Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να συμπληρώσω μερικά πράγματα που διαβάζω στο BBC τώρα το απόγευμα:

Hamid El-Said, who worked for the UN on tackling radicalisation and now works at Manchester Metropolitan University, said Abedi had a "really bad relationship" with his family and his parents had tried but failed to keep him on the "right path".

Οι γονείς του δεν ήταν πραγματικοί μουσουλμάνοι, ή ο πραγματικός μουσουλμάνος δεν είναι απαραίτητα αιμοδιψής; Ρητορική ερώτηση.

"Eventually he was doing very bad at his university, at his education, and he didn't complete, and they tried to take him back to Libya several times. He had difficulties adjusting to European lifestyle," he said.

A former classmate of Abedi's told the BBC that he was a "very jokey lad" but also "very short tempered" and would get angry at "the littlest thing".

He did not know if Abedi was abroad or playing truant because he hung around "the wrong crowd and was very, very gullible".

Σε ένα άλλο από τα ρεπορτάζ τους αυτό το τελευταίο μάλιστα το κάνουν quote ως "ο,τι και να του έλεγες το πίστευε".

----

Αυτά τα πράγματα πιστεύετε ότι ταιριάζουν με κάποια άλλα που έχουν ειπωθεί στο θρεντ;

• Απαντ. 216
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Σοβαρά τώρα;

Άμα ψάξουμε θα βρούμε πιστεύω πηγές που λένε ότι ολοκληρωμένος τρόπος ζωής είναι επίσης το crossfit και η coca cola.

Αν σε ανάγκαζαν να πας σε κατήχηση μια μέρα και άκουγες εκεί πως ο χριστιανισμός δεν είναι μόνο μια θρησκεία αλλά τρόπος ζωής, δυο ώρες μετά θα γελούσες με τους φίλους σου. Τώρα που διαβάζεις αυτό το πράγμα το παρουσιάζεις σαν αλήθεια του σύμπαντος κόσμου.

Ξέρεις ποιά είναι η μοναδική διαφορά έτσι; Ότι το ένα θες να το πιστέψεις αλλά το άλλο όχι.

Έλα ρε συ τώρα. Το crossfit και η coca cola σου παρέχουν ένα σύστημα διακυβέρνησης και νομοθεσίας το οποίο σε αναγκάζουν ν' ακολουθήσεις και είναι, σύμφωνα με τα "δικά μας" πρότυπα, απάνθρωπο και ενάντια σε κάθε έννοια δικαίου και ελευθερίας;

Αυτό που λες για την κατήχηση έχεις απόλυτο δίκιο. Αν και δεν έχω ψάξει, είμαι σίγουρος ότι με όχι ιδιαίτερη δυσκολία μπορώ να βρω διάφορα χριστιανικά sites που να λένε ακριβώς αυτό. Αν όμως μεγάλωνα σε μια χώρα όπου αυτή η κατήχηση μου γινόταν από παντού (οικογένεια, περιβάλλον κλπ) από τη στιγμή που γεννιόμουν όχι μόνο δε θα γέλαγα, αλλά θα τα πίστευα.

deesnider θα σου απαντήσω αύριο γιατί τώρα δυστυχώς δεν προλαβαίνω.

Δημοσ.

Έλα ρε συ τώρα. Το crossfit και η coca cola σου παρέχουν ένα σύστημα διακυβέρνησης και νομοθεσίας το οποίο σε αναγκάζουν ν' ακολουθήσεις και είναι, σύμφωνα με τα "δικά μας" πρότυπα, απάνθρωπο και ενάντια σε κάθε έννοια δικαίου και ελευθερίας;

Όχι, αλλά αμφισβητώ ευθέως την υπόθεση που κάνεις.

Σε "αναγκάζουν" να το ακολουθήσεις λες, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και το συναντάς μόνο σε προπαγανδιστικό υλικό. Πώς σε αναγκάζουν ακριβώς δηλαδή; Όλοι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, ανάμεσα σ' αυτούς και τοπικοί ηγέτες που τα λένε αυτά δημοσίως για λογαριασμό όσων αντιπροσωπεύουν, έχουν πιεί μαγικό φίλτρο και δεν αναγκάζονται;

Ο τωρινός μου μάνατζερ που είναι μουσουλμάνος και ετοιμάζεται να τον πιεί σε λίγο καιρό λόγω Ραμαζανιού, που όμως ταυτόχρονα είναι πιο ευρωπαίος από τους περισσότερους μέσα σ' αυτό το φόρουμ, πώς κατάφερε να μην εξαναγκάζεται;

Όπως τα κατάφερες και συ. Σκέψη λέγεται και έκθεση σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Πραγματικά κάθε φορά που βλέπω κάποιον που θεωρώ ικανό σκέψης να λέει τέτοια πράγματα, μένω κάγκελο. Χωρίς να ξέρεις, υποθέτεις πως το Ισλάμ έχει κάτι το μαγικό που κάνει όλους τους πιστούς του αιμοδιψή τέρατα επειδή έτσι λέει μέσα ένα βιβλίο; Unpause your brain FFS.

Ξέρεις πού υπάρχει όντως εξαναγκασμός στο Ισλάμ; Στην καταπίεση των δικαιωμάτων της γυναίκας από την οικογένεια και την κοινωνία. Στη θρησκευτική αστυνομία των σαουδαράβων που λόγω της μορφής της πολιτικής εξουσίας δε θέλουν πολλά πολλά. Και στο μυαλό των αμόρφωτων που δεν έχουν τα εφόδια να οδηγήσουν μόνοι τους τη σκέψη τους.

Και ένα τελευταίο: εσύ που γνωρίζεις τη νεότερη ελληνική κουλτούρα καταλαβαίνεις ότι ο βαρεμένος που λέει οι γκέι θα πάνε στην κόλαση δεν έχει σχέση με τον άλλο βαρεμένο που πάει και σκοτώνει το γκέι γιό του. Καταλαβαίνεις ότι ο νόμος 4000 είναι κοινωνικό κατασκεύασμα που σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτήθηκε από θρησκευτικό συντηρητισμό, ενώ η ίδια η θρησκεία δε λέει βέβαια για δημόσιο χλευασμό. Καταλαβαίνεις ότι αυτός που σκοτώνει τη γυναίκα του όταν τη βρει στο κρεβάτι με τον εραστή δεν το κάνει επειδή διάβασε κάπου "ου μοιχεύσεις". Και ότι αυτός που δεν τη σκοτώνει, δεν το κάνει επειδή διάβασε κάπου "ου φονεύσεις".

Αλλά για το Ισλάμ δεν ξέρεις τίποτα. Ούτε για τη θρησκεία, ούτε για τις ισλαμικές κοινωνίες. Μόνο αυτά που διαβάζει κανείς στα πρωτοσέλιδα, τα οποία ελπίζω δε χρειάζεται να εξηγήσω πως ο σκοπός τους δεν είναι να σε βοηθήσουν να σχηματίσεις εμπεριστατωμένη προσωπική άποψη.

Δε σε τρομάζει καθόλου το ότι στη μία περίπτωση ξέρεις και είσαι σίγουρος, ενώ στην άλλη δεν ξέρεις και πάλι είσαι σίγουρος;

Δημοσ.

Ποιο ισλάμ ξεκίνησε μετά τις επεμβάσεις; Ανέκαθεν ήθελαν οι ανατολίτες να επιβληθούν στους δυτικούς και να επιβάλουν την θρησκεία τους, και να υπογράψουν με αίμα, καθώς έτσι ορίζει η γραφή τους. Αυτά όσον αφορά την θρησκεία των Ανατολιτών γενικότερα. Ο χριστιανισμός καταφέρει να φτάσει πρώτος, τώρα, επαναλαμβάνονται τα γεγονότα, μόνο που δεν είναι χριστιανοί, είναι μουσουλμάνοι. Όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Ίδια φάρα είναι. Ιουδαιστές οι μεν και οι δε.

Τώρα τι ψάχνετε πως να σταματήσει; Δε γίνεται, και δεν είμαστε οι αρμόδιοι. Αρμόδιοι είναι αυτοί που έχουν εξουσία, και στρατιωτική δύναμη. Το μόνο που νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι, είναι να κλείσουν για αρχή τα σύνορα. Και μη μου πείτε τώρα για κατάρρευση οικονομίας, μόνο η μαφία 'κονομάει. 

Δημοσ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις λάθος, εσύ πες μου.

Ρε φιλε οι ιδιοι το γραφουν οτι ειναι θρησκευτικοι και μονο. ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Τι σχεση εχει η 17ν με τις σελιδες πολιτικου και ιδεολογικου κειμενου με τις παραγραφους επιπεδου δημοτικου, θρησκευτικου φανατισμου του ισις.

Μα σωνει και καλα να τους βγαλουμε ιδεαλιστες επαναστατες. Αφου δεν ειναι. Ειναι μεσαιωνικα παραλογα μυαλα και τελος. 

ΥΓ. Προφιλ τρομοκρατη 22χρονου. Ασχημος και αγαμητος και ντροπαλος εφηβος που νευριασε με την ολη κατασταση κλειστηκε στον εαυτο του και βρηκε με το μυαλο του ενα σκοπο ζωης. Κοινως κακομαθημενος μισοκαθυστερημενος μπουλακος που επειδη δεν τα βρισκει ευκολα τα βαζει με ολους τους αλλους

Eπισης αν εχεις διαβασει συνεντευξεις ανθρωπων που ηταν κοντα σε ανθρωπους του ισις ολοι αυτο λενε. Οτι ειναι μισοχαζοι αποτυχημενοι χωρις στον ηλιο μοιρα που καποιοι τους εκμεταλλευονται

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο ισλάμ ξεκίνησε μετά τις επεμβάσεις; Ανέκαθεν ήθελαν οι ανατολίτες να επιβληθούν στους δυτικούς και να επιβάλουν την θρησκεία τους, και να υπογράψουν με αίμα, καθώς έτσι ορίζει η γραφή τους.

Κόλλησε η βελόνα, που θα 'λεγε ο πατέρας μου.

Δεν έχεις γνωρίσει ποτέ ανατολίτη έτσι; Δεν είναι ντροπή να πεις ναι.

Ρε φιλε οι ιδιοι το γραφουν οτι ειναι θρησκευτικοι και μονο. ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Τι σχεση εχει η 17ν με τις σελιδες πολιτικου και ιδεολογικου κειμενου με τις παραγραφους επιπεδου δημοτικου, θρησκευτικου φανατισμου του ισις.

Μα σωνει και καλα να τους βγαλουμε ιδεαλιστες επαναστατες. Αφου δεν ειναι. Ειναι μεσαιωνικα παραλογα μυαλα και τελος. 

Όταν λες "οι ίδιοι", ποιούς εννοείς; Αυτούς που πουλάνε θρησκευτικό φανατισμό ή αυτούς που τον αγοράζουν; Γιατί σίγουρα δεν εννοείς τη συντριπτική πλειοψηφεία που τον έχει γραμμένο όπως και κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.

Όταν λες "είναι μεσαιωνικά παράλογα μυαλά", επίσης ποιούς εννοείς; Όλους όσους γεννήθηκαν με μπαμπά μουσουλμάνο;

Το επεισόδιο με τους ιδεαλιστές επαναστάτες το έχασα, μπορείς να κάνεις μια περίληψη; Ποιός πήγε να τους βγάλει τέτοιους και πώς;

Δημοσ.

Aναφερομαι στο ισις. Προφανως και δεν αναφερομαι στους μουσουλμανους γενικα. Γι αυτο λεω οτι και το ισις στις ανακοινωσεις του ειναι επιπεδου δημοτικου

Δημοσ.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως δε γίνεται εύκολα συζήτηση όταν κάνεις 3 ερωτήσεις και παίρνεις απάντηση μόνο σε μία...

Δημοσ.

Απαντησα στο οτι αναφερομαι στο ισις και στον τροπο δρασης του. Οι ιδιοι οταν λεω εννοω οι συντακτες της ανακοινωσης. Αυτοι που το γραφουν αλλα και αυτοι που το ενστερνιζονται

Στην τελευταια ερωτηση θα απαντησω το οτι αρκετοι τους θεωρουν "δικαιολογημενους" και οτι η κακη δυση τους βομβαρδιζει γι αυτο αντιδρουν ετσι. Πραγμα που ειναι μια γελοια ψευδη υπεραπλοποιηση των γεγονοτων

Δημοσ.

defacer, μάλλον σε βολεύει να κόβεις τις προτάσεις ε;
Και για να σου λύσω την απορία, έχω γνωρίσει ανατολίτη. 

• Like 1
Δημοσ.

Εντσξει παιδια θα μας πείσουν παλι μεμονωμενη περίπτωση τρελου ριζοσπαστη μουσουλμάνου.

Ας προσευχηθούμε να μην ξαναγίνει.

Πρώτα η ms με τα αυτοματα updates που δεν κλείνουν, τωρα όλος ο στρατός στους δρόμους λες και ζούμε σε φασιστική κοινωνία, ολα αυτά επειδή βομβαρδιζαν οι δυτικοι τα σχολεία τους με drones και υστερα εφτιαχναν τα transformers.

• Like 2
Δημοσ.

Aχ καλε οι ησυχοι τζιχαντιστες καθοταν στα σχολεια ομορφα και ο γαλλος στο παρισι δεν εχει τι να κανει και λεει δε πα να βομβαρδισω τη μοσουλη?

Ε ρε πλακα..Αλλα ειπαμε ο και καλα ψαγμενος αντιδυτικισμος και το ολα στημενα ειναι νεα ταξη πραγματων κτλ κτλ πουλαει..

Δημοσ.

Απαντησα στο οτι αναφερομαι στο ισις και στον τροπο δρασης του. Οι ιδιοι οταν λεω εννοω οι συντακτες της ανακοινωσης. Αυτοι που το γραφουν αλλα και αυτοι που το ενστερνιζονται

Στην τελευταια ερωτηση θα απαντησω το οτι αρκετοι τους θεωρουν "δικαιολογημενους" και οτι η κακη δυση τους βομβαρδιζει γι αυτο αντιδρουν ετσι. Πραγμα που ειναι μια γελοια ψευδη υπεραπλοποιηση των γεγονοτων

Αρκετοί θεωρούν ότι μπλα μπλα, ΟΚ κατανοητό, είναι όντως γελοία υπεραπλούστευση. Και; Με την κουβέντα που γίνεται εδώ τι σχέση έχει;

defacer, μάλλον σε βολεύει να κόβεις τις προτάσεις ε;

Και για να σου λύσω την απορία, έχω γνωρίσει ανατολίτη.

Δεν ξέρω, πες μου τι έκοψα και με ποιό τρόπο αυτό με βολεύει για να το διαπιστώσουμε.

Ο ανατολίτης που γνώρισες στο είπε ο ίδιος πως θέλει να επιβάλλει τη θρησκεία του και να υπογράψει με αίμα καθώς έτσι ορίζει η γραφή του; Ή από κάπου αλλού προήλθαν αυτά; Γενικά με αφήνεις να μαντεύω και δεν προχωράμε πολύ γρήγορα. Αν θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια να διατυπώσεις σκέψη και συμπέρασμα που δε βασίζεται σε ισχυρισμούς που πρέπει να καταπιούμε αμάσητους θα βόλευε.

Δημοσ.

Δηλαδή θες να πεις ότι αν αύριο ένας Έλληνας σκάσει στο μετρό του Βερολίνου, είναι δικαιολόγημενος. Αφού τόσα μας κάνουν οι "κακοί" Γερμανοί.

Η ακόμα πιο σχετικά, αν ένας Έλληνας σκάσει στο μετρό του Βερολίνου για διαμαρτυρία των συντρόφων της Βενεζουέλας.

- αν οι γερμανοί αρχίσουν να βομβαρδίζουν την Ελλάδα με drones αντί να της βάζουν μνημόνια

- αν η αθήνα γίνει όπως το aleppo

- αν δεν έχουμε καμία δυνατότητα αντεπίθεσης

- αν αυτό γίνει για 2-3-4 γενεές

αναλύστε πώς θα εκφραζόταν ο Έλληνας (που δεν είναι τόσο ξεφτίλας) και πώς θα επηρέαζε αυτό π.χ. την Χρυσή Αυγή. Αναλύστε τι θα έκανε η νέα γεννιά που θα είχε κάνει 2-3 χρόνια στο σχολείο και θα είχε ζήσει την τεχνολογία αντί με iphone, με drones πάνω από το κεφάλι του.

Επειδή βαριέμαι να γράφω πολύ:

πόλεμος -> κατάρρευση της χώρας -> βιασμοί , θάνατοι, καταστροφή παιδείας -> στα 20 χρόνια θα έχεις παραγωγή 20χρονων μπαταριών μίσους ( δεν νομίζω να είναι αγάμητοι ούτε ντροπαλοί ...) + θρησκευτική προπαγάνδα + τεχνολογία -> επαναστάτης στη χώρα του/τρομοκράτης στη δική σου.

Χωρίς τους πολέμους δεν θα είχε καρπούς η ISIS για αυτό και πολλοί λένε ότι η αίτια είναι οι ΜΑΛΑΚΕΣ (Ρωσοι, Αμερικάνοι, Γερμανοι κτλ.) 

Και πολύ καλά λένε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, πες μου τι έκοψα και με ποιό τρόπο αυτό με βολεύει για να το διαπιστώσουμε.

Ο ανατολίτης που γνώρισες στο είπε ο ίδιος πως θέλει να επιβάλλει τη θρησκεία του και να υπογράψει με αίμα καθώς έτσι ορίζει η γραφή του; Ή από κάπου αλλού προήλθαν αυτά; Γενικά με αφήνεις να μαντεύω και δεν προχωράμε πολύ γρήγορα.

Κόβεις προτάσεις από το μήνυμα του άλλου, θέλοντας να πετύχεις τί; Αυτό αλλάζει την πρόταση.

Ο ανατολίτης που γνώρισα μια που ρωτάς, μου είπε πως εμείς της δύσεις είμαστε τα κακομαθημένα, και πως θα πρέπει να μαζέψουμε μερικές για να μάθουμε να σεβόμαστε τον θεό τους, αλλάχ. (!). Επίσης, με το να πιστεύουμε σε άλλους θεούς, ή και καθόλου, τους προσβάλει, πρόσεχε, δεν τους αφήνει αδιάφορους, τους προσβάλει. Και ναι, μου ανάφερε, πως εφόσον το λέει το ιερό βιβλίο του πως θα πρέπει να σφάξει απίστους, είναι έτοιμος να το κάνει.

Ευτυχώς για εμάς τους <<κακομαθημένους>> δυτικούς, ο <<άνθρωπος>>, δεν μπόρεσε να πάρει άδεια παραμονής.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...