Trollei Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την ενοικίαση ενός νέου σπιτιού και κυρίως με τους πολυαγαπημένους μου γείτονες. Κάθε βοήθεια ή συμβουλή, από ομοιοπαθούντες και μη, είναι ευπρόσδεκτη! Tο διαμέρισμα που νοικιάζω από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται σε ισόγειο τετραόροφης πολυκατοικίας με αποτέλεσμα η πρόσοψή του να "βλέπει" στον κοινόχρηστο χώρο. To περασμένο Φθινόπωρο, σε συνενόηση με τον ιδιοκτήτη, εγκαταστάθηκε εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στον τοίχο του κοινόχρηστου χώρου (δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος τοίχος στον οποίο θα μπορούσε να τοποθετηθεί). Τέσσερεις μήνες αργότερα, ένα ανέμελο πρωινό, δέχομαι μια αναπάντεχη επίσκεψη. Δικαστικός επιμελητής μου χτυπάει το κουδούνι και μου παραδίδει χαρτί ασφαλιστικών μέτρων με το οποίο οι υπόλοιποι ένοικοι ζητούν την απομάκρυνση του κλιματιστικού από τον τοίχο του κοινόχρηστου χώρου. H αυτοαποκαλούμενη "ένωση συνιδιοκτητών", η οποία απαρτίζεται από τους ιδιοκτήτες των υπολοίπων διαμερισμάτων: 1) επικαλείται πρόβλημα ολισθηρότητας που οδηγεί σε άμεσο κίνδυνο, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει αποχέτευση για να φεύγουν τα νερά (Σημειωτέον πως το κλιματιστικό είχε χρησιμοποιηθεί ελάχιστα τους μήνες αυτούς και φυσικά ένα μικρό γλαστράκι για να απορροφάει τα όποια νερά λύνει το πρόβλημα. Αν φυσικά είχανε τη διάθεση να λυθεί.) 2) Ζητούν να παύση η διατάραξη της εσωτερικής τους γαλήνης αλλά και της αισθητικής τους 3) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής μου με απειλούν με φυλάκιση 6 μηνών και πρόστιμο 2000Ευρώ Και φυσικά όλα αυτά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία νύξη προς εμένα για το πρόβλημα που δημιουργεί το κλιματιστικό. Τα ασφαλιστικά εκδικάζονται τελικά στο Ειρηνοδικείο, όπου όλα φαίνονται να βαίνουν υπέρ μου όσον αφορά το κλιματιστικό. Ο δικαστής ρωτά τη πρώην διαχειρίστρια αν το κρίνει σωστό να αφήσει έναν ενοικιαστή χωρίς κλιματισμό, εάν θα μπορούσε η ίδια να ζήσει έτσι, την παροτρύνει να το δει ανθρώπινα κτλ. Ωστόσο η εκδίκαση των ασφαλιστικών οδηγεί μετά από κάποιους μήνες σε απόφαση κατά εμού, με την δικαιοσύνη να αναφέρει ότι εφόσον παρατηρήθηκε διένεξη θα πρέπει να αφαιρεθεί το κλιματιστικό και να καταβάλω και τα δικαστικά τους έξοδα. (Τα δικά μου έξοδα αλλά και τον χρόνο που έχω χάσει δεν τα υπολογίσανε φυσικά.) Και κάπως έτσι έχω βρεθεί στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης, όπου ο άμεσος στόχος δεν είμαι εγώ, αλλά ο ιδιοκτήτης λόγω προηγούμενων που έχουν, και τώρα καλούμαι να πληρώσω τα σπασμένα. Τις γνώμες σας please! Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2017 από Trollei
Baator Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο μπλέχτηκες σε μια τέτοια ιστορία για ένα διαμέρισμα το οποίο νοικιάζεις. Από την στιγμή που η υπόθεση είναι να πάει σε δικαστήρια, απλά ξηλώνεις το κλιματιστικό όπως σου ζητάνε και ψάχνεις να βρεις άλλη λύση ή απλούστατα μετακομίζεις. Τώρα τι συμβουλή θα μπορούσε να σου δώσει κάποιος από την στιγμή που βγήκε ήδη η απόφαση κατά σου; Αν έχεις χρόνο, διάθεση και χρήμα, το κυνηγάς και άλλο δικαστικά εφόσον γίνεται μπας και αλλάξει κάτι ή αλλιώς πληρώνεις τα σπασμένα και τέλος. Τί άλλο θα μπορούσες να κάνεις; 3
Rodes Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μόνο ένας δικηγόρος πιστεύω θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπλέξανε εσένα και όχι τον ιδιοκτήτη στο δικαστήριο. Άν τίναζες πάντως κανένα δικαστήριο στον αερά εγώ δεν θα παραξενευόμουν, με αυτά που σου κάνουνε.ΕΔΙΤ: Μπράβο που το συνέχισες στο δικαστήριο γιατί λίγοι θα το έκαναν. Τελικά όμως βλέπεις ότι δεν έπρεπε εφόσον μπορούσες να βρεις άλλο σπίτι φαντάζομαι.
