Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To Κλιματιστικό είναι τοποθετημένο αυτή τη στιγμή στον κοινόχρηστο τοίχο και όχι στον τοίχο του σπιτιού (που πάλι κοινόχρηστος είναι αλλά δεν ξέρω αν με καλύπτει περισσότερο αν ήταν εκεί) γι αυτό θεώρησα ότι έχει σχέση. (ΤΟ κοινόχρηστα μέρη που αναφέρει?)

δεν είναι έργο ο τοίχος..

Έργο ειναι μια εγκατάσταση.

Κοινόχρηστο έργο ειναι μια αδιαίρετη εγκατάσταση (ανήκει σε όλους)

Δημοσ.

ντροπη δλδ πιο σπιτι ειναι χωρις κλιματισμο?

δυστυχως δεν ειναι ανθρωποι εκει που ζεις

σημερα ειναι το κλιματιστικο αυριο θα ειναι κατι αλλο

εγω προσωπικα θα ειχα φυγει χθες

Δημοσ.

http://www.oasp.gr/

1)αν δεν προβλέπετε (βαση του αρχικού σχεδίου) κλιματιστικό στην όψη της πολυκατοικίας και σου κάνουν καταγγελία;

2)Το κλιματιστικό το βάζεις όπους θες και βάζεις και όσα θες; πχ 2;

3)Αν δεν έχει κανένας και βάλει καποιος μόνος του αυτό δεν χαλάει την όψη της πολυκατοικίας;

4)Αν μπορείς να ξυλωσεις τοίχο εσωτερικά χωρίς άδεια;

5) Αυτο δεν σε αφορά άμεσα αλλα τι γίνεται σε καταγγελία για εύλεκτα υλικά όταν δεν επιτρέπεται απο το καταστατικό της πολυκατοικίας πχ μιας σόμπας υγραερίου;

αυτα που παραθετεις δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που ειπα εγω.

δεν αιτιολογεις το οτι απαγορευεται να ριξεις καποιον τοιχο στους πρωτους 3 οροφους μιας οικοδομης, το οποιο ξαναλεω οτι σε καμια περιπτωση δεν ισχυει.

Δεν ξέρω τι λες εσύ. Αλλά κάτσε να γκρεμίσει κανένας τοίχο που να περνάει από πάνω δοκάρι ή στοιχείο του φέροντος οργανισμού σε κανένα κτίριο και αμα γίνει κανένας σεισμός 5-6R θα σου πω εγώ.

για πες... τι θα γινει?

Τοίχο δεν γκρεμίζεις μόνος σου σε κανένα κτίριο ασχέτως ορόφου θέσης παλαιότητας ή σεισμικότητας της περιοχής. Πρώτα ρωτάς την συμβουλή μηχανικού που έρχεται να δει τον χώρο και το σημείο και ανάλογα την απάντησή του πράττεις.

σε αυτο θα συμφωνησω, οχι γιατι θα εχει επιπτωσεις στη στατικη επαρκεια του κτιριου η καθαιρεση ενος τοιχου, αλλα γιατι πολυ συχνα οι "μαστορες" δεν μπορουν να αντιληφθουν αν προκειται να κανουν ζημια στον φερον οργανισμο ενος κτιριου και κανουν οτι να'ναι.

μου εχει τυχει σε δουλεια καποιος να θελει να κοψει ενα δοκαρι (!!) γιατι νομιζε πως ηταν σεναζ!

Δημοσ.

δεν αιτιολογεις το οτι απαγορευεται να ριξεις καποιον τοιχο στους πρωτους 3 οροφους μιας οικοδομης, το οποιο ξαναλεω οτι σε καμια περιπτωση δεν ισχυει.

για πες... τι θα γινει?

σε αυτο θα συμφωνησω, οχι γιατι θα εχει επιπτωσεις στη στατικη επαρκεια του κτιριου η καθαιρεση ενος τοιχου, αλλα γιατι πολυ συχνα οι "μαστορες" δεν μπορουν να αντιληφθουν αν προκειται να κανουν ζημια στον φερον οργανισμο ενος κτιριου και κανουν οτι να'ναι.

