lactate Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Στη σχολή είναι τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού Χώρια κάτι άλλα που σου φεύγουν ειδικά στην ΟΧ
fylatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Ακριβώς επειδή γενικά είναι ακριβό σπορ η μετεκπαίδευση πάνε δούλεψε πρώτα. Και μην βλέπεις σαν άχρηστη την κλινική εμπειρία στην γενική οδοντιατρική. Προφανώς και δεν είναι εκτός αν νομίζεις ότι το σχέδιο θεραπείας που θα κάνεις δε θα λαμβάνει υπόψιν τις άλλες ειδικότητες ή ότι δε θα συνεργάζεσαι μαζί τους. Επίσης θα σε βοηθήσει να διαλέξεις πιο υπεύθυνα.
lactate Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Ακριβώς επειδή γενικά είναι ακριβό σπορ η μετεκπαίδευση πάνε δούλεψε πρώτα. Και μην βλέπεις σαν άχρηστη την κλινική εμπειρία στην γενική οδοντιατρική. Προφανώς και δεν είναι εκτός αν νομίζεις ότι το σχέδιο θεραπείας που θα κάνεις δε θα λαμβάνει υπόψιν τις άλλες ειδικότητες ή ότι δε θα συνεργάζεσαι μαζί τους. Επίσης θα σε βοηθήσει να διαλέξεις πιο υπεύθυνα. Βασικά το πρόβλημα μου ειναι οτι δεν εχω ιατρείο εγώ ή καποιος δικός μου.. να σε πάρει άλλος πολύ δύσκολα.. βασικά κοπέλες παίρνουν και έχουν ακουστεί και διάφορα.. ειχα δουλέψει 3 μήνες βοηθός σε έναν οδοντίατρο ο οποίος ήθελε κανονικό οδοντίατρο για βοηθό.. τώρα το να φύγω έξω να βρώ δουλειά να την αφήσω να ξανάρθω να σπουδάσω και να ξαναφύγω δε το βλέπω πολύ εύκολο. Δεν είπα ότι είναι άχρηστη η εμπειρία απλά λίγο νιώθω ότι περνάει ο καιρός και αγχώνομαι. Εξαλλου αν έκανα νοσοκομειακή οδοντιατρική ουσιαστικά γενική οδοντιατρική ασκείς σε ασθενείς με πιο σύνθετα προβλήματα.. και απλά είμαι λίγο χαμένος τώρα και σκέφτομαι τι να κάνω.
fylatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Βασικά το πρόβλημα μου ειναι οτι δεν εχω ιατρείο εγώ ή καποιος δικός μου.. να σε πάρει άλλος πολύ δύσκολα.. βασικά κοπέλες παίρνουν και έχουν ακουστεί και διάφορα.. ειχα δουλέψει 3 μήνες βοηθός σε έναν οδοντίατρο ο οποίος ήθελε κανονικό οδοντίατρο για βοηθό.. τώρα το να φύγω έξω να βρώ δουλειά να την αφήσω να ξανάρθω να σπουδάσω και να ξαναφύγω δε το βλέπω πολύ εύκολο. Δεν είπα ότι είναι άχρηστη η εμπειρία απλά λίγο νιώθω ότι περνάει ο καιρός και αγχώνομαι. Εξαλλου αν έκανα νοσοκομειακή οδοντιατρική ουσιαστικά γενική οδοντιατρική ασκείς σε ασθενείς με πιο σύνθετα προβλήματα.. και απλά είμαι λίγο χαμένος τώρα και σκέφτομαι τι να κάνω. Ποιος σου είπε να γυρίσεις εδώ για μεταπτυχιακές σπουδές;
lactate Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Ποιος σου είπε να γυρίσεις εδώ για μεταπτυχιακές σπουδές; εξω ρε συ ειναι πανακριβα γιανα κανεις μεταπτυχιακο... ποσα πια θα παιρνω για να μπορεσω να κανω ειδικοτητα και ο εργοδοτης μου δε θα ξινησει αν εχω περιεργο ωραριο;
fylatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 εξω ρε συ ειναι πανακριβα γιανα κανεις μεταπτυχιακο... ποσα πια θα παιρνω για να μπορεσω να κανω ειδικοτητα και ο εργοδοτης μου δε θα ξινησει αν εχω περιεργο ωραριο; Δεν είναι σε όλες τις χώρες ακριβά. Επίσης δεν θα το κάνεις full time υποχρεωτικά.