louilouiCK Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μπερδεμένα τα λες και άρα κάτι ξέχασες να πεις ή κάτι κρύβεις (ή τρολλάρεις)1) Γιατι ασχολήθηκες τόσο για μια υπόγα; 2) Πως γίνεται η δικαστής να "έπαιρνε το μέρος σου" και τελικά να έβγαλε απόφαση εναντίον σου; 3) Λες παρατηρήθηκε "διένεξη" εγώ αυτή την λέξη την καταλαβαίνω σαν το ευγενικό του "σφαχτήκαμε" ... μήπως μπινελίκωσες ή έδειρες κανέναν και γιαυτό τα ασφαλιστικά;
Rodes Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μπερδεμένα τα λες και άρα κάτι ξέχασες να πεις ή κάτι κρύβεις (ή τρολάρεις) 1) Γιατι ασχολήθηκες τόσο για μια υπόγα; 2) Πως γίνεται η δικαστής να "έπαιρνε το μέρος σου" και τελικά να έβαλε απόφαση εναντίον σου; 3) Λες παρατηρήθηκε "διένεξη" εγώ αυτή την λέξη την καταλαβαίνω σαν το ευγενικό του "σφαχτήκαμε" την καταλαβαίνω... μήπως μπινελίκωσες ή έδειρες κανέναν και γιαυτό τα ασφαλιστικά; Και γω νόμιζα ότι τρολλάρει κρίνοντας και από το όνομα και τα 0 μηνύματα αλλά λογικά είναι throwaway. Ποιος τρολλάς θα έγραφε τέτοια ώρα για δικαστήρια;
Trollei Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μόνο ένας δικηγόρος πιστεύω θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπλέξανε εσένα και όχι τον ιδιοκτήτη στο δικαστήριο. Άν τίναζες πάντως κανένα δικαστήριο στον αερά εγώ δεν θα παραξενευόμουν, με αυτά που σου κάνουνε. ΕΔΙΤ: Μπράβο που το συνέχισες στο δικαστήριο γιατί λίγοι θα το έκαναν. Τελικά όμως βλέπεις ότι δεν έπρεπε εφόσον μπορούσες να βρεις άλλο σπίτι φαντάζομαι. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας ! Γενικά η κατάσταση είναι πολύ μπλεγμένη και ελπίζω να ξεμπλέξει γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. (Και δεν τρολάρω. Όχι σήμερα έστω ) Για να λύσω τις απορίες όλων: @Rodes H απόφαση αυτή είναι από ειρηνοδικείο, δεν έχει πάει σε πρωτόδικο δικαστήριο. Από τη στιγμή που μου σκάσανε τα ασφαλιστικά, χωρίς να με έχει ειδοποιήσει κανείς από την πολυκατοικία για το πρόβλημα και τους υποτιθέμενους κινδύνους, όφειλα να παρευρεθώ αλλιώς θα δικαζόμουν ερήμην. Οπότε μπλέχτηκα χωρίς να το θέλω για ένα σπίτι που δεν είναι καν δικό μου, όπως πολύ σωστά αναφέρεις @Βaator. Και μου φαίνεται κατάφορα άδικο που κανείς δεν το συνυπολόγισε αυτό. @GreenGordon Ναι, σκοπεύω να φύγω, αλλά αφενός χρειάζομαι λίγο χρόνο για όλη τη διαδικασία και από την άλλη με τρώει το αίσθημα της αδικίας και το ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για όλο αυτό. By the way ο τρελαμένος που έδειχναν στα κανάλια τις προάλλες, που τον μπαγκλάρωσαν επειδή πυροβολούσε έξω απο το ειρηνοδικείο δεν ήμουν εγώ Μπερδεμένα τα λες και άρα κάτι ξέχασες να πεις ή κάτι κρύβεις (ή τρολλάρεις) 1) Γιατι ασχολήθηκες τόσο για μια υπόγα; 2) Πως γίνεται η δικαστής να "έπαιρνε το μέρος σου" και τελικά να έβγαλε απόφαση εναντίον σου; 3) Λες παρατηρήθηκε "διένεξη" εγώ αυτή την λέξη την καταλαβαίνω σαν το ευγενικό του "σφαχτήκαμε" ... μήπως μπινελίκωσες ή έδειρες κανέναν και γιαυτό τα ασφαλιστικά; Η υπόθεση είναι πολύ μπερδεμένη.. Δεν μπορώ να δώσω την πλήρη εικόνα δυστυχώς από εδώ, αλλά εμπλέκονται πολλά στη μέση και κυρίως τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας που σφάζονται μεταξύ τους. Ένα πράγμα συνιστώ σε όλους πάντως: Μακριά από Γαλάτσι! Σχετικά με τα ερωτήματά σου: 1) Από τη στιγμή που σκάσανε τα ασφαλιστικά, μπλέχτηκα αυτομάτως και έπρεπε να ακολουθήσω αυτή την παράνοια 2) Αυτό μου έκανε και εμένα τρομερή εντύπωση και με έχει βάλει σε σκέψεις. Η εικόνα στην αίθουσα ήταν τελείως διαφορετική από την απόφαση και παρότι η θέρμανση είναι στοιχειώδης ανάγκη διατάζουν την απομάκρυνση του κλιματιστικού. Να αναφέρω ότι τα ασφαλιστικά έγιναν και εις βάρος του διπλανού σπιτιού (πάλι ισόγειο) για παρόμοιου τύπου ζητήματα. Και ενώ η διαχειριστρία ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, σε σχετικό ερώτημα που της τέθηκε, ότι εγώ προσωπικά δεν τους έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και ότι εάν δεν είχε δημιουργηθεί το θέμα με το διπλανό διαμέρισμα δεν θα με είχαν εμπλέξει καθόλου, βγήκε αυτή η απόφαση. Βέβαια στο ειρηνοδικείο δεν κρατιούνται πρακτικά, όποτε όλα αυτά μείνανε στην αίθουσα... 3) Το "διένεξη" το αναφέρει η απόφαση που έλαβα γι αυτό και χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση. Να δείρω λίγο δύσκολο αν και έχω ζώνη του καράτε Παρόλα αυτά νιώθω αβοήθητη απέναντι στους μεγαλοκαρχαρίες Ίσα ίσα που δεν τους είχα δώσει ποτέ δικαίωμα, τους περισσότερους από αυτούς δεν τους είχα γνωρίσει καν (Σκέψου την τωρινή διαχειρίστρια που μου έστειλε και τα ασφαλιστικά την γνώρισα στο δικαστήριο...) Όσο και να προσπαθώ να δικαιολογήσω αυτούς τους ανθρώπους δυστυχώς δεν μπορώ. Ζουν στη δική τους πραγματικότητα...
BritGreek Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Για να τρυπήσεις και να βάλεις κλιματιστικό, χρειάζεσαι την άδεια του ιδιοκτήτη, εκτός αν το γράφει το συμβόλαιο ότι σου το επιτρέπει. Πέραν αυτού, από τη στιγμή που το σπίτι δεν είναι δικό σου, δεν μπορώ με την καμία να καταλάβω πώς κυνηγούν εσένα και όχι τον ιδιοκτήτη απευθείας. Υπάρχει στο καταστατικό αναφορά για απαγόρευση τοποθέτησης μονάδας κλιματισμού στην πολυκατοικία; Παρόμοιο πρόβλημα είχα δύο φορές. Τη μια, πριν λίγα χρόνια με δικηγόρο - ιδιοκτήτη άλλου διαμερίσματος, ο οποίος απαίτησε με έντονο τσαμπουκά να αφαιρέσω τα κλιματιστικά από το σπίτι μου, επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος (που δεν έκαναν), υποστηρίζοντας ότι χάλαγα και την αισθητική της πολυκατοικίας και κατά συνέπεια μειωνόταν η εμπορική αξία και του δικού του διαμερίσματος. Μου έλεγε ότι θα πάει δικαστικά για να τον αποζημιώσω. Το θέμα το ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι, το οποίο επικοινώνησε απευθείας με αυτόν και το θέμα σταμάτησε εκεί, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, Μετά από μήνες πρηξίματος που προσπαθούσα ευγενικά να βρω άκρη, το θέμα λύθηκε με ένα τηλεφώνημα και από τότε έχουμε γίνει οι "καλύτεροι" γείτονες. Έφτασε στο σημείο να με προτείνει για διαχειριστή. Τη δεύτερη, σε σχολή που έχω, πάλι παράξενος γείτονας μου έκανε καθημερινά καβγά, απαιτώντας κι αυτός να βγάλω τα κλιματιστικά, πάλι γιατί κάνουν θόρυβο και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής του. Δεν έκανα τίποτα, δεν το συνέχισε. Να έχεις υπόψη σου ότι λόγω αναδουλειάς, κάποιοι δικηγόροι αναλαμβάνουν/προτείνουν τις πιο κουφές υποθέσεις, φουσκώνοντάς τις μέχρι εκεί που δεν πάει. Για το γλίστρημα το γράφω. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσες να καταδικαστείς για κάτι τέτοιο ως ενοικιαστής.