μου εχει τυχει σε δουλεια καποιος να θελει να κοψει ενα δοκαρι (!!) γιατι νομιζε πως ηταν σεναζ!

Καλά λογικό μου ακούγεται αφού και όταν χτίζουν μια πολυκατοικία την χτίζουν μονο με τα δοκάρια και τα πατώματα δεν βάζουν εξαρχής τους τοίχους και ανάλογα με τα οικονομικά μένει και έτσι για αρκετό καιρό (σκελετός) στο τέλος κάνουν τους τοίχους.. αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην στατική του κτιρίου δεν θα επιτρεπόταν να κατασκευάζονται έτσι τα διαμερίσματα..

Απο την άλλη όμως μου φαίνεται δύσκολο να μην επηρεάζεται η στατική επάρκεια του κτιρίου χωρίς έστω ένα απο τους τοίχους του.

Αλλο το να μην επηρεάζεται στο βαθμό που να θεωρηθεί επικίνδυνο να μείνει έτσι και άλλο να μην αλλάζει εντελώς είτε έχεις τοίχο είτε όχι.

δηλαδή ίδιο βάρος αντέχει ένα γυμνό δοκάρι πχ 15 μέτρα που στηρίζεται μόνο στις άκρες του και ίδιο το ίδιο δοκάρι με τοίχο απο κάτω;

Βασικά άκυρο η λέξη "επάρκεια" μάλλον για αυτό μπαίνει δηλαδή επηρεάζεται μεν αλλά συνεχίζει να ειναι επαρκής.

Δημοσ.

Τα έξτρα έξοδα που λες είναι για την επίδοση του δικαστικού επιμελητή.

Κάπου ανέφερες ότι το κλιματιστικό το έβαλε ο ιδιοκτήτης κατόπιν συνεννόησης, μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό. Ποιος το πλήρωσε τελικά;

Δημοσ.

Καλά λογικό μου ακούγεται αφού και όταν χτίζουν μια πολυκατοικία την χτίζουν μονο με τα δοκάρια και τα πατώματα δεν βάζουν εξαρχής τους τοίχους και ανάλογα με τα οικονομικά μένει και έτσι για αρκετό καιρό (σκελετός) στο τέλος κάνουν τους τοίχους.. αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην στατική του κτιρίου δεν θα επιτρεπόταν να κατασκευάζονται έτσι τα διαμερίσματα..

Απο την άλλη όμως μου φαίνεται δύσκολο να μην επηρεάζεται η στατική επάρκεια του κτιρίου χωρίς έστω ένα απο τους τοίχους του.

Αλλο το να μην επηρεάζεται στο βαθμό που να θεωρηθεί επικίνδυνο να μείνει έτσι και άλλο να μην αλλάζει εντελώς είτε έχεις τοίχο είτε όχι.

δηλαδή ίδιο βάρος αντέχει ένα γυμνό δοκάρι πχ 15 μέτρα που στηρίζεται μόνο στις άκρες του και ίδιο το ίδιο δοκάρι με τοίχο απο κάτω;

Βασικά άκυρο η λέξη "επάρκεια" μάλλον για αυτό μπαίνει δηλαδή επηρεάζεται μεν αλλά συνεχίζει να ειναι επαρκής.

σύνηθες λάθος που κάνουν πολλοί ειναι να πιστεύουν επειδή κατι ειναι χτισμένο με δομικα υλικα παει να πει πως αντέχει κ στηρίζει κατι. Για να το κανω πιο απλο γιατι ενας τοιχος να αντέχει πιο πολυ απο μια εντοιχισμένη ξυλινη βιβλιοθήκη???. Επειδη ειναι απο ξυλο η βιβλιοθήκη δεν "στηρίζει" το δοκαρι/πλακα??.

Για να καταλάβετε μερικοί ολα πλην δοκαριων, πλακων κ υποστυλωμάτων υπολογίζονται σαν φορτία κ καθορίζουν την γεωμετρία του φέροντος οργανισμού οχι το αναποδο. Οποτε το κτίριο εχει ενα όριο φορτίου που δεν πρέπει να ξεπεραστεί. Οταν ξεπεραστεί αυτο το οριο τοτε υπάρχει πρόβλημα. Πχ αν καποιος αποφασίσει να κανει το σπίτι του ολο μια βιβλιοθήκη κ να προσθέσει τονους βιβλίων κ ξυλου ισως προκαλέσει πρόβλημα στην στατικότητα του κτιρίου γιατί προσθέτει τόνους​ φορτίου που δεν έχουν υπολογιστεί. Μπορείτε να βρείτε παραδείγματα κτιριων που κατερευσαν γιατι εγκατέστησαν στην ταρατσα εξαερισμό ή κλιματισμό.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν στα έγραψα γιατι τα είπες εσύ, αλλα για να απαντήσεις εσύ. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις εσυ, τότε κανείς δεν μπορεί.

Το λινκ δεν στο έβαλα για το άρθρο αλλα γιατί μου είπες τι είναι η αντισεισμική υπηρεσία.

Και τέλος όχι δεν έγραψα οτι υπάρχει νόμος και απαγορεύεται, περισσότερο το είχα διαβάσει σε άρθρο σε μορφή νουθεσίας ως προς του μηχανικούς, για να μην συναινούν. Βασικά ήταν ένα παλιο άρθρο.

κανονικά θέλει άδεια απο την πολεοδομία, πως το είπατε "άδεια μικρών εργασιών;" με αυτό, που λίγοι το έχουν, εγω προσωπικά είμαι καλυμμένος οτι αρκετοί είναι παράτυποι.

Και το πόσο επηρεάζεται η ευστάθεια είμαι πρόθυμος να μάθω. Γιατι όταν αφαιρείς κάτι δεν αλλάζει η ισορροπία του κτηρίου; Ποιός είναι αυτός που μπορεί να σου εγγυηθεί τι θα γίνει σε ενα σεισμό;

Δημοσ.
.........................Και το πόσο επηρεάζεται η ευστάθεια είμαι πρόθυμος να μάθω. Γιατι όταν αφαιρείς κάτι δεν αλλάζει η ισορροπία του κτηρίου; Ποιός είναι αυτός που μπορεί να σου εγγυηθεί τι θα γίνει σε ενα σεισμό;

Αλλάζει "συμπεριφορά" όταν αφαιρέσεις κάτι που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να υπάρχει εκεί πχ κολόνα. Ή όταν αρχίζεις να τρυπάς δοκάρια.

Ο τοίχος δεν ανήκει μέσα σε αυτά.

Ο τοίχος μπορεί να έχει κάποια επίπτωση στην συμπεριφορά του κτηρίου όπως άλλωστε μπορεί να έχει κι ένα ενυδρείο 200άρι (κοντά 300 κιλά βάρος) που ίσως έχεις βάλει σε μια γωνιά στο σπίτι. Ή όπως μπορεί να έχουν τα φιλαράκια σου σε ένα πάρτι αν βγουν όλοι μαζί στο μπαλκόνι για να κάνουν τσιγάρο

• Like 1
Δημοσ.

μην λες οτι νανε οι λογοι ειναι άλλοι που πρέπει να κανει έλεγχος μηχανικός πριν γινει οτιδήποτε. Οι τοίχοι δεν υπολογίζονται να αντέχουν φορτία. Αλλα υπολογίζονται σαν φορτία. Μην λέτε πράγματα που απλά νομίζετε οτι ισχύουν.

Υγ δεν υπάρχει φερων σκελετός αλλα φερων οργανισμός.

.

Δημοσ.

αν βγάλεις τους μισούς τοίχους μπορεί να κάνεις ζημιά δηλαδή. (Εκτός τουαλέτας εκει δεν πειράζει κανείς.)

Δημοσ.

μην λες οτι νανε οι λογοι ειναι άλλοι που πρέπει να κανει έλεγχος μηχανικός πριν γινει οτιδήποτε. Οι τοίχοι δεν υπολογίζονται να αντέχουν φορτία. Αλλα υπολογίζονται σαν φορτία. Μην λέτε πράγματα που απλά νομίζετε οτι ισχύουν.

Υγ δεν υπάρχει φερων σκελετός αλλα φερων οργανισμός.

Για αυτό ακριβώς έγραψα οτι έγραψα παραπάνω. Αν εσύ γνωρίζεις περιπτώσεις που άτομα έφεραν έμπειρους μαστόρους για να γκρεμίσουν τοιχοποιία χωρίς στοιχείο του φέροντος οργανισμού. Εγώ γνωρίζω τσοπαναραίους άσχετους με οικοδομές και δόμηση που κάθησαν και γκρέμισαν εντελώς μόνοι τους ολόκληρο τοίχο χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.

Το οτι ο τοίχος υπολογίζεται σαν φορτίο κατά τον στατικό σχεδιασμό χαίρω πολύ, το ξέρω.

Γνωρίζω και άτομο που ήθελε να ρίξει εσωτερικό τοίχο 0.5μ σε διατηρητέο κτίριο, μένω και εγώ σε τέτοιο αυτά τα κτίρια στηρίζονται από τα ντουβάρια που έχουν μεγάλο πάχος. Είδαμε και πάθαμε να τον πείσουμε και δεν ήθελε να ρωτήσει μηχανικό γιατί έλεγε "οι μηχανικοί ψάχνουν να βγάλουν τσαμπα χρήμα χωρίς δουλειά". Τελικά ευτυχώς που ο μάστορας αρνήθηκε να του κάνει την δουλειά και του λέει θα γκρεμιστεί το σπίτι ανα πάσα ώρα και στιγμή ακόμα και χωρίς σεισμό.

Κατά τα άλλα ναι μην λέμε πράγματα που νομίζουμε οτι δεν ισχύουν. Η μ@λ@κια του μέσου τσομπαναραίου έλληνα πιάνει ρεκορ γκίνες. Απλά δεν γκρεμίζουμε τοίχο αν δεν ρωτήσουμε μηχανικό και τέλος.

Δημοσ.

Και μια τελευταία υποσημείωση από μένα και σταματώ εδώ, αφού μάλλον αισθάνομαι ότι ψιλοπέφτει τρολάρισμα.

Η τοιχοποιία σε μία μόνο περίπτωση δεν πειράζεται τελείως. Σε παλιές κατασκευές (πχ προπολεμικά σπίτια) χωρίς κολόνες όπου εκεί οι τοίχοι έχουν τελείως άλλη "συμμετοχή" σε αυτό που λέμε κτήριο

υγ Με πρόλαβε ο Βασίλης

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα δηλαδή αν ο OP έκανε "αντεπίθεση" και έβαζε ακριβούς δικηγόρους επίτηδες, στην περίπτωση της νίκης θα έπρεπε να του πληρώσουν όλα τα έξοδα(της τάξης των 1000+); OP pls κάνε την χάρη στον εαυτό σου και φύγε απο κεί.

Αυτές οι θείτσες που δεν έχουν τι να κάνουν στην ζωή τους και ενοχλούν χωρίς σοβαρό λόγο έπρεπε να τις ρίχνουν φυλακή.

• Like 2
Δημοσ.

Η τοιχοποιία σε μία μόνο περίπτωση δεν πειράζεται τελείως. Σε παλιές κατασκευές (πχ προπολεμικά σπίτια) χωρίς κολόνες όπου εκεί οι τοίχοι έχουν τελείως άλλη "συμμετοχή" σε αυτό που λέμε κτήριο

φέρουσα τοιχοποιία μπορεί να έχουν και νέες κατασκευές

Δημοσ.

φέρουσα τοιχοποιία μπορεί να έχουν και νέες κατασκευές

μόνο που η φέρουσα τοιχοποιία δεν έχει καμία σχέση με εσωτερική τοιχοποιία κ είναι ολόκληρο κεφάλαιο στον Ευρωκώδικα. Επίσης ενας μηχανικός άνετα την ξεχωρίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...