωθει συγκεκριμενο monitor και θες να το παρεις με freesync ή αν για το Α ή Β λογο τοτε εννοειται οτι θα το παρεις οτι και να φοραει.

Εγω συμπληρωσα απλα σχολιο παραπανω συμφορουμιτη που ανεφερε και την εν λογω καρτα.

Το Monitor που αναφερεις παντως ειναι πανακριβο

https://www.amazon.co.uk/Acer-XR341CK-bmijpphz-34-Inch-Adaptive/dp/B00X45COO8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1494305147&sr=8-1&keywords=acer+XR341CK

Δημοσ.

ενώ θ μπορούσα να είμαι με το open πρότυπο freesync; 

Το ότι είναι ανοιχτό είναι δίκοπο μαχαίρι από την μία ναι μεν είναι ποιο φτηνά από την άλλη η κάθε εταιρία μπορεί να υποστηρίζει ότι γουστάρει από συχνότητες και χρόνους,το gsync είναι στάνταρ και είσαι σίγουρος ότι κάθε οθόνη που το έχει έχει και της ίδιες προδιαγραφές.

Δεν εκφράζω άποψη για το ποιο είναι καλύτερο απλά τονίζω μια σημαντική διαφορά. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...