lary7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Λοιπον, βρισκεις ενα φιλο μηχανικο που ξέρει τον οικοδομικο κανονισμο (ΓΟΚ και ΝΟΚ), τον φερνεις να εξετάσεις απο εξω τα υπόλοιπα διαμερίσματα τον αντίδικών σου και στο καπάκι τους τραβάς επώνυμες καταγγελίες στην πολεοδομία για αυθαιρεσιες. Τεντες, κλειστά μπαλκόνια και ημιυπαίθριους χώρους,αποθήκες στην ταράτσα και διαφορα τετοια, ολο και καποια αυθαιρεσια θα εχουν κανει. Μετα αλλαζεις σπίτι και τους αφηνεις να τρέχουν. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2017 από lary7 23
DrLo Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 που νοικιάζω από τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκεται σε ισόγειο τετραόροφης πολυκατοικίας με αποτέλεσμα η πρόσοψή του να "βλέπει" στον κοινόχρηστο χώρο. To περασμένο Φθινόπωρο, σε συνενόηση με τον ιδιοκτήτη, εγκαταστάθηκε εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στον τοίχο του κοινόχρηστου χώρου Τι εννοείς "σε συννενόηση" , ποιάνού είναι το μηχάνημα, δικό σου ή του ιδιοκτήτη. Αν είναι το 2 όπως λέει και ο φίλος παραπάνω δε θα έπρεπε καν να απαντάς και η γραμμή σου στο όλο θέμα στο δικαστήριο θα πρέπει θεωρώ να ήταν "πηγαίντε και βρέιτε τα με τον Χ". Κατά τα άλλα, επειδή αυτό είναι μάλλον αφορμή και ακόμα και αν λυθεί θα έχεις άλλα, ναι, φύγε Να έχεις υπόψη σου ότι λόγω αναδουλειάς, κάποιοι δικηγόροι αναλαμβάνουν/προτείνουν τις πιο κουφές υποθέσεις, φουσκώνοντάς τις μέχρι εκεί που δεν πάει. Για το γλίστρημα το γράφω. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσες να καταδικαστείς για κάτι τέτοιο ως ενοικιαστής. Για το γλίστριμα ναι θα μπορούσε να φταίει αν παραμελεί να τηρεί του όρους "καλής χρησης" ενός "νόμιμου" κλιματιστικού. Αυτό είναι υποχρέωση του χρήστη του και όχι του ιδιοκτήτη του. 2) Πως γίνεται η δικαστής να "έπαιρνε το μέρος σου" και τελικά να έβγαλε απόφαση εναντίον σου; μπορεί να κατάλαβε το παράλογο του τυπικού του νόμου και να προσπάθησε να τους τα βρει ... αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να αποφασίσει και ότι θέλει.
41ex Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Το λάθος σου ήταν που παρέστης στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο έστω και σε ειρηνοδικείο. Τώρα αφού θες να το συνεχίσεις πρέπει να βρεις υποχρεωτικά δικηγόρο και μηχανικό. Κοινόχρηστη θέρμανση έχεις στο σπίτι, την ανάβουν?
pontez2 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Είναι πολύ απλά τα πράγματα αγαπητέ μου. Οταν κάποιος σου κάνει έναν άδικο πόλεμο, τον πολεμάς κι εσύ με το ιδιο του το όπλο. Ενημέρωσε την διαχειρίστρια, πως αν δε προχωρήσει άμεσα σε αναίρεση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον σου αφου ουτως η αλλιώς το φταιξιμο δεν ειναι δικό σου, θα προχωρησεις σε καταγγελία για διάφορες πολεοδομικές παραβάσεις (ΟΛΕΣ οι πολυκατοικίες έχουν) , οι οποίες μπορεί να αφορουν από ημιυπαιθριους μέχρι και κρεμαστές γλάστρες μπαλκονιου. Πες της ότι έχεις ηδη τραβηξει φωτογραφίες και αν συνεχίσουν να σε τραβάνε εσένα άδικα στα δικαστήρια χωρις να φταιες, θα βρεθουνε ολοι τους προ εκπληξεως. Πέρασα κάτι παρόμοιο με τύπο που υποστήριζε ότι το παρκινκ που έχω στο διαμέρισμα που νοικιάζω δεν είναι νόμιμο και ειχε στειλει εξωδικο. Απλά του χτυπησα τη πορτα και του ειπα ότι αν το συνεχίσει θα του κάνω καταγγελία για ότι ημιπαίθριο έχει. Κάπου εκει το πανηγύρι τελείωσε. 1
web_assasin Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 εμενα μ αρεσει αυτο με τις αυθαιρεσιες παντως. αν τα σπασμενα δικαστικα εξοδα κτλ ειναι σχετικα λιγα καντο γαργαρα,πληρωσε τα και μετα κανε επωνυμες καταγγελιες για τα αυθαιρετα. ε και μετα φυγε κουνωντας το μαντηλι και στελνοντας φιλακια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα