Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ενδιαφερει η συγκεκριμενη ειδικοτητα ομως με προβληματιζει το τι προοπτικες εχει αυτη σε ενα ιδιωτικο ιατρειο.. και γενικοτερα δεν εχω εικονα ποσοι ασθενεις χρειαζονται εναν στοματολογο..  προφανως αν καποιον τον νοιαζουν τα λεφτα μπορει να παει σε αλλες ιατρικες και οδοντιατρικες ειδικοτητες αλλα το θεμα ειναι να μπορει καποιος να ζησει αξιοπρεπως με τοσες σπουδες. Καποιος συναδελφος μηπως γνωριζει τιποτα;

Δημοσ.

Σε ποιο έτος ποιας σχολής είσαι; Έχεις κάνει τις κλινικές;

την εχω τελειωσει τη σχολη.. και ειμαι σε φαση που ψαχνομαι..

Δημοσ.

την εχω τελειωσει τη σχολη.. και ειμαι σε φαση που ψαχνομαι..

Σορρυ τελείωσες οδοντίατρος, έχεις παρακολουθήσει πρακτικά ώρες από τα πάντα και ψαχνεσαι;

Τι σου άρεσε στη σχολή; Στοματολογία σε ιατρείο δύσκολα πάντως. Ελάχιστοι είναι αμιγώς στοματολογοι και θα έλεγα μάλλον κανένας. Στην πανεπιστημιακή κλινική ναι, στο ιατρείο όχι.

Δημοσ.

Σορρυ τελείωσες οδοντίατρος, έχεις παρακολουθήσει πρακτικά ώρες από τα πάντα και ψαχνεσαι;

Τι σου άρεσε στη σχολή; Στοματολογία σε ιατρείο δύσκολα πάντως. Ελάχιστοι είναι αμιγώς στοματολογοι και θα έλεγα μάλλον κανένας. Στην πανεπιστημιακή κλινική ναι, στο ιατρείο όχι.

Γενικα ειμαι σε μια περιεργη φαση.. θα μαρεσε να δουλευω σε ενα νοσοκομειο η σε μια πιο οργανωμενη μοναδα αλλα ξερω οτι Ελλαδα δεν.. επισης επειδη ειναι λιγο περιεργη η φαση στις ειδικοτητες στην Αθηνα δεν εχω διαθεση να κανω 3 χρονια τον μαλακα στη σχολη να βοηθαω για να δω αν θα με παρουν.. η στοματολογια παντα μαρεσε για αυτο το σκεφτομαι.. και η νοσοκομειακη μαρεσει επισης αλλα φοβαμαι οτι και αυτη δεν.. κατι προσθετικες, οχ και ενδο δε με ενδιαφερουν.

Δημοσ.

Κοίτα θέλει υπομονή για να μπεις σε οποιαδήποτε πρόγραμμα. Κάτι άλλο πχ παιδο που είναι πιο γενικό και απαιτητικό μεταπτυχιακό με αποκατάσταση; (Πρέπει να μπεις βέβαια)

Γνάθο, στοματολογία και νοσοκομειακή είναι δύσκολη φάση στην Ελλάδα για διάφορους λόγους.

Δημοσ.

Κοίτα θέλει υπομονή για να μπεις σε οποιαδήποτε πρόγραμμα. Κάτι άλλο πχ παιδο που είναι πιο γενικό και απαιτητικό μεταπτυχιακό με αποκατάσταση; (Πρέπει να μπεις βέβαια)

Γνάθο, στοματολογία και νοσοκομειακή είναι δύσκολη φάση στην Ελλάδα για διάφορους λόγους.

το ξερω δυστυχως οτι ειναι δυσκολη φαση στην Ελλαδα.. παιδο δε θελω με τιποτα.. ασε που ειναι και πανακριβη.. αλλιως θ σκεφτομουν πιο σοβαρα και την οδοντοφατνιακη αλλα 7.200 δεν παιζουν..

Δημοσ.

Ναι αλλά είσαι σε ένα επάγγελμα που τα χρήματα δυστυχώς είναι απαραίτητα σε κάθε βήμα. Αλλιώς κάνε εκτός αν νομίζεις ότι αν κάνεις ιατρική και γνάθο θα βγει φτηνά. Τα 7200 είναι ψίχουλα σε σχέση με τιμές εξωτερικού.

Αν θες αποκλειστικά χειρουργική η οδοντοφατνιακή είναι η πιο φτηνή λύση.

Στοματολογία με χειρουργική έχουν μόνο κοινό τις βιοψίες. Νοσοκομειακή αν δε γουστάρεις να κουράρεις παιδια και ΑΜΕΑ την ξεχνάς. Βασικά διάλεξε τι θες αλλά θα χρειαστεί λεφτά. Αν δεν έχεις φύγε έξω και κάνε μετά κάτι

Δημοσ.

Ξαδέρφη μου προ ετών άνοιξε οδοντιατριο εδώ στην Αθήνα αλλά όντας ελαφρώς άπειρη μετά την σχολή δεν κατάφερε να το κρατήσει.

Μετά από δύο χρόνια πήγε έξω(Σκοτία) και παίρνει σήμερα μετά από 3 χρόνια 4 μιση χιλιάρικα μισθό παρακαλώ.

Έχω ακούσει τα καλύτερα για εκεί για τον συγκεκριμένο κλάδο, αν σε ενδιαφέρει το έξω κοίταξε το

Δημοσ.

Ξαδέρφη μου προ ετών άνοιξε οδοντιατριο εδώ στην Αθήνα αλλά όντας ελαφρώς άπειρη μετά την σχολή δεν κατάφερε να το κρατήσει.

Μετά από δύο χρόνια πήγε έξω(Σκοτία) και παίρνει σήμερα μετά από 3 χρόνια 4 μιση χιλιάρικα μισθό παρακαλώ.

Έχω ακούσει τα καλύτερα για εκεί για τον συγκεκριμένο κλάδο, αν σε ενδιαφέρει το έξω κοίταξε το

Καλά πλέον δεν είναι όπως πριν 3 χρόνια πάντως ειδικά για UK.

Δημοσ.

Ναι γενικα μαρεσει η ιδεα της οδοντιατρικης φροντιδας σε ατομα με γενικα νοσηματα. Αλλα οι γονεις μου δεν ειναι οδοντιατροι και λεφτα για ιατρειο δε παιζουν. Οποτε σκεφτομουν μια ειδικοτητα εδω και να φυγω εξω.

Δημοσ.

Ναι γενικα μαρεσει η ιδεα της οδοντιατρικης φροντιδας σε ατομα με γενικα νοσηματα. Αλλα οι γονεις μου δεν ειναι οδοντιατροι και λεφτα για ιατρειο δε παιζουν. Οποτε σκεφτομουν μια ειδικοτητα εδω και να φυγω εξω.

Ναι αλλά ποιός θα σε συντηρεί στα 3+ χρόνια που έχεις μπροστά; Δεν έχει λογική να μαζέψεις λίγα χρήματα να αποφασίσεις και τι θες και να κάνεις μεταπτυχιακό στα 30+ όπως τόσοι οδοντίατροι; Υπάρχει μεγάλη λογική στο να ασκήσεις το επάγγελμα και μετά να αποφασίσεις πάντως.

Δημοσ.

Ναι αλλά ποιός θα σε συντηρεί στα 3+ χρόνια που έχεις μπροστά; Δεν έχει λογική να μαζέψεις λίγα χρήματα να αποφασίσεις και τι θες και να κάνεις μεταπτυχιακό στα 30+ όπως τόσοι οδοντίατροι; Υπάρχει μεγάλη λογική στο να ασκήσεις το επάγγελμα και μετά να αποφασίσεις πάντως.

καταλαβαινω τι λες και ισως να χεις δικιο απλα ετσι οπως το χω στο μυαλο μου δε θα θελα να ασχοληθω με ολο το φασμα της οδοντιατρικης θα θελααπλα να ειδικευτω καπου και να γινομαι καλυτερος εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...