lactate Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δεν είναι σε όλες τις χώρες ακριβά. Επίσης δεν θα το κάνεις full time υποχρεωτικά. για σκανδιναβια ελεγα.. γιατι αγγλια ειναι λιγο μυστηρια τα πραγματα.. και εκει εχουν τη γναθο χωρις ιατρικη προς το παρον (σουηδια)
fylatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 για σκανδιναβια ελεγα.. γιατι αγγλια ειναι λιγο μυστηρια τα πραγματα.. και εκει εχουν τη γναθο χωρις ιατρικη προς το παρον (σουηδια) Ναι στη γνάθο Σκανδιναβία δε πληρώνεις πληρώνεσαι
lactate Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Ναι στη γνάθο Σκανδιναβία δε πληρώνεις πληρώνεσαι φανταζομαι ειναι μανικι να σε παρουν ομως.. και δεν εχω ιδεα πως γινεται η φαση.. και 2-3 καθηγητες που ειχα ρωτησει δεν ηξεραν κατι ιδιαιτερο και βασικα με αποθαρρυναν.
efo355 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ξαδέρφη μου προ ετών άνοιξε οδοντιατριο εδώ στην Αθήνα αλλά όντας ελαφρώς άπειρη μετά την σχολή δεν κατάφερε να το κρατήσει. Μετά από δύο χρόνια πήγε έξω(Σκοτία) και παίρνει σήμερα μετά από 3 χρόνια 4 μιση χιλιάρικα μισθό παρακαλώ. Έχω ακούσει τα καλύτερα για εκεί για τον συγκεκριμένο κλάδο, αν σε ενδιαφέρει το έξω κοίταξε το Αν είχε βρει έναν σωστό οδοντοτεχνίτη που να μπορουσε να τη συμβουλέψει και δεν έψαχνε να βρει τον πιο φθηνό εδώ θα ήταν θα είχε οδοντιατρείο και θα έβγαζε περισσότερα.
-Dimitris- Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 γενικοτερα δεν εχω εικονα ποσοι ασθενεις χρειαζονται εναν στοματολογο. Εχεις κοιταξει ποτε σοβαρα το αντικειμενο αυτης της ειδικοτητας; Οι παθησεις της στοματικης κοιλοτητας ειναι πρακτικα απειρες. Ενας Στοματολόγος καλυπτει απο ελκη και στοματιτιδες, μεχρι καρκινο στη γλωσσα, νεοπλασιες γενικοτερα, αυτοανοσα νοσηματα κ.α. Αρκετες φορες δεν υπαρχει στοματαλογος διαθεσιμος και η παραπομπη γινεται σε καποια ειδικοτητα ιατρικης.
fylatos Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Εχεις κοιταξει ποτε σοβαρα το αντικειμενο αυτης της ειδικοτητας; Οι παθησεις της στοματικης κοιλοτητας ειναι πρακτικα απειρες. Ενας Στοματολόγος καλυπτει απο ελκη και στοματιτιδες, μεχρι καρκινο στη γλωσσα, νεοπλασιες γενικοτερα, αυτοανοσα νοσηματα κ.α. Αρκετες φορες δεν υπαρχει στοματαλογος διαθεσιμος και η παραπομπη γινεται σε καποια ειδικοτητα ιατρικης. Αυτό που λες απλά δεν παίζει. Είσαι οδοντίατρος; Σε τι περιβάλλον δουλεύεις; Είσαι Ελλάδα; Ακόμα και οι καθηγητές στοματολογίας κατά 95% ασκούν το επάγγελμα του γενικου οδοντιάτρου παράλληλα. Επίσης έχουν αλληλεπικάλυψη τεράστια με τους ΩΡΛ σε πάρα πολλά θέματα. Παραπομπή τις περισσότερες φορές γίνεται σε ΩΡΛ και τις λιγότερες σε στοματολόγο. Το ίδιο ισχύει και στο χειρουργικό κομμάτι με την γνάθο που χάνει "πελατεία" από τους ΩΡΛ και τους πλαστικούς. Αν είχε βρει έναν σωστό οδοντοτεχνίτη που να μπορουσε να τη συμβουλέψει και δεν έψαχνε να βρει τον πιο φθηνό εδώ θα ήταν θα είχε οδοντιατρείο και θα έβγαζε περισσότερα. Καλά τα λες απλά είναι και θέμα περιοχής αλλά και ικανοτήτων. Αν στη σχολή ξυνόταν... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2017 από fylatos 1
