Ελλεν Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Καλησπέρα παιδιά έχω μια απορία και θέλω να ακούσω γνώμες ή εμπειρίες από άλλους που έχουν δουλέψει σε εργοστάσια.Ο δικός μου δουλεύει προσωρινά για να βοηθήσει σε εργοστάσιου ενός γνωστού μας το οποίο είναι οικογενειακό και παράγει τροφές για ζώα για αυτό και δεν έχουν πολλούς εργάτες. Στην παραγωγή δουλεύει ο δικός μου μόνος του βγάζει 6-10 τόνους την ημέρα μόνος του εξυπηρετεί τους πελάτες παράλληλα και δεν έχει στάνταρ ωράριο πάει στις 8 το πρωί και φεύγει και 5-6 το απόγευμα. Μόνο Κυριακές δεν δουλεύει και του δίνουν 120€.Θεωρείται το ποσό ικανοποιητικό; Μας λέει ότι στα εργοστάσια παίρνουν το πολύ μέχρι 22-23€ την ημέρα οι εργάτες.Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μικρό το ποσό σε σχέση με τη δουλειά που κάνει. Δεν ξέρω βέβαια που κυμαίνονται οι μισθοί αλλά πιστεύω ότι ένα 40€ παραπάνω θα έπρεπε να το έπαιρνε. 1
John323 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Ολες οι συλλογικες συμβασεις εχουν καταργηθει, ο εργοδοτης ειναι αναγκασμενος να του δινει μονο τον κατωτατο.
Ελλεν Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Απλά από την στιγμή που δεν είναι με χαρτιά ούτε τίποτα και πήγε για να τους βοηθήσει ουσιαστικά , περίμενα πως θα έπρεπε να πάρει και ένα ποσό λίγο πιο μεγάλο. Παρόλα αυτά επειδή του έκαναν και πρόταση να τον προσλάβουν κανονικά κάποια στιγμή του είπαν πως το ημερομίσθιο του θα είναι μέχρι 20-22€
isay Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Καλησπέρα παιδιά έχω μια απορία και θέλω να ακούσω γνώμες ή εμπειρίες από άλλους που έχουν δουλέψει σε εργοστάσια. Ο δικός μου δουλεύει προσωρινά για να βοηθήσει σε εργοστάσιου ενός γνωστού μας το οποίο είναι οικογενειακό και παράγει τροφές για ζώα για αυτό και δεν έχουν πολλούς εργάτες. Στην παραγωγή δουλεύει ο δικός μου μόνος του βγάζει 6-10 τόνους την ημέρα μόνος του εξυπηρετεί τους πελάτες παράλληλα και δεν έχει στάνταρ ωράριο πάει στις 8 το πρωί και φεύγει και 5-6 το απόγευμα. Μόνο Κυριακές δεν δουλεύει και του δίνουν 120€. Θεωρείται το ποσό ικανοποιητικό; Μας λέει ότι στα εργοστάσια παίρνουν το πολύ μέχρι 22-23€ την ημέρα οι εργάτες. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μικρό το ποσό σε σχέση με τη δουλειά που κάνει. Δεν ξέρω βέβαια που κυμαίνονται οι μισθοί αλλά πιστεύω ότι ένα 40€ παραπάνω θα έπρεπε να το έπαιρνε. Οι "γνωστοί" ειναι οι χειροτεροι νταβατζήδες. Για να λες 120 προφανώς δεν εργάζεται όλες τις εργάσιμες, αλλα οποτε εχει αναγκη οργοδότης Onopic αν τον εχει ασφαλισμένο (χλωμό) τοτε ζητά 25 ακατέβατο με καθαρό ωραριο 8-4 ή 8-4:30 αν κανει και μιση ωρα διαλειμμα. Αν τον εχει μαυρο ανασφάλιστο να του πει 32 ακατέβατο με καθαρό με ωραριο 8-5 (με μιση ωρα διαλειμμά). Αν ο άλλος τσινίσει, τοτε ο δικός σου να φύγει και να ψάξει αλλου για δευτερη δουλεια, για 120/μήνα σε τετοιες συνθήκες ειναι κοροιδια Αν τωρα εχετε τοσο αναγκη τα χρηματα και δεν υπαρχει κατι αλλο, 8-4 και κοιτα και για κατι αλλο. 3
torq Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 εγώ δε κατάλαβα κάτι. παίρνει 120€/μήνα για πόσες μέρες δουλειά; ή μήπως εννοείς 12€ /μέρα
DrLo Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 αλλά πιστεύω ότι ένα 40€ παραπάνω θα έπρεπε να το έπαιρνε. από που έχεις οδηγηθεί σε αυτό το νούμερο? btw: εννοείς 120/εβδομάδα άρα πιστεύει ότι θα έπρεπε να παίρνει 160/εβδομάδα ?
Sonik86 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Ολες οι συλλογικες συμβασεις εχουν καταργηθει, ο εργοδοτης ειναι αναγκασμενος να του δινει μονο τον κατωτατο. Το οτι εχουν καταργηθει οι συλλογικες συμβασεις ΔΕΝ αναγκαζει τους εργοδοτες να δινουν τον κατωτατο :shock: απλα τους δινει την δυνατοτητα να δινουν τον κατωτατο.. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2017 από Sonik86 5
JimasGR Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 120€ την εβδομαδα εννοει για 10ωρο καθημερινα εκτος κυριακης. Αναλογει 20€ την ημερα. Γνωστος μου δουλευει σε παιδικο του φιλο σε συνεργειο ανασφαλιστα 9 το πρωι με 9 το βραδυ και παιρνει 35€ αν θυμαμαι καλα με διαλειμμα μονο για φαγητο το μεσημερι. Οποτε 40€ που λες παραπανω θα επρεπε να τα παιρνει θαρρω αλλα αυτο ειναι προσωπικη επιλογη του εργοδοτη... 1
d_gkal Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Για 8-12 ωρες δουλειάς καθημερινα επαιρνα 700+ Δεν ηξερα τι μερα και τι ωρα είναι πολλες φορες. Οταν δουλευα βραδια, ανεβαινα στα 800+
SakislolGR Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Κατώτατος μισθός για άνω των 24 είναι 580 ευρώ Τα εργοστάσια κάπου εκεί δίνουν με εξαίρεση κάποια που δίνουν καθαρά 600 'η 650 Κυρίως όμως το 600αρι επικρατεί.
Liverpool89 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μπορει κάποιος να μας πει απλα ποιος ειναι ο κατώτατος μισθος. Γιατι με βαση το παραπανω, εγω που μαι 27+ επαιρνα καθαρα 473€ για δουλεια ταχα 8ωρου 6ημερο. Οχι για να καταλαβω οτι με κοροιδευανε, αυτο το ξερω, αλλα για να ειμαι πιο υποψιασμένος την επομενη. Δηλαδη 500€ το μηνα δεν νομιζω κανεναν να συμφερει να δουλευει, αν εχει πάνε ελα βενζινες πανω απο 100€ το μηνα. Άκουσα την μερα που ηταν να φυγω εναν γνωστο των εργοδοτων μου(παλιων) να τους λεει δεν μπορεις να χεις εναν νεαρό 24-28 χρονων εγκλωβισμενο σε ενα καλουπι για ψιχουλα, αυτος ο νεος μπορει, θελει να δωσει αποδοσει παραπανω να χει εξελιξη με αντικρισμα. Αν δεν μπορειτε αυτο να το καταλάβετε μαλλον δεν σκεφτεστε σωστα και ο υπαλληλος που δουλευει καλα και ειναι αποδοτικος θα σας φυγει, θα βρει αλλου δουλεια που θα τον εκτιμησουν καλυτερα απο σας. Δεν ξέρω ποσο τυχαιο ηταν με την περιπτωση μου, γιατι εγινε την μερα που τους ζητησα να μιλησω. Πραγμα που αποδειχτηκε ο ανθρωπος σωστος(μεχρι εκεινη την ωρα δεν τον ειχα σε πολυ εκτιμηση, αλλα ειπε τα πραγματα οπως εχουν) Υ.Γ: επειδη η κοινωνια που μένω ειναι μικρη, οταν ηταν να φυγω μου μιλησαν επιθετικα, λεγοντας μου την δουλεια που κανεις, μπορω να την κανω εγω(εργοδοτρια) και τον μισθο σου να τον εβαζα στην τσεπη μου. Αυτο συμπληρωσε το ρισκο μου να φυγω. Εμαθα οτι πηρανε αλλον ανθρωπο, 45+χρονων, οταν το εμαθα ειπα χαιρομαι γι αυτο. Αλλα μου ειπε ο υπαλληλος ρε συ γυρισαμε στα παλια, παλια φευγανε 23:00+ με σενα η δουλεια εβγαινα χαλαρα ευκολα ευχαριστα γρηγορα, τετοια εποχη μπορεί να φευγανε 21:30, τωρα φευγουμε 23:00+ και δεν παλεύετε. Λεω ας προσεχανε τι μου λεγανε, οπως και γω. Ειχα ακουσει παλια την εργοδοτρια να μιλαει στο τηλεφωνο πως με το καινουργιο παιδι(εμενα) η δουλεια ειναι πιο χαλαρη και πλεον γυρναω σπιτι μου πολυ πιο νωρις. 2
sargio01 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 ^Είναι και επιχειρηματίες τρομάρα τους... Όχι μόνο αυτοί, είναι γενικό φαινόμενο του σημερινού ελληνικού επιχειρηματικού "δαιμόνιου". Εδώ γνωρίζω περίπτωση μαγειρείου που ήταν πρότυπο στα σεμινάρια επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ για χρόνια ώσπου η ιδιοκτήτρια ερωτεύτηκε έναν "ελληνάρα επιχειρηματία" και άρχισε, σαν αλλοπαρμένη που ήταν, να κάνει ό,τι τη συμβούλευε. Αποτέλεσμα; Για δυο-τρία χρόνια είδε όλη την Ευρώπη απο κοντά που λέει ο λόγος και μετά απο εξι μήνες επιπλέον έκλεισε το μαγειρείο επειδή δεν έβγαινε. Είχε φτάσει στο σημείο να παλεύει μόνη της παραγγελίες που παλιότερα έβγαιναν απο τρία άτομα! 1
NickTG Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Όντας στην παραγωγή σε εργοστάσιο παίρνω μικτά 44€ τη μέρα. Φυσικά με 8ωρο και 5νθημερο. Υπερωρίες πληρώνονται έξτρα όπως φυσικά και το Σάββατο που πάει ακόμα παραπάνω. Σε όσες αντίστοιχες θέσεις έχω πάει για συνέντευξη τα 1000 μικτά ήταν το λιγότερο ενώ μου είχαν πει μέχρι 1300 μικτά. 2
SakislolGR Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Η αλήθεια είναι ότι νόμιζα ότι τα 580 είναι καθαρά και όχι μικτά. άρα 480 καθαρά. όπως πολύ σωστά αναφέρετε πιο πάνω. -όμως- αυτό που ισχύει στα εργοστάσια (και το ξέρω καλά) είναι 600 ευρώ. Τώρα μπορεί να υπάρχουν και ελάχιστα εργοστάστια που να δίνουν 480. Αλλά 3/4 δίνουν 580-600ευρώ.
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 ^Είναι και επιχειρηματίες τρομάρα τους... Όχι μόνο αυτοί, είναι γενικό φαινόμενο του σημερινού ελληνικού επιχειρηματικού "δαιμόνιου". Εδώ γνωρίζω περίπτωση μαγειρείου που ήταν πρότυπο στα σεμινάρια επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ για χρόνια ώσπου η ιδιοκτήτρια ερωτεύτηκε έναν "ελληνάρα επιχειρηματία" και άρχισε, σαν αλλοπαρμένη που ήταν, να κάνει ό,τι τη συμβούλευε. Αποτέλεσμα; Για δυο-τρία χρόνια είδε όλη την Ευρώπη απο κοντά που λέει ο λόγος και μετά απο εξι μήνες επιπλέον έκλεισε το μαγειρείο επειδή δεν έβγαινε. Είχε φτάσει στο σημείο να παλεύει μόνη της παραγγελίες που παλιότερα έβγαιναν απο τρία άτομα! Kαι ποιο ειναι το διακυβευμα απο αυτην την ιστορια; Οτι υπαρχουν καλοι και κακοι επιχειρηματιες; Ανακαλυψαμε την Αμερικη δηλαδη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα