Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο χαμος οφειλεται και μονο στην μεγαλη επιδοτηση του κρατους, παλια δεν γινοταν αυτα νομιζω. Απλα μαζι με το καλο για το περιβαλλον και την ενεργεια απο την ΕΕ ηθελαν και οι ελληνικες κυβερνησεις να αναστησουν την πεθαμενη οικοδομικη δραστηριοτητα και τα επαγγελματα αυτης (μηχανικοι, μαστορες-τεχνιτες, εμποροι-εισαγωγεις).

Αλλα το πλανο της ΕΕ φτανει ως το 2030 οποτε εχουμε καποιες ελπιδες οσοι δεν τα καταφεραμε...

• Απαντ. 7,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σήμερα άνετα, χωρίς άγχος...

Τι σου είναι το κωλοσυστημα. Τη παρασκευή μου βγάλε τα συκώτια και σήμερα νεράκι. 

Είχε πάλι βέβαια τα κολληματακια του, στις παρεμβάσεις για άλλη μια φορά. Αλλά σε 11 λεπτακια με 6 μόλις παρεμβάσεις κι ένα ιδιοκτήτη μπήκε πανηγυρικά.

2/3 προσωπικά. 

Ας ελπίσουμε να προχωρήσουμε και στις κατασκευές όμορφα κι ωραία.

Κι αναμένουμε αλλαγές στο επόμενο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, oasisAthens είπε

Μια ερώτηση σε όσους έχουν περάσει αυτή τη διαδικασία.... Εγώ έβαλα ότι επιθυμώ δανειοδότηση... Βλέπω τώρα στο site στα βήματα υλοποίησης τα εξής :

"

• Σε περίπτωση επιλογής κάλυψης ιδίων κεφαλαίων με δανεισμό, διενεργείται από τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς πιστοληπτικός έλεγχος.
  • Υπαγωγή αίτησης από τον δικαιούχο του Προγράμματος.
  • Αποδοχή Απόφασης Υπαγωγής από τον ωφελούμενο.
  • Υπογραφή της δανειακής σύμβασης (σε περίπτωση δανείου) από τον Ωφελούμενο και εκταμίευση προκαταβολής στους προμηθευτές."

Η ερώτηση η οποία έχω είναι ποιος με ειδοποιεί να πάω να κάνω αίτηση για δάνειο ; Πάω από μόνος μου σε μια τράπεζα ; Μπορεί να φαίνεται αστείο αυτό που ρωτάω ....

Υπαρχει ολοκληρο εγχειριδιο που απανταει την ερωτηση σου ... https://exoikonomo2020.gov.gr/documents/10182/0/Εγχειρίδιο+Διαδικασίας+Δανειοδότησης+Εξοικονομώ+-+Αυτονομώ.pdf

tldr μεσα απο το συστημα του εξοικονομω γινεται η διαδικασια. Τραπεζα πας μονο για υπογραφη αν εγκριθει το δανειο

• Like 1
Δημοσ.

Βρηκα δηλωση του Σκρεκα απο το 2018 για το προηγουμενο εξοικονομω

«Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το “Εξοικονομώ ΙΙ”. Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται η παροιμιώδης ανικανότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την δυσλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων.

«Ύστερα από τρία  χρόνια αναμονής, τρεις αναβολές, την αλλαγή του τρόπου υποβολής των αιτήσεων, τη δημόσια συγγνώμη του Υπουργού αλλά και τις διαβεβαιώσεις ότι όλα τα τεχνικά προβλήματα έχουν, τάχα, επιλυθεί, τελικά σήμερα το πληροφοριακό σύστημα  του προγράμματος “εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ” κατέρρευσε και πάλι», πρόσθεσε.

»Η νέα αυτή αποτυχία δεν μας εκπλήσσει, δυστυχώς, καθόλου. Είναι απολύτως αναμενόμενη από μια Κυβέρνηση που είναι ικανή μόνο να εγκαινιάζει τα έργα των προηγούμενων Κυβερνήσεων», συνέχισε.

🤣🤣🤣

Δημοσ.

Χαζή ερώτηση παιδιά προειδεαζω...

Τα λεφτά που θα μπουν? :) :) :) Εννοώ έπρεπε σε αυτό το στάδιο να είχα δηλώσει κάποιο λογαριασμό ή το δηλώνω αργότερα με λοιπά δικαιολογητικά?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oasisAthens είπε

Χαζή ερώτηση παιδιά προειδεαζω...

Τα λεφτά που θα μπουν? :) :) :) Εννοώ έπρεπε σε αυτό το στάδιο να είχα δηλώσει κάποιο λογαριασμό ή το δηλώνω αργότερα με λοιπά δικαιολογητικά?

Δεν βρηκες το μυστικο κρυμμενο πεδιο που βαζεις το λογαριασμο σου στην αιτηση; Την πατησες. Τα πληρωνεις ολα απο τη τσεπη σου 😢

Χαλαρωστε μωρε κανετε λες και πεφτει μετεωριτης στο κεφαλι σας ... αν φτασατε στο 3ε ολα οκ, τα υπολοιπα στην πορεια.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Δεν βρηκες το μυστικο κρυμμενο πεδιο που βαζεις το λογαριασμο σου στην αιτηση; Την πατησες. Τα πληρωνεις ολα απο τη τσεπη σου 😢

Χαλαρωστε μωρε κανετε λες και πεφτει μετεωριτης στο κεφαλι σας ... αν φτασατε στο 3ε ολα οκ, τα υπολοιπα στην πορεια.

Μακάρι του χρόνου να μπορέσω και εγώ να βοηθήσω κάποιους με την σειρά μου όπως βοηθήσατε οι περισσότεροι εδώ μέσα....

Υ. Γ. Πραγματικά δάκρυσα από τα γέλια :) :) :) :) :)  

Δημοσ.

Για να μην κανω κανενα λαθος, στην πληρωμη του πεα μεσω ebanking τι πρεπει να προσεξω; Πρεπει να ειναι ο επαγγελματικος λογαριασμος του επιθεωρητη σωστα; στο πεδιο της αιτιολογησης τι ακριβως γραφω; εκτος απο την πληρωμη που θα κανω μεσω τραπεζας θα ζητησω να μου κοψει και καποια αποδειξη(τι ειδους, απλη;) ο επιθεωρητης για να καταθεσω πιθανον στο επομενο εξοικονομω αν μπω; Αν πληρωσω το πεα απο μια τραπεζα, αυτην του επιθεωρητη, για να γλυτωσω την προμηθεια του εμβασματος, και μετα δηλωσω στο επομενο εξοικονομω αλλη τραπεζα θα υπαρχει προβλημα/ταλαιπωρια να αποζημιωθουν αυτα τα λεφτα στο λογαριασμο της αλλης τραπεζας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, JohnnySilverhand είπε

Για να μην κανω κανενα λαθος, στην πληρωμη του πεα μεσω ebanking τι πρεπει να προσεξω; Πρεπει να ειναι ο επαγγελματικος λογαριασμος του επιθεωρητη σωστα; στο πεδιο της αιτιολογησης τι ακριβως γραφω; εκτος απο την πληρωμη που θα κανω μεσω τραπεζας θα ζητησω να μου κοψει και καποια αποδειξη(τι ειδους, απλη;) ο επιθεωρητης για να καταθεσω πιθανον στο επομενο εξοικονομω αν μπω; Αν πληρωσω το πεα απο μια τραπεζα, αυτην του επιθεωρητη, για να γλυτωσω την προμηθεια του εμβασματος, και μετα δηλωσω στο επομενο εξοικονομω αλλη τραπεζα θα υπαρχει προβλημα/ταλαιπωρια να αποζημιωθουν αυτα τα λεφτα στο λογαριασμο της αλλης τραπεζας;

Εμένα μου έδωσε ένα έντυπο ο μηχανικός με κωδικό πληρωμής και αρ λογαριασμού και το καθαρό ποσό συν το ΦΠΑ (συν εισφορά για ΤΕΕ που μου είπε  να μην πληρώσω) και μπαίνω στην πληρωμή επιμελητηρίων αμοιβή μηχανικών και μετά μελέτη και πληρώνω. 

11 λεπτά πριν, ikucic είπε

Εμένα μου έδωσε ένα έντυπο ο μηχανικός με κωδικό πληρωμής και αρ λογαριασμού και το καθαρό ποσό συν το ΦΠΑ (συν εισφορά για ΤΕΕ που μου είπε  να μην πληρώσω) και μπαίνω στην πληρωμή επιμελητηρίων αμοιβή μηχανικών και μετά μελέτη και πληρώνω. 

725629095_0_IMG_20210203_15321723.jpg.e8a7d231fdf238b26a760e6cce25b534.jpgεπίσης δεν είχα κάποιο εμβάσμα.

Πλήρωσα με κωδικό πληρωμής. 

Εκανα δηλαδή "πληρωμή" όχι "μεταφορά" ποσού και πλήρωσα από τον λογαριασμό που θα έχω για το εξοικονομω όπου είμαι πρώτο όνομα (από κει θα πληρώσω και τους προμηθευτές) 

Αλλιώς χρειάζονται κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις.

Επεξ/σία από ikucic
συμπληρωση
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ikucic είπε

725629095_0_IMG_20210203_15321723.jpg.e8a7d231fdf238b26a760e6cce25b534.jpgεπίσης δεν είχα κάποιο εμβάσμα.

Πλήρωσα με κωδικό πληρωμής. 

Εκανα δηλαδή "πληρωμή" όχι "μεταφορά" ποσού και πλήρωσα από τον λογαριασμό που θα έχω για το εξοικονομω όπου είμαι πρώτο όνομα (από κει θα πληρώσω και τους προμηθευτές) 

Αλλιώς χρειάζονται κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις.

ευχαριστω για τον κοπο καταρχην. οταν λες "μπαίνω στην πληρωμή επιμελητηρίων αμοιβή μηχανικών και μετά μελέτη" που μπαινεις; πειραιως και eurobank δεν εχουν τετοιες επιλογες στο ebanking μονο τεε εχουν, εννοεις εθνικη τραπεζα; εμενα μου εδωσε ο επιθεωρητης μονο το λογαριασμο στην πειραιως, ουτε αιτιολογηση ουτε κωδικο πληρωμης(ναι ελεγξα το πεα στο buildingcert.gr) και τωρα διαβαζω οτι οι μηχανικοι του τεε ανοιγουν υποχρεωτικα λογαριασμο στην εθνικη και υπαρχει το συστημα της ετε για να γινεται η πληρωμη που λες, εγω που δεν εχω λογαριασμο στην εθνικη, πως μπορω να το κανω και τι να πω στο μηχανικο; δεν του μιλησα ακομα και θελω να τσεκαρω εδω πρωτα, μηπως δεν πρεπει η πληρωμη του να γινει στην πειραιως, μπορει να εχει εκει δευτερο επαγγελματικο λογαριασμο που να δεχεται πληρωμες πεα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JohnnySilverhand είπε

ευχαριστω για τον κοπο καταρχην. οταν λες "μπαίνω στην πληρωμή επιμελητηρίων αμοιβή μηχανικών και μετά μελέτη" που μπαινεις; πειραιως και eurobank δεν εχουν τετοιες επιλογες στο ebanking μονο τεε εχουν, εννοεις εθνικη τραπεζα; εμενα μου εδωσε ο επιθεωρητης μονο το λογαριασμο στην πειραιως, ουτε αιτιολογηση ουτε κωδικο πληρωμης(ναι ελεγξα το πεα στο buildingcert.gr) και τωρα διαβαζω οτι οι μηχανικοι του τεε ανοιγουν υποχρεωτικα λογαριασμο στην εθνικη και υπαρχει το συστημα της ετε για να γινεται η πληρωμη που λες, εγω που δεν εχω λογαριασμο στην εθνικη, πως μπορω να το κανω και τι να πω στο μηχανικο; δεν του μιλησα ακομα και θελω να τσεκαρω εδω πρωτα, μηπως δεν πρεπει η πληρωμη του να γινει στην πειραιως, μπορει να εχει εκει δευτερο επαγγελματικο λογαριασμο που να δεχεται πληρωμες πεα;

Αυτό δεν το γνωρίζω. 

Αν δεν ξέρει κάποιος άλλος στο φόρουμ. 

Το πιο ασφαλές είναι να ζητήσεις σαφείς οδηγίες από το μηχανικό σου.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωριζει καποιος γιατι διιστανται οι αποψεις εαν επιδοτήτε το φυσικο αεριο σε πολεις που δεν εχει ερθει ακομα ; .. ειμαι απο κομοτηνη και εχει βρεθει αναδοχος εργου για το φυσικο αεριο και μεχρι το 2024 θα εχει ερθει ( και να αργησει το θεμα ειναι οτι το ανακοινωσαν ) .. οι επιλογες ειναι Α/θ και φυσικο αεριο και νομιζω πως το αεριο ειναι καλυτερο .. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...