-Dimitris- Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Αυτό που λες απλά δεν παίζει. Είσαι οδοντίατρος; Σε τι περιβάλλον δουλεύεις; Είσαι Ελλάδα; Ακόμα και οι καθηγητές στοματολογίας κατά 95% ασκούν το επάγγελμα του γενικου οδοντιάτρου παράλληλα. Στοματολογος και γενικος οδοντιατρος δεν ειναι δυο ξεχωριστα επαγγελματα. Το πρωτο ειναι εξειδικευση του δευτερου. Και εγω που θελω να κανω εξειδικευση στον διαβητη δεν σημαινει οτι δεν ειμαι ενδοκρινολογος. Η ''διαβητολογια'' ειναι εξειδικευση της ενδοκρινολογιας. Μην μπουμε σε λεπτομερειες περιβαλλοντος δικης μου εργασιας. Δεν εχει κανενα νοημα, τουλαχιστον στο συγκεκριμενο θεμα. Οι καθηγητες πανεπιστημιου στην Ελλαδα δεν ειναι παραδειγμα ανθρωπων που με τα βιας προσπαθουν να ζησουν αλλα ανθρωπων που εκμεταλλευονται το συστημα στο επακρο, ειδικα σε σχολες ιατρικης και οδοντιατρικης. Συνηθως, εκτος απο τη θεση τους ως μελος ΔΕΠ εχουν θεση σε νοσοκομειο και δικο τους ιατρειο και αρκετοι σε ιδιωτικη κλινικη ταυτοχρονα.
fylatos Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Στοματολογος και γενικος οδοντιατρος δεν ειναι δυο ξεχωριστα επαγγελματα. Το πρωτο ειναι εξειδικευση του δευτερου. Και εγω που θελω να κανω εξειδικευση στον διαβητη δεν σημαινει οτι δεν ειμαι ενδοκρινολογος. Η ''διαβητολογια'' ειναι εξειδικευση της ενδοκρινολογιας. Μην μπουμε σε λεπτομερειες περιβαλλοντος δικης μου εργασιας. Δεν εχει κανενα νοημα, τουλαχιστον στο συγκεκριμενο θεμα. Οι καθηγητες πανεπιστημιου στην Ελλαδα δεν ειναι παραδειγμα ανθρωπων που με τα βιας προσπαθουν να ζησουν αλλα ανθρωπων που εκμεταλλευονται το συστημα στο επακρο, ειδικα σε σχολες ιατρικης και οδοντιατρικης. Συνηθως, εκτος απο τη θεση τους ως μελος ΔΕΠ εχουν θεση σε νοσοκομειο και δικο τους ιατρειο και αρκετοι σε ιδιωτικη κλινικη ταυτοχρονα. Δε γράφουμε κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, όσους στοματολόγους (και εκτός ΔΕΠ) ξέρω ασκούν κατά 90% του χρόνου του γενική οδοντιατρική. Δηλαδή κάνουν και ενδοδοντική θεραπεία κάνουν και προσθετική κάνουν και περιοδοντική θεραπεία, τα κάνουν όλα.Ο ts δε το θέλει αυτό (άσχετα με το ότι η θέση μου είναι ότι οποία ειδικότητα/μεταπτυχιακό τυπικά κι αν κάνει την γενική οδοντιατρική θα την έχει στην καθημερινότητα του) και με το μήνυμα που έγραψες του δείχνεις ότι ένας στοματολόγος στην Ελλάδα ζει από αυτό αποκλειστικά δλδ διάγνωση και θεραπεία παθολογικών καταστάσεων της στοματογναθικής περιοχής, ενώ αυτό δεν ισχύει. Δε τους ζει αυτό. Ναι τα μέλη ΔΕΠ έχουν την κλινική στο πανεπιστήμιο, την κλινική στο νοσοκομείο και το ιδιωτικό ιατρείο.
-Dimitris- Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Φυσικα και δεν ζουν αποκλειστικα απο την εξειδικευση. Στην περιπτωση του ts μια τετοιου είδους εξειδικευση θα αυξησει το φασμα περιστατικων που θα μπορει να αναλαβει μελλοντικα και το καλυτερο για αυτον, κατα τη γνωμη μου, θα ηταν να την επιδωξει. Αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι ειναι οδοντιατρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα