iCyd Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Καλησπερα, εψαχνα να βρω μια συγκεκριμενη ειδικοτητα γιατρου και καθως το googlαρα μου βγηκε αυτο το site.https://www.doctoranytime.gr Απο οτι βλεπω σε μερικους γιατρους εχει και ειδικη τιμη Doctoranytime και ειναι η επισκεψη στα 20-30 ευρω. Τι γνωμες εχετε? Εχει κλεισει κανεις ραντεβου απο το συγκεκριμενο site να μας πει μια γνωμη? 1
xgol Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Οτι μπορει ο ασθενης να διαλεξει ποια ειδικοττα θα επισκεφτει, ειναι ελληνικη πατεντα. Και δυστυχως, τραγικό. 1
iCyd Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Οτι μπορει ο ασθενης να διαλεξει ποια ειδικοττα θα επισκεφτει, ειναι ελληνικη πατεντα. Και δυστυχως, τραγικό. Τραγικο γιατι? Εφοσον ποναει πχ το δοντι μου, ξερω οτι θα παω σε οδοντιατρο! Εκτος και αν καταλαβα κατι αλλο απο αυτο που εννοεις. 1
vasilk Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μια χαρά και αξιόπιστο είναι το site. Βρίσκεις κάποιον γιατρό κοντά σου και πας. Αν έχει και καμία καλύτερη τιμή αν κλείσεις από το site, ακόμα καλύτερα. Να το εκμεταλλευτείς. Το καλό με το site είναι ότι μπορείς να δεις το ιατρό και το ιατρείο πριν πας. Υπάρχουν και αξιολογήσεις να δεις. Απλά να ξέρεις πως τα διαθέσιμα ραντεβού που φαίνονται συνήθως δεν είναι όντως διαθέσιμα. Είναι δύσκολο για τον ιατρό να ενημερώσει τα ραντεβού του real time. Κάνεις εσύ την αίτηση και αν δεν είναι διαθέσιμο την συγκεκριμένη ώρα σου τηλεφωνεί ο ίδιος ο ιατρός και κανονίζεται το ραντεβού. Όπως και να έχει σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από το site από το να πας στα τυφλά. 6
iCyd Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μια χαρά και αξιόπιστο είναι το site. Βρίσκεις κάποιον γιατρό κοντά σου και πας. Αν έχει και καμία καλύτερη τιμή αν κλείσεις από το site, ακόμα καλύτερα. Να το εκμεταλλευτείς. Το καλό με το site είναι ότι μπορείς να δεις το ιατρό και το ιατρείο πριν πας. Υπάρχουν και αξιολογήσεις να δεις. Απλά να ξέρεις πως τα διαθέσιμα ραντεβού που φαίνονται συνήθως δεν είναι όντως διαθέσιμα. Είναι δύσκολο για τον ιατρό να ενημερώσει τα ραντεβού του real time. Κάνεις εσύ την αίτηση και αν δεν είναι διαθέσιμο την συγκεκριμένη ώρα σου τηλεφωνεί ο ίδιος ο ιατρός και κανονίζεται το ραντεβού. Όπως και να έχει σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από το site από το να πας στα τυφλά. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχεις κλεισει ποτε ραντεβου μεσω του site? Προπληρωνεις το ραντεβου(βλεπω κατω κατω στο site εχει κατι για visa)? Ή απλα κλεινεις το ραντεβου απο το site και αν δεν σου τηλεφωνησει ο γιατρος πας στην ωρα σου και σε δεχεται κανονικα! Πχ στο γιατρο που θελω να παω εγω λεει τιμη 20ευρω, θα ειναι οντως 20 ή θα μου πει αλλα απο κοντα?
vasilk Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δεν πληρώνεις στο site. Πληρώνεις το ιατρό στο ιατρείο μετά το ραντεβού. Αν λέει 20€ τόσο θα σου χρεώσει. Δεν νομίζω να σου χρεώσει παραπάνω. Αν τυχών "ξεχαστεί" δεν είναι ντροπή να του το θύμησες εσύ. Μπορείς να το γράψεις και σαν σχόλιο όταν κάνεις αίτηση για ραντεβού. Προσωπικά δεν έχω κλείσει ραντεβού αλλά ξέρω αρκετά καλά πως λειτουργεί το σύστημα γιατί η σύζυγος έχει ιατρείο και χρησιμοποιεί την υπηρεσία πάνω από χρόνο. 4
dollyyy19 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 μια χαρά δουλεύει το σύστηματάκι.εκλεισα ραντεβού με την ειδικότητα που ήθελα εγώ,με ενημέρωσαν μία μέρα πριν αν ισχύει ,επιβεβαίωσα,την επόμενη ήμουν στην ώρα μου και. έγινε η δουλειά.δεν προπληρωσα.μπορεις να δεις αξιολογήσεις.με κίνησε το ενδιαφέρον,το γεγονός ότι πολύ συμβαλλόμενοι,δεν χρεώνουν επίσκεψη,αν δεν γίνει ιατρική πράξη.δλδ σε ωρλ,αν δεν γίνει κάνας καθαρισμος,δεν γίνεται χρέωση. 2
xgol Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Τραγικο γιατι? Εφοσον ποναει πχ το δοντι μου, ξερω οτι θα παω σε οδοντιατρο! Εκτος και αν καταλαβα κατι αλλο απο αυτο που εννοεις. Πολυ σωστα καταλαβες. Ο ασθενης δεν είναι σε θεση να κρίνει ποια ειδικοτητα είναι η καταλληλη για να αντιμετωπισει το εκάστοτε σύμπτωμα που του παρουσιαζεται, καθως δεν ξερει την παθολογια του νοήματος ή του συνδρόμου που κρυβεται απο πισω. Κατι που εχει ως αποτελεσμα και ο ασθενής να χανει χρονο, και τα ταμεια να πληρωνουν παρα πολλες φορες, αχρηστες εξετασεις και να γίνονται λαθος διαγνώσεις που οδηγουν σε εσφαλμενη θεραπευτικη προσέγγιση.
dollyyy19 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 αυτά που γράφεις,ισχύουν αν ακολουθήσεις το δημόσιο.κλεινεις σήμερα ραντεβού με παθολόγο ,ένα μήνα μετά,για να σου πει να πας σε νευροχειρουργό,το ραντεβού,δύο μήνες μετά.σωστα,δεν θα χρεωθεί το ταμείο που πλήρωνες τόσα χρόνια,αλλά εσύ θα έχεις ψοφήσει στο μεταξύ......σωστό σκεπτικό,δεν λέω..... 4
xgol Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Αυτα που γραφω ισχυουν κυριως για τον ιδιωτικό τομέα. Σε δημοσιο νοσοκομειο θα γίνει εκτιμησει άμεσα ή εστω την επομενη μερα της εισαγωγης, απο άλλη ειδικότητα καθως ο ασθενης αντιμετωπιζεται λιγότερο σαν πελάτης. Επισης δεν καταλαβες τι εγραψα. Αναφερομαι στην περιορισμενη γνωση πολλων ιατρών εκτος του γνωστικου τους αντικειμένου. Τελις οι γιατροι στα δημόσια νοσοκομεία ειναι συνηθως πιο έμπειροι, λογω περισσοτερων περιστατικών.
dollyyy19 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 στο δημόσιο νοσοκομείο ο ασθενής δεν αντιμετωπίζεται σαν πελάτης,διότι ο δερβεναγας ιατρός είναι πιο μόνιμος και από τον θάνατο,οπότε δεν σε έχει αναγκη.αν θέλει εξτραδακι,σε στέλνει στο ιατρείο του το ιδιωτικο.αυτο ισχύει για την παλαιά φρουρά.οι νέοι ιατροί,δεν είναι έτσι,αλλά και δεν ξερουν την τύφλα τους,αφού μαθήτευσαν δίπλα στους δερβεναγαδες,οι οποίοι δεν επέτρεπαν να τους αμφισβητείς,ακόμη και με αποδείξεις.δεν ξέρω για ποιο νοσοκομείο γράφεις,αλλά Σαλόνικα μεριΑ,δεν παίζει να δεις δύο ειδικότητες ιατρών σε δύο μέρες,σε δημόσιο,αν δεν πληρώσεις απογευματινό.οποτε,δεν μιλάμε για δημόσιο αν είναι να δίνεις 50ευρω.... 3
xgol Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Με αυτα που γραφεις επιβεβαιωνεις την αγνοια σου επι του θεματος. Στο εξωτερικο ειναι προφανως χαζοι που εχουν θεσπισει το θεσμο του οικογενειακου ιατρου, ο οποιος θα κανει την παραπομπη στην αντιστοιχη ειδικοτητα, εαν κ εφ οσων χρειαστεί. Και δεν εχω αρχισει καν να γραφω για την αξιοπιστια των εργαστηριων που θα τρεξουν τις εξετασεις του καθε ασθενους. Ολα τα αλλα που γραφεις ειναι προσωπικες αποψεις, χωρις επιχειρηματα και χωρις καμια σχεση με την πραγματικότητα.
dollyyy19 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 καλά,δεν θα κάτσω να πείσω έναν του επαγγέλματος,ότι το δεν το κατέχει.τα 30 χρόνια εμπλοκής μου με το άθλημα,μου δίνουν το δικαίωμα να έχω την δική μου άποψη.αλλος θέλει να μας ψήσει ότι στο δημόσιο λειτουργούν σωστά.α,ένα ραντεβού που έκλεισα προ εβδομάδας για νευροχειρουργό,είναι για ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.δεν πιστεύω να με κράξουν ,αν στο μεταξύ πεθάνω και δεν μπορέσω να πάω...... στο εξωτερικό,κόντεψε να πεθάνει από σηψαιμία ηαλλη,Εράσμους στην Σουηδία.που γιατρό είδε,μετά από εβδομάδα πάνε έλα στα νοσοκομεία....για αυτό το εξωτερικό γράφεις;μπροστά τους,τα ελληνικά νοσοκομεία είναι παράδεισος,σίγουρα.... 2
vasilk Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Off topic Καλό είναι να υπάρχει και το (καλό) δημόσιο σύστημα υγείας, καλό είναι να υπάρχει και το ιδιωτικό σύστημα υγείας. Καλό είναι να υπάρχουν και τα μεγάλα οργανωμένα νοσοκομεία, καλό είναι να υπάρχουν και τα μικρά ιατρεία. Κανένα από αυτά δεν ακυρώνει το άλλο. Καλό είναι να υπάρχουν επιλογές και ο ασθενής να επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του. Καλά και στραβά υπάρχουν και στο δημόσιο σύστημα, και στο ιδιωτικό σύστημα. Το topic είναι "Doctoranytime.gr Τι γνώμη έχετε?" οπότε ας μην το γεμίσουμε με αντιπαραθέσεις σχετικά με το δημόσιο ή ιδιωτικό σύστημα υγείας. On topic Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ίδιος ο ασθενής μπορεί να καταλάβει σε ποιόν ιατρό πρέπει να απευθυνθεί. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, αν πονάει το δόντι σου θα πας σε οδοντίατρο, αν πονάει το μάτι σου θα πας σε οφθαλμίατρο, αν πονάει το αυτί θα πας σε ΩΡΛ κτλ. Αν είναι κάτι πιο γενικό, τότε ξεκινάς (όπως και στα νοσοκομεία) από τον παθολόγο (ή τον γενικό ιατρό) και αυτός μετά θα σε κατευθύνει αν χρειάζεται σε κάποιον ειδικό. Το Doctoranytime έχει πολλά καλά και είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το να ψάχνεσαι στα τυφλά. - Βρίσκεις όλες τις ειδικότητες μαζεμένες. - Είναι βολικό γιατί αναζητάς και βρίσκεις ιατρό σύμφωνα με την περιοχή σου. Στο τέλος σου εμφανίζει και από γειτονικούς δήμους. - Μπορείς να έχεις μια πρώτη επαφή με τον ιατρό και το ιατρείο (βιογραφικό, φωτογραφίες, υπηρεσίες που προσφέρει, τιμές κτλ). - Μπορείς να έχεις μια εικόνα και για το κόστος της επίσκεψης (πολύ σημαντικό στοιχείο νομίζω). - Μπορείς να διαβάσεις αξιολογήσεις, κριτικές, σχόλια και άλλων που τον έχουν επισκεφτεί. - Άρα έχεις πολύ περισσότερα στοιχεία για να αποφασίσεις όσο πιο αντικειμενικά γίνεται για το ποιον ιατρό θα επισκεφτείς. - Η υπηρεσία είναι free για τον ασθενή που ψάχνει ιατρό. Δεν πληρώνει κάτι. - Αντιθέτως μπορεί να έχει και κάποιο όφελος αν ο ιατρός κάνει καμιά καλύτερη τιμή* για τα ραντεβού από το site. *Όπως παντού και στο Doctoranytime μπορεί αυτές οι "προσφορές" να είναι εικονικές οπότε καλό είναι να είμαστε προσεκτική, μην παρασυρόμαστε και να μην αποφασίσουμε μόνο με βάση τις "ειδικές προσφορές". - Επίσης το ότι ο ιατρός αξιολογείται δημόσια του δίνει κίνητρο για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες (επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο νομίζω). Το μόνο "αστερίσκο" νομίζω είναι αυτό που είχα γράψει πιο πάνω, πως τα διαθέσιμα ραντεβού που φαίνονται συνήθως δεν είναι όντως διαθέσιμα. Ακόμα και στους ιατρούς που γράφουν "Πραγματικές διαθέσιμες ώρες". Και αυτό γιατί είναι δύσκολο για τον ιατρό να ενημερώσει τα ραντεβού και το ημερολόγιο του σε πραγματικό χρόνο. Πέρα από αυτό δεν έχω εντοπίσει κάποιο μειονέκτημα στο Doctoranytime. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα